Landelijke droomkeuken | Van droom tot eindresultaat

Landelijke droomkeukenNoord-Brabant, januari 2022

Het is een droom van velen, het ontwerpen én aanschaffen van je droomkeuken. Met de gekte in de huidige huizenmarkt ben je überhaupt al blij als je een huis weet te bemachtigen en er een leefbare keuken in zit. Het bestellen van je droomkeuken daar bovenop is letterlijk een kers op de taart. Of nou ja, een hele bak vol met verse kersen. Zo ook bij ons. Na wat rekenwerk, uittekenen en avondjes brainstormen was het hoge woord eruit, wij kunnen een nieuwe keuken gaan bestellen.

Ik neem je vandaag mee in het klus proces, laat je het resultaat zien en deel nog een fijne tip voor wie wel wat hulp bij het samenstellen van jouw ultieme droomkeuken kan gebruiken. Want ook als je ervoor kiest om in je huidige huis te blijven, zal een nieuwe keuken jou het gevoel geven dat je in een compleet nieuw huis woont.

 

– Mijn landelijke droomkeuken –

van droom tot het eindresultaat

Ons huis verbouwen

realisatie landelijke keuken
Ons huis verbouwen Hele grote veranderingen
Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life

 

Om onze droomkeuken te realiseren hadden wij simpelweg meer ruimte nodig. Een grote wens van ons was om een open verbinding tussen de woonkamer en de keuken te creëren. Met een doorbraak in de muur konden wij met een simpele verandering een fijne leefkeuken realiseren. Het was een flinke en stoffige klus, maar het eindresultaat maakt het meer dan waard. De ruimte die wij ervoor terug hebben gekregen maakt dat de keuken een nog fijnere plek is. Daarnaast vind ik het heel gezellig om contact te houden met mensen als je staat te koken. Zo wordt het koken, bakken en braden simpelweg nog veel leuker.

 

Realisatie landelijke keuken

keuken verbouwen
Ons huis verbouwen de keuken gaat eruit
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

realisatie landelijke keuken

realisatie landelijke keuken
realisatie landelijke keuken
realisatie landelijke keuken

 

Het begint erop te lijken

Nadat de muur ingezaagd is en de doorbraak gemaakt, hebben de stempels het gewicht van de muur een aantal weken over genomen. Zo hadden wij voldoende tijd om een balk te plaatsen, deze af te timmeren, nieuwe leidingen te plaatsen en nieuwe stroompunten te realiseren. Toen de keuken eenmaal voorzien was van een verse laag stuc konden we pas echt goed de contouren van onze droomkeuken zien. De basis was aangebracht, het opbouwen kon nu écht gaan beginnen.

 

realisatie landelijke keuken

realisatie landelijke keuken
realisatie landelijke keuken
landelijke keuken

 

De puntjes op de ‘i’

Alhoewel wij de keuken met hulp zelf geplaatst hebben, hebben wij het zetten van de tegels wel uitbesteed aan een tegelzetter. Opnieuw werd er letterijk weer een puntje op de ‘i’ gezet. We zijn voor een warme landelijke uitstraling gegaan. Zowel de kastjes, het blad, de nieuwe vensterbank en de tegels ademen deze sfeer uit. Het is echt een feestje om te zien als het plaatje wat je in je hoofd hebt ook goed uitpakt. Wat nog ontbrak was een mooie zwevende plank aan de muur en wat knusse accessoires.

De oude keuken had een zwarte tegelvloer die stopte bij de muur. Door de muurdoorbraak liepen de vloeren niet mooi in elkaar over en besloten wij al vrij snel dat we een nieuwe laminaatvloer wilden die mooi door zal lopen. We hebben uiteindelijk ervoor gekozen om de planken in de breedte te leggen zodat de keuken optisch groter lijkt. Ook zijn we voor extra brede planken gegaan om een iets robuustere uitstraling te creëren. Zo voelt het allemaal nog ruimtelijker aan.

 

landelijke droomkeuken

landelijke droomkeuken
landelijke droomkeuken

 

Een kleine rondleiding door de keuken

Op deze foto’s krijg je een goede impressie van de keuken. Doordat wij een groot deel van de keukenmuur verwijderd hebben blijft er automatisch minder ruimte voor kastjes aan de linker muur. Als er geen deur naar buiten in de keuken had gezeten was ik heel erg graag voor een keuken met een kookeiland of een U keuken gegaan. Maar je moet uiteraard roeien met de riemen die je hebt.

Om meer ruimte te creëren hebben wij zowel boven de koelkast als boven de apparaten wand voor extra bovenkastjes gekozen. Omdat er relatief weinig ruimte over is op het aanrechtblad wilde ik aan de linkerkant van de keuken een coffee corner creëren. Zo kunnen wij aan de rechter kant van de keuken het aanrechtblad altijd vrij hebben. Hierboven hangt een kastje met glazen deurtjes. Hier kan ik mijn glazen en koffiemokjes kwijt.

Omdat de keuken vrij smal is wilden wij op het grote stuk zoveel mogelijk van de muur vrij houden, de keuze om hier geen bovenkastjes te plaatsen was dan ook snel gemaakt. Een plank geeft een veel ruimtelijkere uitstraling. Door deze niet op dezelfde hoogte te hangen als de afzuigkap oogt het ook nog eens speelser en ruimtelijker.

 

landelijke droomkeuken

landelijke droomkeuken

landelijke droomkeuken

landelijke droomkeuken

 

Landelijke droomkeuken | een jaar later

De keuken is niet groot, maar we hebben wel letterlijk alles eruit gehaald. Ik ben nog dagelijks blij met het eindresultaat. Gelukkig hebben we rechts naast de keuken nog een grote voorraadkast waar ik al mijn voorraad overzichtelijk in kwijt kan. Net als de wat grotere apparaten zoals een blender, rijstkoker en een tajine. Een andere kers op de taart is de landelijke wasbak, de farmhouse sink. Deze zorgt ervoor dat de keuken de landelijke uitstraling krijgt waar ik van droomde.

Onze keuken hebben wij helemaal zelf samengesteld en geplaatst. Wil je hulp & advies bij het samenstellen van jouw droomkeuken, dan raad ik je zeker aan om eens met Nuva Keukens in gesprek te gaan. Zij hebben meerdere showrooms en een breed aanbod van landelijke keukens, tot klassiek, trendy en moderne designs. Wil je vanuit de luie stoel inspiratie opdoen, dan kun je ook een gratis keuken magazine aanvragen.

 

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel: ‘Landelijke droomkeuken | Van droom tot eindresultaat’ betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Last Minute Christmas Gifts
Last-minute Christmas Gift Guide

Noord-Brabant, december 2021 [dropcap]H[/dropcap]et hoge woord is er sinds zaterdag avond uit, Nederland gaat opnieuw op slot. Dit is om...

Sluiten