Kokosolie, onmisbaar in de badkamer

Vita Coco Kokosolie beauty routineNoord-Brabant, april 2021

 

Kokosolie, onmisbaar in de badkamer

Heb je er al eens aan gedacht om kokosolie voor iets anders te gebruiken dan in de keuken? Kokosolie is namelijk goud waard in jouw beauty routine. Het is natuurlijk, goed voor huid én haar. Daarnaast ook nog eens budget vriendelijk. A beauty product without breaking the bank. En juist omdat je het voor zoveel dingen kunt gebruiken ben ik er een groot fan van.

De kokosolie van Vita Coco komt in een mooie glazen pot. En is sinds dat ik het in huis heb een graag geziene gast in de badkamer. Deze natuurlijke kokosolie kun je gebruiken als gezichtscrème of als gezichts masker, als lippen balsem, verzachtende scheercrème, massageolie, haarmasker of als make-up remover. Sommige mensen gebruiken het zelfs als natuurlijke deodorant, maar dit heb ik zelf nog niet getest.

Ik ben een groot fan en verbruiker geworden van kokosolie sinds ik het als make-up remover heb ontdekt. Je kunt er je dagelijkse make-up mee verwijderen of ervoor kiezen om dit met een miccelair water te doen (of een andere reiniger) en de olie te gebruiken voor een grondige reiniging. Beter bekend onder de term ‘Deep Oil Cleansing’. Youtube staat vol informatieve en vooral ook satisfying video’s.

Wat je met een Deep Oil Cleansing doet is het volgende. Je neemt wat kokosolie uit het potje en laat dit smelten in je hand. Je zult zien dat het al snel vloeibaar wordt. Vervolgens verdeel je het over je gezicht en laat je met ronddraaiende bewegingen je handen over je gezicht glijden. Je kunt al vanaf 2 minuten ‘cleansen’, maar tijdens een deap cleansing besteed je tussen de 10 á 20 minuten aan deze cleansing.

De olie trekt trekt namelijk het vuil uit je poriën, hoe langer je wrijft hoe dieper je jouw huid voedt (vooral hydrateert) en reinigt. Je zult zien dat er allemaal vuil en harde puntjes uit je huid komen. Dit kunnen opgehoopte huidcellen zijn, olieresten die uit je poriën komen of zelfs mee-eters. Kokosolie is geschikt voor alle huidtypes, maar google vooral eens welke soort olie het beste bij jouw huidtype past.

Reinigen met kokosolie past heel goed bij mijn gevoelige, vochtarme huid. Vooral tijdens de koude wintermaanden heb ik veel last van exceem en rosacea. Cleansen met deze olie heeft er wel voor gezorgd dat mijn huid goed verzorgd door de winter is gekomen. Exceem is uitgebleven en het voelde ook niet droog en trekkerig aan.

De Coco Kokosolie van Vita is al verkijgbaar voor €5,00 (50 ml.) en €15,00 (250 ml.). O.a. verkrijgbaar bij Boozyshop, Bol.com en Plein

 

Heb jij de kokosolie al vanuit de keuken naar de badkamer genomen?

 

 

Liefs Linda

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. 28 februari 2023 / 14:35

    Kokos olie is een zeer onderschat product en kan veel alle daagse producten vervangen. Deodorant bijvoorbeeld bevat vaak veel schadelijke stoffen. Deze kan vervange worden door wat kokosolie.

  2. 7 april 2021 / 17:53

    Ik ben ook groot fan van kokosolie en gebruik het voor heel veel dingen. Zo fijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Geld verdienen & sparen
Geld verdienen & sparen | 7 tips

Noord-Brabant, april 2020 [dropcap]D[/dropcap]e huidige pandemie laat ons noodgedwongen anders naar ons geld en inkomen kijken. Inkomens worden onzekerder door...

Sluiten