Wholesome favorites | Augustus

Wholesome favorites august Voortuin van de Biesbosch, augustis 2023

Augustus komt als een laatbloeier. Zonnestralen worden afgewisseld met wolkbreuken, augustus gaat de boeken in als een typisch Nederlandse zomer. Gevuld met dagen waar je je afvraagt of er een paraplu mee moet als je de deur uit gaat. Afgewisseld met de zonnebril en mijn favoriete sandalen. Het enige constante waren mijn zomerse jurkjes, die zijn altijd uit de kast gebleven. Augustus is, net als de maanden hiervoor, ook weer voorbij gevlogen. Maar niets gaat ongemerkt voorbij en ik heb genoeg favoriete momenten om met je te delen!

 

— Wholesome favorites —

van augustus

 

Wholesome favorites augustus

Kokoni hond dog

 

Klussen aan de overkapping
Het is niet heel lang geleden dat ik met jullie deelde dat er hard aan een grote wens gewerkt wordt, en nu, is de overkapping zelfs af! Op de regenpijp en het sedumdak na, het sedum willen we namelijk volgend jaar gaan plaatsen. Er wordt al veel en dankbaar gebruik van gemaakt. Het is een luxe om met regen de kussens niet in rap tempo naar binnen te hoeven brengen en buiten te zitten als er een zacht regenbuitje om je heen valt. Onze tuin is nu echt bestand tegen het Nederlandse weer.

Genieten van de tuin
In het voorjaar begint het al vroeg met de bloembollen, zoals de tulpen en de hyacinten. Narcissen en sneeuwklokjes. In het voorjaar veranderd de tuin na een explosie van bloemen. De lente is dan ook niet voor niets mijn favoriete seizoen. De nazomer maakt ruimte voor nieuwe bloeiers. Zo is de tuin echt geen week hetzelfde. En ik? Ik geniet er intens van. De tuin is nu zo’n 3 jaar oud, maar het voelt al als een volgroeide tuin.

Cottage Garden

 

Gember in bloei
Over bloeiers gesproken, mijn gemberplant heeft voor het eerst gebloeid! Deze prachtige gele trossen sierden de tuin. Ruim een week hebben we van deze prachtige bloemen kunnen genieten.

Bloemetjes en bijtjes in onze Cottage Garden
Onze tuin is ondertussen in één groot insectenhotel veranderd, zo leuk. Als de zon schijnt verschijnen de bijtjes en voeren ze een hele voorstelling voor ons op.

Wat minder fijn was, was het wespennest wat wij in augustus in de tuin hadden. Diep in de wortels van mijn beukenhaag – boog zaten de kamers van de wespen geworteld. Ze hebben flink uitgebreid, het was een groot nest en de boompjes zijn er zelfs van dood gegaan. Nadat ik gestoken was hebben we dan ook snel hulp ingeroepen zodat dit nest professioneel verwijderd kon worden. Ook deze man beaamde dat de wespen erg agressief zijn dit jaar. Gelukkig is het maar bij één keer steken gebleven, dat vond ik toch eigenlijk wel genoeg.

Gember in bloei

 

Wholesome favorites augustus

Wholesome favorites augustus

Hoogtepunten van augustus

Augustus stond in het teken van een leuk thema feestje, afspreken met vrienden, werken in de tuin, lange wandelingen met Moos, werken aan mijn freelance en blog opdrachten en de kippenren. De kipjes mogen in principe altijd rondlopen in de tuin, maar zodra we wat langer van huis zijn, dan is het toch een fijn idee als ze veilig in een rennetje zitten.

Het houten kippenhokje maakte plaats voor een overnachtingsplek in de schuur. De oude ren gebruiken wij als mal en onderstel voor een dakje, zodat ze als het regent toch beschut kunnen zitten. Maar dit rennetje, wat verkocht wordt als officiele kippenren, vind ik persoonlijk toch écht te klein voor de kipjes. Het is makkelijk als er eentje apart moet zitten, en het biedt extra veiligheid in de nacht. Maar een echte ren, nee dat kan je het niet noemen.

Ik bestelde schapenhekjes op rol en we konden op een mooie zomerse avond heerlijk aan de slag. Het leuke van de schapenhekjes vind ik dat het zo speels staat, het gaat echt op in de tuin. Zo is deze donkere en beschutte plek in de tuin in één keer opgevrolijkt.

De schapen zijn weer terug. Een paar keer per jaar functioneren ze als grasmaaiers en knabbelen ze het gras van de dijk kort. Het is steeds weer zo’n leuk uitzicht als ’s ochtends met mijn ontbijtje op de bank zit en ik de schapen vrolijk zie grazen. Ze zijn oprecht hele leuke grasmaaiers.

Serama kippen hok ren schapenhek

 

 

But I can see us lost in the memory
August slipped away into a moment in time
‘Cause it was never mine

 

 

In september gaan we rustig verder waar we gebleven zijn, en er wordt een beetje vakantie gevierd. Zolang het zonnetje blijft schijnen, houden we hier het zomerse gevoel vast.

 

Hoe was jouw zomermaand?

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Duurzaamheid in huis
Duurzaamheid in huis

De voortuin van de Biesbosch, augustus 2023 [dropcap]D[/dropcap]uurzaamheid is een thema waarmee je in het leven steeds vaker te maken...

Sluiten