Wholesome lijstje met 10 activiteiten | Maart

Wholesome lijstje met activiteiten maart Wilsum, maart 2023

De sneeuwklokjes bloeien en de hyacinten en narcissen staan al in knop. Je voelt het aan alles, de lente maakt haar opmars. Daarom heb ik weer een fijn lijstje met 10 wholesome activiteiten die je in maart kunt doen. De maand maart staat voor mij, net als de natuur -meer dan januari- voor een nieuw begin. Het is tijd om eens te investeren in jezelf. Daarnaast hebben we lang genoeg binnen gezeten, het is tijd om eropuit te gaan!

 

— WHOLESOME LIJSTJE MET 10 ACTIVITEITEN —

fijne activiteiten om een frisse neus te halen

 

Wholesome lijstje met activiteiten maart

 

1. Investeer in jezelf – without breaking the bank
Het was gisteren hét gesprek van de dag; het aanvragen van het STAP-budget. Een paar keer per jaar start er een nieuwe aanvraag ronde en kan iedereen die iets bij wilt leren een STAP-budget aanvragen bij het UWV. Zo kun je met flinke korting, en in vele gevallen zelfs kosteloos, een cursus of opleiding volgen. Super handig als je iets bij wilt leren of jezelf wilt omscholen. Wanneer het nieuwe STAP-budget vrij komt is nog niet bekend, maar het zal ergens begin deze maand zijn.

2. Haal de lente in huis
Bloembollen in de mooiste kleuren, ze zijn inmiddels al volop verkrijgbaar. Van tulpen tot lekker ruikende hyacinten en blauwe druifjes. Ze fleuren in een mum van tijd je huis, tuin of balkon helemaal op!

3. De lente komt eraan
21 maart is het dan écht zover en is de lente daar! De natuur wordt wakker en langzaam aan begint alles weer te groeien en bloeien. Dit is dan ook dé tijd om nog wat veranderingen in je tuin aan te brengen voor alles uit gaat lopen.

4. Zomertijd
Het laatste weekend van de maand gaat de klok weer een uurtje vooruit. Dat zorgt er automatisch voor dat het in de avond weer een stuk langer licht is. Dit nodigt uit om ook op de doordeweekse avonden er nog even lekker op uit te gaan. Haal op zonnige dagen maar vast de fiets, rolschaatsen of wandelschoenen tevoorschijn. Het is tijd om weer heerlijk in beweging te komen.

5. Lammetjesdag
Tijdens de maand maart zul je vast vrolijk geblaat horen op verschillende boerderijen. Het is namelijk dé maand dat deze lieve kleine diertjes geboren worden. Een kijkje nemen bij de boer is een leuke activiteit voor jong en oud.

6. Landelijke Opschoondag
Op 18 maart is het weer zover en trappen we af met alweer de 21ste editie van de Landelijke Opschoondag. Heb jij die dag een gaatje over en zin om de handen uit de mouwen te steken? Niet alleen de natuur zal er van opknappen, maar ook jouw buurt. Het is een mooi moment om ook nieuwe mensen in de buurt te leren kennen. Opgeven kan via deze website.

7. De Keukenhof
Liefhebbers van bloemen en alle pracht en praal die met de lente te maken heeft kunnen hun hart ophalen, de Keukenhof gaat weer open! Van 23 maart t/m 14 mei 2023 kun je weer terecht om al het moois wat moeder natuur te bieden heeft te aanschouwen. Ook de prachtige tuinen van Appeltern zijn vanaf maart weer geopend. Kan je gelijk wat inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Win, win!

8. Zoek je zomerkleding uit
Maart is de uitgelezen kans om alvast je zomerkleding uit te zoeken. Wat wil je aankomende zomer nog dragen, en wat kan er op Vinted? Zo heb je in een mum van tijd weer een leuk zakcentje verdiend om je nieuwe garderobe samen te stellen. Vergeet hierbij vooral niet naar tijdloze basics te kijken. Met nieuwe/verschillende accessoires heb je iedere keer weer een geheel nieuwe look.

9. Ga erop uit
Nu de temperaturen iets omhoog gaan en het zonnetje zich steeds vaker laat zien is het de perfecte tijd om er vaker even lekker op uit te gaan. Loop een rondje door het bos of haal een frisse neus op het strand. Vergeet vooral niet om na de wandeling lekker op de pas geopende terrasjes even wat in het zonnetje te drinken. Kom maar op met die extra Vitamine D!

10. Pannenkoekendag
We sluiten niet alleen dit rijtje maar ook de maand af met een hele speciale dag. De laatste vrijdag van maart is het namelijk pannenkoekendag. Hét uitgelezen moment om eens ouderwets lekkere pannenkoeken te maken, aan de slag te gaan met de nieuwe vegan pannenkoeken mix (ik heb er nu al zin in) of om eens je opa en oma te trakteren op wat lekkers. Nom!

 

Wholesome lijstje met activiteiten maart

 

Maart – een nieuw begin

Na de kortste maand en een grijze winter is het eindelijk zover, de lente is in aantocht. Ik kijk er naaruit om weer in de tuin te gaan rommelen, de voorjaarsschoonmaak af te ronden en er lekker op uit te gaan. Dat begint toch altijd weer te kriebelen zodra de wintertijd de das om is gedaan. De tip die ik vorige maand gaf over de heerlijke winter getaway heb ik opgevolgd. Het was fijn om er even tussenuit te zijn. De foto’s die je vandaag ziet heb ik dan ook tijdens ons weekendje weg naar Duitsland gemaakt. Ik ben weer opgeladen en helemaal klaar voor een nieuwe maand. Net als het STAP-budget, ik heb enorm veel zin om mijn horizon te verbreden en een nieuwe opleiding te gaan volgen. Het zal fijn zijn als dit volgende maand met het STAP-budget kan. Fingers crossed!

 

Waar kijk jij in maart naar uit?

Liefs Linda

 

 

Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Chanel vintage bi-fold wallet
Hydva Boutique | Vintage Designer Boutique

Noord-Brabant, februari 2023 [dropcap]V[/dropcap]oor alle (nieuwe) bezoekers, volgens en vintage designer lovers; bij Hydva Boutique combineer ik mijn liefde voor...

Sluiten