Mijn nieuwe maium regenjas | Sustainable Fashion

Naast een heel arsenaal aan vintage coats werd het tijd om een fijne én eerlijke jas aan mijn garderobe toe te voegen. Want naast tassen, heb ik namelijk nooit genoeg jassen. Wat dat betreft ben ik echt een dame die graag afwisselt. Zeker tijdens de herfst en wintermaanden wil ik niet het gevoel hebben dat ik altijd in dezelfde jas loop. Deze regenjas is lang, voor dames en heren, roze én ook nog eens van gerecycled plastic gemaakt. Kortom een hele bijzondere duurzame jas die goed in mijn eco chique levensstijl past en het verdient om in de spotlight te staan.

 

Mijn nieuwe maium regenjas

 

 maium regenjas sustainable Fashion maium regenjas sustainable Fashion maium regenjas sustainable Fashion

 

Het voelt soms als een groot voorrecht om blogger te zijn. Ik denk weleens terug aan de tijd doen ik nog in de gehandicapten zorg werkte en net als de meeste mensen een gewone baan had, en daarnaast één dag in de week in de schoolbanken aanschoof. Het was een combinatie waar ik dagelijks van genoot. Ik ben namelijk erg leergierig en vind het heerlijk om mij als een spons vol te zuigen met nieuwe informatie. Het werk zelf was iedere dag uitdagend, en geen dag was hetzelfde.

Nu ik chronisch ziek ben ziet mijn wereld er heel anders uit. Door te gaan bloggen heb ik mijn plekje teruggevonden in de maatschappij en heb ik ook dagelijks het gevoel dat ik mij nuttig voel. Van een dagboek achtige blog over mijn ervaringen als jonge chronisch zieke rolde ik haast vanzelf in het lifestyle bloggen. Met de nieuwe stroom aan energie kwamen ook mijn interesses terug.

 

 maium regenjas sustainable Fashion

 

Door de jaren heen heb ik mijzelf door het bloggen kunnen blijven ontwikkelen. Ik maakte mij wegwijs in WordPress, en Thomas mij in Photoshop en Lightroom. Met de nodige blog uitjes begon ik ook eindelijk weer meer van ons eigen land te zien. Het is ook door de blog wereld dat ik mij veel bewuster ben geworden van de wereld om mij heen. Als kind ben ik al opgevoed met oog voor de natuur. Vele bloggers hebben mij geïnspireerd om vegan te worden, over te stappen op dierproefvrije cosmetica, en om over te stappen op eerlijke kleding.

Om even terug te komen op mijn eerste uitspraak; het voelt soms echt bevoorrecht om blogger te zijn. Want had ik zonder mijn blog al deze kennis gehad? Was ik mij dan zo bewust geweest van mijn impact op de planeet? Had ik dan de stap om vegan te gaan eten durven maken? En had ik mij dan al zo wegwijs kunnen maken in de wereld van Fair Fashion?

Het gebeurd namelijk steeds vaker dat merken of bedrijven mij via Instagram of via de mail benaderen voor een toffe samenwerking. Zo gaat dat achter de schermen. Sinds ik mijn niche heb gevonden, en mij verder heb ontwikkeld en een eigen fotografie stijl heb ontwikkeld, komen er steeds vaker samenwerkingen op mijn pad die ervoor zorgen dat ik vaker een Happy Dance doe.

 

 maium regenjas sustainable Fashionmaium regenjas sustainable Fashion maium regenjas sustainable Fashion maium regenjas sustainable Fashion
 maium regenjas sustainable Fashion maium regenjas sustainable Fashion

 

maium – Amsterdams design

maium is zo’n merk. Het is een jong Amsterdams merk wat zich richt op stijlvolle en duurzame regenkleding. Tijdens het uitzoeken van een jas moest ik even terugdenken aan de uren die ik vroeger op de fiets doorbracht naar school. Vanuit de polder was het namelijk altijd meer dan een half uur heen en een half uur terug fietsen naar de middelbare school. Aan fietsen had ik nooit een hekel, alleen wel aan de regenachtige dagen. En hip waren de regenpakken in die tijd al helemaal niet. Dus die droeg ik dan ook niet. De regenjassen van maium hebben een speciale rits zodat hij zowel naast als op de fiets als gegoten zit, en jij goed droog blijft. En daarmee breekt een tijdperk aan waarin regenjassen niet langer ‘stom’ zijn.

