A postcard from Burgh-Haamstede

Er zijn van die dagen dat mijn hoofd zich vult met herinneringen, dat mijn hart spreekt en mijn gedachten veranderen in kleine verhaaltjes. Ik merk heel erg dat ik tijdens bepaalde periodes in mijn leven ‘even terug ga’ en ik het heerlijk vind om weer even terug te denken aan hoe het was, maar zeker ook aan hoever ik nu ben gekomen. En zie dat ik oude tradities nieuw leven in blaas en bepaalde dingen mij eigen heb gemaakt. Op een mooie zonnige zondag in juli droomde ik heerlijk weg op het strand van Burgh-Haamstede, het mooiste strand van Nederland, waar ik als klein meisje al graag kwam. Let’s take a trip down memorie lane. 

 

A postcard from Burgh-Haamstede

 

Burgh-Haamstede Zeeland strand

Burgh-Haamstede Zeeland strand
Burgh-Haamstede Zeeland strand
Burgh-Haamstede Zeeland strand

 

My best memories are the ones we make together.

 

Burgh-Haamstede Zeeland strand

Burgh-Haamstede Zeeland strand
Nieuw-Haamstede Zeeland strand
Burgh-Haamstede Zeeland strand

 

Het weer in Nederland is zo uitnodigend dat het enige gepaste uitje een dagje naar het strand leek. Als klein meisje zat ik al op de achterbank van mijn vader en reden wij vroeg in de ochtend al naar het mooie Zeeland. Mijn familie komt hier al jaren en tijdens een van de zoveelste vakantie van mijn opa en oma brachten wij altijd een dagje bij hen door. Ik vulde deze dagen met familie, schelpen zoeken op het strand en paardrijden door de bossen, duinen en de zee. Heerlijk waren deze dagen. Daar kon ik altijd lang naar uitkijken. Mijn opa en oma zijn er inmiddels niet meer, maar de herinneringen blijven. En het werd tijd om Thomas dit stukje van mijn jeugd te laten zien.

 

Burgh-Haamstede Zeeland strand

Burgh-Haamstede Zeeland strand
Burgh-Haamstede Zeeland strand
Burgh-Haamstede Zeeland strand

 

Westenschouwen

Wij beginnen onze dag met een verse smoothie, een salade en wat frietjes in een pittoreske centrum van Burgh-Haamstede. Dit is Nederland op zijn kneuterigst. Dit kleine stadje, wat dorps aanvoelt is gevuld met kleine huisjes en schattige restaurantjes. We kochten nog wat versnaperingen in de plaatselijke Spar en zette koers richting Westenschouwen. Waar je een mooi strand met een grote trap over de duinen, en enkele strandpaviljoens vindt. Ook hier blijft het massa toerisme weg en is het gezellig druk. Als je het überhaupt druk kan noemen. Heerlijk. Hier kan ik echt van genieten.

 

Burgh-Haamstede Zeeland strand

 

 

Nieuw-Haamstede

 

Nieuw-Haamstede Zeeland strand

Nieuw-Haamstede Zeeland strand
Nieuw-Haamstede Zeeland strand
Nieuw-Haamstede Zeeland strand

 

Nadat wij eindeloos hebben liggen zonnen, onze voeten af hebben gekoeld in de zee en samen wat zoute chipjes nuttigden werd het tijd om nog wat te ondernemen. Zo’n stranddag is leuk, maar ik ben aan het einde van de dag toch echt liever moe dan lui. We besluiten wat rond te wandelen en opzoek te gaan naar mooie duinen.

 

 

Bij Nieuw-Haamstede vind je fijne wandelpaden die je langs naaldbomen, door de duinen naar de zee lijdt. Burgh-Haamstede heeft namelijk zo’n 20 ingangen om naar het strand te gaan, en de Westenschouwen en het pad wat wij namen (Nr. 11) zijn daar slechts twee van. Op sommige punten kun je zelfs zonnende zeehonden tegenkomen. Zo leuk en bijzonder. Het strand is hier namelijk uitgestrekt, ongerept en vrij ondiep. Wat het zeer geschikt maakt om wat rond te dobberen in de zee.

 

Nieuw-Haamstede Zeeland strand

Nieuw-Haamstede Zeeland strand
Burgh-Haamstede Zeeland strand
Nieuw-Haamstede Zeeland strand

 

Ik draag deze dag mijn nieuwe favoriete top van de Zara. De Zara is namelijk een van de weinige mode winkels die je op de Azoren vindt. En tijdens een van mijn shopsessies zag ik het al, dit is liefde op het eerste gezicht. Gemixt met mijn groene rok van de H&M Conscious Exclusive lijn van dit jaar, mijn tas en hoedje die ik ook op de Azoren kocht en mijn op maar gemaakte slippers uit Parga. Ik vind het zo onwijs leuk om mijn garderobe te vullen met pareltjes die ik over de hele wereld heen heb verzameld.

