Wasbare Wattenschijfjes | Zero Waste Beauty Routine

Wasbare Wattenschijfjes Zero Waste Beauty RoutineBiesbosch, september 2020

 

Wasbare Wattenschijfjes | Zero Waste Beauty Routine

Het is de tweede week van september, en net als vorig jaar staat deze week in het teken van Zero Waste. Het verduurzamen van jouw beauty routine – zonder jezelf in allerlei moeilijke bochten te wringen. Deze hele week komt er iedere dag een handige tip online die jou helpt om stapje voor stapje minder afval te produceren, minder plastic in huis te halen én daardoor een Zero Waste Beauty routine te creëren die bij jou past. En dat is denk ik wel het belangrijkste, het moet bij je passen. Anders haal je het in huis en gebruik je het niet. Over onnodig afval gesproken, knipoog.

Holland & Barrett nodigt jou uit om in deze 7-daagse challenge jouw routine op de schop te nemen. Ik neem deze challenge graag over en hoop jou, 7 dagen op rij (oké ik cheat een klein beetje, vanmiddag komt de tweede tip al online omdat ik stiekem een dag te laat ben, oeps) te kunnen inspireren om duurzamere keuzes te maken. Let’s go!

Stap 1 is eigenlijk een hele simpele stap die jou, aan het eind van het jaar, vele euro’s zal besparen. Heb jij namelijk weleens geteld hoeveel wattenschijfjes jij per dag, week maand of zelfs per jaar gebruik en weggooit? Eeuwig zonde! Holland & Barrett heeft 2 soorten herbruikbare wattenschijfjes uitgebracht. H&B Dunne Wattenschijfjes en de H&B Dikke Wattenschijfjes. Het is maar net wat je zelf het fijnste vind om te gebruiken.

De katoenen wattenschijfjes komen in een handig herbruikbaar zakje waar je ze ook mee kunt wassen. Eens in de week gooi ik mijn zakje in de wasmachine en draai ik ze vrolijk met de was mee. Ik heb ze nu precies een jaar in gebruik. En dit zakje dunne wattenschijfjes is alweer mijn 4e zakje. Niet dat ik er zoveel versleten heb, ik vind het fijn om een voorraadje in huis te hebben. Met oog op vakantie of als ik een week niet zoveel te wassen heb.

Deze wasbare wattenschijfjes zijn ongebleekt en biologisch. Ik gebruik slechts één schijfje per keer, en dus één schijfje per dag. Ze zijn erg fijn in gebruik, verwijderen moeiteloos mijn make-up én ze zijn ook nog eens zacht voor mijn gevoelige huid.

De Dunne & Dikke Wattenschijfjes van Holland & Barrett zijn verkrijgbaar voor €8,99 (6 stuks). 

 

Heb jij al wasbare wattenschijfjes toegevoegd aan jouw routine?

Liefs Linda

 

 

De Zero Waste Week is een onderdeel van een Challenge van Holland & Barrett. De producten zijn mij ook toegestuurd door H&B. Ik zal de tips niet plaatsen als ik er niet voor 100% achter sta. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. 15 september 2020 / 14:08

    Ik gebruik deze ook al iets van een jaar, vind ze erg fijn in gebruik ^^
    Ik was ze soms alleen mee met de handdoeken dus op 60 graden, waardoor ze weer mooi wit worden 😀 (ze krimpen bij mij niet)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Beauty Kitchen Fragrance Free Soap Bar
Beauty Kitchen Fragrance Free Soap Bar

Biesbosch, september 2020   [dropcap]H[/dropcap]anden wassen was nog nooit zo belangrijk als nu. Het gaat niet alleen maar om hygiëne...

Sluiten