Lifestyle by Linda wordt nog wat groener

Zo zeg hee, een groener meisje? Wat houd dat dan eigenlijk in? Geen zorgen, ik ben niet van plan om mijn blog zoals jullie het nu kennen helemaal om te gooien. Wel ben ik al een poosje opzoek naar de mogelijkheden om groener en bewuster te gaan leven en heb ik langzaam aan al wat veranderingen doorgevoerd in mijn leven en op mijn blog. En ik ben vooral opzoek naar het belangrijkste; wat past bij mij? Het is namelijk nogal overweldigend allemaal, de slechte werkomstandigheden in de fast fashion industrie en de vele merken die niet zo dier vriendelijk zijn als ze beweren. Groener leven staat zo haaks op de huidige maatschappij waarin wij leven en het beeld waar wij dag in en uit nee geconfronteerd worden, maar dat moet geen reden zijn om het niet te doen. 

Afgelopen zondag werd jk enorm geïnspireerd door Merel van de Groene Meisjes, en vertelde zij onder andere over duurzaam leven en de fair en slow fashion industrie. Dit allemaal tijdens een vegan blogger lunch en een fair fashion Tour door Utrecht. Groener worden betekent niet direct dat ik het roer definitief om moet gooien, ik vegetarisch word en ik alleen maar vintage kleding ga dragen. Ik zal bewustere keuzes gaan maken, bewuster aankopen doen en mij meer richten op dierproefvrije cosmetica en verzorgingsproducten. Ik stel jullie graag op de hoogte en neem jullie mee op deze ontdekkingstocht naar een groener leven.

 

Ik wil mijn leven groener maken

 

Ik ben altijd een kleurrijk meisje geweest met een liefde voor mooie dingen en de natuur. En van mening dat iedere leeftijd weer nieuwe doelen en dromen met zich mee brengt en dat jij, naar mate je wat ouder wordt, jezelf steeds beter leer kennen. Nu, op mijn 27ste wil graag een iets groener meisje worden en meer dan alleen mooie producten aan jullie laten zien. Producten die bijzonder zijn door een mooi achterliggend verhaal en producten die van zichzelf al bijzonder zijn, of omdat ze fair trade, duurzaam of dierproefvrije zijn.

Termen als fair trade, duurzaam, bewust en dierproefvrij zijn algemeen bekend, hier wordt regelmatig over gesproken en ook meer bloggers nijgen die kant op te gaan. Het geiten-wollen-sokken stigma lijkt langzaam aan te verdwijnen en vintage (wat een chique woord voor tweedehands is) is niet langer stom en vies. Termen die -alhoewel ik dacht er aardig wat van te weten- nog redelijk inhoudsloos zijn (tot zekere hoogte). Hier wil ik verandering in gaan brengen en zelf gaan onderzoeken waarom duurzaamheid en fair trade zó belangrijk zijn in de wereld waarin wij nu leven.

 

ik word een groener meisje groener leven

 

Tijdens de fair & slow fashion tour, georganiseerd door Shop ’n Style, maak ik kennis met voor mij nieuwe winkels en merken. Ik had werkelijk geen idee dat er al zoveel te verkrijgen is. En het lijkt mij leuk om hier binnenkort meer aandacht aan te gaan besteden. Deze eye opener was een fijn begin. En nog fijner is het idee dat ik deze ervaring deelde met nog 19 andere bloggers. 

 

Wat houd dit in voor Lifestylebylinda.nl?

 

In principe gaan er geen hele grote veranderingen plaatsvinden op mijn blog. Ik wil niet zeggen dat mijn blog 100% dierproefvrij of 100% fair trade zal worden (ik heb nog geen idee welke kant het op gat) ik ga op ontdekkingstocht om te zien wat bij mij past en wat voor mij werkt. Dat ik nog bewuster zal kijken naar merken staat voorop. Ik loop namelijk al langer met het idee dat ik iets meer wil betekenen en ik denk dat ik mijn niche wat dat betreft wel gevonden heb. Mijn liefde voor mooie producten, en het delen daarvan met jullie zal niet veranderen. Merken waar ik niet achter sta verschenen al niet (meer) op mijn blog, en deze lijn zal ik langzaam meer door gaan trekken, de verantwoorde, duurzame lijn. Onlangs voegde ik wel al een dierproefvrij categorie toe aan mijn blog, wat ik heb getest en wat dierproefvrij is kan je hier terug vinden.

