Deze reizen maakte ik in 2018

2018 was geheel onverwacht weer een heel vruchtbaar jaar wat reizen en tripjes betreft. Het zijn de spontane tripjes die het vooral doen. Dit jaar bleef ik wel binnen de grenzen van Europa, wat op zich wel bijzonder is. Want alhoewel Azië mij enorm trekt, wilde ik dit jaar meer van Europa zien. En geheel onverwacht vonden wij een Aziatisch paradijs in Europa. De dagtrips, city trips en de reisjes vandaag in een overzichtelijk overzicht. En wat ben ik dankbaar dat ik dit allemaal heb kunnen doen!

 

– Deze reizen maakte ik in 2018 –

België, Luxemburg en zoveel meer

 

Brussel bloesem Brussels Blossom

Brussel bloesem Brussels Blossom

 

Brussel – België

Het voorjaar van 2018 was bijzonder fijn. De meeste dagen waren droog, en deze droogte heeft verrassend lang aangehouden. Hierdoor konden Thomas en ik er wat vaker op uit. Beginnend met een dagje Brussel, de stad die onverwacht al heel erg mooi roze kleurde. Brussel is niet perse een hele gezellige stad, maar zodra je er bekend bent weet je de fijne buurten al snel te vinden. Vooral het oude gedeelte van het centrum vinden wij heel erg fijn. Gevuld met kleine restaurants, getekend door kleine smalle straatjes en de fijnste vintage boetiekjes.

 

Villa Augustus bloesem

 

Dordrecht – Nederland

Zelf woon ik in de Dordtse Biesbosch en een bezoek aan het centrum van Dordrecht blijft altijd fijn. Vooral Villa Augustus is een trekpleister, net als het gedeelte rondom de Grote Kerk en de vele hofjes die Dordrecht kent. Het is de oudste stad van Nederland en altijd een genot om te bezoeken.

 

Bonn Duitsland Germany

 

– Een Duits sprookje –

Bonn

 

En de bloesem jacht werd voortgezet. Samen met mijn broer reed ik naar de Duitse stad Bonn. We aten heerlijk op een terrasje in de vroege lente zon, wandelde wat door de straten, bezochten wat winkels en maakte 1001 bloesem foto’s. Bonn is een waar sprookje tijdens deze mooie en bijzondere tijd. Voor de roze bloesem waren wij net iets te vroeg, maar deze witte bloesem maakte al een hoop goed.

Doordat wij iets te vroeg waren was het namelijk nog rustig in Bonn, als de bloesem knoppen open gaat bruist het centrum. Inclusief bussen vol met Chinezen. En die hebben wij écht niet gemist hihi.

Bonn Duitsland Germany

Gent Belgieë Linda's Wholesome Life

 

Gent – België

Happy face, ik ben simpelweg het gelukkigst als ik onderweg ben en nieuwe plekken mag ontdekken.

Omdat wij door familie omstandigheden nogal een valse start hebben gehad dit jaar besloot ik Thomas te verrassen met een weekendje België. Beiden waren we nog niet eerder in Gent geweest. En boy, wat is deze stad leuk! Gent is namelijk verrassend groen en een Belgische koploper als het op Fair Fashion en Vegan hotspots aankomt.

Daarnaast is het een gemoedelijke stad, een gezellige stad. En ik kan niet wachten om weer eens terug te gaan. Vanaf januari begin ik weer met het schrijven van reis artikelen. Er komt dus nog een artikel met de fijnste hotspots in Gent aan!

 

Brugge België Linda's Wholesome Life

 

Brugge – België

Nadat Thomas en ik de nacht in Gent doorgebracht hebben en heerlijk brunchte bij een toffe hotspot reden wij door naar Brugge. Het was een heerlijke lente dag. We wandelden door de straatjes, zaten heerlijk op het terras en besloten ook wat highlights mee te pakken. Wat wij niet hadden verwacht was dat Brugge zo onwijs druk was als het op toeristen aankomt. De stad is knus en prachtig, heeft hele mooie plekjes. Maar door de drukte gaat mijn voorkeur al snel uit naar Gent. Anyway, het artikel over Brugge komt er zeker nog aan!

 

Rozenhof Dordrecht

 

Dordrecht – Nederland

Het Rozenhof is mijn favoriete hofje van Dordrecht. De pandjes en de prachtige rozentuin maken het sprookje helemaal compleet. Ik kom hier dan ook heel erg graag.

 

De Koninklijke Serres van Laken

 

Koninklijke Serres van Laken – Brussel

Na Hamburg was het tijd om weer koers richting Brussel te zetten. Tijdens onze terugreis uit Brugge viel mijn oog namelijk op de pracht en praal die je net voor de stad ziet. De Koninklijke Serres van Laken. Slechts één keer per jaar openen ze de deuren voor publiek.

