Mijn leven op de boerderij tijdens de lockdown

Mijn leven op de boerderij tijdens de lockdown Linda's Wholesome FarmBiesbosch, april 2020

Door de Coronacrisis zien onze dagen er allemaal wat anders uit dan normaal. Voor de een zijn de veranderingen net iets groter dan voor de ander. Mijn dagen zijn heel eerlijk gezegd ook niet heel erg veranderd. Hier thuis, op de boerderij, krijgen wij niet heel erg veel mee van de intelligente lockdown waarin Nederland zich nu bevindt. Daarom lijkt het mij ook leuk om jullie een dagje mee te nemen naar de boerderij. Dagen die, nu het volop lente is, vooral vrolijk en goed gevuld zijn met allerlei leuke klusjes en taken. Om bij jou hopelijk een glimlach op je gezicht te bezorgen. Want ik kan je verklappen, er komen aardig wat alpaca foto’s aan!

 

 

– Mijn leven op de boerderij –

tijdens de lockdown

 

 

Een kleine disclaimer voor we beginnen: al voor de Intelligente Lockdown in is gegaan heb ik besloten uit voorzorg al in quarantaine te gaan. Niet omdat ik denk dat ik het Corona virus heb, maar wel om mijn gezondheid en die van de mensen om mij heen zo goed mogelijk te beschermen. Ik ben zelf namelijk chronisch ziek en mede door mijn slechte immuunsysteem ben ik erg vatbaar. De dagen op de boerderij worden nu het lente is lichter en fijner.

Ik snap heel goed hoe bevoorrecht ik ben dat ik zo vrij woon en zoveel natuur om mij heen heb. En hierdoor zorgeloos naar buiten kan, rondom de boerderij natuurlijk. Ik kom de polder namelijk niet uit. Voor iedereen die het om wat voor reden dan ook, niet zo makkelijk heeft thuis, ik hoop dat ik jou door deze post heel even een paar minuten wat afleiding te bezorgen.

 

Moos Linda's Wholesome Farm

 

– De ochtend –

slow mornings on the farm

Sinds de lockdown zien al mijn dagen er vrijwel hetzelfde uit. Thomas en ik worden al vroeg wakker. Van de vogels, zijn wekker of van een vrolijke Moos die blij is dat er een nieuwe dag aan is gebroken. Voordat thuiswerken de nieuwe norm werd nam ik de ochtend wandelingen voornamelijk voor mijn rekening. Nu rouleren Thomas en ik dat, of gaan we gezellig samen.

Ik geniet enorm van deze rustige ochtend wandelingen. Terwijl de zon begint te schijnen en de natuur langzaam aan wakker wordt genieten we van de reeën die oversteken en vrolijke hondjes die weer heel veel te snuffelen hebben. Zo nu en dan gaat ook Audrey mee. Audrey is een Serama haantje, wat inhoudt dat hij behoort tot de kleinste kippen soort. Ze staan erom bekend dat ze graag bij mensen zijn, en dat is ook echt zo.

Iedere ochtend zit hij al vroeg voor mijn slaapkamer raam (op de eerste verdieping) om goede morgen te zeggen. Ook hij is blij dat er een nieuwe dag is aangebroken! Hij en Charlie (zijn broer) zijn aanstaande Pinksterdagen alweer 2 jaar bij ons. Het zijn Paas kuikens die in de Biesbosch gedumpt zijn en bij ons een mooi nieuw leven konden beginnen. Het lijkt wel alsof ze hier iedere dag nog onwijs dankbaar voor zijn. Want knuffelen is naast het vrij rondscharrelen hun favoriete bezigheid.

Serama kip haan Linda's Wholesome Farm
De Biesbosch

Vegan ontbijt Linda's Wholesome Life

 

– Tijd voor ontbijt –

Na de wandeling is het tijd om mijn favoriete ontbijt te maken. Een goed ontbijt vind ik onwijs belangrijk en hier neem ik iedere dag ruim de tijd voor. Rustig opstarten is sowieso belangrijk voor mij. Door mijn chronische labels als ME en Fibromyalgie (reuma) heb ik dit echt nodig. De ochtend wandeling zorgt ervoor dat ik minder stijf ben en vlotter wakker word, de rustige ochtend en een mega bak koffie doen de rest.

