Een duurzame (thuis) werkplek creëren | Wishlist

Een duurzame thuis werkplek Linda's Wholesome life1. Waterfles RVS van Dille & Kamille €21,95 (600 ml) | 2. Houten bureau Baldri – Sklum €119,63 | 3. Sweatjurk van Bio Katoen – LASCANA €44,99 | 4. Vegan Toms €55,00 | 5. Uitwisbare notitieboek Correctbook €14,95. 

 

 

– Een duurzame (thuis) werkplek creëren –

Wishlist & inspiratie

 

 

Misschien werk je door de Corona crisis wel veel vaker thuis, studeer je of werk je altijd al vanuit huis. Een fijne werkplek is dan wel een must. Het is belangrijk om je goed te voelen op deze plek, zodat jij je zonder teveel afleiding van focussen op je werk. Dit hoeft uiteraard niet over een compleet kantoor te gaan, het kan ook een fijn, knus hoekje zijn in een bestaande ruimte. Een plek waar je als je klaar bent je laptop dicht kunt klappen, de computer uit kunt doen en aan je avond kan beginnen, zodat je toch een onderscheid kunt maken tussen werk en thuis. Want eerlijk is eerlijk, als je thuis werkt licht ’s avonds ‘nog even iets doen’ al vaak op de loer.

Mijn doel is om een mooie, rustige, inspirerende werkplek te creëren waar je met veel plezier gaat werken. Een plek die een duurzaam tintje heeft en waar mogelijk Zero Waste is. Kies hierbij voor duurzame materialen in plaats van plastic. Voldoende water drinken is een belangrijke basis van een werkdag, als je goed voor jezelf zorgt kun je automatisch ook beter je werk doen. Wat mij de laatste weken enorm helpt is een waterfles van RVS. Deze Zero Waste drinkfles is niet alleen stylish, en veilig (lees geen water over je toetsenbord) maar zorgt er ook voor dat jij overdag voldoende drinkt. Als mijn fles leeg is vul ik hem direct weer. Daarnaast blijft het water lekker koel. Zo kun je makkelijk binnen én buiten werken.

Of je nu een hele ruimte voor jezelf hebt of een klein hoekje, een goed bureau is heel erg fijn. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld uren aan de keukentafel zit te werken. Door een bureau in te richten kun je makkelijker privé en werk gescheiden houden. Ga dan voor een mooi en degelijk bureau van hout bijvoorbeeld. Staar je vooral niet blind op nieuwe design bureau’s, ook de IKEA en kringlopen hebben vaak hele fijne exemplaren.

Wie thuis werkt hoeft echt niet 24/7 in een joggingbroek te lopen om comfortabel te kunnen werken. Neem het jurkje van LASCANA uit de wishlist als voorbeeld. Deze loungejurk is deels gemaakt van biologisch katoen, ondersteunt katoen made in Africa. Het jurkje is stylish en zo kun je ook makkelijk even tijdend je pauze naar de bakker om een broodje te halen. Mocht het een iets koudere dag zijn, dan is er ook altijd een ruim aanbod aan fijne loungekleding. Style het jurkje bijvoorbeeld met TOMS. Dit zijn echt mijn go-to schoentjes in de zomer als ik geen slippers draag.

Dikke stapels met volgekrabbeld papier zijn alles behalve duurzaam en efficient. Correctbook heeft handige, duurzame en sociaal verantwoorde notitieboekjes. Correctbook is namelijk een sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme. Zo heb jij geen stapels papieren en notitieboekjes op je bureau slingeren, maar een fijn uitwisbaar notitieboek waar je jouw behaalde to-do lists kunt wissen en opnieuw kunt gebruiken.

 

Hoe ziet jouw werkplek eruit?
En wat zal jij kunnen doen om jouw werkplek duurzamer te maken?

 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. 24 juni 2020 / 09:43

    Wauw, dat bureau is echt geweldig! Zou ik ook zo kunnen hebben uitgezocht 🙂 Fijne inspiratie is dit! Ik heb zelf ook een CorrectBook. Heel handig zijn ze! Verder heb ik op mijn werkplek een fijn bamboe bureau van Ikea staan. Nog steeds heel blij mee!

  2. 24 juni 2020 / 07:30

    Leuk artikel. Kamerplanten in je omgeving zetten, maakt het ook duurzaam ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Duurzame blouse van Arber Studio
Arber Studio + win een item naar keuze

Biesbosch, juni 2020     - Duurzame blouse van Arber Studio - + win een item naar keuze   [dropcap]I[/dropcap]k...

Sluiten