Marc Jacobs – Velvet Noir Major Volume Mascara

Compleet geïnspireerd op de wimpers van zijn moeder, creëerde Marc Jacobs de Velvet Noir Major Volume Mascara. Een intens zwarte mascara die tegelijkertijd volume en body geeft aan de wimpers. Iets wat zijn moeder met zwart lint tussen dikke lagen mascara door probeerde te creëren. Thank God dat Velvet Noir er nu is, een gemakkelijke manier om een intense look te creëren. Maar ook voor een alledaagse look is deze Velvet Noir meer dan geschikt. Het heeft even geduurd, maar vandaag is het dan eindelijk zover. Dé review van mijn mascara ontdekking van 2016.

 

Velvet Noir Major Volume Mascara

 

Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

De items van Marc Beauty zijn stuk voor stuk juweeltjes om te zien. Dat Marc een man is met oog voor details mag duidelijk zijn. En dat maakt hem tot mijn favoriete designer van het moment. En de afgelopen jaren. Ik kan mij dan ook niet indenken dat dit snel gaat veranderen. De liefde zit diep laten we maar zeggen. En dat het merk ook nog eens cruelty free is maakt mij een zeer gelukkig mens.

 

 Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

Velvet Noir Major Volume Mascara is uniek vormgegeven en is 6-hoekig. En terwijl wij veelal ronde mascara hulzen gewend zijn, ligt dit bijzonder comfortabel in de hand. De borstel heeft rondingen die ervoor zorgen dat jouw wimpers gelift worden en jij moeiteloos meer volume kunt creëren. En dat doet hij dan ook vanaf de eerste strook.

 

Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

Ingrediënten

De mascara is vrij van parabenen, ftalaten en sulfaten. Wel vind ik water en Glyceryl Stearate, wat ervoor zorgt dat er geen vochtverlies voorkomt. Het geheime ingredient is Glyceryl Stearate, wat ervoor zorgt dat jouw wimpers een extra dramatisch effect krijgen.

 

De complete lijst van ingrediënten 
Water, Paraffin, Glyceryl Stearate,Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Acacia Senegal Gum, Butylene Glycol, Palmitic Acid, Polybutene, Oryza Sativa Cera (Oryza Sativa (Rice) Bran Wax), VP/Eicosense Copolymer, Ozokerite, Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Hydrogenated Vegetable Oil, Stearyl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Sodium Nitrate, Tropolone, Disodium Phosphate, Polysorbate 60, Sodium Phosphate, Iron Oxides (CI 77499).

 

 Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

Velvet Noir Major Volume Mascara in gebruik

 

Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

Op de eerste foto zie je mijn wimpers, naturel. Op de tweede en derde foto zie je dat ik met slechts een kleine hoeveelheid mascara al veel meer volume creëer. Waardoor mijn oogopslag frisser lijkt en meer diepte krijgt.

 

 Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

Alhoewel de huls liefde op het eerste gezicht was, moest ik wel even aan de mascara zelf wennen. Juist omdat hij gelijk veel product afgeeft moest ik even wennen met doseren en aanbrengen. En zoals ik dan ook bij Le Volume en de Puma Vamp! mascara heb, werkt hij na een week pas écht fijn. En fijn is hij. Hij is oprecht mijn favoriete mascara geworden.

 

Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascaraVelvet Noir Marc Jacobs Beauty mascaraVelvet Noir Marc Jacobs Beauty mascaraVelvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

En ook zonder eyeliner ziet mijn blik er helder en fris uit. Ik vind het fijn dat je met weinig moeite zo’n mooi effect kunt creëren. Zonder spinnenpoten en zonder klonten. En desondanks hij een heel dramatisch effect kan geven (door simpelweg een extra laag aan te brengen, leuk voor een feestje) kan hij prima door als every day mascara.

 

Velvet Noir Marc Jacobs Beauty mascara

 

Intens zwarte en mooi gesepareerde wimpers, daar hou ik van. Wat dat betreft hou ik er wel van om wimpers iets wat zwaar aan te zetten en ze meer body en volume te geven. Zo compenseer ik mijn overhangende oogleden (die ik op foto’s o zo goed weet te verbergen, maar ze zijn er echt) door de focus op mijn wimpers te leggen. Zowel overdag als naar een feestje is deze Velvet Noir Major Volume Mascara mijn go-to mascara geworden. En hebben jullie hem al regelmatig in een favorieten overzicht voorbij zien komen. En dat is niet voor niets. De prijs kwaliteit verhouding is goed, de huls is een lust voor het oog en de mascara geeft mij een oogopslag waar ik zo van houdt. Het voelt haast gek om zo gepassioneerd over een mascara te praten.

 

Waar is Marc Jacobs Beauty te koop?

Marc Jacobs Beauty producten zijn verkrijgbaar bij de Sephora. Via de Franse site van Sephora kun je gemakkelijk de beauty producten bestellen (verzendkosten liggen rond de €14,00). Mocht je een keer op vakantie een Sephora binnen stappen, dan is de Beauty afdeling van Marc Jacobs meer dan de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Je vind de eerste namelijk net over de Franse grens, en zelfs in Luxemburg. Heb je gelijk een goed excuus om weer eens een leuke city trip te plannen.

 

Velvet Noir Major Volume Mascara is verkrijgbaar voor €27,50. 

 

Wat is jouw favoriete mascara?

 

 liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

7 Reacties

 1. shawien
  30 november 2022 / 11:27

  Beste mascara ever, helaas nergens meer te verkrijgen.

 2. 12 oktober 2016 / 21:03

  Oewwwww ik like! Het effect wat de mascara creëert vind ik onwijs mooi. Het staat je fris en maakt echt een verschil. Ik hou van Marc Jacobs ♡

 3. 12 oktober 2016 / 17:53

  Alleen die verpakking al… Super mooi! Ik kan geloven dat het je favoriete mascara is geworden. Ziet er goed uit! Ook een mooi verhaal achter dit product; dat Marc Jacobs zijn inspiratie haalde bij de wimpers van zijn moeder. Wist ik helemaal niet. Leuk om te lezen 🙂

 4. 12 oktober 2016 / 17:21

  Ik vind het effect echt heel erg mooi. Fijn dat je aan deze mascara hebt kunnen wennen en dat je er nu zo’n prachtig resultaat mee kunt creëren. Ik moet zelf ook altijd aan nieuwe mascara’s wennen.

 5. 12 oktober 2016 / 11:13

  Dit lijkt me een hele fijne mascara en inderdaad de huls alleen al is een lust voor het oog! Ik vind het zo moeilijk om een mascara te vinden die aan al mijn eisen voldoet. Ik denk dat ik de Pupa Vamp! mascara (Er zit trouwens een kleine typo in je tekst want ipv Pupa, schrijf je Puma ;-)) op dit moment de meest fijne mascara vind. Jammer wel dat deze mascara alleen bij Sephora verkrijgbaar is. Mocht ik naar het buitenland gaan binnenkort dan grijp ik zeker mijn kans!

 6. 12 oktober 2016 / 06:37

  Wat een mooi effect geeft deze mascara. Fijn dat hij zoveel product afgeeft, al snap ik wel dat je daar even aan moet wennen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
outfit of the day
She was unstoppable…

  She was fierce, she was strong, she wasn’t simple. She was crazy and sometimes she barely slept. She always...

Sluiten