Terugblik 2016 & doelen 2017

 

Terugblik 2016 & doelen 2017

 

Terugblik 2016 doelen 2017

 

En natuurlijk de aller beste wensen voor het nieuwe jaar lieve lezers!

 

terugblik 2016 doelen 2017

 

Het jaar van de Slow, Fair and Preloved Fashion

Het afgelopen jaar was een veelzijdig jaar als het op fashion aankomt. Zo liep ik aan het begin van het jaar samen met een groepje bloggers een duurzame route door Utrecht. En leerde ik steeds meer over de keerzijde van de Fast Fashion Industrie. Dit inspireerde mij enorm, om mij vervolgens meer te gaan verdiepen in eerlijke kleding, duurzame kleding maar ook tweedehandskleding en hoe je jouw eigen kledingkast duurzamer kunt maken. Bekende termen als Slow Fashion, Fair Fashion en Preloved Fashion heb je het afgelopen jaar zeker al vaker voorbij zien komen. Maar zo bracht ik ook mijn aller eerste bezoeken aan Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam waar ik een show van Spijkers en Spijkers bijwoonde en de show van Monique Collignon. Een lijn die ook steeds eco-vriendelijker wordt. En tegelijkertijd een grote inspiratiebron is. Kansen die ik zonder mijn blog nooit gekregen zou hebben.

 

Fashion doelen 2017

In 2016 leerde ik mijn persoonlijke stijl steeds beter kennen. Ik weet na een kleurenadvies welke tinten ik het beste kan hebben. En leerde ook waar mijn lichaam het beste in uitkomt, en waar ik mij automatisch ook lekkerder in voel. Mijn kledingkast wil ik het komende jaar nóg een tikkeltje duurzamer maken. Een groot budget om alleen Fair Fashion inkopen te doen heb ik niet, maar langzaam aan wil ik de verschuiving wel door gaan voeren. Daarnaast vind ik dat ik als consument een grote stem heb, omdat ik zelf bepaal waar ik mijn geld uitgeef. Daarom wil ik Fast Fashion merken zo veel mogelijk gaan mijden. En de items die ik koop, daar wil ik 100% achter staan zodat ik ze met liefde helemaal af draag.

 

terugblik 2016 doelen 2017Terugblik 2016 doelen 2017

 

Mijn kijk op voeding veranderde

In 2016 is mijn voedingspatroon erg veranderd. Ik begon groener te gaan eten in de hoop dat ik mij fitter en gezonder zal gaan voelen. Ook hoopte ik hierdoor de prijzige voedingssupplementen te kunnen schrappen uit mijn dagelijkse portie pillen. Mijn vaste medicatie bestaat al uit 22 tabletten en alle extra’s schrap ik dus graag. Zo rolde ik geheel vanzelf in de vegan, oftewel plantaardige ontbijtjes. Ik schrapte de overbodige suikers en uiteindelijk ook de koemelk uit mijn voedingspatroon. Twee punten die ik van mijn arts al moest schrappen, nu ik er 100% achtersta merk ik dat het overstappen veel makkelijker is.

 

Ik voel mij ook echt beter door de keuzes die ik maakte. Mijn ontbijtjes zijn voedzaam en vegan, net als mijn lunch. Voor het avondeten schuif ik nog vaak aan bij mijn ouders en die maaltijden bestaan veel uit groente en rijst, met een klein beetje vlees. Ook het eten van vlees is een stuk minder geworden. Mijn energie is gedurende de dag veel gelijkmatiger en de periodes dat ik moet herstellen van een inspanning zijn ook korter geworden. Super fijn! Dit is tot nu toe dan ook mijn fitste herfst sinds jaren. Maar ook mijn haar, nagels en huid plukken hier de vruchten van.

 

Doelen voor 2017

Dit gezonde eten wil ik in het nieuwe jaar zeker gaan doortrekken. Neigingen om suiker te eten heb ik niet meer. Ik heb minder last van hoofdpijn, migraine en buikpijn. Alleen dat al is een stimulans om dit door te zetten. Maar ik wil verder. Laatst ontdekte ik ook de natuurlijke (en losse) theesmaken. Wat een fijne afwisseling is omdat ik dagelijks minimaal al 2 liter water drink. En daarom wil ik in het nieuwe jaar vaker verse thee kopen. Ook het kopen van vers fruit en groente is helemaal opgenomen in mijn huidige routine. En ik kijk nu al enorm uit naar het nieuwe fruit seizoen. Zodat ik weer heerlijk met de blender aan de slag kan, en ook wil ik weer vaker verse sappen gaan maken. Een sapkuur trekt mij ook nog enorm, misschien dat ik het komende jaar de stap wel ga zetten.

