Woonkamer make-over | Meer kleur op de muur

woonkamer make-overNoord-Brabant, januari 2022

Januari brengt vaak een frisse wind met zich mee. Op Nieuwjaarsdag ruim ik met veel plezier de kerstboom op en krijgt het huis een flinke schoonmaakbeurt. Deze dag is een uitgelezen kans om te bekijken of we her en der wat kleine of wellicht wat grotere veranderingen door willen voeren. Enkele items krijgen een nieuw plekje én het is tijd voor een kleine make-over. Sinds de verhuizing droom ik al een kleurtje op de muur en ik laat je vandaag het eindresultaat zien!

 

— Woonkamer make-over —

meer kleur op de muur

woonkamer make-over

Soft Pearle Flexa
Urban Taupe Flexa

 

Woonkamer kleur kiezen

Tijdens de verbouwing droomde ik dus al van een kleur op de muur. Omdat wij toen nog niet compleet waren met de meubels en ook nog niet precies wisten welke antieke schatten wij nog tegen zouden gaan komen, besloten wij het gehele huis van een witte kleur te voorzien. Nu wij er langer wonen en wij inmiddels het huis hebben ingericht en gedecoreerd wisten wij het zeker. De lange muur in de woonkamer, samen met de muur in de hal, schreeuwen om een kleurtje.

Mijn liefde voor Urban Taupe is niet minder geworden sinds ik de tester al eens op de muur uit probeerde. Zo gezegd, zo gedaan. Ik liet twee testers klaarleggen tijdens de lockdown en probeerde ze beiden uit. Ik besloot voor een iets lichtere en zachtere tint, Soft Pearle te gaan. Samen met Urban Taupe. Soft Pearl geeft de muur een hele zachte parelmoerachtige kleur. Aangezien ik zelf iets meer richting een zand/aardetint wilde, groeide de voorkeur voor Urban Taupe.

Deze kleur verandert met het licht mee. Van een koele grijze taupe kleur naar een zachtere taupe kleur als de zon erop schijnt. Zo blijft de muur verrassen en besloten wij, om weliswaar een jaar later, alsnog voor Urban Taupe te gaan.

 

Urban Taupe Flexa

Urban Taupe Flexa

De puntjes op de ‘i’ + verlichting in de kast

Ik ben onwijs blij met het eindresultaat en hoe de kleur uitpakt op de muur. De woonkamer is nu echt één geheel geworden. Zelfs de meubels komen met deze warme aardetint veel beter uit. De spullen in de kast kregen een nieuw plekje en de overige meubels vonden al snel hun oude plek weer terug. Ons huis bevat een mix van vintage, antieke en nieuwe meubelen. Items die wij op reis hebben verzameld of van de plaatselijke kringloop in de buurt. Dit is namelijk een schatkamer als het op antieke parels aankomt.

De boekenkast in de woonkamer is zo’n vondst. Omdat ik het huis vrij rustig heb gehouden qua spullen, vinden de meeste aandenkens en fotolijsten hun plek in de kast. Om ervoor te zorgen dat ook in de avond de items in de kast goed zichtbaar zijn ben ik aan het kijken naar mooie, subtiele en duurzame verlichting. Onderlaatst is mijn oog gevallen op een fijne led strip. Deze kun je gemakkelijk bevestigen en zijn ook nog eens in intensiteit en op kleur in te stellen. Zo zitten we er zonder de kerstverlichting toch ook nog knus en sfeervol bij.

De led strips komen in verschillende lengtes, zo is er voor ieder interieur wat passends. Oplopend van 2, tot zelfs een led strip van 20 meter. De lange strips zijn ook ideaal om buiten te gebruiken, om bijvoorbeeld een mooie overkapping van sfeervolle verlichting te voorzien.

woonkamer make-over

Zo zie je maar, met een eigen huis ben je echt nooit klaar. En juist de extra klusjes om het huis nóg meer naar jouw smaak in te richten vind ik juist zo leuk om te doen. De hal is ons volgende project, kan niet wachten om te zien hoe deze make-over uit gaat pakken. Hoop het eindresultaat snel aan jullie te kunnen laten zien!

 

Staat er bij jou een leuke klus op de planning?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. Romy
    30 januari 2022 / 09:49

    Het is ontzettend mooi geworden, wat een prachtige sfeervolle kleur! En heel slim eigenlijk om even te wachten met een kleur kiezen totdat jullie alles compleet hebben. Ik heb toen ik mijn huis kocht eerst een blauwe kleur genomen, maar ontdekte al snel dat iets warmers veel mooier bij de meubels paste. Toen was ik na een jaar weer aan het verven 😉 Ach, ik zeg altijd: een nieuw kleurtje op de muur is een van de simpelste en goedkoopste interieurveranderingen met groot effect 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Beauty Kitchen
Seahorse Plankton Hand Care by Beauty Kitchen

Noord-Brabant, januari 2022 Seahorse Plankton Hand Care by Beauty Kitchen (vegan) Self-care is een fijn of klein momentje voor jezelf....

Sluiten