Wel wil ik mij meer gaan focussen op eerlijke kleding. Dit sluit niet uit dat ik nooit meer iets bij de Zara of Mango zal kopen, maar dit zullen wel items zijn die ik zeker 30 keer wil dragen. Miskopen en veel kopen zullen dus plaats gaan maken voor mooie merken, eerlijke merken en merken met een goed verhaal. Simpelweg items die niet alleen mij als consument blij maken, maar ook de mensen die eraan gewerkt hebben. En dat is al een stuk duurzaamheid en bewustwording, vind je niet? 

Het hele ‘groener en bewuster leven’ is een trend die gelukkig steeds groter begint te worden. Wat ik wel hoop is dat deze trend een bewustwording wordt die langer zal blijven hangen. Als iedereen iets bewuster met zijn of haar aankopen omgaat zal kleding met meer liefde en plezier gedragen en gerestyled worden. Zonder het heel erg duf en oubollig gaat worden. En daar geloof ik in. In ik ga jullie meenemen op mijn zoektocht naar een duurzame kledingkast en een bewuster leven. En dat voelt goed. Heel erg goed.

 

Heb jij hier al weleens over nagedacht?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

17 Reacties

 1. 14 april 2016 / 15:21

  Hi Linda, wat mooi om te lezen dat het Shop ’n Style event jou zo geïnspireerd heeft. Ik kan me voorstellen dat de introductie door Merel (De Groene Meisjes) ook zeker wel indruk heeft gemaakt, zoals de manier waarop ze liet weten ook niet roomser dan de Paus te zijn. Ik ga je zeker in de gaten houden en wie weet komen we elkaar bij het volgende Shop ’n Style event weer tegen! Liefs, José

 2. 13 april 2016 / 22:26

  Wat goed dat je hier mee bezig bent! Ik ben in der loop der jaren ook steeds een beetje groener geworden (ook al ben ik zelf ook echt nog niet perfect hoor!), maar alle beetjes helpen inderdaad! Was leuk je te ontmoeten zondag! 🙂

 3. 12 april 2016 / 22:26

  Wat goed dat je tot deze conclusie gekomen bent. Toevallig was ik van de week ook heel erg bezig met groen en bewust leven overdenken. Zelf had ik dit als een speer punt voor aankomend jaar. Met ons nieuwbouw huis hebben we hier ook naar gekeken. We wilde zelfs een zonneboiler, maar na wat rekenwerk bleek dit een erg dure investering. Ik vind het erg belangrijk, maar soms ook erg lastig. Al met al ga je er niet alleen zelf op vooruit, maar ook het milieu. En nee het roer hoeft niet rigoureus om, maar het groene en bewuste zal vanzelf steeds meer zijn eigen leven gaan leiden zullen we maar zeggen.

 4. 12 april 2016 / 21:48

  Heel erg goed meis. Ik ben de laatste tijd ook steeds meer aan het nadenken over dit soort dingen. Op mijn nieuwe blog ga ik ook veranderingen doorvoeren. Ik ben benieuwd hoe jij dit door gaat voeren op jouw mooie plekje op het world wide web! 🙂

 5. 12 april 2016 / 20:16

  Wat een mooie en bewuste keuze Linda! Heel goed dat je je hier meer in verdiept en kijkt wat bij jou past en hoe je die veranderingen voor jezelf kunt toepassen. Ik heb me hier nog niet heel erg in verdiept, maar het is iets wat zeker mijn interesse wekt. Ik kocht vroeger wel eens tweedehands kleding via Marktplaats, waardoor je toch een kledingstuk nieuw leven in kunt blazen. Ik doe dat nu eigenlijk nooit meer, maar het is een mooie manier om toch bewuster te leven in deze consumptiemaatschappij :).

