Zo word je een Digital Nomad

I k denk dat het van veel mensen een droom is om financieel onafhankelijk te zijn en tegelijkertijd te doen wat je leuk vindt. Do what you love and you will never have to work a day in your life. Dit is een van mijn favoriete quotes en past zo goed bij dit thema. Wil jij de touwtjes in eigen handen nemen en wil je overal op de wereld kunnen werken en heb je nog geen idee hoe je dit gaat aanpakken? Dan is dit artikel voor jou. Laat je inspireren en ik hoop dat je na het lezen van dit artikel de stap durft te zetten om met jouw dromen aan de slag te gaan. Ik deel namelijk 6 tips die het mogelijk maken om een Digital Nomad te worden.

 

Zo word je een Digital Nomad

 

 

Ben jij jouw 9-5 job beu en kun je wel wat extra spanning gebruiken in je leven? Werken hoeft niet langer saai te zijn en er zijn veel mogelijkheden om je eigen baas te worden. Nu veel mensen veelal achter een computer werken zijn de mogelijkheden eindeloos en lijkt de wereld ineens een stuk kleiner. Heb je altijd al eens een wereldreis willen maken maar is er iets wat je tegenhoudt?

Ik deel vandaag 6 tips voor mogelijke jobs die jou op weg kunnen helpen om een Digital Nomad te worden. Zodat jij werken en reizen kunt combineren, en tegelijkertijd die lang gekoesterde droomreis kunt gaan plannen. Het gaat namelijk vooral om banen waarvoor je een laptop en internet nodig hebt. En een gezonde dosis creativiteit en doorzettingsvermogen. Echt, zo simpel kan het zijn. Maar als jij er al aan zit te denken om een Digital Nomad te worden, dan zit dat vast wel goed.

 

 

 

 

-Breng een e-book uit-

En laat deze lang gekoesterde droom uitkomen

Heb je altijd al een boek willen schrijven maar heb je geen budget om een geprint exemplaar uit te brengen? Of lukt het simpelweg niet om een uitgever te vinden. Breng dan een e-book uit. Je kunt op internet genoeg artikelen vinden die jou helpen om een mooi e-book in elkaar te zetten. Naast jouw schrijverstalent heb je namelijk niet heel veel meer nodig.

Maak je zelf ook mooie foto’s of illustraties? Dan is dat heel mooi meegenomen en kun je zelf je eigen e-book vorm geven. Is dit een minder sterke kant van jou? Dan is het een mooi project om jouw krachten te bundelen met iemand die hier wel goed is. Zo verbreed je gelijk jouw horizon en daarmee ook het platform voor jou e-book. Tenslotte gaat er ook een groter gedeelte van de opbrengst direct naar jouw spaarrekening als je niet samenwerkt met een uitgever, de onkosten liggen namelijk veel lager.

Lees hier alles over de nieuwste laptop van Microsoft, die het werken buiten de deur nóg makkelijker maakt.

Tip: heb je een mooie stem? Vergeet dan zeker niet dat er ook een grote markt is voor audio boeken!

 

 

Microsoft Surface Book
zo word je een Digital Nomad

 

 

 

-Word een online vertaler-

En haal het maximale uit jouw talenknobbel

 

Heb jij een talenknobbel en wil je vanuit iedere luie (strand)stoel ter wereld kunnen werken? Dan is online vertaler worden misschien wel wat voor jou. Zodra een klant een tekst instuurt kan jij aan de slag gaan en er iets moois van maken. Een bedrijf wat zich hierin heeft gespecialiseerd is Fairlingo, een Nederlands bedrijf wat jou tegelijkertijd helpt groeien. Het is namelijk zo dat er altijd een collega meekijkt bij een live vertaling en jij zo gaandeweg bij kunt leren. Je krijgt per woord betaald en deze bedragen kunnen leuk oplopen als je grote lappen tekst krijgt. Bovendien ga je meer verdienen naarmate je in niveau stijgt, dat is nog eens een leuke stok achter de deur!

