Relevant | Ocean Plastic Deodorant

Relevant Ocean Plastic DeodorantBiesbosch, maart 2021

Relevant | Ocean Plastic Deodorant

Begin dit jaar viel er een pakketje uit Denemarken op mijn deurmat. Met een nieuwe, natuurlijke deodorant. Deze mooie groene stick is niet alleen vegan en natuurlijk. Door de groene kleur is deze roller geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met het maken van deze sticks pakken ze tegelijkertijd een groot probleem aan, de grote hoeveelheid aan plastic in onze oceanen. Jaarlijks komt er zo’n 10 miljoen ton aan plastic in het water terecht. Als we op dit tempo doorgaan zal er over tientallen jaren meer afval ronddobberen in de oceanen dan er vissen zullen wonen.

Een van de grootste vervuilers onder het plastic zijn visnetten. Omdat er geen duurzame manier is om afgedankte vissnetten weg te gooien, verdwijnen ze simpelweg in zee. Dat moet anders kunnen dachten de mannen van Relevant, die niet zomaar een nieuw merk op de markt wilde brengen. Hun missie begon met het ontwerpen van een stick die voor 100% bestaat uit gerecyclede visnetten.

Een moeizaam proces omdat de fabrieken hier vaak nog niet op ingesteld zijn. Het is ze na een jaar hard werken gelukkig toch gelukt en de verpakking doet echt niet onder aan die van andere merken. Het uiterlijk is clean, minimalistich, heeft een mooie natuurlijke groene kleur en is juist daarom ook zo uitnodigend.

 

In deze video kun je goed zien hoe de oude visnetten worden gerecycled, en om worden getoverd tot mooie plastic bolletjes.

 

Relevant Ocean Plastic Deodorant

 

Relevant | Ocean Plastic Deodorant

Met zo’n mooie duurzame start moet de inhoud van zo’n deodorant ook goed zijn. De deo is vrij van chemicaliën, alcohol en aluminium. Alle ingrediënten zijn Ecocert-goedgekeurd. Met dit label wordt er gewerkt aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Juist daarom is er ook voor gekozen om de deodorant geheel vegan te maken en niet op dieren te testen.

Ondertussen zijn er 2 varianten verkrijgbaar, een natural deodorant zonder geur. En een nieuwe variant die ik zelf heb mogen testen; Citrus & Cucumber. De geur is fris, zacht en daarom een feestje om aan te brengen. Gechikt voor alle huidtypes. Ondanks dat mijn huid parfum slecht verdraagt kan ik deze deo heel goed hebben. Zelf breng ik de deo ’s avonds na het douchen aan en na het aankleden in de ochtend. Op deze manier zijn mijn oksels goed beschermd tegen nare geurtjes. Zelfs na een dag klussen.

Ik ben erg over deze natuurlijke deodorant te spreken, het is echt uitgegroeid tot mijn favoriet onder de natuurlijke deo’s. De verpakking is mooi, de geur is heerlijk en het verhaal achter het merk is minstens net zo inspirerend. Ik draag merken die het verschil willen maken en niet vies zijn van het nemen van moeilijke hobbels een warm hart toe.

Waar mensen eerst voor high-end merken kozen vanwegen de looks, zie ik dat steeds meer mensen willen weten wat ze op hun lichaam smeren. Net als dat ze willen weten waar het vandaan komt. Ben je opzoek naar een natuurlijke deodorant die doet wat hij belooft, dan is het uitproberen van Relevant zeer zeker de moeite waard.

Verkrijgbaar op de website van Relevant voor €14,95 (50 ml.). Good to know: ze bieden gratis verzending aan in Europa. 

 

Heb jij al eens een natuurlijke deodorant gebruikt?

 

Liefs Linda

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Mooiste vegan tassen van 2021
Mooiste vegan tassen van 2021

Noord-Brabant, februari 2021 [dropcap]O[/dropcap]f je nu opzoek bent naar die ene perfecte tas, een cadeau zoekt of stiekem toch wel...

Sluiten