Ik maak een smoothie bowl van banaan, bevroren frambozen, bevroren blauwe bessen en kiwi. Hier voeg ik in de blender nog een blokje bevroren spinazie en boerenkool aan toe, een klein beetje Kelp poeder, pindakaas en lijnzaad. Met suikervrije Granola en blauwe bessen als topping. Voor mijn cappuccino gebruik ik Oatly Barista, mijn ultieme favoriet.

Terwijl ik mijn ontbijt opeet kan Moos nog even slapen. Moos is een adoptie hondje uit Griekenland en heeft zelfs nu hij 6 maanden bij ons in Nederland is nog erg veel slaap nodig. Een vast ritme aanhouden is voor hem erg belangrijk. Na mijn ontbijt loop ik even mijn mailbox door, lees ik comments, post ik een foto op Instagram en bereid ik mij voor op een nieuwe werkdag. Vandaag wil ik vooral nieuwe content gaan maken voor zowel Linda’s Wholesome Life als Instagram.

Vegan ontbijt Linda's Wholesome Life

 

– Skincare Routine –

Dan is het al snel tijd voor mijn skincare routine. Voor ik ga wandelen was ik mijn gezicht al met water en mijn all time favoriete cleanser van Beauty Kitchen. Deze komt uit de Seahorse Plankton lijn en doet echt wonderen voor mijn huid. Na het reinigen breng ik een serum aan. Momenteel ben ik de CBD lijn van Holland & Barrett aan het testen en dit zijn dan ook de producten die ik gebruik. De review komt er binnenkort aan.

Na het ontbijt breng ik ook de dagcrème aan, en een speciale gel voor mijn Rosacea. Ik merk dat als er meer tijd tussen het aanbrengen van de producten zit het ook beter opgenomen wordt. Tegelijkertijd poets ik mijn tangen en borstel ik mijn haar.

Ondertussen ligt Moos vaak op mij te wachten en knabbelt hij op een Dentastix. We zijn echt van de routines geworden, het helpt Moos enorm. Zo weet hij precies waar hij aan toe is.

Op Instagram kreeg ik al leuke berichtjes over mijn dekbed. Deze is nieuw. Vorige week werd ons nieuwe bed bezorgd en daar hoort natuurlijk ook een nieuw dekbed bij. Ook hier werk ik vooral met aardetinten. Het geeft zoveel rust. De dekbedovertrekken komen van de Cinderella Weekend Collectie en zijn van 100% katoen gemaakt.

Huidverzorgingsroutine Linda's Wholesome Life

Huidverzorgingsroutine Linda's Wholesome Life
Huidverzorgingsroutine Linda's Wholesome Life

Huidverzorgingsroutine Linda's Wholesome Life

 

-Make-up routine-

Omdat ik zelf ook op de foto ga vandaag besluit ik mijn nieuwe Foundation erbij te pakken. Deze vegan foundation van Urban Decay ben ik momenteel aan het testen en bevalt mij erg goed. Op dagen dat ik een goede dekking minder belangrijk vind gebruik ik de Soleit BB Cream van het Kruidvat, deze bevat SPF30 en hierdoor is mijn huid gelijk beschermd.

Maar juist ook op de dagen dat ik niet op de foto ga doe ik make-up op en kleed ik mij leuk aan. Ik vind het belangrijk om mij goed te voelen en er verzorgd uitzien helpt hier enorm bij. Dit heb ik jaren geleden al geleerd toen ik door ziekte thuis kwam te zitten. En heb ik nadat ik voor mij zelf vanuit huis ben gaan werken ook aangehouden. Van iedere dag in een joggingbroek rondlopen word ik nou eenmaal niet blij. Werkt dit wel voor jou, dan is het helemaal prima natuurlijk.

