Hot Summer Beauty Routine

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Vegan huidverzorging van Lush

Alhoewel dierproefvrije cosmetica een nieuwe standaard is voor mijn huid, heb ik ook gemerkt dat mijn huid erg goed reageert op vegan huidverzorging. Mijn huid is veel rustiger, egaler en heeft een mooie egale teint. En dat vind ik belangrijk, omdat ik tijdens de warme zomerse dagen het liefst zo min mogelijk make-up wil dragen. En dan kan ik geen oneffenheden verbergen.

Ik begin in de ochtend, nadat ik een heerlijk ontbijtje gegeten heb en een groot glas (citroen) water heb gedronken, met mijn huidverzorging. Als eerste reinig ik mijn huid met deze verse gezichtsreiniger van Lush. Aqua Marina. Deze is verrijkt met kalamijnpoederm, aloe vera en Ierse-Mos gel die de huid kalmeren. Het fijne zeezout reinigt de huid en werkt goed tegen bacteriën. Net als dat het eczeem uitbraken helpt voorkomen. Ondertussen poets ik mijn tanden en laat ik de reiniger een goede 2 á 3 minuten inwerken voor ik het in masseer en mijn huid schoon spoel.

Hierna dep ik mijn huid droog en spray ik Breath of Fresh Air rijkelijk over mijn gezicht. Dit is een toner die de huid in balans helpt te blijven. Het zeewater verrijkt met zeewier, aloe vera en rozenwater is rijk aan mineralen, verfrist en kalmeert en verzacht de huid. Samen met Aqua Marina is dit de perfecte start van mijn dag.

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Mondverzorging en een stralende glimlach

Een goede mond hygiene vind ik heel erg belangrijk. Daarnaast ben ik ook altijd erg zuinig op mijn tanden en zorg ik ervoor dat ik zeker twee maal daags mijn tanden poets. De laatste tijd ben ik helemaal into de natuurlijke tandpasta’s (lees hier waarom ik voor een tandpasta zonder fluoride kies) en vooral de Toothy Tabs van Lush zijn favoriet. In de ochtend poets ik mijn tanden graag met een frisse tab zoals deze Bling! of Limelight. Om hierna mijn mond te spoelen met de Pan Galactic Blaster Mouthwater Tabs.

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Dagverzorging

Onderlaatst ben ik van mijn vertrouwde Hypo Sensitive dagcreme van Dr. van der Hoog overgestapt op deze Calendula Dagcreme van Erica. Calendula heeft de eigenschap dat het de huid geneest van wondjes, zonnebrand, eczeem en jeuk. En is daardoor geschikt voor de gevoelige huid. Ook zorgt deze dagcrème, die o.a. verrijkt is met jojoba olie en shea boter, ervoor dat de huid gevoed en gehydrateerd wordt. En dat kan jouw huid eigenlijk het hele jaar door wel gebruiken.

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Natuurlijke deodorant

Als het op deodorant aankomt ben ik sinds ik overgestapt ben op dierproefvrije merken nogal al aan het stoeien. De meeste gangbare merken blijken voor mij niet geheel sweat proof te zijn. Ook kunnen deo’s die uit een spray komen vaak hard zijn voor de huid, met als gevolg dat je al snel een geïrriteerde huid hebt. En zeker nu je in de zomer extra aandacht besteed aan gladde oksels, wil je het liefst zo lief mogelijk zijn voor jouw huidje. Nu gebruik ik deze vaste deodorant van Lush een goede week.

T’eo is een milde deo met een (naar zeggen) krachtige werking. Zoals ik al aangaf ben ik hem nog aan het testen, maar ben ik tot nu toe (zeker met het tropische weer) verrast. Hij is verrijkt met tea-tree olie wat een antibacteriële en ontsmettende werking heeft. Citroengrasolie (wat hem ook een heerlijke frisse geur geeft!) wat verkwikkend werkt en ontstekingsremmend is. En verse groene druiven die reinigend werken. Ook heeft hij absorberende poeders in zich die ervoor zorgen dat je droog en fris blijft. Je wilt simpelweg de hele dag lekker ruiken. Toch?

