Suikervrij het nieuwe jaar in met Alpro

 

Suikervrij het nieuwe jaar in met Alpro

 

 Alpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowl

 

Een goed begin van de dag

Als ik ergens dol op ben dan zijn het wel noten en zaden in mijn ontbijt. Alpro speelt hier goed op in om naast Amandeldrink Ongezoet Geroosterd, nu ook een ongezoete Unroasted Almond uit te brengen. Zo is er voor ieder wat wils en wordt ieder ontbijtje omgetoverd tot een feestje. Suikervrij leven is om zo onwijs veel redenen een onwijs goed idee. En omdat je de hele dag profijt hebt van een goed ontbijt deel ik twee fijne én makkelijke ontbijt recepten met jullie. Want zelfs als je niet suikervrij leeft zijn ongezoete en plantaardige producten een heel erg goed idee.

 

 Alpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowl

 

Wat heb je nodig voor een goede start van de dag?

Mijn dag start ik met een glas lauwwarm water met limoen of citroen om mijn lichaam vast wakker te maken en klaar te maken voor de dag. Voor mijn ontbijt gebruik ik verschillende soorten vers fruit. Alpro yoghurt ongezoet of een Sojadrink. Granola zonder gedroogd fruit (want suikers!) en een handje zaden of noten. Uiteraard is mijn ochtend niet compleet met een bak koffie, hiervoor schuim ik Sojadrink light op en voeg ik hier sterke koffie aan toe. Deze dame functioneert namelijk niet zonder een flinke sloot koffie.

 

Omdat ik zelf al een hele poos suikervrij eet is mijn smaak aardig veranderd. Zo vind ik fruit ineens een stuk zoeter geworden (en dat is positief) en heb ik de laatste tijd ook geen honing meer nodig om mijn ontbijt op smaak te brengen. Honing is daarentegen ook een veel gezondere vervanger voor suiker dan de reguliere suikervervangers, zoetstoffen en andere stofjes die uit een lab komen rollen. Maar ook kaneel kan een ontbijtje nét iets extra’s geven. En als je zo nu en dan eens afwijkt van je standaard ritueel gaat het ontbijt ook niet snel vervelen.

 

 Alpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowl

 

Almond Unsweetened Unroasted

Omdat granaatappel pitjes van zichzelf al een vrij aanwezige smaak hebben heb ik ervoor gekozen om de ongeroosterde variant voor dit ontbijtje te gebruiken. Ik voegde hier de granola en een passievrucht aan toe. Ik baalde een beetje dat het effect niet heel fotogeniek is geworden, maar de smaakbeleving maakte een hele hoop goed. Dit ontbijtje was smullen en zeker voor herhaling vatbaar! De smaak van de Almond Unsweetened Unroasterd  is zacht, subtiel maar toch vol en een tikkeltje romig van smaak. Een blijvertje als je het mij vraagt.

 

 Alpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowlAlpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowlAlpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowl

 

Almond Unsweetened Roasted

De ongezoete amandeldrink is niet nieuw van Alpro, de ongezoete varianten vind ik wel een grote aanwinst. Ik ben dol op geroosterde amandelen in mijn ontbijt, samen met snippers ongeroosterde amandelen en de combinatie met de Almond Unsweetened Roasted is heerlijk. Ik voegde hier een aantal aardbijen, een kiwi, blauwe bessen (ik leef voor blauwe bessen, granola en Sojadrink light -zeker als late night snack-) en als  afmaker een Kaapse Kruisbes (of goudbes) in het midden. Vooral de diversiteit van het fruit vind ik lekker en zorgt ervoor dat een ontbijtje spannend blijft. Voeg daar de basis van granola en de Amandeldrink aan toe en je bent klaar om je dag energiek te beginnen.

 

 Alpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowlAlpro Roasted almond unsweeted unroasted breakfast bowl

 

Ben ik pro #TeamRoasted of #TeamUnroasted?

nIn deze race zijn eigenlijk alleen maar winnaars als je het mij vraagt. Ik heb de afgelopen dagen verschillende ontbijtjes gemaakt met deze heerlijke amandeldranken en beiden vind ik oprecht erg lekker. Als je van een iets subtielere smaak houdt, en fruit gebruikt wat een vrij aanwezige smaakt heeft, dan kies ik graag voor de Almond Unroasted. De Roasted variant is voller van smaak zoals de noten dat van zichzelf ook al zijn. En ik ben dol geworden op deze drank. Als ik denkbeeldig door de supermarkt loop zal ik deze misschien nét iets sneller in mijn karretje zetten. En daarmee is de knoop doorgehakt, ik ga met een kleine voorsprong mij aansluiten bij #TeamRoasted!

 

De Amandeldranken van Alpro zijn verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn voor €2,29.  

 

Ben jij Team Roasted of Team Unroasted?

 

 liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

4 Reacties

 1. 2 januari 2017 / 19:02

  Ontzettend mooie foto’s! en ik vind het knap dat je dit kan

 2. 2 januari 2017 / 18:18

  Wat heb je er weer een fotogeniek en prachtig artikel van gemaakt. Ik ben zelf helemaal niet zo’n fan van amandelen, helaas. Dus ik vrees dat het voor mij niet zo’n goede optie is. Maar als ik jouw foto’s zie dan loopt het sap me toch in de mond.

 3. 2 januari 2017 / 11:02

  Wat een leuk artikel! Zelf gebruik is al een tijd amandelmelk en sinds een jaar de ongezoete variant. Als ik nu alleen nog maar de gezoete variant vind, is deze veel te zoet voor mij. (:
  Maar vanaf morgen ga ik proberen voor een week vegan te eten.
  Liefs,
  Yara

 4. 2 januari 2017 / 09:36

  Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar in mijn poging tot meer vegan dit jaar wil ik zeker yoghurt eens vervangen door plantaardige producten! En ik vind suikervrij ook erg belangrijk! Alleen ben ik daar niet zover in als jij 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Terugblik 2016 doelen 2017
Terugblik 2016 & doelen 2017

Het afgelopen jaar heeft mij in alle opzichten verrast. Persoonlijk en lichamelijk maakte ik een fijne groei door. Hierdoor kon...

Sluiten