Mijn vernieuwde gezichtsverzorgingsritueel met Genové

Zoals jullie misschien wel weten ben ik erg tevreden over mijn huidverzorgingsroutine met de producten van Dr. Hauschka. Er is alleen een puntje wat achterblijft, en dat zijn mijn onzuiverheden. Als 26-jarige wil ik ook wel eens flawless wakker worden zonder onzuiverheden. En daarom neem ik jullie mee op mijn zoektocht naar een betere huidconditie, een huid met minder en hopelijk wel geen onzuiverheden meer. Ik ben met een Genové kuur begonnen en vandaag deel ik mijn eerste indruk met jullie en ga ik iets verder in op de problemen die ik ondervind met mijn huid. Om misschien wel jou te kunnen inspireren en te laten weten dat jij niet de enige bent wanneer je een onzuivere huid hebt, ook na je tiener jaren. 

 

Mijn vernieuwde gezichtsverzorgingsritueel met Genové

 

Genové Oatmeal Facial Cleanser

Laat ik jullie eerst eens wat meer vertellen over Genové. Want ik denk dat jullie, net als ik, hier nog niet eerder van gehoord hebben.  Het merk vind zijn oorsprong in 1898 onder de Spaanse zon in Barcelona. Dr. Genové werkt door de jaren heen samen met vooraanstaande dermatologen en maakt gebruik van medicinale kwaliteitsproducten op natuurlijke basis. Genové Laboratorio heeft nu productlijnen die gericht zijn op de verzorging en verbetering van je huid, en pakken problemen als acne en huidveroudering aan.

De producten die ik jullie ga laten zien komen uit de Fluidbase productlijn. Een lijn die bestaat uit natuurlijke ingrediënten en deze worden in therapeutische hoeveelheden gebruikt. Een unieke carriër technologie zorgt ervoor dat er een gereguleerde afgifte van de actieve bestanddelen, zoals je dat ook bij time-released medicatie vind. Fluidbase verzorgt de huid intensief, pakt huidproblemen stevig aan en gaat huidveroudering effectief te lijf.

Vandaag gaan wij het hebben over huid verzorging en niet zozeer de lijn die voor huid verbetering staat. Al hoop ik natuurlijk wel dit effect te gaan bereiken.

Genové Oatmeal Facial Cleanser Moisturizer for Dry SkinDe producten hebben gelukkig ook geen typische apotheek uitstraling, komen in nette witte flacons die versierd zijn met zwarte en oranje letters. Na jaren lang gebruik te maken van voorgeschreven zalfjes en crèmes is dit voor mij een verademing. Ik heb de producten nu zelfs mooi neergezet op mijn wastafel!

Genové voor start kuur

Zoals je ziet heeft mijn huid aardig wat roodheden, hij is overgevoelig en daarnaast gevoelig voor eczeem, psoriasis, Rosacea en acne (uitleg vind je hieronder). Zelf heb ik problemen met de afvoer van afvalstoffen en mijn lichaam loost deze veelal via mijn huid. Dit resultaat is te zien, mijn huid is droog (voorheen vocht-arm maar de producten van Dr. Hauschka hebben dit al een stuk verbeterd), vet op de t-zone en vooral een verzamelplek voor onzuiverheden (mee-eters, pukkels, vochtbultjes en acne).

Foto’s als deze zijn voor mij pijnlijk om te maken, zeker als ik mij realiseer dat mijn huid er nog geen twee maanden geleden op vakantie er veel beter uitzag (check!).  Ook de conditie schommelt heel erg, de week hiervoor waren de onzuiverheden verdubbeld. Maar dat stemt mij ook weer positief, ik weet a) dat mijn huid op kan knappen en b) ik weet waar ik naartoe werk.

Mijn huidproblemen op een rij

Een mee-eter  is een ophoping van hoorn gemengd met talg in de uitmonding van het haarzakje. Mee-eters kunnen puistjes worden als ze niet worden behandeld.
Acné
is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid.
Eczeem is een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, blaasjes, kloofjes of korstjes.
Psoriasis is een huidaandoening met schilfers, roodheid en jeuk.
Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gezicht gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus.