De Serres zijn prachtig aangelegd en een lust voor het oog. Ik kan in ieder geval niet wachten om terug te gaan volgend jaar!

 

Hamburg Hamburg planten un blomen

 

– Hamburg –

Persreis naar Duitsland

In juni was het tijd voor mijn persreis naar Hamburg. Deze keer mocht ik Thomas meenemen en wij reden in de auto in een paar uur naar deze Duitse stad. Het was voor ons beiden de eerste keer en waren dan ook heel erg benieuwd hoe wij deze stad zouden vinden.

Hamburg did not disappoint. 

We werden verliefd op het oude centrum en de prachtige gebouwen. De fijne restaurants, de vegan hotspots, het fijne aanbod aan winkels en er zijn ook genoeg highlights om te bezoeken. Heb je zin in een weekendje Hamburg? Trek er dan zeker 2 á 3 dagen voor uit als je ook een hoop wilt zien.

Op de laatste dag bezochten wij verschillende wijken en parken. En deze parken bloeien in volle glorie in het voorjaar. Hamburg was een sprookje. En mijn artikel met tips komt er ook nog aan. Tijdens deze trip speelde namelijk mijn slijmbeursontsteking in mijn arm op, deze pijn is de afgelopen twee weken pas afgenomen. En hoop vanaf nu weer te kunnen gaan knallen!

Mijn hotel tip staat wel al online.

 

Hamburg planten un blomen

Azoren praktische tips reizen São Miguel

 

Saõ Miguel – Azoren

De mooiste reis die ik dit jaar maakte was toch wel onze rondreis op Saõ Miguel. Het grootste en meest bekende eiland van de Azoren. Een paradijselijk stukje op aarde. In Europa wel te verstaan.

Iedere dag werden wij weer verrast door de schoonheid van dit eiland. Van zwarte kusten, tot theeplantages, uitgestrekte meren, kraters en tropische tuinen, je vind het hier allemaal.

Ik heb hier dan ook mijn hart verloren. En denk zo vaak terug aan deze prachtige reis. Ik zag voor het eerst in mijn leven walvissen, we zwommen in warmwater bronnen en maakte de mooiste foto’s ooit. En kan dan ook niet wachten om terug te gaan en de andere eilanden te verkennen.

Wil je ook graag een reis plannen naar de Azoren? Lees vooraf dan even mijn tips door. Omdat het geen populaire toeristen bestemming is kan het soms namelijk wat anders gaan dan gepland. En zo ga je in ieder geval goed voorbereid op reis.

 

Burgh-Haamstede Zeeland strand

 

Burgh-Haamstede – Zeeland

Zeeland heeft hele mooie stranden en als kind kwam ik dan ook al heel graag in Burgh-Haamstede. Het was dan ook een fijne trip down memorie lane en daar schreef ik een bijpassend blogje over.

 

Hoogtepunten van juli 2018 Linda's Wholesome Life

 

Amsterdam

Dit jaar reisde ik ook weer een paar keer af naar het mooie Amsterdam. Mijn slijmbeursontsteking zorgt ervoor dat het mij zelf niet meer lukt om lange afstanden te reizen, en moest daardoor veel afspraken afzeggen. Dit zorgde ervoor dat de keren dat ik wél op pad kon mijn intens gelukkig maakte. Zeker omdat ik voor hele mooie merken op pad mocht. Dit blijft een feestje.

Ik besloot dan ook eens wat andere foto’s te maken dan de standaard grachten foto’s en hier kreeg ik onwijs veel leuke reacties op.

 

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg

 

Stadtbredimus Luxemburg & Luxemburg Stad

Kan jij je de hittegolf van deze zomer nog herinneren? Thomas en ik besloten spontaan een hotel te boeken met zwembad en airco. In Nederland en langs de Belgische kust waren alle badplaatsen al zo goed als uitverkocht. En dus zette wij met vrienden koers richting Luxemburg. We sliepen in het mooie Stadtbredimus, aan de Moezel. Het landschap is compleet bedekt met wijnranken, zo mooi om te zien.

Het hotel waar wij verbleven is ook zeker een aanrader.

Ook een bezoekje aan Luxemburg stad mocht niet ontbreken, één van mijn favoriete steden in Europa. En dit kon ik eindelijk met Thomas beleven.

