California Tan (spray tan) – Bruin zonder zon

Nu het mooier weer wordt ontkom je er straks niet aan, die witte armen en benen gaan een keer bloot! Velen zien de zonnebank als een uitkomst om de melkflessen aan te pakken. Maar na-ah honey, that shit ain’t good for you! Bruin uit een flesje, daarentegen, kan geen kwaad. En zo kan jij toch met blote armen en benen naar buiten en ondertussen een kleurtje van je eigen opbouwen. Ik testte voor het eerst een zelfbruiningsspray van California Tan (en jee wat was dat spannend!) en laat het resultaat vandaag graag aan jullie zien.

 

California Tan (spray tan) – Bruin zonder zon

 

California Tan spray tan review

 

Voor wie het eng vind om zelf met tanning producten aan de slag te gaan, en voor wie door alle product bomen het bos niet meer ziet. I got you, I feel you. Deze spray, primer en body lotion met bronzer zijn slechts een kleine greep uit een steeds groter worden assortiment. En om heel eerlijk te zijn liggen deze producten al vanaf begin dit jaar op mij te wachten tot ik de stap durfde te nemen om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar ik kan je alvast zeggen, dat het mij heel erg meegevallen is!

 

California Tan spray tan review

 

De set die ik jullie ga laten zien bestaat uit een Color Perfecting Complex spray, de Skin Primer die je vóór het tannen aanbrengt en tot slot een verzorgende, hydraterende crème met een toegevoegde bronzer. Deze producten zijn allemaal los verkrijgbaar en moeten er bij elkaar voor zorgen dat jouw kleur beter pakt en langer mooi blijft zitten.

 

California Tan spray tan review

 

Color Maximizer

De California Tan Color Maximizer is een primer die jij voor het aanbrengen van de zelfbruiner aanbrengt op het lichaamsdeel of de lichaamsdelen die jij van een mooi kleurtje wilt gaan voorzien. Je bereidt jouw huid er als het ware voor op het bruinen. Zodat de kleur goed hecht op jouw huid en een intensere kleur krijgt. Wat ik er wel bij wil zeggen is dat dit product niet geschikt is om te gebruiken voor het zonnebaden, hij bevat geen beschermende factor en voorkomt dan ook geen huidveroudering en huidkanker.

 

California Tan spray tan review

 

De Color Maximizer komt in een handige knijp verpakking en heeft een kleine en dunne opening. De verpakking die ik heb ontvangen bevat 60 ml en de originele verpakking bevat 177 ml, maar ik neem aan dat de verpakking daar niet veel van zal verschillen.

 

California Tan spray tan reviewCalifornia Tan spray tan review

 

De gel is transparant en heeft een subtiele zoete geur. Hij hydrateert de huid, bevat Koreaanse ginseng en de Aziatische gynostemma om de huid te voeden en te beschermen. De gel laat zich makkelijk verdelen en trekt ook snel in. Laat hem minstens 60 seconde intrekken voor jij aan de slag gaat met de zelfbruiner.

 

California Tan spray tan review

 

Color Perfecting Instant Sunless Spray

Deze California Tan Color Perfecting Instant Sunless Spray is geschikt voor ieder type huid en heeft een handige 360° vernevel knop. Hierdoor is hij geschikt om te gebruiken voor je hele lichaam en kan je makkelijk bij de moeilijkste plekken. Ik heb hem zelf uitgetest op mijn benen en ik moet zeggen dat ik het zonder spiegel erg lastig vind om te kijken of je daadwerkelijk alle plekjes gehad hebt en hij overal goed dekt. Wil je all the way gaan raad ik je wel aan om dit eerst samen met iemand anders te doen.

 

Het fijne van deze zelfbruinende spray is dat hij snel droogt, zich gemakkelijk aan laat brengen en ook nog eens heerlijk fris ruikt. Als je hem zo’n 25 cm van je lichaam af houd moet hij een mooi airbrush effect geven, maar omdat ik zelf gebruik maak van de bijgeleverde handschoen (en mijn top er niet onder wilde sprayen) heb ik hem zelf iets dichterbij opgesprayd en de kleur vervolgens met de washand goed aangebracht. Let wel op ellebogen en knieën, spray hier niet teveel op, want de kleur hoopt hier makkelijk op.

 

Breng de Instant Sunless Spray dekkend aan, maar overdrijf dit niet. Je zult zien dat de kleur zich nog moet ontwikkelen en dus donkerder zal worden. Het leuke aan deze spray is dat je de routine iedere dag kan herhalen tot je het gewenste gebronsde resultaat hebt behaalt. Wacht minimaal 4 uur na het aanbrengen voor je weer gaat douchen om de kleur te behouden. Hierna is hij goed ingetrokken en kan je ook je eigen kleding weer aan.

 

De Instant Sunless Spray bevat DHA (omega 3-vetzuur), Erythrulose (samen met de DHA zorgen deze voor de bronzende bruine kleur) en Caramel. Ook is er Aloë vera toegevoegd voor extra hydratatie. En door alle chemische tintjes (zonder krijg je gewoon geen bruine kleur) is het wel extra fijn dat deze tanning spray geen sulfaten en parabenen bevat.