Met de producten van Genové hoop ik een vermindering te zien van de mee-eters en de acne plekjes. Uiteraard mogen de producten ook geen negatieve invloed hebben op de andere factoren.

 

Genové gezichtsverzorgingsritueel

 

Oatmeal Facial Cleanser Genové

 

Stap 1 | Reinigen met Genové Oatmeal Facial Cleanser

De eerste stap in mijn nieuwe routine is de Oatmeal Facial reiniger. Dit is een zeeprvije cleanser die geschikt is voor alle type huid. Hij reinigt je huid intensief en hiernaast kalmeert hij de huid, dit is erg fijn wanneer je zelf een gevoelige huid hebt. De cleanser bevat Avena Sativa en dit heeft als eigenschap dat het dode huidschilfers en onzuiverheden verwijdert.

Nadat ik in de avond mijn huid gereinigd heb met het Micellair water van Nivea pak ik de Oatmeal Facial reiniger erbij. In de ochtend begin ik met deze stap. Ik maak eerst mijn huid vochtig en gebruik dan 1 á 2 pompjes Oatmeal Cleanser om mijn gezicht en hals te reinigen, dit doe ik door de cleanser er met ronddraaiende bewegingen licht in te masseren. Ik laat het heel even zijn werk doen en spoel het daarna met voldoende water af.

GenovéDe cleanser is doorzichtig, vloeibaar en doet mij qua geur aan een kruidige versie van haarverf denken. Wat per definitie niet negatief is, de geur kan weleens licht gevoelig zijn op mijn ogen, maar dit gevoel trekt dan ook na een paar seconde weer weg. De cleanser voelt fijn aan op de huid, is makkelijk om mee te werken en na het reinigen voelt mijn huid ook fris en schoon aan zonder mijn huid droog en trekkerig te maken.

De Genové Oatmeal Facial Cleanser gebruik je 2 maal daags, bevat 150ml en is verkrijgbaar voor €28,30.

 

Genové

 

Stap 2 | Verzorgen met de Genové Moisturizing Face Cream

Nadat mijn gezicht goed gereinigd is, is het belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. De Moisturizing Face Cream komt in 3 varianten; voor de normale en gecombineerde huid, de droge huid en voor de vette huid. Ik ga jullie vandaag de crème voor de droge huid zien.

GenovéDe  Moisturizing Face Cream voor de droge huid bevat verzorgende jojoba, macadamia en Vitamine E. Ook gaat hij verschilfering van de huid tegen en herstelt het de lipidenmatrix.

Genové face creamDe Moisturizing Face cream is een witte crème die al snel transparant en vloeibaar wordt als het in contact komt met je huid. Hij bevat parfum, maar wanneer je hem aanbrengt komt hier maar weinig van naar voren, wat je ruikt is licht en fris. En dit irriteert mijn huid niet. Hij voelt fijn aan op de huid en voed mijn huid goed. Ik gebruik in de ochtend én avond één pompje en dit is voldoende om op mijn gezicht en hals aan te brengen.

De Genové Moisturizing Face Cream gebruik je 1 á 2 maal daags, bevat 50ml en is verkrijgbaar voor €37,90.

 

Genové Vitamine C Mask

 

Extra | Genomask  – Fluidbase Film Mask

Als extra stap in de wekelijkse verzorging wil ik jullie graag kennis laten maken met dit masker. Dit peel off gezichtsmasker bevat een hoge concentratie van Vitamine C en hyaluron. Slecht slapen, stres en schadelijke invloeden van buitenaf kunnen zo hun effect hebben op jou huid. Zoals op de glans, de elasticiteit en de natuurlijke tint. Het masker hydrateert de huid en zorgt ervoor dat het er weer stralend uitziet. Regelmatig gebruik helpt zelfs vroege tekenen van huidveroudering tegen te gaan. En willen wij dat allemaal niet?