 

De Nieuwe Dordtse Biesbosch Linda's Wholesome Life

De Nieuwe Dordtse Biesbosch Linda's Wholesome Life
De Nieuwe Dordtse Biesbosch Linda's Wholesome Life
De Nieuwe Dordtse Biesbosch Linda's Wholesome Life

De Nieuwe Dordtse Biesbosch Linda's Wholesome Life

 

 

– Een fijne middag wandeling in de Biesbosch –

 

Ik ben verliefd op het lente licht, vooral in de ochtend en avond is het licht te mooi om er geen gebruik van te maken. Met fotograferen let ik ook goed op licht inval en schaduw. Verdeeld over de dag kan ik thuis op verschillende plekken mooie foto’s maken. In het landbouw pad achter het huis, de prachtige tuin van mijn moeder en de wei. Ik heb dan ook besloten om mijn Instagram feed om te gooien en voornamelijk foto’s the plaatsen van het boerderij leven. Linda’s Wholesome Farm. Ik merk dat deze nieuwe uitdaging mij erg goed doet en dat ik anders tegen plekken thuis aan begin te kijken. En dat alledaagse taferelen hele fijne plaatjes opleveren.

Nadat ik een half uurtje foto’s heb gemaakt, op statief met een afstandsbediening, is het tijd voor de honden om aan hun vroege middag wandeling te beginnen. Hiervoor rijden we zo’n 3 minuten met de auto naar een grote plas met losloop gebied. De reden dat we dit niet lopend doen is omdat we de honden zo beter aan kunnen leren dat ze niet op de weg mogen komen. En voelt het wandelen aan als een echt uitje.

Dit is dan ook gelijk de grootste ronde van de dag, hier kunnen ze volop wandelen, snuffelen, spelen met andere honden en in het water spelen als ze willen. Door de lockdown merken we hier wel dat het veranderd, er komen simpelweg meer mensen naar de Biesbosch om de hond uit te laten of om zelf te wandelen. Andere picknicken, spelen spelletjes met kinderen of genieten vanuit de auto van al het moois.

Na de wandeling bak ik thuis op de boerderij wat broodjes af voor mij en Thomas. Geen fancy fotomateriaal to be honest. Maar wel lekker. Uiteraard ook weer plantaardig belegd. Sommige dagen kan ik nog wat rijst opwarmen of een kopje soep. Het is dus maar net waar we zin in hebben of wat de pot schaft. Want aan kliekjes weggooien doen we hier niet, we proberen zoveel mogelijk zelf op te eten en anders de kippen er blij mee te maken.

 

Mijn leven op de boerderij tijdens de lockdown Linda's Wholesome Farm

Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm
Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm

 

– Tijd om de alpaca’s te douchen –

een middag op de boerderij

In de middag, als de zon op zijn hoogst staat merken we dat de alpaca’s het erg warm hebben in hun wintervacht. Hun douchen is echt een hoogtepunt van mijn dag. En niet alleen die van mij, het gebeurd ook regelmatig dat er enkele mensen naast de wei verzamelen die gezellig mee komen kijken. Het zijn namelijk echt waterratjes die allemaal de eerste waterstralen op willen vangen.

Twee alpaca’s maken er ook een sport van. Als ze nat zijn gaan ze namelijk graag in het zand liggen, rollen en komen dan snel weer terug gerend voor de tweede ronde. Dit kunnen Jan en Pelle soms wel enkele keren doen. Zo leuk om te zien dat ze allemaal hun eigen karakter trekjes hebben. Ze kunnen ook in de plas gaan liggen en echt genieten van het koele water. En daar genieten wij volop van mee! Een ding is zeker, het is hier echt nooit saai.

 

Mijn leven op de boerderij tijdens de lockdown Linda's Wholesome Life

 

Wanneer de avond valt..

Ergens tussen 5 en 6 is het tijd voor het avondeten. Mijn moeder kookt en wij schuiven gezellig aan. Eigenlijk wonen we namelijk met 3 gezinnen op deze boerderij en het is dan ook erg gezellig om met elkaar te eten en de dag door te nemen. Na het eten is het opnieuw tijd voor een wandeling met Moos. Dit doen we achter het huis of opnieuw bij de plas. Het avond zonnetje schittert dan namelijk op het water waardoor het op een warme dag nog lang lekker is hier.