Wat het merk daarnaast uniek maak is de samenstelling van de regenjas. Ze zijn gemaakt gerecycled plastic en onder de goede arbeidsomstandigheden gemaakt. Zelf ging ik voor de kleur soft pink, omdat de donkere dagen wel wat meer kleur kunnen gebruiken. De jas is winddicht, heeft wel ventilatie gaatjes en is onwijs licht van stof. Alhoewel fietsen na jaren geen optie meer is heb ik er tijdens de regenachtige dagen van de afgelopen weken zeker al veel plezier van gehad. Alleen de alpaca’s vonden de jas zeer bijzonder, ze hebben mij allemaal met grote ogen aan staan kijken.

Je shopt jouw Sustainable regenjas in de webshop van maium. Houdt de site zeker even in de gaten, want ik weet dat er een aantal mooie nieuwe kleuren aankomen!

 

 maium regenjas sustainable FashionMYOMY Bag

 

 maium regenjas sustainable Fashion  maium regenjas sustainable Fashion

 

Mijn jas lijkt wel zo zoet als honing, want net als de alpaca’s heeft mijn jas een enorme aantrekkingskracht op de bijtjes. En dat geeft wat mij betreft wel het startsein voor de lente, laat het mooie weer maar komen!

 

 

Ben jij graag binnen of buiten als het regent?

 

See you next time voetnot

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking met maium. Lees mijn disclaimer.

Delen:

31 Reacties

 1. 3 april 2018 / 17:34

  Wat een mooie regenjas! Helemaal mijn kleur!

 2. 30 maart 2018 / 22:14

  Mooie foto’s zeg, staat je prachtig deze jas. Stijlvol maar ook lekker sportief!

 3. Eva
  28 maart 2018 / 21:52

  Echt een superleuke regenjas! Ik zag vandaag iemand op school met dezelfde, maar dan in het lichtbruin. Ook heel leuk!

 4. 28 maart 2018 / 08:45

  Handig om regenjas te hebben voor als het regenen. Heel erg mooi modieus regenjas.

 5. 27 maart 2018 / 18:32

  Mooie jas zeg en die kleur staat jou ook echt super! Ik wilde laatst een regenjas voor mezelf achterover drukken (heb zelf een shop), maar mijn dochter zei “Jij gaat toch niet naar buiten als het regent”. Daar had ze een punt, dus ben toch maar niet gezwicht! 😉 Prachtige foto’s ook hoor!

 6. 27 maart 2018 / 16:34

  Wat een mooie jas en wat een schitterende foto’s heb je er mee gemaakt. Ik vind de kleur je super staan

 7. 27 maart 2018 / 14:48

  Wat een toffe foto’s en gave regenjas, mijn moeder heeft zo eentje in het donkerblauw, die vind ik ook zo gaaf. Het staat jou echt super!!

 8. 27 maart 2018 / 14:27

  Wauw, wat een prachtige jas!
  Helemaal in looovee!
  Die komt op mijn wishlist 😀 xx

 9. 27 maart 2018 / 12:42

  Ik vind het een hele mooie jas. Die zachtroze pasteltint vind ik erg mooi. En de jas is ook prima gewoon te dragen, als het niet regent!

  • Linda
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:11

   Dank je wel! 🙂 Er zijn genoeg mooie kleuren om uit te kiezen gelukkig!