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Zonbescherming

Ik kan niet vaak genoeg aangeven hoe onwijs belangrijk een goede zonbescherming is voor jouw huid. Het is zeker met dit warme weer onmisbaar in mijn routine. Direct na aanbrengen geven deze Sun Soul producten van [ comfort zone ] mijn huid een mooie bruine tint. Dit komt simpelweg doordat je de huid voedt en hydrateert. Ik gebruik de anti-aging sun milk in een spf 30 voor mijn lichaam. En nadat mijn dagcrème is ingetrokken breng ik de anti-aging face sun cream met spf 15 aan op mijn gezicht. Zo weet ik dat mijn huid de komende uren goed beschermd is, en kan ik langer van een mooie gezonde en stralende huid genieten.

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Make-up of the day

Als het op het aanbrengen van mijn make-up aankomt is het zelden zo sober geweest. Mijn huid heeft een egale teint en heeft weinig tot geen oneffenheden die ik wil verbergen. Daarnaast wil ik mijn huid ook niet verstikken met een foundation of een BB/CC Cream, als het niet hoeft. Heb ik een feestje of een speciaal uitje, dan wil ik nog weleens voor een BB Cream gaan. Maar het grootste gedeelte van de dagen ben ik meer dan content met mijn all time favorite Velvet Noir mascara van Marc Jacobs Beauty, mijn Brow Definer van Anastasia Beverly Hills en mijn Brow Shape van delilah. En bovendien is deze routine ook nog eens super snel. Ready, set, time to go! 

 

P.s. Let op, alleen de Marc Jacobs Beauty producten zijn dierproefvrij, de parfums helaas niet! 

 

 Hot Summer Beauty Routine

 

Perfume of the day

Ook mijn parfum stash heeft een grote make-over gehad sinds ik dierproefvrij ben gegaan. Ik wil niet zeggen dat ik al mijn parfums heb weggegeven of heb verkocht, iets van in het kader van duurzaamheid, maar mijn ogen zijn wijder open gegaan. En ik sta op en voor nieuwe, misschien wel iets minder bekende merken. And lately i’ve been obsessed by this perfume. Dit heerlijke Goa parfum van Boho. Wat ook nog eens natuurlijk is omdat ze gebruik maken van gecertificeerde biologische alcohol.

Deze enigszins zoete tropische geur heeft bergamot, citroen en kokosnoot als topnoten. Ylang Ylang, jasmijn, fresia en monoi als hartnoten. Met als afsluiter de Tiare-bloemen en vanille als basisnoten. Een warm en harmonieus, tropisch parfum. En ik ben er dol op. Want kokos, jasmijn en vanille? You can never go wrong with that. 

 

Het Goa Boho Eau de Parfum is voor €30,00 verkrijgbaar bij SoloBioMooi.

 

 Hot Summer Beauty RoutineHot Summer Beauty Routine lifestyle by linda

 

Niets maakt mij zelfverzekerder dan een egale, sunkissed huid. Natuurlijk vind het ook leuk om meer kleur te dragen, te shapen en mijn favoriete lipsticks op te doen. Maar in de zomer ga ik heel graag terug naar de basis. Terug naar een goede, uitgebreide verzorgende en hydraterende skincare routine, en slechts een aantal basis items als het op make-up aankomt. I love it. 

