Dr. van der Hoog – 5 kant en klaar maskers

 

 

Dr. van der Hoog – kant en klaar maskers

 

Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Ieder karton (wat er erg mooi en exotisch uitziet) bevat een zakje van 10 ml, genoeg om een masker ruim aan te brengen. Ben je zuiniger en breng je hem graag wat dunner aan? Dan kun je het masker gemakkelijk met iemand delen. Alle maskers die ik review zijn verkrijgbaar voor €2,29.

 

 Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Gorgeous Grain Masker

Dit masker is gemaakt op basis van granen, sheaboter, tarwekiemolie en rijstzemelenolie. Er is geen parfum aan toegevoegd en daarom begin ik mijn test periode met dit masker. Omdat het masker belooft geschikt te zijn voor alle huidtypen, zelfs voor de overgevoelige huid.

 

Ingrediënten 
Op de ingrediënten lijst vind je o.a. Colloïdaal Havermout terug wat de huid herstelt en beschermt. Cetearyl Alcohol wat een verzachtende werking heeft. Glycerin heeft een helende werking op de droge huid. De granen kalmeert de roodheid in je gezicht, en vermindert het ook. Net als eventuele irritatie. De Sheabutter verzorgt en voedt de huid omdat het verrijkt is met Vitamine A, E en F. Wel vind ik ook Tetrasodium Glutamate  Diacetate terug op de lijst wat een conserveringsmiddel is waar (jammer genoeg) nog niet veel over bekend is.

 

De complete ingrediënten lijst 
Aqua, Avena Sativa Flour, Cetearyl Alcohol,  Dipalmitoyl Ethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate,  Glycerin, Triticum Vulgare Germ Oil, Oryza Sativa Bran Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Avena Sativa Extract, Ceteareth-20, Tocopherol, Tetrasodium Glutamate  Diacetate, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin,  Phenoxyethanol.

 

Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Hoe bevalt het masker? 

De granen vind je duidelijk terug in het masker. Het is zacht en laat zich gemakkelijk aanbrengen. Het Gorgeous Grain Masker begint een klein beetje te irriteren nadat het masker er zo’n 5 minuten op zit, geeft een klein beetje een branderig gevoel. Ik weet niet goed of dit irritatie is of een werking die bij het masker hoort. Ik heb het er zo’n 15 minuten op laten zitten. Mijn huid is een klein beetje rood, maar ziet er gezond en stralend uit de volgende ochtend. Welk merk ik dat ik de dag na het masker ineens veel last heb van nieuwe onzuiverheden, die pas na een week weer weg zijn.

 

Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Refreshing Raspberry Masker

Dit frambozen masker is in het leven geroepen om jouw huid te reinigen, en ontdoet jouw huid, op een milde wijze, van afvalstoffen en onzuiverheden.

 

Ingrediënten

Het Refreshing Raspberry Masker bevat o.a. water en Kaolin, wat een bacterie dodende werking heeft. Ethylhexyl Stearate wat verzachtend werkt. Glycerin heeft een helende werking op de droge huid. Ook vind je er rode framboos zaad in terug wat rijk is aan antioxidanten, Vitamine A en Vitamine E wat huidveroudering tegen gaat. Ook vind ik alcohol op de lijst terug, net als parfum en verschillende ingrediënten waarvan ik er op internet niet zo makkelijk achter kan komen wat de werking ervan is. Dat klinkt niet heel natuurlijk.

 

De complete ingrediënten lijst 
Aqua, Kaolin, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Steareth-2, Steareth-21, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Simmondsia Chinensis Oil, Hydroxyethylacrylate/Sodium Acryl­oyldimethyl Taurate Copolymer, Rubus Idaeus Extract, Titanium Dioxide (CI 77891), Phenoxyethanol, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Mica, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Allantoin, Tocopherol, Carmine (CI 75470), Tetrasodium Glutamate Diacetate, Iron Oxide (CI 77491), Polyisobutene, PEG-7 Trimethylolpropane Coconut Ether, Parfum.

 

Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Hoe bevalt het masker? 

