✨ May your Christmas be Bright & Merry ✨

Ze noemen het The Most Wonderful Time of The Year. En ergens hebben ze ook helemaal gelijk. Kerstmis heeft iets bijzonders. Ik vind het heerlijk dat de familie samenkomt met deze dagen. Wij met zijn allen aan een mooi gedekte tafel kunnen zitten, terwijl wij genieten van een lekker hapje en het uitwisselen van cadeau’s. Het is de tijd van het jaar dat je iedereen kunt laten weten dat je de ander waardeert, en liefhebt voor wie hij of zij is. En dat vind ik mooi. Een mooie aanloop naar het einde van het jaar. Ik vertel je vandaag meer over mijn aanloop naar Kerst, en vertel je hoe mijn feestelijke dagen dit jaar zijn gevuld.

 

Merry Christmas ✨

 

Merry Christmas Lifestyle by LindaMerry Christmas Lifestyle by Linda

Clervaux – Luxemburg

Merry Christmas Lifestyle by LindaMerry Christmas Lifestyle by LindaMerry Christmas Lifestyle by LindaDen Haag & Antwerpen

 

De aanloop naar Kerst

Het was ook weer een onwijs leuke en gezellig drukke decembermaand. Gevuld met shopping trips naar verschillende steden. Den Haag, Antwerpen en Dordrecht. Maar ook de nodige online aankopen zijn gedaan. Ik vind het namelijk om iets persoonlijks op een houten kaart te laten drukken, en grote items zijn stiekem wel erg fijn om te laten bezorgen. En het feit dat ik alles al op tijd in huis had gaf ook erg veel rust.

Ik plande in de week voor kerst nog een laatste behandeling in, herstelde hiervan, en dook ook met oma de keuken in om een aantal hele oude familie recepten te leren. Zoals het maken van advocaat. Uiteraard niet vegan en er gaat ook veel te veel suiker in for my taste. Maar de eieren kwamen van de vrije kippen van de buren en ik weet dat ik mijn familie hier onwijs blij mee maak. Oma is ondertussen ook al 88 (wij schelen op 7 dagen na precies 60 jaar!) en ik geniet daarom extra van deze fijne momenten. En de aanloop naar Kerst vind ik soms stiekem zelfs fijner dan de dagen zelf..

 

Merry Christmas Lifestyle by LindaMerry Christmas Lifestyle by Linda

 

Christmas Morning

Ik kan mij voorstellen dat vele gezinnen zich op Christmas Morning verzamelen bij de kerstboom. En op zulke dagen willen wij toch allemaal weer even een kind zijn? Je even bedenken dat iemand niet van hot naar her heeft gerend om alles op tijd af te hebben, maar dat alles op magische wijze onder de kerstboom terecht is gekomen. En dan gaat het op zich niet alleen om de cadeau’s (en om eerlijk te zijn vind ik het geven het aller leukst!) maar vooral om de gezelligheid die er dan is.

 

Merry Christmas Lifestyle by LindaMerry Christmas Lifestyle by Linda

 

Mijn kerstmis 2017

Deze kerst staan er geen spectaculaire dingen op de planning (al moet ik stiekem wel aan de kerst van 2015 denken toen ik in het zonovergoten Australië was). En breng ik de dagen heerlijk knus bij mij eigen familie en bij mijn schoonfamilie door. De cadeau’s die thuis onder de boom lagen hebben wij gisteravond al uitgepakt. Sinds wij Pakjesavond overslaan, is Kerstavond echt onze avond geworden. En komen wij gezellig samen bij de gezellige lichtjes in de boom. Ook stond er een avondje gourmetten op de planning, en Thomas en ik deden geheel in stijl mee met onze gourmetschotel van de Vegetarische Slager. Wat een uitkomst. En dat lange tafelen is zo gezellig.

Vandaag, op Eerste Kerstdag reizen Thomas en ik af naar de Betuwe om daar gezellig met familie te dineren. Hier hebben wij de traditie om lootjes te trekken, en er gaat dus ook een tasje met fijne cadeau’s mee. Tweede Kerstdag zijn wij opnieuw thuis, hoop ik lekker uit te kunnen slapen en zien we wel wat te dag gaat brengen. Al gok ik dat het geen sneeuwgevecht zal zijn met deze hoge temperaturen. Fijn wordt het vast en zeker. Het feit dat mijn gezondheid het weer toelaat om met volle teugen te genieten is voor mij goud waard. En ik wens jullie minstens net zulke fijne en gezellige dagen toe. Gevuld met warmte en liefde. En een extra hartje voor de mensen die het dit jaar moeilijk hebben met de feestdagen. In de hoop dat jullie niet alleen zijn.

 

 

Lieve lezers,

✨ May your Christmas be Bright & Merry! ✨

 

Delen:

2 Reacties

  1. 25 december 2017 / 09:29

    Wat mooi om te horen dat je leuke dingen op de planning hebt staan voor deze kerst en dat je gezondheid dat ook toelaat. Dat is al zo’n mooi cadeau op zich ♥ Ik wens je hele fijne kerstdagen toe samen met je dierbaren! Geniet ervan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
luxemburgse ardennen
Winterse taferelen in de Luxemburgse Ardennen

[dropcap]D[/dropcap]e feestelijke decembermaand kon niet beter beginnen. Ik maakte namelijk een fijne en inspirerende mini road trip door de prachtige...

Sluiten