 6. 12 april 2016 / 18:50

  Het heeft mij ook zó geïnspireerd. Ik heb er nog nooit zoveel over nagedacht, als vanaf afgelopen zondag. Ik ben heel veel dingen op gaan zoeken en baal zo van de onduidelijkheid bij verschillende merken. Zo beloven sommige kledingmerken dat ze zo groen mogelijk te werk gaan, maar valt het via metingen alsnog tegen. Ik ga in ieder geval een stuk minder kopen – minimaliseren – en vaker kleding aanschaffen bij bedrijven die onder andere bewust omgaan met hun werknemers, ook in het buitenland. x

 7. 12 april 2016 / 17:06

  Wat goed van je Linda! Hoe was het zondag? Ik heb helaas af moeten zeggen 🙁

 8. 12 april 2016 / 16:41

  Maak er helemaal jouw ding van meid ik ben erg benieuwd, mijn aandacht heb je liefs en succes <3

 9. 12 april 2016 / 16:38

  IK vind het knap dat je dat gaat doen! Ik ben het eens met wat je zegt als antwoord bij Femke

 10. Ellen
  12 april 2016 / 16:26

  Wat leuk zeg, ik ben heel benieuwd waar je zoektocht op uit komt! Zelf heb ik het idee dat hoe meer ik weet over Fairtrade en andere labels het er eigenlijk niet beter op wordt. Neem bijvoorbeeld de Tony’s Chocolonely chocolade, in principe is het slaafvrij maar de cacaobonenplukkers worden hier niet echt beter van. Ze gebruiken de zee als bad, wasmachine en toilet terwijl de cacaoboeren in grote huizen leven. Het blijft oneerlijk verdeeld in de wereld maar het neemt niet weg dat iedereen op zijn of haar manier verschil kan maken. Succes met je zoektocht!

 11. 12 april 2016 / 09:51

  Super! Ik vind het heel erg tof van je. Ik denk dat ik er wel ongeveer hetzelfde insta als jij. Ik ben me bewust van een heleboel dingen, maar ben niet radicaal. Ik eet geen vlees, maar wel vis. Ik koop zoveel mogelijk dierproefvrij, maar als ik heel graag een keer die ene mascara wil, dan koop ik doe. Daar hoef ik geen verantwoording voor af te leggen (wat inderdaad soms wel zo voelt als je dan een bepaalde vraag krijgt). Ik ga je zoektocht volgen. Leuk!

 12. 12 april 2016 / 06:49

  Mooi artikel, zelf heb ik er nog nooit over nagedacht. Ik wist helemaal niet dat Mac op dieren test. 🙁
  Liefs,
  Yara

  • 12 april 2016 / 09:25

   Ik ging er eerlijk gezegd ook vanuit dat alles wat in Nederland verkocht word niet op dieren word getest. Maar toen ik er meer over hoorde ben ik toch echt minder MAC producten gaan kopen..

 13. 12 april 2016 / 06:41

  Ik denk dat dit een mooi iets is, als dit is wat helemaal bij je past. Zelf probeer ik bewust om te gaan met veel dingen in mijn leven, maar dan moet je meer denken aan gebruik van elektra, verwarming, het niet laten lopen van water als ik mijn tanden poets, mijn plastic afval scheiden etc. Qua make-up en persoonlijke verzorging let ik hier minder op. Ik vind groen en bewust bezig zijn een goed iets, maar ik vind niet dat mensen een ander hun eigen idealen en principes op moeten dringen (wat je nu op voornamelijk social media jammer genoeg vaak ziet).

  • 12 april 2016 / 09:27

   Ik ben van mening dat je moet doen wat bij je past en waar jij je goed bij voelt. Anders draag je het niet uit en zal je het ook niet vol houden denk ik. Iedereen maakt zijn of haar eigen bewuste keuzes en daar word ik al heel erg blij van. Ik denk namelijk echt dat alle kleine beetjes helpen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
California Tan spray tan review
California Tan (spray tan) – Bruin zonder zon

Nu het mooier weer wordt ontkom je er straks niet aan, die witte armen en benen gaan een keer bloot!...

Sluiten