 

terugblik 2016 doelen 2017Amsterdam – Veluwezoom – De Loonse en Drunense Duinen

 

Bijdragen aan een betere planeet

Naast het overgaan op dierproefvrije cosmetica en meer oog krijg voor merken die milieu bewust hun producten produceren vind ik dat ik als consument hier een grote stem in heb. Ik kies mijn merken bewust uit, persoonlijk maar ook zeker de samenwerkingen voor mijn blog. Maar ook het afschaffen van plastic tasjes kan ik alleen maar toejuichen. Daarom heb ik ook altijd mijn eigen tasjes bij met het doen van boodschappen, zelfs op vakantie! Zo grappig om te merken hoe je dit automatisch overneemt.

 

Dit wil ik verbeteren in 2017

Dit wil ik uiteraard in het nieuwe jaar ook voort gaan zetten, het gebruik maken van de tasjes. Daarnaast merk ik dat ik ook steeds vaker erop let hoe producten het milieu belasten. Net als de vlees industrie. De vraag hoe wij als consument en vooral ik als blogger hier op een leuke, vlotte en hippe manier op in kan spelen houd mij wel bezig. Misschien duurt het even voor het balletje gaat rollen, maar dat gaan we vanzelf zien het komende jaar.

 

terugblik 2016 doelen 2017

 

Wat het bloggen mij dit jaar heeft gebracht

Als ik jullie alles wil gaan vertellen over wat het bloggen mij het afgelopen jaar heeft gebracht ben ik bang dat het een enorm lang verhaal gaat worden. Het is namelijk naast mijn persoonlijke re-integratie traject (ik ben gedeeltelijk afgekeurd door het chronisch ziek zijn) ook een enorme fijne stimulans om steeds weer te proberen het beste uit mijzelf naar boven te halen. Mijn camera angst neemt af, ik word er creatiever van, blijf mijzelf uitdagen en verbeteren. En ik kom op de leukste plekken. Maar ook de bloggers die ik on- én offline spreek en zie geven het bloggen een gouden randje. De prachtige samenwerkingen die ik het afgelopen jaar heb gehad, ook daar ben ik enorm dankbaar voor. Het geeft mij een heel warm gevoel als merken met mij willen samenwerken. Niet om de cijfers, maar zeker om de artikelen die ik maak. Dat is zo’n onwijs grote kroon op mijn werk. En als ik daar bovenop ook nog eens een compliment van jullie krijg, dan zit ik te glimmen op mijn stoel. Zo enorm lief!

 

Blog doelen 2017

In het nieuwe jaar wil ik mijzelf blijven ontwikkelen. Met de DJI OSMO wil ik ook het filmen weer op gaan pakken. Zeker nu ik langzaam aan wat meer energie heb, en mijn dagen daardoor iets interessanter worden lijkt het mij weer een leuke toevoeging voor mijn blog. Ik hoop mooie samenweringen aan te kunnen gaan het komende jaar en nog meer leuke bloggers en lezers te ontmoeten. Ook is er de wens om een betere spiegelreflex camera te kopen omdat de mijne nu langzaam aan kuren begint te vertonen. Daarnaast ben ik bezig met een nieuw project, doordat november zo heftig was door het plotseling verliezen van dierbare familieleden heeft het even op een laag pitje gestaan. Maar dit hoop ik begin het nieuwe jaar toch echt te gaan oppakken en lanceren. En ik heb vooral het gevoel dat ik op de juiste weg ben, dat wil ik in het nieuwe jaar zeker door gaan trekken. Het bloggen maakt mij zo enorm blij!

 

terugblik 2016 doelen 2017

 

Reizen

Ondanks dat het afgelopen jaar privé niet gemakkelijk was heb ik toch nog wat mooie plekjes op deze planeet kunnen ontdekken. Reizen blijft voor mij de manier om even op te laden en alles los te laten. Ik deelde al welke reizen ik in 2016 maakte en de polaroid foto’s zijn slechts een paar fijne foto’s die ik heb gemaakt. In het nieuwe jaar willen Thomas en ik echt gaan sparen voor een eigen huisje, en daarnaast toch een stukje van de wereld zien. Er staat al een heerlijke reis naar Thailand en Griekenland op de planning. En alleen al van dat vooruitzicht word ik zo onwijs gelukkig. Ook wil ik in het nieuwe jaar meer hotspots gaan ontdekken.