Wanneer ik dit masker uit ga proberen zitten we net in de overgang van de mooie nazomer, naar de herfst. Hier wordt mijn huid erg onrustig van. Ik heb last van eczeem rond mijn ogen en hier en daar wat onzuiverheden die de kop op steken. Mijn huid kan daarom een diepe reiniging en een herstellend masker gebruiken. Hij ruikt heerlijk naar frambozen, voelt fijn aan op de huid en laat het masker zo’n 15 minuten indekken. Op het einde voel ik een kleine reactie op de parfum in het masker, maar mijn huid voelt niet geïrriteerd, net als mijn eczeem plekken. Na het reinigen voelt mijn huid zacht, fris, gevoed en gehydrateerd aan. Ik was hierdoor haast vergeten om mijn avond routine te voltooien.

 

Maar een dag later begint de ellende, net als bij het vorige masker komen alle dieper liggende, of nieuwe, onzuiverheden naar boven. Mijn huid is erg onrustig. Eczeem is erger geworden en ik stoor mij erg aan mijn gezicht vol knal rode onzuiverheden. Ik heb opnieuw een week nodig om mijn huid weer rustig te krijgen.

 

Ik maak hier dan ook de keuze om niet verder te gaan met het testen van de kant en klaar maskers. Een nasleep van een week bij 1 masker kan toeval zijn, maar na 2 begin ik een patroon te herkennen. Dit type masker is dus niet geschikt voor mijn ultra gevoelige huid. Waar hij voor een normale huid een feestje kan zijn, brengt het bij mij zoveel met zich mee dat ik alleen na een intensieve verzorging (2 maal daags reinigen met een Konjac spons, één maal daags een zeezout masker van Lush en veel water drinken, naast mijn normale routine) weer een redelijk normaal ogende huid terug krijg. Ik zal de overige maskers daarom kort behandelen.

 

 Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Beauty Bamboo Green Tea Masker

Deze Beauty Bamboo Green Tea is een exotisch masker op basis van groene thee extract, bamboe en Shea butter.

 

Ingrediënten 

Bamboe en groene thee extracten zorgen ervoor dat jouw huid beschermt is tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En helpt daarbij de fijne lijntjes en rimpels voorkomen. De sheaboter is verrijkt met Vitamine A, F en E, en zorgt ervoor dat jouw huid gehydrateerd wordt. Daarnaast gaat het huidveroudering tegen en stimuleert het de elasticiteit van de huid. Ook zie ik parfum vrij hoog in de ingrediënten lijst staan. En zonnebloem olie, wat ook een helende werking heeft op de huid. Ook vind ik Sodium Hydroxide terug op de lijst, wat een eigenschap heeft om jouw huid te ontdoen van vetten (kan eventueel niet goed ontvangen worden door de huid).

 

De complete ingrediënten lijst
Aqua, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Steareth-2, Steareth-21, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Camellia Sinensis Leaf Extract, Bambusa Vulgaris Leaf Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, CI 42051, CI 19140, Tetrasodium Glutamate Diacetate.

 

Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Luxury Lotus Litchi Scubmasker

Luxury Lotus Litchi is een masker met scrub. Hierdoor wordt jouw gezichtshuid diep gereinigd, en worden dode huidcellen tegelijkertijd verwijderd. En helpt het vochtgehalte op pijl te houden.

 

Ingrediënten
Het is o.a. verrijkt met alfahydroxyzuren die een peeling effect geven. Deze worden vaak gewonnen uit melksuikers en fruit. Litchi is rijk aan Vitamine B, C, helpt acne te verminderen en gaat huidveroudering tegen. Ook staat er parfum op de lijst.

 

De complete lijst met ingrediënten
Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Litchi Chinensis Seed Powder, Hydrated Silica, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Nelumbo Nucifera Seed Powder, Pyroglutamic Acid, Citric Acid, Malic Acid, Glucolic Acid, Pyruvic Acid, Tartaric Acid, Parfum, Propylene Glycol, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Glycerin, CI 16185, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol,  Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene  Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Hexyl Cinnamal.

