Slapen aan de Moezel

The green and gold. Het gebied rondom de Moezel kleurt helder groen in de zomer. Heuvels met prachtige druiventrossen schitteren in de zon. Het is dan ook niet gek dat er heerlijke sprankelende drankjes worden gemaakt in dit gedeelte van Luxemburg. Ik neem jullie mee terug naar juli, de weken dat Nederland overvallen werd door een hittegolf. Thomas en ik besloten met vrienden een weekendje af te zakken naar een hotel met airco en uiteraard met een fijn zwembad. En tijd doorbrengen in een van mijn favoriete steden, (want Luxemburg stad is vlakbij) daar zeg ik geen nee tegen!

 

Slapen aan de Moezel

 

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel
Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

 

-Moezel Vallei-

Het was niet mijn eerste bezoek aan Luxemburg. Al kan ik mij mijn eerste bezoek nog goed herinneren. Vooral Luxeburg stad heeft mij toen positief verrast. Tijd om de natuur beter te ontdekken was er pas tijdens mijn tweede bezoek aan dit mooie land. Toen, begin december vorig jaar, was het gehele landschap bedekt onder sprookjes witte sneeuw. Een plaatje om te zien.

De Moezel Vallei vind je richting de grens met Duitsland. Ook hier sieren mooie gekleurde huisjes de horizon, gecombineerd met groene heuvels met grazend vee en wijnranken. Ik heb altijd gedacht dat die Moezel ritjes voor oude mensen waren, maar ongemerkt hebben wij hier ook onze ogen uitgekeken en ons uitstekend vermaakt.

En dat terwijl wij hier geheel volgens het toeval beland zijn. Een hittegolf in Noord-Europa veroorzaakt een grote stroom toeristen richting de kust, maar blijkbaar vinden meer mensen deze tijd ook geschikt voor een city trip. Alle hotels in de directe omgeving van Luxemburg stad waren zo goed als uitverkocht. Het is dan ook veel leuker om gelijk een nieuw gebied van Luxemburg te verkennen, en ook een dagje Duitsland mee te pakken.

 

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

 

-HOTEL DE L’ECLUSE SUPERIOR-

Het hotel waar wij verbleven voldoet zeer zeker niet aan de standaarden van Luxemburg. De meeste kamers zijn wat basic en vrij traditioneel ingericht. Hotel De L’Exclusive Superior in Stadtbredimus is vrij nieuw en dat is aan alles terug te zien. Niet eerder sliepen wij in zo’n fijn bed. Maar ook de inrichting is helemaal van deze tijd. De kamers zijn minimalistisch ingericht en de complete badkamer is van glas gemaakt. Wat een onwijs mooi en ruimtelijk effect geeft. En wat jou zeker twee keer na laat denken over wie je mee neemt op deze trip haha!

De kamers kijken uit over de Moezel of over een heuvel met wijnranken. En dit is een prachtig uitzicht om bij wakker te worden. Ook het ontbijt doet niet onder aan de standaarden van het hotel. Je hebt ruime keuze uit muesli’s, verse sapjes, broodjes, beleg, verschillende soorten koffie en thee. Maar er is voor de vegans zelfs aan sojamelk gedacht, fijn!

Dat ze in deze streek trots zijn op hun bubbels mag duidelijk zijn. De bubbels staan gelijk aan champagne, maar omdat het niet uit de champagne streek komt krijgt het de naam Cremant. En ook deze bubbels worden tijdens het ontbijt geserveerd. Nu drink ik zelf niet, maar wat ik van Thomas begrijp is dat het een mooie toevoeging is op een weekendje weg. Can’t blame him for that. 

Dit weekendje weg was ook de perfecte gelegenheid om de nieuwe travel mini’s van Beauty Kitchen te testen. Ze sluiten perfect aan bij mijn skincare routine, omdat deze bijna geheel uit Beauty Kitchen producten bestaat. En ze hebben nu zelfs een travel mini met een SPF ontwikkeld, deze kwam dit zonnige weekend extra goed van pas. Daarnaast zijn de mini’s zo klein van stuk dat ze makkelijk mee kunnen op road trip, of in je handbagage mee in het vliegtuig. Een ander groot pluspunt vind ik dat je ze thuis met jouw favoriete producten kan navullen. Zo ben je altijd klaar voor een nieuwe, onverwachte trip.

