Kerstversiering opruimen | Opberg tips waar je echt wat aan hebt

kerstballen opbergenNoord-Brabant, december 2023

Of je de kerstboom nu op 1 januari aftuigt en fris het nieuwe jaar in gaat, of tot 6 januari wacht. De dag dat je hem af moet tuigen – daar ontkom je niet aan. Een probleem waar velen ieder jaar weer tegenaan lopen is toch wel het opbergen van alle fragiele kerstornamenten en kerstdecoraties. Waarschijnlijk heb je dit jaar weer een aantal leuke, grappige of mooie (antieke) ballen gescoord, is er een notenkraker bijgekomen of een mooie kerststal.

Het netjes én stofvrij opbergen ervan is vaak een dingetje. Ik deel mijn opbergtips waar je echt wat aan hebt, en laat je mijn opbergdozen zien.

 

— Kerstversiering opruimen —

Opberg tips waar je écht wat aan hebt 

mooi, stofvrij én overzichtelijk

 

Kerstversiering opruimen De ultieme opberg tips

 

Kerstspullen opbergen als een pro

Inpak strategie
Naast het juiste materiaal is het ook handig om een strategie te hebben met inpakken. Zelf heb ik bijvoorbeeld basis ballen in de kleuren wit, rood en groen, deze berg ik dan ook overzichtelijk per kleur op. Extra handig als je volgend jaar ineens besluit het over een andere boeg te gooien en een bepaalde kleur over te slaan. Daarnaast gaan de kleine ballen apart van de grote kerstballen, en heb ik speciale doze voor alle unieke kerstornamenten.

Kerstservies
Denk met opbergen ook aan het kerstservies, als je ruimtegebrek hebt in de keuken zal ik ze zeker bij de kerstspullen opbergen. Zo staan ze op een veilige plek opgeborgen en geniet je weer extra van als het moois zodra je de boom weer op gaat tuigen.

Kerstlampjes
Iets waar ik dit jaar nog in wil investeren is een systeem om kerstlampjes handig op te ruimen. Want deze zitten, hoe zorgvuldig je ook bent met oprollen, toch altijd weer in de knoop als je ze van zolder haalt. Er zijn online o.a. handige dividers om de lampjes omheen te rollen te vinden en een handig haspel om je kerstlampjes (buitenverlichting) op te bergen.

Zoek de spullen uit
Zijn er spullen waar je op uitgekeken bent, die stuk zijn gegaan of al jaren niet meer neerzet. Ruim ze dan vooral op. Zo voorkom je dat je ze nog jaren beetpakt om ze evrvolgens weer op te bergen op zolder. Zoek ze uit op bruikbaar en afval. Maak er iemand anders blij mee en breng wat overblijft naar de kringloop. Zo steun je ook nog eens een goed doel.

Maak het leuk voor jezelf
Het opruimen van alle kerstversiering is nu eenmaal een tijdrovende klus. Het netjes opbergen van de spullen, het uit elkaar halen van de kunstkerstboom of het verwijderen van alle naaldjes van jouw echte kerstboom. Vaak wil je toch je huis even goed stofvrij maken na het opruimen en al je accessoires weer een leuk plekje geven in huis.

Het ideale moment om even door te pakken en te declutteren. Maak het daarom vooral leuk voor jezelf. Zet je favoriete muziek op, maak wat lekkers voor jezelf of zet er een leuk uitje (als beloning) tegenover. Wedden dat jij binnen no time je huis weer glad hebt.

 

Kerstversiering opruimen

 

Kerstversiering opbergen – on a budget

De meest budget vriendelijke manier om kerstballen en kerstversiering op te bergen is simpelweg te gebruiken wat je al hebt. Vele kerstballen komen in redelijk stevige kartonnen doosjes of plastic cilinders als je ze koopt.

Lege adventskalenders kunnen heel goed dienst doen om fragiele kerstballen en kerstornamenten in op te bergen. Doe nog even wat toiletpapier of keukenrol om een bal en plaats ze voorzichtig in de vakken of lades. De leuke adventskalanders van The Body Shop krijgen bij mij op deze manier een tweede leven. Ze zijn niet alleen stevig, maar ook nog eens extra feestelijk én verrassend ruim.

Heb je nog wat kartonnen dozen of leuke kerstshoppers over? Gebruik deze dan om de wat grotere versieringen in te doen. Pak je notenkrakers goed in met (toilet) papier, net als je kandelaars en je kerststal. Maak een aparte doos met de meest mooie en fragiele kerstkaarsen.

Let er vooral op dat je producten gebruikt die je kunt stapelen, dan neemt de kerstversiering de minste ruimte in beslag.

 

kerstballen opbergdoos Søstrene Grene

kerstversiering opbergen

 

Kerstballen Opbergboxen en dozen

Een andere manier om kerstballen op te bergen is het aanschaffen van een stevige box of doos. Vaak is het slim om al vroeg je slag te slaan omdat ze aan het einde van het jaar, en aan het begin van januari vrij hard gaan in de winkels. De boxen zijn niet alleen handig omdat je er veel in kwijt kunt, ze kunnen zo ook tegen een stootje, zijn makkelijk op te stapelen op zolder én zijn stofdicht.

Handige plastic kerstballen opbergboxen haal je o.a. bij:
– De Xenos – klik hier voor de kerstballenbox 
– Blokker – klik hier voor het assortiment van de Blokker 
– Bol.com – klik hier voor Kerstballen Opbergbox in verschillende formaten
– Praxis – heeft ook een handige opbergdoos

Kartonnen kertballendozen haal je o.a. bij:
– Søstrene Grene – hier vind je het online assortiment aan dozen
– Bol.com – heeft ook een mooie Vakjesdoos voor Kerstballen
– Blokker – deze kerstballen opbergbox zal je zelf nog kunnen versieren

Landelijke gedekte kersttafel Groen & feestelijk

 

Nog wat laatste tips

Als je opbergdoos er leuk uit ziet is het een feestje om je kerstboom af te tuigen en alles netjes op te bergen. Het werkt simpelweg een stuk fijner. Ik snap best dat alle boxen aan de prijs zijn als je voor al je spullen in één keer mooie boxen of dozen wilt aanschaffen. Het is dan ook een leuk idee om ze voor de kerst cadeau te vragen, in januari/februari de aanbiedingen in de gaten te houden of door simpelweg ieder jaar iets nieuws aan te schaffen. Zo blijft het leuk, zonder dat het veel kost.

De opbergdoos die je op de foto ziet kocht ik zelf bij Søstrene Grene, hier hebben ze een ruim assortiment aan mooie kartonnen opbergdozen. Online zijn ze (grotendeels) al uitverkocht, wellicht heb je in de winkels meer geluk.

 

Heb jij nog fijne opbergtips?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Last Minute Christmas Gifts
Last-Minute Christmas Gift Guide 2023

Noord-Brabant, december 2023 [dropcap]H[/dropcap]et aftellen naar Kerst is echt begonnen, met nog maar 3 dagen op de teller staan de...

Sluiten