Genové Vitamine C Mask swatchHet Genomask Flash Effect masker breng ik na het reinigen met de Oatmeal Facial Cleanser aan op mijn huid. Het doosje bevat zakjes die gelijk staan aan één keer gebruiken. Het masker is vloeibaar, ruikt heerlijk fris (heeft wat weg van limoen) en is transparant en gelig van kleur. Je verdeelt het goedje gelijkmatig over je gezicht. Sla hierbij je ogen, mond en wenkbrauwen over. Laat het masker zo’n 20 tot 30 minuten zitten totdat het droog is en je het masker er in één keer af kunt trekken.

Mijn gezicht voelt na het gebruik heel erg zacht aan, het voelt fris en lijkt beter te kunnen ademen. Het is een rijk masker en dat vertaalt zich bij mij in extra onzuiverheden, maar daar is mijn huid nou eenmaal gevoelig voor wanneer het goed gevoed word en extra liefde krijgt. Onzuiverheden komen naar boven en deze zijn hierdoor makkelijker te verwijderen. Ik neem aan dat naar mate ik het masker vaker gebruik dit wel af zal nemen. Mijn huid is nu overweldigd door alle extra ingrediënten, liefde en aandacht.

Het Genomask Flash Effect peel off masker (ook wel bekend als het Fluidbase Film Mask) gebruik je op een regelmatige basis, bevat 6 zakjes van 8 ml en is verkrijgbaar voor €37,90. 


Genové voor start kuur

 

Mijn eerste indruk

Ik gebruik de producten nu ruim 2 weken en ik ben wat dat betreft al aardig gewend aan mijn nieuwe routine. Over de Body Lotion kan ik heel kort zijn, mijn huid voelt echt beter gehydrateerd en zachter aan.

Mijn gezicht daarentegen lijkt wat meer tijd nodig te hebben. Al na een paar dagen merkte ik dat mijn acne plekjes minder werden wat echt onwijs fijn was om te merken. Hierna begonnen onzuiverheden al snel naar boven te komen. Hierbij bedoel ik verouderde/onderhuidse plekjes en vooral mee-eters. Het lijkt wel of de meeste een lange tijd verstopt en vast hebben gezeten in mijn huid. Het verwijderen ervan gaat makkelijk, maar mijn huid zal mijn huid niet zijn als deze plekjes niet gaan ontsteken. Mijn huid is op het moment alles behalve rustig en glad, maar dat heb ik dus gedeeltelijk ook te danken aan de onzuiverheden die nu naar boven komen die ik zelf ook wil verwijderen. Waarvan ik merk dat ik het ergste wel gehad heb. Mijn huid wordt iedere dag schoner. Voelt zacht en goed gehydrateerd aan en de acne plekjes worden inderdaad minder. Het masker is ook fijn in gebruik en stimuleert mijn huid om aan de slag te gaan. En mede door mijn chronische labeltjes (M.E. en fibromyalgie) merk ik dat mijn lichaam lui word, met de producten van Dr. Hauschka werd het al meer aan het werk gezet en nu met de producten van Genové wordt mijn huid nog meer gestimuleerd om zichzelf te reinigen en te herstellen.

Dit alles stemt mij hoopvol, ik ben enorm dankbaar dat mijn huid deze producten goed ontvangt, dit is met de meeste producten gericht op het verminderen van acne en onzuiverheden wel anders. Ik heb al heel wat merken en producten verslonden. En jullie hebben over 6 weken weer een update van mij tegoed. En ik ben reuze benieuwd of mijn huid er gezonder uitziet voor ik weer richting de zon vertrek!

 

Genové huidverzorging

 

Genové Moisturizer for Dry Skin 10% AHA Bodylotion

 

Genové Fluidbase 10% AHA Lotion

Een laatste product wat ik jullie graag wil laten zien is deze Fluidbase 10% AHA Bodylotion. Deze is geschikt voor je hele lichaam, maar kan je ook alleen op droge of schilferige plekjes gebruiken. Zelf gebruik ik hem 1 maal daags en breng ik hem aan na het douchen, mijn handen daarentegen smeer ik vaker in, zeker wanneer ze droog en trekkerig aanvoelen.

