Stark’s originals tandpasta tabletten

Stark’s originals tandpasta tablettenNoord-Brabant, mei 2021

Langzaam grijpen we steeds meer terug naar producten waarvan we weten wat we op onze huid smeren én in ons lichaam stoppen. Stark’s is een premium mondverzorgingsmerk wat in 19830 ontwikkeld is door een apotheker. In die tijd was het nog heel gewoon om onze tanden met een poeder te poetsen. Tot de komst van de tandpasta tubes kwam en wij massaal overstapten. De bewustwordingstrend lijkt zich steeds verder voort te zetten. We willen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Minder chemicaliën gebruiken en beter letten op grondstoffen, zoals het gebruik van plastic. Stark’s heeft het natuurlijk tandenpoetsen weer nieuw leven ingeblazen. Poeders maken plaats voor tabletten. Plastic maakt plaats voor papier. Ik heb de nieuwe tandpasta tabletten van Stark’s Original uitgebreid getest en vertel je er vandaag graag meer over.

 

– Stark’s originals tandpasta tabletten –

met & zonder fluoride

 

Tandpasta tabletten van Stark's

 

Bite it, dip it, brush it!

De tandpasta tabletten van Stark’s Original zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, en net zo effectief als de reguliere merken die je in de schappen van de drogist en supermarkten vindt. Ze zorgen voor een goede mondhygiëne, sterk glazuur en gaan actief gaatjes, vlekken en tandbederf tegen. Ze zijn duurzaam, natuurlijk en ook nog eens zonder dierlijke ingrediënten (vegan).

De tabletten zorgen er ook nog eens voor dat je niet onnodig teveel tandpasta gebruikt. Je gebruikt namelijk één tablet per poetsbeurt. Dat wilt zeggen dat een potje een goede maand mee gaat. Er bestaan ook nog eens twee varianten. Eentje met fluoride en een variant zonder fluoride. Zo is er echt voor ieder wat wils. Zelf poets ik netjes twee maal daags mijn tanden. Overdag zonder fluoride, de tabletten met fluoride gebruik ik voor het slapen gaan.

De tabletten zijn heel makkelijk in gebruik. Je neemt een tablet in je mond, bijt het kapot, maak je tandenborstel nat en je kunt je tanden gaan poetsen. Je went ook snel aan de nieuwe manier van poetsen. De tabletten schuimen en geven een frisse smaak. Na het poetsen voelen je tanden ook echt schoon aan.

Met Stark’s draag je jouw steentje bij en verlaag je jouw plastic voetafdruk. We gooien namelijk miljoenen tandpastatubes weg. 1,5 miljoen hiervan belanden in de natuur of in zee. Karton is een duurzamere oplossing en is ook nog eens recyclebaar.

 

Tandpasta tabletten van Stark's

 

Starks Tandpasta Original | Met Fluoride

Iedere Stark’s verpakking bevat 65 minty tandpasta tabletten. Hier doe je net zo lang mee als met reguliere tabletten. Naast dat ze veel compacter zijn en thuis minder ruimte in beslag nemen, zijn deze tabletten ook ideaal om mee te nemen op reis.

De donkerblauwe verpakking bevat fluoride. De tabletten werken fijn, schuimen redelijk en hebben een heerlijk frisse smaak. Mijn tanden voelen schoon en fris aan.

De lijst met ingrediënten:
Mannitol, calcium carbonate, xylitol, peppermint, eucalyptus, magnesium stearate, aloë vera, silicon dioxide, sodium bicarbonate, acacia gum, croscarmellose sodium, sodium lauryl sulfate, sodium fluoride.

 

Tandpasta tabletten van Stark's

 

Starks Tandpasta Original | Zonder Fluoride

De lichtblauwe verpakking bevat ook 65 tabletten en is vrij van fluoride. Dit is extra fijn voor de poetser die er bewust voor kiest om geen fluoride te gebruiken. Deze tabletten schuimen iets rijkelijker dan de tabletten met fluoride. Na het poetsen voelen mijn tanden net zo fris en schoon aan.

De lijst met ingrediënten:
Mannitol, calcium carbonate, xylitol, peppermint, eucalyptus, magnesium stearate, sodium bicarbonate, sodium cocoyl isethionate, aloë vera, acacia gum, croscarmellose sodium, silicon dioxide, citric acid, silicon dioxide.

 

Tandpasta tabletten van Stark's

 

Stark’s originals tandpasta tabletten

Met deze tabletten draag je niet alleen bij aan een beter milieu, je poetst bewust ook zonder het onnodige gebruik van chemicaliën. Ik ben dan ook erg te spreken over deze tabletten. Kijk hier voor het overzicht van de natuurlijke tandpasta’s die ik eerder heb getest.

Stark’s Original is verkrijgbaar voor €6,99 (65 tabletten) bij de G&W winkels en online bij Plein.

 

Liefs Linda

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. 12 mei 2021 / 20:24

    Het lijkt mij erg vreemd om mijn tanden te poetsen met zulke tabletten. Wel een mooi intatief

  2. Mandy
    12 mei 2021 / 19:20

    Ik zie deze steeds vaker voorbij komen en ben er heel erg benieuwd naar geworden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Geboorte van een kuiken Serama
Geboorte van een kuiken

Noord-Brabant, mei 2021 [dropcap]O[/dropcap]p Bevrijdingsdag heeft zich een klein wonder voltrokken bij ons thuis. Met de komst van ons eerste...

Sluiten