Haal de lente in huis | Bloembollen DIY

Bloembollen in huis Noord-Brabant, februari 2021

V oeg wat extra kleur, geur en vrolijkheid toe aan je woonkamer door bloembollen in huis te halen. Uiteraard kun je bloembollen poten in de tuin, mooie kuip of pot. Maar ze zijn minstens net zo fijn als ze binnen staan. De dagen worden langzaam aan al wat langer, maar de echte lente blijft nog even uit. Haal deze vervroegd in huis met een vrolijke schaal bloembollen. Je ziet ze in de winkels al verschijnen. Leuk als cadeau voor een ander, of jezelf. Heb je zelf een leuke schaal in huis of kun je simpelweg niets vinden naar jouw smaak? Steek dan de handen uit de mouwen. Met een hele simpele DIY tover je de mooiste creaties op tafel.

 

 –Haal de lente in huis —

Bloembollen DIY

 

Bloembollen in huis

Bloembollen DIY
Bloembollen DIY
tulpen in huis
Haal de lente in huis
Tulpen bloembollen DIY
Tulpen bloembollen DIY

 

Wat heb je nodig?

  • Een leuke pot, vaas of schaal
  • Potgrond
  • Bloembollen

De winkels zijn gelukkig weer open en dat maakt dat je de benodigdheden al snel in huis kunt halen voor deze DIY. Wat je nodig hebt is potgrond, een mooie pot, vaas of schaal (een vaas is namelijk ook heel leuk, dan zie je de wortels groeien). Laten we de bloembollen niet vergeten. Wellicht heb je er nog een paar liggen. In deze tijd van het jaar kun je ze ook met een leuke korting aanschaffen in een tuincentrum. Voor de bollen die je in de volle grond wilt stoppen geldt namelijk de vuistregel dat ze voor de eerste vorst in de grond moeten zitten. Daarom kun je binnen al snel aan de slag als je daar zelf zin in hebt. Leuk als momentje voor jezelf, maar minstens net zo leuk om met iemand samen te doen.

Zelf heb ik met de kerst een zak met Papegaai tulpen bollen gekregen die ik goed kan gebruiken. Vul de schaal met potgrond en plaats de bollen verspreid over de schaal in de grond. Druk ze hier een beetje in. Het is juist leuk om de bovenkant van de bollen zichtbaar te houden. En klaar is je schaal. Vergeet je bollen niet af en toe een beetje water te geven. Maar niet teveel, eens in de twee weken een slokje is voldoende. Zo voorkom je dat de bollen gaan rotten. Bemesten is niet nodig, er zit voldoende voeding in de potgrond en in de bol.

P.s. Wil je niet teveel geld uitgeven aan deze DIY? Neem dan ook eens een kijkje bij de Kringloop voor een mooie schaal of potten. Opzoek naar bollen? Ook Bol.com heeft een fijn assortiment aan bloembollen. Ook potgrond kun je extra voordelig aanschaffen bij enkele supermarkten zoals de Jumbo en de Lidl. Net als de kleine Narcissen in plastic pot. Deze kan je zelf in een leuke pot zetten.

 

Haal de lente in huis

Bloembollen in huis
Bloembollen in huis
Scandinavisch interieur

Haal de lente in huis

Ondertussen hebben meerdere bollen al hun weg naar mijn huis gevonden. Ik kreeg een mooi mini kasje gevuld met hyacinten voor mijn verjaardag en de Amaryllis in aanloop naar de kerst. De bollen in de grijze pot zijn kleine narcissen. Ook deze fleuren het huis op. En ondanks dat het binnen zo gezellig is in deze tijd van het jaar, kijk ik stiekem al uit naar de lente!

 

Heb jij de lente al in huis gehaald?

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat een affiliate link. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Urban Taupe Flexa
Woonkamer make-over | Meer kleur op de muur

Noord-Brabant, januari 2022 [dropcap]J[/dropcap]anuari brengt vaak een frisse wind met zich mee. Op Nieuwjaarsdag ruim ik met veel plezier de...

Sluiten