 10. Mariëlle
  26 maart 2018 / 20:19

  Ik ben benaderd door het merk en vind de jassen MEGA gaaf, maar ik ben hier te klein voor vind ik haha. Dan zou de jas te lang worden, dus vandaar dat ik besloten heb om er geen te nemen!

  • Linda
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:12

   Oh echt waar, wat jammer zeg! Het zijn namelijk hele fijne jassen die je ook nog eens warm houden 🙂

   • Helma
    16 juli 2020 / 15:20

    Welke maat draag jij

    • Linda
     Auteur
     17 juli 2020 / 15:50

     Een Large omdat ik vrij lang ben 🙂

 11. 26 maart 2018 / 12:46

  Wat een vrolijke jas. Ideaal voor tijdens die lentebuien die er gegarandeerd aan zitten te komen. En lief dat de bijtjes even mee kwamen poseren. 🙂 Fijn om te lezen dat bloggen je al zo veel moois gebracht heeft. Je foto’s en artikels zijn prachtig, dus het is volledig terecht!

 12. 26 maart 2018 / 12:06

  Mooie, vrolijke jas! Ook mooie foto’s met de bijtjes erop!

 13. 26 maart 2018 / 11:14

  De kleur is mij te zoet en daarbij komt ook nog eens dat je mij bijna met geen stok naar buiten krijgt als het regent haha… Je foto’s zijn absoluut prachtig om te zien en dat triggert vast een hoop mensen om ook zo’n jas te willen!

  • Linda
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:13

   Ik snap je helemaal, al moeten wij er hier toch echt meerdere keren uit als het regent om de beestenboel te verzorgen, dan komt deze ook heel erg goed van pas! haha 🙂

 14. 26 maart 2018 / 10:56

  Mooie jas! Een fijne regenjas is best wat waard.

  • Linda
   Auteur
   26 maart 2018 / 10:59

   Dank je wel voor het mooie compliment! ☺️

 15. 26 maart 2018 / 10:38

  De foto’s zijn echt prachtig! En wat goed om te lezen dat bloggen zoveel positieve impact heeft gehad op jou. De regenjas, waar het eigenlijk om draait, is ook heel erg mooi. Vooral het kleurtje. Zo zie je maar dat een regenjas ook echt wel modieus kan zijn.

 16. 26 maart 2018 / 10:15

  duurzaam vind ik heel belangrijk en daarbij is deze regenjas toch ook prima, je kan hem ook aan als het niet regent dus laten e die regen vergeten en de lente laten komen. Leuk om te lezen dat het bloggen je zoveel heeft gegeven.

  • Linda
   Auteur
   26 maart 2018 / 11:00

   Het is zeker een prima lente jas, heerlijk omdat de wind er ook niet doorheen komt. En dat lente weer mag van mij wel echt komen, we hebben nu al een paar dagen voorproefjes gehad en dat smaakt naar meer! ??

 17. 26 maart 2018 / 09:46

  Wat staat die jas je leuk! Grappig dat de bijtjes erop af kwamen <3 Wat zijn je foto's weer mooi Linda!

  • Linda
   Auteur
   26 maart 2018 / 11:01

   Ik was een echte bijen magneet haha ☺️

 18. 26 maart 2018 / 07:20

  Wauw, wat een prachtige regenjas en zo’n mooie, zoete kleur ook! Als ik zo’n jas in mijn garderobe zou hebben hangen, zou ik een regenbui niet eens zo erg meer vinden 🙂
  Wat mooi om te horen trouwens dat het bloggen je zo veel heeft gebracht en dat ook merken je steeds meer weten te vinden. En terecht, want je maakt schitterende foto’s en je artikelen zijn altijd een feestje om te lezen en om te bekijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Conscious fashion
Conscious kleding – hier doe ik mijn inkopen

[dropcap]I[/dropcap]k ben dan wel geen echte fashionista, maar ik vind het wel onwijs leuk om met fashion bezig te zijn....

Sluiten