The key to success | Motivatie & discipline

 

The key to success | Motivatie & discipline

 

Aan zelfdiscipline heb ik gelukkig geen gebrek. Ik haal mijn motivatie uit mijzelf en ben van jongst af aan al leergierig en geboren met een natuurlijke nieuwsgierigheid en een dosis perfectionisme. Niets mis mee, toch? Wat mij regelmatig in de weg zit, is mijn niet zo gezonde lichaam. In mijn hoofd en planning wil ik vaak meer, groter en sneller dan mijn lichaam in feite aan kan. Gelukkig gaan we alweer richting de zomer en neemt mijn energie toe, maar nog regelmatig overvalt er een knagend gevoel wanneer ik niet alles kán doen wat ik graag zal willen.

 

The key to succes is naar mijn inzien hard werken, doorgaan waar andere stoppen en het maximale uit jezelf halen. Tel daar ‘doen wat je het liefste doet’ bij op en je zult zien dat jij jezelf iedere dag kan motiveren het beste uit jezelf te halen. En dát is wat mij zo tegen staat aan ziek zijn, mijn dagen zijn korter en in deze tijd dat ik productief kan en mag zijn, kan ik hier automatisch minder uit halen dan een gezond persoon. En laat ik dan net een handje ervan hebben om mijzelf te vergelijken met een duizendpoot (want ze zijn zo inspirerend en dergelijke bloggers/ondernemers groeien als kool) en dat gevoel wat je daaraan overhoud is niet heel positief kan ik je vertellen.

 

Wel probeer ik mij meer te focussen wat ik nu allemaal meer kan ten opzichte van vorig jaar en de jaren ervoor (en wat ben ik daar dankbaar voor) in plaats mij steeds te vergelijken met gezonde mensen. Met het gezonde nuchtere verstand dat het gras altijd groener is aan de overkant. Maar het is en blijft gewoon frustrerend wanneer je minder kan dan je graag zal willen. Wat tegelijkertijd weer mijn motivatie is om door te zetten, door te gaan en grenzen voorzichig proberen te verleggen. Dit werkt voor mij zoveel meer motiverend dan doelloos werken voor een baas.

 

En zo denk ik dat ieder zijn eigen pad wel bewandeld en loopt (of rent) op zijn of haar eigen tempo. Bij de één is het een studie of werk waardoor je niet alle energie in het bloggen kan steken, bij mij is dat mijn lichamelijke gezondheid. Maar waar ik wel benieuwd naar ben, en graag met jullie over wil kletsen is wat jouw drijfveer is en wat jou motiveert om door te gaan. Zeker wanneer niet alles vlekkeloos verloopt. Laten wij elkaar inspireren en motiveren! Het zit namelijk niet in onze natuur om te klagen en te wachten tot mooie kansen zich aandienen, toch?

 

Wat motiveert jou en wat is jouw drijfveer?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

2 Reacties

  1. 10 april 2016 / 21:34

    Wat heb je dit mooi beschreven Linda! Ik vond het heel leuk om jou te mogen ontmoeten vandaag! Liefs, Eva

  2. 10 april 2016 / 08:58

    Wat een handig artikel! Zelf is mijn motivatie denk ik gewoon mijn dromen en doelen die ik wil bereiken. Maar op sommige vlakken heb ik het nog moeilijk met mezelf motiveren (zoals geen chips meer eten en meer sporten)
    Liefs,
    Yara

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
victoria's secret Dream Angel
Dream Angel – Victoria’s Secret

Ze zijn exclusief, mooi en misschien wel verschrikkelijk gehypt door de shows; de lingerie setjes van Victoria's Secret. Ik denk...

Sluiten