Het charmante Olten | Zwitserland

Olten Zwitserland Olten, Zwitserland augustus 2022

Afgelopen zomer genoten wij van het prachtige Zwitserland. Eigenlijk doet één ritje door het land, het land geen eer aan. Op doorreis naar Italië besloten wij wel een overnachting te doen in een niet zo toeristisch plaatsje, nog voor de Gotthardtunnel (Gotthard-Scheiteltunnel), genaamd Olten. Om toch zo lang het kon, extra te genieten van alle pracht en praal die Zwitserland te bieden heeft.

Of Zwitserland een tussenstop is naar Italië, of wellicht wel jouw eindbestemming voor de vakantie, het land is meer dan de moeite waard om tijd door te brengen. De prachtige vergezichten, bergen, watervallen, meren en kleurrijke dorpjes. Ze poppen één voor één op, en na iedere berg wacht je weer iets moois. Zwitserland. Het land van de bergen en de tunnels. Uitgestrekte natuurgebieden, lekker eten en pittoreske gebouwen. Op (door)reis door Zwitserland? Zet Olten dan op je lijstje!

 

– Het charmante Olten –

in Zwitserland

 

Zwitserland

Zwitserland
Zwitserland

Olten Zwitserland

 

 

– Olten –

Olten staat bekend om de oude houten brug, die van origine zelfs uit 1295 stamt. De brug is meerdere keren afgebrand, verwoest door overstromingen en ijs. In 1803 werd de brug opnieuw gebouwd. Deze oude brug staat tot de dag van vandaag prominent te pronken voor het anzichtkaart waardige Olten. Olten is zeer charmant en ligt aan de zuidelijke voet van de Jura, aan de Aare tussen Solothurn en Aarau.

Omdat Olten in het midden van het land ligt was het voor ons de perfecte plaats om te overnachten. Daarnaast is Olten ook een populaire plek voor wandelaars en congressen. Wat inhoudt dat er vele fijne restaurants zijn. Daarnaast is het maar een klein plaatsje waardoor je in een korte tijd een heel goed beeld hebt van deze plek.

 

Olten Zwitserland


Olten Zwitserland

 

– Hotspots –

Na een fijne avond wandeling door het historisch centrum van Olten besloten wij, net voor het avondlicht achter de gebouwen verdween, een hapje te gaan eten. We streken neer bij Salmen, een restaurant waar met seizoensgebonden ingrediënten wordt gekookt. Het menu bestaat uit vlees, vis en vegan gerechten.

Het pand dateert uit 1898 en is in 2002 in haar oude glorie hersteld. Het is net of je in een prachtig kostuumdrama neergestreken bent voor een diner. Het restaurant wordt vermeld in de Michelin Gids, je krijgt de mooiste gerechten voorgeschoteld, maar goedkoop is het dus niet.

Omdat wij maar één nachtje in Olten slapen omdat wij op doorreis zijn, hebben we niet teveel eisen gesteld aan onze slaapplaats. Wat we wilden was een goed hotel, schoon, zonder vloerbedekking op de grond en fijne bedden. Dit vonden wij in Hotel-Oltnerhof. Centraal gelegen, parkeergelegenheid vlakbij (wel tegen betaling) met self check-in. Dit boekten wij via Hotels.com.

Olten Zwitserland

 

Zwitserland, wat ben je mooi. Het wordt hoogtijd dat we eens voor een langere tijd die kant op vertrekken.

Wat nog wel even goed is om te vermelden is dat er een vignetplicht geldt in Zwitserland. Bestel jouw vignet heel makkelijk en betrouwbaar, online bij de ANWB.

 

Ben jij al eens in Zwitserland geweest?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wholesome februari activiteiten tips
Wholesome lijstje met 10 activiteiten | februari

Noord-Brabant, februari 2023 [dropcap]D[/dropcap]e kortste maand, dagen worden langer, het is nog koud buiten en misschien kan er zelfs nog...

Sluiten