 

 Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Healing Honey Masker

Dit Healing Honey Masker is een weldadig peel-off masker, vol met het goede van honing. Je huid wordt niet alleen diepgaand gereinigd, het verwijderd tegelijkertijd alle dode huidcellen en huidonzuiverheden. Je poriën worden zichtbaar verfijnd.

 

Ingrediënten

Dit masker heeft ook een opvallend korte lijst met ingrediënten, daar word ik wat blijer van. Ik vind o.a. water en Alcohol Denat terug op de lijst. Dit is een vorm van alcohol die je liever niet op je huid krijgt. Het zorgt ervoor dat je huid ontdaan wordt van natuurlijke vetten, die je tegelijkertijd wel nodig hebt om je huid te beschermen en vocht vast te houden. Mel is Latijns voor honing, dit heeft een antibacteriële werking, het bevat Alpha Hydroxy Acid (laat de huid stralen en vermindert littekens) en heeft een ontstekingsremmende werking. Panthenol is een alcohol soort. Wat er met Aroma wordt aangeduid weet ik niet zo goed, en Ethylhexylglycerin heeft een neutraliserende werking.

 

De complete lijst met ingrediënten 
Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, Mel, Glycerin, PEG-150, Panthenol, Aroma, Phenoxy­ethanol, Ethylhexylglycerin. 

 Dr van der hoog kant en klaar maskers

 

Eindconclusie Dr. van der Hoog kant en klaar maskers

Dr. van der Hoog lijkt op het eerste gezicht een heel erg natuurlijk merk, maar de ingrediëntenlijsten van de kant en klaar maskers laten dit niet altijd zien. De gezichtsverzorging en CC cream kan mijn huid heel goed hebben, maar deze maskers duidelijk minder. Ik weet niet goed of het aan de ingrediënten ligt, of het een reactie op de Tetrasodium Glutamate  Diacetate is. Of het simpelweg een trigger die ervoor zorgt alle dieper liggende onzuiverheden naar boven komen. Ik heb het er simpelweg niet voor over om een week met een onzuivere huid te lopen. Dat is gewoonweg niet de reden waarom ik het masker gebruikt heb.

 

Heb jij een minder gevoelige huid, dan kan een kant en klaar masker een ware traktatie zijn en jouw huid een boost geven. persoonlijk ben ik het niet eens met de samenstelling van de ingrediënten, en gaat mijn voorkeur eerder uit naar natuurlijkere maskers. Hier reageert mijn huid veel beter op.

 

De Kant en klaar maskers van Dr. van der Hoog uit deze review bevatten allen 10 ml en zijn online en in verschillende drogisterijen verkrijgbaar voor €2,29.

 

Breng jij graag een masker aan?

 

 liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

7 Reacties

 1. 10 oktober 2016 / 19:33

  Wat vervelend dat ze je huid slechter maken. Ik vind de maskers van dr van der hoog wel erg fijn!

 2. 10 oktober 2016 / 16:57

  Oei, wat vervelend dat deze maskertjes je huid eigenlijk alleen maar slechter maakten. Ik kies ook veel liever voor natuurlijke maskertjes (alle gezichtsverzorging tegenwoordig eigenlijk). Ik heb het gevoel dat het voor je huid gewoon veel beter is om dicht bij de natuur te blijven.

 3. 10 oktober 2016 / 11:17

  Ik ken alleen het granen masker en die vond ik wel fijn. Maar ik gebruik dit nooit, want mijn huid is echt te gevoelig!

 4. 10 oktober 2016 / 09:32

  Wat een fijne, eerlijke review. Jammer dat de maskers niet helemaal fijn voor je werken!

 5. 10 oktober 2016 / 08:41

  Sommige maskers van dr van der hoog vind ik heel erg fijn

 6. 10 oktober 2016 / 08:07

  Wat vervelend om te horen dat je naderhand zo’n last had van je huid door de maskertjes! Dan kun je ze inderdaad beter links laten liggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Master Perfumer Velvet Patchouli N20 nr 20 kruidvat
Velvet Patchouli N°20 – The Master Parfumer

Nu het weer ook echt aan het omslaan is deze herfst, merk ik ook een verschuiving in mijn essentials. Ik...

Sluiten