 

Terugblik 2016 doelen 2017

 

Dankwoord

Maar vooral een dank aan jou, als lezer en bezoeker. Dat je mijn persoonlijke kijk op het afgelopen jaar wilde lezen, dat je mijn blog bezoekt en misschien wel blijft hangen. Zonder jou was ik hier niet, groeide Lifestylebylinda.nl niet en mocht ik de vele blog dromen niet plukken. En een bedankje aan mijn moeder, mijn mams die altijd weer in de mood is om outfit foto’s te maken. En Thomas, dat hij mij alle ruimte geeft om mijzelf te kunnen ontwikkelen, dromen te plukken en mij vele uurtjes achter de camera, voor de camera en achter de laptop door laat brengen. Er gaat namelijk ongemerkt zo onwijs veel tijd in de artikelen zitten, dat is een stukje wat jullie niet zo snel zien maar er duidelijk wel is. En we zijn beiden zo heerlijk creatief bezig en dat zorgt voor een liefdevolle en stabiele basis. Waar hij is ben ik thuis. En die basis gun ik iedereen. Laten we vooral onze liefde gebruiken om met zijn allen de wereld een stukje mooier maken, net wat liever te zijn voor elkaar en duimen dat de wereld een stukje veiliger mag zijn het komende jaar.

 

Laten wij er met zijn allen een prachtig nieuw jaar van maken!

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

12 Reacties

 1. 2 januari 2017 / 22:40

  Wat heb je toch een fijne blog om te lezen! Ik lees jouw blog graag, ook al reageer ik niet altijd. Nu vind ik het wel tijd om 2016 af te sluiten (ook al is het al 2017) met een comment. Ik gun en wens je heeeel veel moois toe komend jaar. Op naar prachtige reizen (je hebt er al 2 op de planning woehoee!), vele fijne blogposts, hele mooie foto’s en heel veel liefde en plezier! <3

 2. 1 januari 2017 / 21:13

  Het is zo mooi om te zien hoe jij groeit!

 3. 1 januari 2017 / 12:36

  Wat een mooi overzicht! Laat 2017 een nog beter jaar worden dan 2016!

 4. 1 januari 2017 / 12:32

  Leuk om te lezen meid! En ik vind je blog en foto’s echt super! Nog een gelukkig nieuwjaar gewenst! -x-

 5. 1 januari 2017 / 12:25

  Wat een prachtig artikel <3 Ik doe met je mee hoor op duurzaam gebied! Ik hoop dat we elkaar allemaal kunnen helpen met fair fashion en cosmetica en ga zo maar door. Gelukkig nieuwjaar <3

 6. 1 januari 2017 / 12:14

  Wat een mooi artikel Linda, het is haast een zelfreflectie van het afgelopen jaar. Zo fijn om te lezen dat je lichaam een ontwikkeling heeft doorgemaakt en goed reageert op jouw aanpassingen in je voeding. Iets waar ik dit jaar ook bewust mee om wil gaan. En wat heb je alweer leuke reisjes op de planning staan!

 7. Queenie Jasper-Couzijn
  1 januari 2017 / 11:28

  Lieve Linda,

  Een topper, dat ben je. Leuk om jouw blogs te lezen. Een aantal dingen herken ik en ga jou graag in 2017 verder volgen in jouw blogs.

  Power to the Power Girl Linda!

 8. 1 januari 2017 / 11:05

  Ik vind je echt een topper en ik weet zeker dat jij je doelen gaat behalen en dat jii je mooie reizen mag gaan maken!

 9. 1 januari 2017 / 10:49

  Vind jou zó inspirerend als het gaat om hoe jij bezig bent met fair fashion. Zodra ik een vaster inkomen heb wil ik deze verandering ook gaan doorzetten. Vind het dus erg inspirerend om te lezen hoe jij dit ook doet!
  Gaaf dat Thailand en Griekenland dit jaar op de planning staan. Met je nieuwe camera zal je daar echt geweldige beelden kunnen maken. Gaaf! Ben benieuwd hoor. 🙂
  Een heel fijn, gezond en mooi 2017 gewenst Linda!

 10. 1 januari 2017 / 10:41

  Wat heb je dit toch weer mooi geschreven. Ik hoop dat je wensen en doelen voor 2017 uit mogen komen. Ook wens ik je de beste gezondheid toe die je maar kunt hebben. Dat je wat dat betreft een heel fijn jaar mag gaan krijgen.

 11. 1 januari 2017 / 10:32

  Wat heb je veel mooie dingen bereikt in 2017! Ik vind het knap dat je stappen hebt gezet die goed zijn voor de wereld, maar ook stappen die goed zijn voor jouzelf! Ik hoop dat 2017 je heel veel moois zal brengen en daarnaast een goede gezondheid, veel liefde en mooie reizen! Ik ben nu al benieuwd naar al je inspirerende artikelen voor 2017. Ik ken je blog nog niet zo lang, maar vind dat je het echt super doet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
NYE look Pupa Milano Vamp! new years eve
NYE look met Pupa Milano

Het is oudjaarsdag en daarmee ook tijd om te shinen! Vanavond sluiten we de feestelijke decembermaand af en daar hoort...

Sluiten