Wat deze body lotion zo speciaal maakt is dat hij het teveel aan dode huidcellen elimineert, celvernieuwing stimuleert en de productie van collagene en elastine vezels verhoogt. Gebruik hem hierdoor ook niet te rijk. Hij maakt jou huid dus glad, soepel en zacht. Mijn mijn droge en vochtarme huid is dit dan ook meer dan welkom.

Genové 10% AHA Bodylotion swatchDe body lotion heeft een pompje wat ik zelf érg prettig en hygiënisch vind. De 10% AHA Lotion is wit van kleur, licht geparfumeerd (ook hier reageert mijn huid niet op) en is heel gemakkelijk te verdelen waardoor hij zuinig is in gebruik. Wanneer ik een klein wondje heb wilt hij wel wat prikken, smeer hier dan vooral even omheen als je hier last van hebt.

Mijn huid is altijd erg droog en zowel in de zomer als in de winter gebruik ik goed voedende body lotions. Deze body lotion vind ik naast dat hij heerlijk en fijn is in gebruik (trekt snel in), ook heel erg fijn voor mijn huid. Het ziet er gezonder en beter gevoed uit, en zo voelt het ook aan.

De Genové 10% AHA Lotion breng je aan naar behoefte, bevat 250 ml en is voor €30,50 verkrijgbaar. 

 

Genové Moisturizer for Dry Skin 10% AHA Bodylotion

 

Als producten wat meer geld kosten vind ik dat ik kritisch mag zijn. Ze zien er goed uit, voelen fijn aan op de huid en daarnaast zijn de producten allen zuinig in gebruikt. Wat ik echt een pluspunt vind. Bovenstaande gezicht verzorgingsproducten zijn ook in een pakketvorm verkrijgbaar, en hierop bespaar je ook op het eindbedrag. Ik ga de producten uiteraard verder testen en daar horen jullie over 6 weken meer over.

Voor mijn lezers heb ik nog een extraatje, ben jij enthousiast geworden en wil je de producten zelf ook eens proberen? Als je tijdens het bestellen bij 4Laboratories  lifestylebylinda invoert als kortingscode, ontvang je 20% korting op je gehele bestelling.

 

Wat gebruik jij om onzuiverheden tegen te gaan?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

5 Reacties

 1. 28 oktober 2015 / 17:35

  at een uitgebreid artikel en wat fijn dat je acne klachten als wat minder zijn geworden, ik ben ook wel benieuwd eigenlijk hoe het er over een paar weekjes voor staat…want uiteindelijk zouden dan de onderhuidse onzuiverheden dan ook wel hersteld of grotendeels hersteld moeten zijn…..ik duim voor je, dat het echt nog veel beter gaat…groetjes Petra

 2. 28 oktober 2015 / 16:16

  Super handig artikel! Ik heb zelf deze problemen niet met mijn huid, maar ik ken vrienden die zeker wat aan dit artikel hebben!

 3. 28 oktober 2015 / 12:17

  Wauw wat een heerlijke lange review! Die heb ik gemist haha, zie je niet meer zo vaak in blogland! Duidelijke foto’s en je hebt je mening ook heel duidelijk verwoord. Ik kende het merk nog helemaal niet joh! Hopelijk went je gezicht snel aan je nieuwe ritueel en zie je daar ook duidelijk verschil 🙂 X

 4. 28 oktober 2015 / 10:03

  Wat fijn dat deze producten werken voor je. Het is lastig om een fijne routine te krijgen die voor een bepaald huidtype werken, hopelijk merk je snel nog meer veranderingen!

 5. 28 oktober 2015 / 09:51

  Hey Meis erg goed artikel. Ik denk ook echt dat meiden met een soortgelijk huid probleem hier echt wat aan hebben. Dapper ook dat je gewoon je foto’s post. Mooi geschreven xoxo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
OPI Passport To Color Travel Exclusive review
OPI Passport to Color | Travel Exclusive

Hi ladies! OPI geeft jou een reden om direct een vliegticket te boeken. Dit leuke Travel Exclusive setje koop je...

Sluiten