Zit je erover te denken om een Engelse website te lanceren en is taal niet jouw sterkste punt? Ook dan kun je bij Fairlingo terecht om jouw teksten te laten vertalen. En wie weet word jij wel een van de upcoming travel bloggers waar wij nog lang mooie content van zullen zien.

P.s. weet jij al dat ik naast Linda’s Wholesome Life ook een Travel blog heb? Namelijk Convey the Travel!

 

 

zo word je een Digital Nomad

 

 

 

-Bied jouw diensten aan-

En word de beste in jouw vakgebied

 

Ben jij goed in het maken van grafische ontwerpen? Het maken van video’s, websites, het maken of bewerken van foto’s of het schrijven van teksten? Bied jouw diensten dan aan. Maak een online portfolio en ligt hierop uit waar jij goed in bent. Op deze manier maak je een mooi online visitekaartje voor jezelf en helpt het jou in het zoeken naar nieuwe opdrachten. Als het balletje eenmaal gaat rollen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Als fotograaf kun je namelijk heel makkelijk afspraken maken met mensen die op reis zijn en mooie foto’s willen. Denk hierbij aan mooie shots in de stad of natuur, of misschien wel een love shoot tijdens de zonsondergang. Maar je kunt ook een lokaal restaurant helpen om beter zichtbaar te worden. Zo kun je hun website, Facebook pagina en Instagram feed een enorme boost geven met mooie foto’s.

Het creëren van content is key. Als jij doet waar je goed in bent, zul je hier veel voldoening uit halen en zullen mensen op een gegeven moment vanzelf naar jou toekomen.

 

 

Microsoft Surface Book

 

 

 

 

-Start een blog-

Begin vast met schrijven

 

Een andere leuke manier om een inkomen te genereren is het starten van een blog. Heb je al een blog en laten de inkomsten wat te wensen over? Kijk dan eens kritisch naar de vormgeving van jouw website en content. Heb jij jouw niche al gevonden (een niche wil zeggen; hetgeen wat jou uniek maakt en waarvoor mensen naar jouw site willen komen) en plaats je relevante content? Nee? Haal dan eens een grote bezem door jouw blog en ga je focussen op unieke en professionele content.

Wees ook niet bang om te investeren in bijvoorbeeld een cursus schrijven of een betere camera. Het zijn allemaal opstapjes naar betere content. Wees ook niet bang om nee te zeggen tegen een samenwerking die niet zo goed bij je past of een bedrijf wat de waarde van jouw blog te laag inschat. Ook ik heb eerst vaak een nee moeten verkopen voor de echte interessante samenwerkingen van de grond kwamen. Investeren kost naast wat geld namelijk ook tijd. En geduld is een kostbaar goed!

Jouw site transformeert dan als het ware naar een online magazine en dat trekt lezers aan. Zeker als jij een unieke kijk hebt op het leven. Heb je ook een Instagram pagina en merk je dat mensen leuk reageren op foto’s? Tegenwoordig kun je ook via Instagram inkomsten genereren, die extra centen zijn weer mooi meegenomen.

 

zo word je een Digital Nomad
zo word je een Digital Nomad

 

 

 

-Social media marketing-

Laat die creativiteit maar vloeien

 

Heb je naast een vlotte babbel ook een vlotte pen? Of merk je dat het schrijven van jouw eigen social media posts jou erg goed afgaat en krijg je hier altijd leuke reacties op? En ben je op de hoogte van de social media trends? Dan kan het enorm leuk zijn om als freelancer voor bedrijven aan de slag te gaan. Ik hoef jou denk ik niet meer te vertellen hoe belangrijk een voorkomen op social media is, en veel bedrijven kunnen hier nog veel van leren. Vaak worden er bureaus of freelancers ingehuurd om de marketing van een bedrijf een boost te geven. Je kunt hierbij denken aan het maken van mooie foto’s, of plaatsen van content die al bestaat.