 

California Tan spray tan review

 

Sunless applicator

Deze applicatie handschoen helpt je bij het egaal aanbrengen van de zelfbruiner. Hij is erg zacht en heeft aan de binnenkant een zilver folie zodat de bruine kleur niet tot in de handschoen dringt. En je dus niet bang hoeft te zijn voor bruine vingers en nagels. Handig! Je kunt hem makkelijk wassen en hierdoor ook meerdere keren gebruiken.

 

California Tan spray tan review

 

Mijn benen vóór het kleuren. De avond ervoor heb ik mijn benen gescrubd, geschoren en een hydraterende douchegel gebruikt. Gebruik geen bodylotion of olie 24 uur voor de behandeling, dan pakt de kleur namelijk minder goed.

 

California Tan spray tan review

 

Mijn benen vlak na het bruinen.  Wat een verschil hé? Ik moet heel eerlijk zeggen dat de kleur na 4 uur echt op zijn mooist is, maar tijd technisch kwam het niet uit om dan foto’s te maken. Ik vind de bruine kleur heel erg mooi en natuurlijk overkomen. Dit smaakt naar meer!

 

California Tan spray tan review

 

Links zie je nog een keer mijn eigen huidkleur en rechts zo’n 30 minuten na het aanbrengen van de spray.

 

California Tan spray tan review

 

Tan Extender with bronzer

Na het douchen hou ik ervan om mijn huid goed te hydrateren en ik weet nog van mijn eerste spray tan ervaring dat het je huid altijd wel iets uitdroogt. Zeker met mijn droge en vochtarme huid besteed ik hier graag extra aandacht aan. Deze Tan Extender with bronzer is een dagelijkse nabehandeling van het kleuren. Wel breng ik in de ochtend een extra body lotion aan omdat mijn benen vrij droog zijn.

 

California Tan spray tan reviewCalifornia Tan spray tan review

 

De crème is zacht, laat zich makkelijk verspreiden en heeft een subtiele maar aangename geur. Hij trekt snel in en bevat een bronzer die je op de swatch ook terug ziet komen. Hij bevat zonnebloemolie, shea butter en Aloë vera om je huid te hydrateren, verzachten en te verzorgen. Bevat net als de spray DHA en erythrulose en deze zorgen ervoor dat je kleur opgehaald wordt.

 

California Tan spray tan review

 

Ik ben heel erg blij dat ik de stap heb durven nemen om mijn benen te voorzien van een mooie bruine kleur. En ben van mening dat een goede voorbereiding (scrubben, scheren en het weglaten van een body lotion) het halve werk is. Ik heb er nu voor gekozen om de tanning spray buiten aan te brengen omdat ik erg bang ben dat de nevel op allerlei plekken terecht komt waar je het niet wilt hebben. En dan kom ik tot de volgende vraag; hoe moet ik dan mijn hele lichaam eigenlijk gaan doen? Alles op de handschoen sprayen en dan aanbrengen lijkt mij ook niet echt de bedoeling.

 

Al de eerste dag kreeg ik complimenten dat mijn benen en voeten zo mooi bruin zijn. Dat is leuk! De spray tan heb ik makkelijk egaal aan kunnen brengen zonder vlekken en oneffenheden te krijgen. In het begin gaf hij nog even af, maar na 4 uur (daarna mag je ook pas douchen) was hij zover ingetrokken dat ik mijn normale broek al kon dragen. De kleur vervaagt langzaam en netjes na een dag of 4 á 5, daar ben ik heel erg blij mee. De laatste restjes kun je er zo af scrubben.

 

De prijzen van een spray tan verschillen enorm en kunnen je voor jouw hele lichaam oplopen van €22,50 tot zo’n €40,00. Als je deze California Tan set aanschaft ben je iets meer geld kwijt, maar dit kun je op je gemak thuis doen en natuurlijk meerdere keren gebruiken. Waardoor je op den duur wel goedkoper uit bent.

 

De California Tan Color Maximizer (177ml) is verkrijgbaar voor €19,00 bij BestBeautySectrets.nl. De Color Perfecting Complex Sunless Spray (177ml) is verkrijgbaar voor €34,95. Tan Extender with bronzer (177ml) is verkrijgbaar voor €19,00.  De California Tan applicatie handschoen is verkrijgbaar voor €9,95.

 

Maak jij gebruik van zelfbruiners of een spray tan?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

6 Reacties

 1. 11 april 2016 / 22:06

  Wauw, wat een lekker kleurtje op je benen. Dat ziet er echt heel erg goed en super egaal uit.

 2. 11 april 2016 / 16:47

  Je rug moet je altijd lekker door een ander laten doen maar wauw wat een prachtige bruine benen love it

 3. 11 april 2016 / 16:10

  Ik heb deze producten ook en moet ze nog testen. Wow wat een verschil!

 4. 11 april 2016 / 13:47

  Toevallig dat je de review online hebt staan vandaag. Ik heb de producten ook al heel lang liggen en voor woensdag het artikel ingepland staan. Ik vind je benen mooi egaal bruin geworden! Zelf heb ik gisteren weer zitten sprayen, maar daarna sportbroek aangetrokken en hardgelopen, dat was niet zo handig :p

 5. 11 april 2016 / 07:00

  Ik gebruik zelden een zelfbruiner maar ik moet zeggen dat ik het effect van deze tan wel erg mooi vind.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lifestyle by linda
The key to success | Motivatie & discipline

Ik vind het super inspirerend en motiverend om naar mensen, en dan vrouwen is het bijzonder, te luisteren die het...

Sluiten