 

Trier Duitsland Linda's Wholesome Life

 

Trier – Duitsland

Trier is de oudste stad van Duitsland en zeer de moeite waard als je in de buurt bent. Thomas en ik reden vanuit Luxemburg via Trier naar huis. Het is een hele mooie en bijzondere stad. Niet super groot, en daardoor perfect voor een korte stop. De overblijfselen van de Romeinse tijd zijn heel bijzonder om te zien. En het is dan ook aan te raden om even een ticket te kopen en binnen te kijken.

We aten een heerlijke vegan pizza op een knus terras en genoten van de stad. Op zondag zijn de winkels niet open. En dat vonden wij helemaal niet erg. Zo kwam de stad alleen maar beter tot zijn recht!

 

Hoogtepunten september linda's wholesome life

 

Marker Wadden – Nederland

Nederland heeft er weer een gloednieuw stukje land bij. De Marker Wadden zijn een eilandengroep in het Marker Meer. Het bijzondere is dat mijn broer hier vanaf het begin gewerkt heeft en wij deze eilanden van een hoopje zand uit hebben zien groeien tot een prachtig natuurgebied.

In september was de officiele opening en mochten wij met de boot weer eens een kijkje nemen op het eiland. Ik blijf het bijzonder vinden dat wij Nederlanders land kunnen maken.

 

Het oude centrum van Dordrecht

 

Dordrecht

De droge herfst zorgde ervoor dat wij extra lang van alle pracht en praal konden genieten. Ik bezocht onze fijne stad wat vaker en bracht ook veel tijd door in parken en het bos. Ook kwam lieve Sara van MevrouwMiauw naar Dordrecht om in de Biesbosch samen foto’s te maken. Heel leuk om te zien hoe zij de Biesbosch beleefd heeft.

Thomas en ik hebben verder nog wat Nederlandse steden bezocht. Zo brachten wij een middag door in Breda, aten wij wat in Den Haag en brachten wij de kerstmarkt van Maastricht een bezoekje. Het weer werkte helaas niet mee. Dit maakte voor de gezelligheid niets uit, maar daardoor is het maken van foto’s wel uitgebleven.

 

Lille France Christmas

 

Lille – Frankrijk

Op Kerstavond verraste ik Thomas met een paar daagjes Lille. Op Tweede Kerstdag sprongen we al redelijk op tijd in de auto om koers te zetten naar deze Franse stad. Vorig jaar zomer zijn we hier een paar dagen geweest. Lille is knus, romantisch en veel rustiger vergeleken bij Parijs. Daarnaast is het ook slechts 2 uur rijden. Dit maakt Lille de perfecte stad voor een dagje uit, of voor een weekendje weg. In de middag hebben we lekker geluncht en toen het donker werd zijn we de kerstmarkt op gegaan. We hebben heerlijk gegeten bij ons favoriete restaurant en op de valreep kocht ik nog een heerlijke Kerst bruisbal zodat we de avond al bubbelend af konden sluiten.

De volgende dag – onze Derde Kerstdag, liepen wij wat antiek winkeltjes af, scoorde ik wat antieke Franse kranten en ook een bezoekje aan de Sephora kon niet uit blijven. De dagen waren heerlijk, perfect. Heel leuk om eens Kerst samen in een ander land te vieren.

 

Lille France Christmas

 

Planning 2019

Ieder jaar roepen wij weer dat dit het jaar wordt waarin wij écht gaan sparen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat 2019 op het gebied van reizen mij gaat brengen. Mijn eerste trip heb ik al gepland staan. Ik ga namelijk voor het eerst alleen op reis. En dat vind ik best wel spannend. Niet eng, maar ben gewoon benieuwd hoe het zal zijn. Gezonde spanning dus. En ik kan niet wachten om de zon op te zoeken. De vakantie zelf ben ik niet alleen, ik ga mijn broer namelijk opzoeken op Fuerteventura. En daar heb ik nu al onwijs veel zin in!

 

Wat is jouw favoriete trip van het afgelopen jaar?

 

Liefs Linda voetnoot

18 Reacties

 1. 9 januari 2019 / 19:03

  Wat een mooi overzicht zeg! Ziet eruit als een geweldig reisjaar. Leuke blog, ik kom in 2019 graag nog eens neuzen 🙂

 2. 3 januari 2019 / 14:09

  Wat een mooie fotos heb je toch altijd! En een hoop steden bezocht! Ben benieuwd naar hoe het alleen reizen je bevalt. Ik ben heel graag alleen, maar reizen in mijn eentje zie ik dan weer minder zitten.

 3. 30 december 2018 / 16:34

  Jij hebt heel veel stukjes aarde mogen zien in 2018. Dat is mooi. Nederland, België, Duitsland, Lux en ook Frankrijk in een jaar. Dat doe ik niet hoor, haha.