 

Overtoerisme vs. duurzaam toerisme

 

 

 

-Bied cursussen aan-

Help anderen zich te ontwikkelen

 

Is jouw kennis op een bepaald gebied enorm gegroeid en vragen mensen altijd advies aan jou? Dan is dit jouw kracht en kan het zelfs waardevol zijn om hier (online) cursussen over aan te bieden. Deze cursus kun je vorm geven met content die je al hebt gemaakt. En maak hier aansluitend een mooie website voor. Ga zeker ook eens in gesprek met geïnteresseerden of ga aan de slag met het maken van YouTube video’s. Je kunt er ook voor kiezen om hier een apart kanaal voor te maken op Facebook of Instagram en hier regelmatig live te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je moet alleen zelf de eerste stap zetten!

 

Microsoft Surface Book

zo word je een Digital Nomad

 

Schuilt er een Digital Nomad in jou?

Zit er een stemmetje in jouw hoofd wat na het lezen van dit artikel alleen maar ‘ja, ja, jaaaa!’ kan zeggen. Dan kun je serieus gaan overwegen om hier jouw baan van te gaan maken. Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om als freelancer aan de slag te gaan, of misschien is het leuk om naast je freelance werk een blog bij te houden om mensen op de hoogte te houden van jouw avonturen abroad, dan heb je twee vliegen in één klap.

Het is wel handig is om eerst een basis te creëren voor je de boel de boel laat en met je koffers richting een tropisch oord verdwijnt. Zo weet je of er potentie in je werk zit en kun je een netwerk wat je in Nederland opgebouwd hebt verder uitbouwen. Iets opzetten werkt nou eenmaal het fijnst als je in een vertrouwde omgeving werkt, zeker als je vrij onzeker bent van jezelf. Schroom daarnaast ook niet om hulp te vragen.

Merk je al snel dat het plan wat je in je hoofd hebt een succes gaat worden? Vergeet dan niet dat ook voor een freelancer het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, het aanvragen van een BTW nummer en eventueel het openen van een zakelijke rekening nodig is. Het kan erg handig kan zijn om om dit op voorhand te regelen.

 

Zal het iets voor jou zijn, leven als een Digital Nomad?

 

 

See you next time voetnot

 

 

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

 

 

Pin op Pinterest

En vind dit artikel gemakkelijk terug

zo word je een Digital Nomad

zo word je een Digital Nomad

 

Delen:

18 Reacties

 1. 29 september 2018 / 22:52

  Wat een mooie tips. Heerlijk hoe jij je website kan vormgeven en er zoveel energie in steekt. Ik werk niet, mijn blog is mijn uitlaatklep. Ik zou er wel veel voor over hebben om niet meer ziek te zijn. Ik zou dan zeker ook bloggen maar doseren wat betreft inspanning en tijd.

  • Linda
   Auteur
   30 september 2018 / 10:21

   Dank je wel voor je lieve woorden. En ik begrijp heel goed wat je zegt! Ik ben ook gaan bloggen, als uitlaatklep, omdat ik ook niet meer op de gewone arbeidsmarkt kan werken. Ben voor een groot gedeelte afgekeurd, en hou mij daarom nu dan ook veelal bezig met mijn blog. Zo heb ik het gevoel dat ik niet stil zit en mijn steentje bij kan dragen ☺️?

 2. 29 september 2018 / 16:15

  Wat mooi als je van je hobby zo je baan kunt maken! Voor mij is het bloggen een beetje een uit de hand gelopen hobby en heb ik er een gewone baan bij. Ik vind het heerlijk om tussen die twee werelden te schakelen

 3. Mieke | mieksmind
  26 september 2018 / 19:24

  Ik heb hetzelfde als Jessica. De zekerheid is voor mij wel belangrijk qua inkomen, ook voor later. Momenteel blog ik dus naast mijn 40 uur baan. Maar het zou tof zijn als het andersom zou zijn 😉

  • Linda
   Auteur
   27 september 2018 / 10:21

   Ik vind het zo knap dat jullie dit naast een fulltime baan doen! Ik zal eerlijk gezegd niet weten waar ik dan de tijd en energie vandaan moet halen ? haha!

