Winterse taferelen in de Luxemburgse Ardennen

De feestelijke decembermaand kon niet beter beginnen. Ik maakte namelijk een fijne en inspirerende mini road trip door de prachtige Belgische en Luxemburgse Ardennen. Sliep in een schattig klein dorpje en werd in een prachtige witte wereld wakker. Hierdoor was ik direct helemaal in de kerstsferen, en durfde ik weer van een witte kerst te dromen. Ook bracht ik een bezoekje aan het gebied wat ze Klein Zwitserland noemen. En je zult aan de foto’s al snel zien waarom. Dit zijn namelijk de hoogtepunten van Luxemburg opgesomd. Dit is waarom een winters Luxemburg op jouw Travel Wishlist thuis hoort!

 

Winterse taferelen in de Luxemburgse Ardennen

 

La Roche-en-ArdenneLa Roche-en-Ardenne.

luxemburgse ardennenluxemburgse ardennen Clervaux CastleClervaux luxemburgse ardennen luxemburgse ardennen

 

luxemburgse Ardennen

Begin december waande ik mij in een waar winter wonderland. Thuis vertrokken wij al vroeg met de auto om via prachtige wegen, dalletjes en pittoreske Belgische dorpjes naar het langzaam aan wit wordende Luxemburg rijden. We lunchten heerlijk in Clervaux Castle, in het gelijknamige stadje. Wat tevens voor de nacht onze eindbestemming was. Maar doordat het landschap steeds witter werd, overigens net als de lucht, konden wij het niet helpen om door de prachtige omgeving te rijden. Stilzitten op een trip als deze kan ik niet. En zeker omdat ik nooit op wintersport ben geweest, gaat er een hele nieuwe wereld voor mij open. En wat is het landschap prachtig en vredig als de wereld helemaal wit kleurt.

 

luxemburgse ardennen Clervauxluxemburgse ardennen Clervauxluxemburgse ardennen Clervauxluxemburgse ardennen Clervauxluxemburgse ardennen Clervauxluxemburgse ardennen

 

Clervaux – Luxemburg

De volgende ochtend ontwaakt de wereld al vroeg, en besluiten wij het maximale uit onze dag te halen. Ik ben samen met mijn broer in Luxemburg en onze trip zal uit 2 dagen bestaan. Maar doordat de wereld er hier zo anders uitziet, en ik helemaal in de kerstsferen kom, lijkt het simpelweg alsof wij al veel langer van huis zijn. In het dorpje Clervaux besluit ik wat brood te halen en doe ik wat kleine inkopen om mee naar huis te nemen. Na het ontbijt stappen wij met onze tassen ingepakt weer in de auto, om koers richting het zuiden te zetten, naar de regio Müllerthal, een gebied wat ze klein Zwitserland noemen.

 

schiessentümpel luxemburg müllerthalluxemburgse ardennenluxemburgse ardennen sneeuwluxemburgse ardennen dji mavicschiessentümpel luxemburg müllerthalschiessentümpel luxemburg müllerthalschiessentümpel luxemburg müllerthal

 

Müllerthal – Luxemburgs klein Zwitserland

In de regio Müllerthal vind je een prachtige, lieve en pittoreske waterval. De grootste toeristen trekpleister van het land. In december is het er erg rustig en zijn de parkeerplaatsen verlaten. Wat ik onwijs fijn vind. Mooie plekjes wil je namelijk niet graag met een buslading Chinezen delen. En zo heb ik, terwijl de sneeuwvlokken langzaam aan naar beneden dwarrelen, alle tijd om de mooiste plaatjes te schieten.

Waterval: De Schiessentümpel is een waterval op de Zwarte Ernz.

 

luxemburgse ardennenluxemburgse ardennenluxemburgse ardennenluxemburgse ardennenschiessentümpel luxemburg müllerthal

 

Naast Luxemburg stad, die overigens ook erg mooi, groen en gezellig is, heeft Luxemburg veel meer te bieden. De Ardennen is prachtig, en leuk om in te verblijven. De groene valleien, de mooie rivieren die hier schilderachtig doorheen stromen en de gekleurde huizen maken Luxemburg een mooi en vrolijk land. Het is slechts enkele uren rijden van huis, maar je waant je werkelijk in een hele andere wereld. Daarnaast popte de gezellige kerstmarkten ook uit de grond, en hier een bezoekje aan brengen staat zeker op de wishlist voor volgend jaar. Een perfect uitje voor wie er even helemaal uit wilt zijn om even heerlijk  op te laden.

 

 

Als jij een korte road trip mocht plannen, waar zal deze dan naartoe gaan?

 

 

 

 

Pinterest Pin

Luxemburgse Ardennen winter sneeuw

 

3 Reacties

 1. 22 december 2017 / 15:13

  Wauw, die landschappen en die foto’s… wat ziet het er geweldig mooi uit! Je lijkt bijna in een soort filmscène of sprookjeswereld rond te lopen. Luxemburg ziet er hier zo veel mooier uit dan ik altijd dacht. Je maakt me echt enthousiast om hier ook eens een kijkje te gaan nemen (en dan ook vooral mijn camera niet te vergeten) 🙂

 2. 22 december 2017 / 11:17

  Wauw wat ontzettend mooi allemaal. Ik waande me even op vakantie! Dank voor het delen! Luxemburg vertoef ik ook heel graag.
  Heel mooie website trouwens!

 3. 22 december 2017 / 09:01

  SUPER gave foto’s!! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ben wel me-ga benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Last minute christmas gifts
Last minute Christmas Gifts | Gift Guide

[dropcap]B[/dropcap]en jij een echte last minute Christmas shopper of heb je werkelijk waar geen idee wat je voor iemand wilt...

Sluiten