Dit maakt mijn kast een stuk unieker en helemaal mij. Ze sluiten perfect aan bij de mooie omgeving van Burgh-Haamstede. En terwijl de zon langzaam aan haar kracht verloor was het tijd om weer richting huis te rijden. Net zoals jaren geleden, zat er een heel voldaan en tevreden meisje in de auto. Dit maal voorin de auto met uitzicht op de ondergaande zon in de autospiegel. Het cirkeltje was weer rond.

 

Waar kwam jij graag als kind?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

Burgh-Haamstede Zeeland

19 Reacties

 1. 22 juli 2018 / 14:51

  Wat een geweldige foto’s hebben jullie weer gemaakt! En wat een prachtige plek, heerlijk!

 2. 22 juli 2018 / 08:42

  Ik herinner me Burgh Haamstede uit mijn jeugd. We gingen er op schoolreisje met de basisschool en later gingen mijn ouders er met ons naar toe. Ik vond het daar heel leuk.

 3. 21 juli 2018 / 09:36

  Mooie foto’s Linda, ik zou zo in je foto’s willen springen en het strand oplopen :). En ik vind het zo leuk om te zien dat je het conscious rokje zo vaak draagt. Het is volgens mij echt een van je favorieten!

 4. Anja
  20 juli 2018 / 19:25

  mooie plek die ik helaas niet ken. Ik kwam als kind graag op andere plekken, maar dat komt omdat ik in het buitenland ben geboren 🙂

 5. 20 juli 2018 / 17:13

  Wat een prachtige foto’s zeg! Ziet er heel erg mooi uit. Ben altijd zo benieuwd wie jouw foto’s maakt en hoe je ze bewerkt hihi.

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 18:30

   Wat onwijs lief van jou! Mijn vriend heeft de foto’s gemaakt waar ik op sta, de rest maak ik zelf. Soms gaat mijn moeder mee en soms ook simpelweg alleen mijn statief. Het varieert dus wel. En ik fotografeer altijd in RAW en dan bewerk ik ze in Lightroom. Een Adobe abonnement nemen was mijn beste keuze ooit ☺️

 6. 20 juli 2018 / 12:27

  De foto´s kloppen helemaal bij de blog. Kunnen we oo keven bij de droom wegdromen. Toffe plek

 7. 20 juli 2018 / 12:23

  Jeetje, wat een prachtige foto’s. Dat maakt ons lang gelijk een stuk leuker, haha.

 8. 20 juli 2018 / 11:07

  Ik bewaar ook goede herinneringen aan het strand. Ik ben opgegroeid in Den Helder en reed altijd met mijn paard over het strand.

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:52

   Dat is toch helemaal een droom, om zo dicht bij het stand te wonen en heerlijk met je eigen paard over het strand te rijden. Goals hoor!

 9. 20 juli 2018 / 10:17

  Wat heb je dit prachtig geschreven. En die foto’s! Je outfit is echt helemaal jij. Mooi dat je garderobe zo uniek is. 🙂
  Wij gingen vroeger ontzettend vaak naar Blankenberge, aan de Belgische kust. Niet te vergelijken met ‘jouw’ plek en één en al toeristisch, maar ik word toch een beetje nostalgisch als ik er nu rondloop. Ik heb er pas nog een dagje met m’n vriend gespendeerd.

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:53

   Ik vind het zo bijzonder dat plekken uit onze jeugd ons zo eigen gemaakt worden. Dat maakt het net wat specialer. Zo leuk! En dank je wel weer voor je lieve woorden??

 10. 20 juli 2018 / 08:38

  Wat een prachtig artikel bomvol met schitterende foto’s en mooie herinneringen. Ik heb het met een glimlach gelezen en ben nu vastbesloten om ook eens naar dit mooie strand te gaan. Zelf ga ik meestal naar Langevelderslag en laatst een keer naar Scheveningen, maar Burgh-Haamstede ziet er véél pittoresker uit. Mooi hoor! 🙂 En heerlijk om daar een dagje te vertoeven, lijkt me!

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:54

   Dank je wel lieve Romy, en ik ben op mijn beurt weer heel erg benieuwd hoe jij Zeeland zal ervaren ☺️

 11. 20 juli 2018 / 08:31

  Jeetje Linda, wat een jaloersmakende foto’s en dat is ons mooie landje. Ik vind je outfit echt ontzettend mooi.. de tas, de slippers, het rokje, de top. Wat lijkt het allemaal rustig op de foto’s! Heerlijk :-).

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:54

   Ja bizar he, soms verbaast Nederland mij echt. En het is daar zoveel mooier dan ik mij kan herinneren ☺️

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:51

   Wat onwijs leuk! En wat is het toch een heerlijke plek hé ♥️?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
SININ koffer travel essentials Pink House Azores
10 tips om minimalistisch in te pakken | + SININ Koffer

[dropcap]D[/dropcap]e laatste trips die ik maakte waren met de auto. Dat brengt één groot voordeel met zich mee, en dat...

Sluiten