 

 

Hot Summer Beauty Routine

 

 Hot Summer Beauty RoutineHot Summer Beauty RoutineHot Summer Beauty RoutineHot Summer Beauty Routine

 

Een kleine persoonlijke update | Groot nieuws en meer bloggen

Een witte jurk en zachte roze bloemen, het heeft haast iets magisch. En dat is op dit moment dan ook helemaal op zijn plek. Thomas heeft afgelopen week gehoord dat hij geslaagd is voor zijn HBO diploma en kreeg super veel lof voor zijn ManBoobs documentaire, waarvoor hij van alles eter over is gestapt op een vegan diet. En ik kan in woorden niet uitdrukken hoe ongelofelijk trots ik op hem ben. Nu alles afgerond is wat zijn studie betreft (op de diplomering en voorstelling na), hoop ik ook op mijn blog weer wat actiever te kunnen zijn. Ik rolde van het filmen van zijn ManBoobs film in lichamelijke ongemakken, maar deze hardnekkige ontstekingen zijn na effectief behandelen hopelijk verleden tijd. Wat betekent dat ik langzaam aan mijn werkzaamheden weer op kan pakken. En alhoewel mijn hoofd er de afgelopen tijd niet naar stond, merk ik nu pas weer hoe erg ik het bloggen gemist heb.

 

Vertel eens, wat is jouw summer musthave als het op beauty aankomt?

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

11 Reacties

 1. 28 juni 2017 / 15:11

  Wat een mooi overzicht heb je ervan gemaakt! Ik ben ook op zoek naar een natuurlijke, dierproefvrije deo die zijn werk goed voor mij doet tijdens warme zomerdagen. T’eo klinkt goed, alleen vraag ik me af of ie ook praktisch is in gebruik. ’s Morgens heb ik maar weinig tijd en moeten producten niet heel omslachtig zijn. Ben benieuwd naar jouw review! Goa van Boho cosmetics heb ik ook en vind ik heerlijk! Kom door jou weer op het idee om ‘em te gaan gebruiken! Ga ik morgen zeker doen!

 2. 27 juni 2017 / 19:59

  Wat een mooie en aparte producten zeg, heerlijk!

 3. 26 juni 2017 / 23:42

  Zonnebrandcrème hoort echt bij mijn zomerverzorging. Verder gebruik ik eigenlijk producten het hele jaar door 🙂

 4. 26 juni 2017 / 23:05

  Wat een geweldig artikel is dit weer. Het is eigenlijk geen artikel te noemen maar een klein boekje met prachtige foto’s. Ik blijf benieuwd naar die Aqua Marina van Lush. Die zou ik graag nog eens aanschaffen als ik bij een Lush filiaal in de buurt ben. En nogmaals gefeliciteerd met Thomas. Ik ben zó blij voor jullie. Kanjers.

 5. 26 juni 2017 / 20:24

  Je gebruikt ontzettend veel mooie producten
  en je foto’s zijn ook weer prachtig!

 6. 26 juni 2017 / 16:52

  Wat een prachtige foto’s! En gefeliciteerd met het diploma van je man (?).

 7. 26 juni 2017 / 08:46

  Wat is deze blog weer een enorm feestje om te lezen! Alle mooie foto’s, je fijne beautytips en de nodige informatie over dierproefvrije en vegan cosmetica. Je maakt me nieuwsgierig naar het geurtje van Boho en naar die vaste deodorant van Lush. Misschien moet ik daar ook eens naar gaan kijken. Fijn om te horen dat je ontstekingen nu hopelijk verleden tijd zijn én dat je vriend klaar is met zijn studie. Geniet van die heerlijke blogflow! Ik ben nu al benieuwd naar je artikelen.

 8. Marjan
  26 juni 2017 / 08:09

  Heel mooi Linda. Mooie foto’s en mooie producten.

 9. 26 juni 2017 / 07:39

  Wat een prachtige foto’s weer <3 Ik gebruik eigenlijk niet per se zomerse verzorging op het moment haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Bijzonder Parga Griekenland
6 x adembenemend mooi Parga

[dropcap]I[/dropcap]n tegenstelling tot de eilanden ben ik nog nooit op het Griekse vaste land geweest. Maar ik kan je vertellen,...

Sluiten