 4. Frederique
  30 december 2018 / 11:48

  Mooie bestemmingen en foto’s. Ik houd erg van reizen door Europa maar wel het liefst in de lente en zomer anders is het so grijs vaak blegh

 5. 29 december 2018 / 14:32

  Wat een prachtige foto’s zeg, en wat heerlijk dat je er zo lekker vaak op uit bent geweest dit jaar! En alleen reizen is een super ervaring, echt!

 6. 29 december 2018 / 14:21

  Wat een leuke foto’s heb je van al die trips – ben zelf niet zo veel weg geweest – door knie problemen – wel naar Center Parcs de Eemhof – niet ver van Amsterdam 🙂

 7. 28 december 2018 / 22:13

  Wat een prachtige vrouw ben je ook zeg! en ik ben vandaag nog in Dordrecht geweest maar nog nooit in de rozentuin! Het ziet er prachtig uit

 8. 28 december 2018 / 20:52

  wauw, wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt! En mooie tripjes ook! Leuk om terug te lezen

 9. 28 december 2018 / 19:35

  Jeetje wat ben je op veel plekken geweest, heerlijk om te kunnen doen! Heb bewondering voor alle mooie foto’s!

 10. 28 december 2018 / 16:48

  Ik kom uit oorspronkelijk uit dordrecht. Ook al woon ik er niet meer, ik zie het totaal niet als een tripje/reisbestemming. Grappig om te lezen dat het door andere juist als een bijzondere plek wordt ervaren.

 11. 28 december 2018 / 14:57

  Wauw, je bent op behoorlijk wat plekken geweest zeg. Ik vind de foto’s weer allemaal prachtig. Vooral die met de gevels van huizen!

 12. Tania
  28 december 2018 / 12:57

  Wat heb je veel uitstapjes gedaan dit jaar. Ik ben inhet najaar naar New York en Lissabon geweest.

 13. 28 december 2018 / 12:46

  Wat een prachtige reizen en mooie plekejs. Ik ben al blij dat ik één keer per jaar op reis kan 😀

  – xx

 14. 28 december 2018 / 12:09

  Wat een mooie reizen afgelopen jaar! Hopelijk in 2019 nog meer mooie reizen!

 15. 28 december 2018 / 12:06

  Herkenbaar hetgeen je over Brussel schreef. Het oogt ongezellig en lelijk, maar als je op zoek gaat naar architectuur en de leuke plekken weet te vinden, is het een mooie stad. De Azoren ben ik nog nooit geweest, het ziet er mooi uit. Europa kent vele mooie plekken, dus wat betreft hoef je niet eens Europa uit om moois te zien. Het mooie aan Azië vind ik desondanks dat het eten er lekkerder is en je vrij gemakkelijk en goedkoop kunt rondreizen waardoor je meer ziet dan in Europa het geval is. In Europa heb je ook goedkopere landen, maar het eten is niet per sé lekker te zijn.

  Mijn enige trip dit jaar was naar de Cayman islands. In 2019 ga ik opnieuw, in 2018 heb ik weinig gereist ten opzichte van 2016 en 2017. 1
  Van wat ik van Europa heb gezien van ik Tsjechië heel mooi en bepaalde delen van Spanje. Bizar mooi. Bijzonder vond ik Mont Saint Michel. Hoe mensen dit ooit hebben verzonnen.

 16. 28 december 2018 / 09:15

  Wauw, wat heb je onwijs mooie reizen gemaakt in het afgelopen jaar! Ik heb genoten van dit prachtige verslag inclusief mooie foto’s. Wat zijn er in Europa (en ook in Nederland) toch prachtige plekken te ontdekken! Je maakt me zeker enthousiast om een aantal van deze bestemmingen ook te gaan ontdekken 🙂
  Wat een geweldig vooruitzicht trouwens, jouw vakantie naar Fuerteventura! Ik ben nu al heel benieuwd hoe het daar zal zijn.

 17. 28 december 2018 / 08:47

  Wat leuk al die tripjes ‘dichtbij’, dat lijkt me juist ook hartstikke leuk om te doen. Er is immers genoeg te ontdekken ‘in de buurt’, daar hoef je niet altijd voor te vliegen! En aaah fuertaventura, héérlijk!

 18. 28 december 2018 / 07:50

  Wat heb je prachtige reizen en tripjes gemaakt. Ben benieuwd wat je eind volgend jaar allemaal kan schrijven :-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Instagram Best 9 2018 Linda's Wholesome Life
Instagram Best 9 | 2018

[dropcap]H[/dropcap]i iedereen! Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne Tweede Kerstdag hebben. Thomas en ik zijn samen op weg...

Sluiten