 4. 26 september 2018 / 14:28

  Joeeeh digital nomad hier 🙂 Ik doe het nu parttime (al reis ik niet zoveel hoor) en parttime op kantoor, al kan dat werk indien ik dat wil ook best eens als ‘digital nomad’ 🙂 Goede tips!!

  • Linda
   Auteur
   27 september 2018 / 10:22

   Ik vind het zo fijn dat je dan overal je werk kunt doen! Zelfs als je ervoor kiest om wel ergens te gaan zitten is het nog een keuze, en dat heb je bij veel banen niet! ☺️?

 5. 26 september 2018 / 11:12

  Hey, Linda, superfijn artikel! Ik heb ook een online job, en ben superblij ermee. Je hebt echt superfijne en duidelijke tips gegeven.

  • Linda
   Auteur
   27 september 2018 / 10:23

   Wat goed om te horen! Wat is het toch heerlijk om voor jezelf te werken en je eigen dagen in te delen ☺️

 6. 26 september 2018 / 10:47

  Wat een handige tips heb je geschreven, en de foto’s maken het helemaal mooi. Ik denk wel dat er een digital nomad in mij schuilt. Op het moment blog ik alleen en voor de rest ben ik thuisblijfmoeder. Maar ik heb ook al een boek geschreven, die overigens niet in de winkels ligt, maar ik in eigen beheer heb.

  • Linda
   Auteur
   26 september 2018 / 10:55

   Wat leuk om te horen dat je al een boek geschreven hebt, dat lijkt mij zo onwijs leuk!

 7. 26 september 2018 / 10:34

  Wat een schitterende foto’s heb je! Je geeft mooie tips . Ik zou altijd graag ooit eens een boek willen schrijven, misschien ooit…

 8. 26 september 2018 / 10:25

  Wat reik je goede ideeën aan! Ik zou persoonlijk mijn fulltimebaan nooit opgeven, want stel je maar eens voor dat je een tijd geen zin hebt in freelanceklussen of iets dergelijks. Er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Die zekerheid vind ik wel fijn. Daarnaast werk ik met veel plezier en vooral ongedwongen aan mijn blog, want dat blijft een hobby. 🙂

  • Linda
   Auteur
   26 september 2018 / 10:32

   Het is in ieder geval goed om te lezen dat je doet wat jou gelukkig maakt. En daar draait het tenslotte om!

 9. 26 september 2018 / 10:19

  Je geeft fijne en handige tips! Binnenkort eens naar Fairlingo kijken. Wederom heb je prachtige foto’s gemaakt.

 10. 26 september 2018 / 09:58

  Super goede tips en absoluut iets wat ik ook heel graag doe, ik blog nu natuurlijk alleen maar en het is ideaal dat ik dit overal en altijd kan doen, en ben hier mee gestart toen we aan het reizen waren, een droom baan!

 11. 26 september 2018 / 07:23

  Wat een mooi artikel en met heel fijne tips! Wat is het toch heerlijk om online bezig te zijn en wat zijn er veel mogelijkheden daarvoor. Ik vind het zelf heel tof om blogger te zijn en daarnaast regelmatig freelance klussen aan te nemen en soms samenwerkingen aan te gaan. Mijn gewone baan zou ik niet willen opgeven, maar ik vind het wel een geweldige afwisseling en een stukje fijne vrijheid naast mijn baan 🙂

  • Linda
   Auteur
   26 september 2018 / 09:59

   Ik vind het zo knap dat jij dit nog naast je gewone werk doet! Het lijkt mij soms best pittig, al lezen jouw artikelen zo makkelijke weg dat het lijkt alsof het jou 0 moeite kost ☺️?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Cowboysbag The tea lab Rotterdam
High tea bij The Tea Lab & Cowboysbag portemonnee

[dropcap]A[/dropcap] Sunday well spent brings a week of content. En dat is zo waar! De zondagen zijn wat mij betreft...

Sluiten