Een ode aan White Musk | 3 nieuwe geuren

White Musk 40 jaarNoord-Brabant, september 2021

Ter ere van de 40ste verjaardag van de klassieker White Musk heeft het parfum, van binnen en van buiten een glamorous make-over gehad. Naast dat de geur nóg lekkerder is geworden is de geur ook vele male duurzamer geworden. The Body Shop slaagde er in 1981 als eerste in om een diervriendelijke White Musk op de markt te brengen en was daarin baanbrekend in de parfum wereld. Nu, vele jaren later bestaat de flacon voor 42% uit gerecycled glas, heeft het geen onnodige verpakkingen en heeft het een vegan keurmerk gekregen. Yay! Daarnaast zijn er ook 3 nieuwe geuren geïntroduceerd; White Musk Elements waarmee jij je eigen geuren kunt creëren. Ik laat ze allemaal aan je zien.

 

 

— Een ode aan White Musk —

White Musk Elements

duurzamer & vegan

 

 

White Musk The Body Shop Eau de Toilette

The Body Shop Eau de Toilette

–White Musk —

Eau de Toilette

In 1981 werd een van de eerste parfums speciaal voor The Body Shop samengesteld en ontwikkeld. Revolutionair was het feit dat zij de muskus niet uit het muskushert verkregen, maar een dierproefvrije synthetische muskus gebruikte. Het werd een instant bestseller. Nu, zo’n 40 jaar later is de flacon nóg duurzamer en de geur 100% vegan.

Het is een geur waar velen van ons vast mee opgegroeid zijn. Ik heb er zelf dan ook al aardig wat flacons van versleten. Musk is een lichte, frisse geur die toch krachtig is. Hierdoor kun je deze geur prima het hele jaar door dragen. Zelfs tot de dag van vandaag krijg ik nog steeds complimenten als ik de geur draag. Als ik zeg dat het een simpele White Musk is zijn mensen vaak ook verrast. Omdat de geur toch delicaat en betoverend is. Bloemig, sensueel. Samen met frisse noten van aldehyden, jasmijn en cruelty-free musk. 93% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong.

De flacon bestaat voor 42% uit gerecycled glas. De pomp kun je makkelijk verwijderen waardoor je de fles zelf kunt recyclen als deze op is.

White Musk Eau de Parfum is verkrijgbaar voor €36,00 (30 ml.). De White Musk Eau de Toilette voor €31,00 (60 ml.).

White Musk Elements fragrance Layering Topper

 

 –White Musk Radical —

Fragrance Layering Topper

Een van de nieuwe Elements is de geur Radical. Je kunt deze op zichzelf dragen maar ook gemakkelijk mixen en matchen met de andere Elements of simpelweg mixen met de klassieke geur. Het is een Eau de Parfum, waardoor de geur gemakkelijk de gehele dag blijft hangen.

Het is een groene, aardse geur. Aromatische basilicum, frisse petitgrain en groene vetiver die extra goed tot hun recht komen in combinatie met White Musk. Wel een typische geur waar je echt van moet houden. Juist als je het mixt bepaal je zelf de geurintensiteit, waardoor deze geur een stuk lekkerder,draagbaarder en zoeter wordt. Doordat het een aardse geur is voelt het voor mij herfstachtig aan.

Leuk weetje; 87% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong.

White Musk Radical is verkrijgbaar voor €15,00 (15 ml.). 

White Musk Radical
White Musk Lover

 

 

 –White Musk Lover —

Fragrance Layering Topper

Lover doet haar naam eer aan. Het is op zichzelf een sterke geur, maar veranderd in een warme bloemige geur zodra je haar mixt met White Musk. Kruidige roze peper, poederige orris en houtachtige ambrette vormen een harmonieuze mix.

Een mix die de geur interessant en alles behalve saai maken. Zo mix je eenvoudig je eigen klassieke signature scent.

Ook deze geur is vegan, bestaat uit een recyclebare fles en dop en 87% van de ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong.

White Musk Lover is verkrijgbaar voor €15,00 (15 ml.). 

 

 

— White Musk Free —

Fragrance Layering Topper

Free is een koele, minerale geur. Free doet mij denken aan uitwaaien aan de zee, koele avonden op het strand en uren ronddobberen in de oceaan.

Aromatische elemihars, sandelhout, madeliefjes en sandelhout zorgen voor deze frisse, sensuele ervaring. Die nog zachter en liever wordt als je deze met White Musk mengt. Hoe intens je de geur wilt dragen bepaal je ook bij deze geur zelf.

87% van de ingrediënten vindt zijn oorsprong in de natuur. Het flesje en de dop zijn makkelijk te recyclen. Is dierproefvrij en vegan. Een geur die veel zal dragen.

White Musk Free is verkrijgbaar voor €15,00 (15 ml.). 

White Musk Free
The Body Shop Elements fragrance Layering Topper vegan

De White Musk Elements, ze zijn een fijne en speelse toevoeging die de klassieke geur weer nieuw leven in blazen. Ik vind het erg leuk dat je zelf aan de slag kunt om je favoriete geur te maken. Een stukje exclusiviteit die je bij vele parfums niet hebt. En dat allemaal ook nog eens diervriendelijk. Mooier wordt het niet.

 

Wat is jouw favoriete geur?

 

Liefs Linda

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Vlaeykensgang Antwerpen
Antwerpen

Vlaeykensgang, Antwerpen september 2021 Antwerpen | a perfect little getaway Als een kind zo blij was ik toen ik na...

Sluiten