Adres: 29, Waistroos, 5450 Stadtbredimus, Luxemburg

 

Beauty Kitchen Travel mini's
Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

 

 

-Weekend Getaway-

Deze weekendjes weg zijn altijd een klein cadeautje. Ik vind het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe ideeën op te doen. Het gaat dus veel verder dan lekker eten en een bezoekje brengen aan de Sephora in Luxemburg stad. Nieuwe omgevingen geven nieuwe prikkels, indrukken en dit levert vaak weer extra mooie content op.

Voordat wij de grens over reden richting België maakte Thomas en ik nog even een stop in Breda. Hier lag mijn nieuwe spiegelreflex camera namelijk klaar. Ik maakte de overstap van een spiegelreflex naar een full frame camera, en eerlijk gezegd vond ik dat best spannend.

En daar stond ik dan, met twee camera’s in Luxemburg omdat ik bang was dat ik de nieuwe camera niet snel genoeg onder controle had. Maar aan de buitenkant leek hij veel op mijn oude camera, waardoor hij gelijk zo vertrouwd aanvoelde. En ik niet kon wachten om nieuwe content te schieten. Inmiddels hangt deze camera standaard om mijn nek als ik de deur uit ga en het is een besluit waar ik absoluut nog geen spijt van heb gehad. Dit artikel bevat een combinatie van foto’s van beiden camera’s.

Luxemburg stad is een mix van romantisch Parijs, maar met de rust en de sfeer van een gemoedelijk klein dorpje. De stad is schoon, gezellig en ook de mensen zijn erg vriendelijk. Je kunt hier heerlijk eten, uitgebreid winkelen bij zowel de normale winkels, de high-street winkels en de high-end winkels. Maar je vindt er ook onwijs leuke vintage boetiekjes, tweedehandswinkels en fijne parken. Het is al met een hele fijne hoofdstad, een stad waar ik heel graag kom. En het is dan ook oprecht een van mijn favoriete wereldsteden. Maar hierover snel meer.

 

 

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel
Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

Hotel de l'Ecluse Superior Luxemburg aan de Moezel

 

Ben jij weleens in Luxemburg geweest?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

Luxemburg slapen aan de Moezel

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

14 Reacties

 1. 19 september 2018 / 23:43

  Wat een prachtige foto’s, ik ben er jaren geleden eens geweest maar kan mij er niet veel meer van herinneren.

 2. 19 september 2018 / 13:03

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Zo’n mooie locatie. Daar wil ik ook wel een keertje naar toe

 3. 19 september 2018 / 10:07

  Wauw, dat ziet er ongelooflijk mooi uit! En je foto’s zijn echt prachtig <3

 4. 18 september 2018 / 07:39

  Wat een prachtige plek is dit! En je hebt deze plek en het heerlijke weekendje weg met beide camera’s heel mooi weten vast te leggen. Het is zo leuk om er als fotografieliefhebber een nieuw “speeltje” bij te hebben 🙂

 5. 17 september 2018 / 20:51

  Wat een prachtige omgeving zeg! En wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt 😀

 6. Lipstickencupcakes
  17 september 2018 / 18:48

  Wat een prachtige omgeving. Ik ben er helaas nog nieg geweest.

 7. 17 september 2018 / 17:45

  Ik heb me er nooit zo in verdiept, maar het is eigenlijk zo ‘om de hoek’ soort van, dat ik het zeker eens moet bezoeken 🙂

 8. 17 september 2018 / 15:07

  Dus hier heb je die prachtige foto’s bij het artikel over je houten horloge gemaakt! Wat een knappe locatie! ♥

 9. 17 september 2018 / 13:22

  wauw wat ziet het er prachtig uit! heel veel liefde voor de foto’s!

 10. 17 september 2018 / 13:12

  Moezel is een prachtige streek! Het hotel lijkt me wel alvast prachtig, misschien ideaal om eens te doen als uitstapje zonder de kinderen.

 11. 17 september 2018 / 10:00

  De moezelstreek is erg mooi, wij zijn een aantal keer naar Cochem geweest, ook erg mooi en leuk.

  • Linda
   Auteur
   17 september 2018 / 10:07

   Ik heb het gelijk even gegoogled, en inderdaad, ook een plaatje om te zien!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions
Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions

[dropcap]H[/dropcap]et is altijd weer een feestje als ik een mailtje over Beauty Kitchen in mijn inbox zie verschijnen. Dit kan...

Sluiten