Katoenen Wattenstaafjes | Zero Waste Beauty Routine

Katoenen Wattenstaafjes Humble Co Bamboo Cotton Swabs WattenstaafjesBiesbosch, september 2020

 

Katoenen Wattenstaafjes | Zero Waste Beauty Routine

Stap twee in deze Zero Waste Week, waarin we jouw beauty routine met makkelijke stappen een upgrade geven; is eigenlijk net als de eerste een vrij makkelijke stap om toe te passen. En als je in de winkel eenmaal weet waar je op moet letten, is het ook gemakkelijk om de duurzame keuze te maken. Deze stap is namelijk het vervangen van de plastic wattenstaafjes die je ook in plastic bakken koopt voor plasticvrije wattenstaafjes. Onnodig veel plastic voor een ‘single use’ item.

De wattenstaafjes op de foto komen van The Humble Co. Ze hebben een stokje wat gemaakt is van bamboe en de kopjes zijn gemaakt van biologisch katoen. Dit power duo is 100% biologisch afbreekbaar en daardoor veel duurzamer dan de gewone plastic varianten die er zo’n 5 mensenlevens over doen om te vergaan (maar dan moeten we allemaal wel 100 jaar worden). De bamboe voor de stokjes is duurzaam verbouwde bamboe. Bamboe groeit ook nog eens veel sneller dan hout waardoor het ook nog eens duurzamer is dan hout.

Na gebruik mogen de stokjes zelfs in de GFT-container (de groene container) of op de composthoop. Zo blijven niet alleen de straten maar ook de oceanen een stuk schoner! Het doosje waar ze in komen is gemaakt van 100% gerecycled papier.

Ze zijn fijn in gebruik, zacht voor de oren en ook uitermate geschikt om een foutje in je make-up moeiteloos weg te werken. En door duurzame, plasticvrije wattenstaafjes te kiezen voorkom je grote bergen afval. Alle Zero Waste tips vind je overzichtelijk terug op deze pagina.

De The Humble Co Bamboo Cotton Swabs Wattenstaafjes zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €1,99 (100 stuks).

 

 Heb jij al zero waste items in jouw badkamer staan?

 

Liefs Linda

 

 

De Zero Waste Week is een onderdeel van een Challenge van Holland & Barrett. De producten zijn mij ook toegestuurd door H&B. Ik zal de tips niet plaatsen als ik er niet voor 100% achter sta. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
wasbare katoenen wattenschijfjes
Wasbare Wattenschijfjes | Zero Waste Beauty Routine

Biesbosch, september 2020   Wasbare Wattenschijfjes | Zero Waste Beauty Routine Het is de tweede week van september, en net...

Sluiten