 

Serama kip bloesem Linda's Wholesome Farm
Serama kip bloesem Linda's Wholesome Farm

 

– Met de kippen op stok –

Als we terug komen breng ik nog even wat tijd door met de dieren. Ik besluit April nog even bij de bloesem op de foto te zetten en nog wat content te maken. Het avond zonnetje zorgt namelijk voor dromerige plaatjes. Hierna is het tijd voor de kippen om op stok te gaan. Ze komen ons dan letterlijk halen. Zo lief om te zien! Ze slapen namelijk veilig in een grote volière. Dit ter bescherming tegen roofvogels en vossen. Hier hebben ze allemaal een eigen plekje op een tak en vallen na een dagje tokkelen in de tuin vaak al snel in slaap.

 

Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm

Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm

 

 

– Voedertijd –

Dan is het tijd om de Shetlanders en de alpaca’s te voeren. Als ze ons bij het hek aan zien komen ze al vrolijk naar voren gerend. Ze zijn namelijk dol op hun brokken en hooi! De mini’s krijgen nog wat brood, appels of wortelen erbij en staan ook vrolijk te hinniken als ze dit aan zien komen.

Het gouden uurtje is echt de beste tijd van de dag om hier foto’s te maken. Ik vind het tijdens deze tijd dan ook leuk om een hooibaal neer te zetten en nog wat foto’s te maken (zie hier een foto die ik eerder deze week maakte). Andere dagen is een mooie zonsondergang al genoeg.

We drinken hier in de avond vaak nog even iets voor we alles op slot doen en iedereen een goede nachtrust toe wensen. Ik ben blij dat de dagen weer wat warmer en langer worden op de boerderij en zo alles eruit kunnen halen met de dieren.

Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm
Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm
Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm
Alpaca boerderij Linda's Wholesome Farm

 

Dan valt de nacht..

Hierna is het tijd om een kopje thee te zetten, een appeltje te eten en eventueel wat foto’s in te laden en bewerken of om even niets te doen en Netflix te kijken met Thomas. Moos ligt ondertussen alweer in dromenland op de bank, de lange dagen buiten zorgen ervoor dat hij heel goed en diep slaapt. Vervolgens is het tijd om mijn make-up eraf te halen, te douchen, opnieuw mijn skincare routine door te lopen en heerlijk in ons nieuwe bed te ploffen. Sinds onze nieuwe boxpring vorige week vrijdag werd bezorgd is naar bed gaan iedere dag weer een feestje. En kunnen we weer goed uitrusten voor een nieuwe dag op de boerderij.

 

 

Hoe zien jouw dagen er nu uit?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

4 Reacties

 1. Jessica J.
  19 april 2020 / 17:21

  Ik ben een echt stadsmeisje, maar wat een heerlijkheid moet midden in de natuur wonen zijn nu wordt aangeraden om binnen te blijven!

 2. John
  17 april 2020 / 23:27

  Wat heb je je dag routine mooi omschreven. Prachtige foto’s ook erbij. Gelukkig heb ik de mazzel aan de rand van dit mooie gebied te wonen, dus voor mij ook dagelijks de wandeling aldaar met Puck. Nu Monique thuis werkt, vaak samen. Dat is de wijziging in mijn routine ;).
  ‘S avonds ook nog regelmatig een klein rondje op de fiets door de polder om van het mooie licht en de hazen en reeën te genieten.

 3. 17 april 2020 / 10:52

  Wat een geweldige natuur zeg en wat heb je weer een schitterende foto’s gemaakt. Jullie wonen echt prachtig, tof om zo ook je routine te ontdekken. En wat leuk dat jullie ook met drie gezinnen op de boerderij wonen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
iDeal of Sweden x Glacial Campaign
Een trendy waterfles | Plastic dieet

Biesbosch, Dordrecht     - Een trendy waterfles - iDeal of Sweden X Glacial [dropcap]M[/dropcap]isschien heb je het ook wel...

Sluiten