Invati Advanced drie-stappen formule – Aveda

Als je mij tegen komt heb ik vrijwel altijd mijn haar los. Ik besteed niet veel tijd en aandacht aan exotische kapsels, vlechten of het kleuren van mijn haar. Mijn haar is lang, donkerblond en vrij vol van zichzelf. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het er vol en verzorgt uitziet. En omdat mijn haar zo belangrijk voor mij is stel ik hoge eisen aan mijn shampoo’s. Onderlaatst ontving ik een pakketje met de vernieuwde Invati Advanced producten van Aveda. Speciaal ontwikkeld voor mensen die dun en futloos haar hebben, maar ook zeker voor mensen die last hebben van haarverlies.

 

Aveda’s Invati Advanced

 

Invati Advanced AvedaInvati Advanced Aveda

 

Aveda

Aveda is een new kid op mijn blog. Niet eerder schreef ik over dit merk wat al wel langere tijd mijn aandacht trok. Toen ik een mooi pakketje thuis ontving ben ik dan ook direct enthousiast aan de slag gegaan met de producten. De review heeft even op zich laten wachten omdat ik de shampoo, conditioner en de scalp revitalizer simpelweg eerst een paar weken wilde gebruiken.

Deze Invati Advanced lijn is een bestaande lijn die simpelweg een upgrade heeft gekregen. De mensen van Aveda hebben zich door Ayurveda, een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze uit India laten inspireren. Deze vernieuwde drie-stappen formule zorgt voor 53% minder haarverlies, en dikker en voller haar. De producten bestaan voor 98% uit natuurlijke producten, en ook de verpakkingen zijn met respect voor de natuur gemaakt.

Voor deze lijn werkt Aveda samen met Nisarga, een bedrijf in India. Hier teleen ze volgens biologische wijze de Ayurvedische kruiden, waardoor ze met het biologische kurkuma gecertificeerd zijn. En Aveda ondersteunt hiermee de groei van biologische landbouw.

Op de website van Aveda vind je het dichtstbijzijnde verkooppunt.

 

 

 

Drie-stappen formule

Invati Advanced Aveda

 

Exfoliating Shampoo : stap 1 – exfoliëren

Deze Invati Advanced Exfoliating Shampoo exfolieert, reinigt en vernieuwt op hele milde wijze de hoofdhuid. De shampoo heeft een basis van salicylzuur, wintergroen en is vrij van sulfaat waardoor de shampoo niet schuimt. Het vermindert haarverlies dat veroorzaakt wordt door het afbreken van het haar. Deze rijke en voedende formule reinicht het haar, en ontklit de lokken zodat ze tijdens het wassen beschermd zijn tegen afbreken. De geur is een rijke blend van gecertificeerde biologische lavendel, geranium en andere plantaardige essences waardoor het douchen aandoet als een bezoek aan de spa.

De Aveda Invati Advanced Exfoliating Shampoo is verkrijgbaar voor €32,00 (200 ml). 

 

Invati Advanced Aveda

 

Thickening Conditioner : stap 2 – verdikken

De Thickening Conditioner zorgt voor een luchtige voeding en verdikt het haar direct. Waardoor het haar beschermt is tegen afbreken. De conditioner is samengesteld uit verschillende plantenoliën die het haar voeden en Indiase kruisbes die het haar helpt te verdikken. Aminozure van natuurlijke herkomst bootsen de bouwstenen van het haar na, om het haar van wortel tot punt te helpen versterken. En dat zonder het haar te verzwaren.

De Aveda Invati Advanced Thickening Conditioner is verkrijgbaar voor €34,50 (200 ml).

 

Invati Advanced Aveda

 

Scalp Revitalizer : stap 4 – activeren

De derde stap mag je toepassen op droog of net gewassen haar. Deze Scalp Revitalizer heeft een basis van mandarijnschillen en Japanse duizenknoop. Samen zorgen zij voor vermindering van haarverlies. De formule breng je direct aan op de hoofdhuid, en met zo’n 16 pompjes heb je genoeg om het over jouw gehele hoofdhuid in te masseren. De formule dringt door tot in het oppervlak om de natuurlijke keratine van het haar te ondersteunen. Verschillende energie gevende gistsoorten verkwikken de hoofdhuid samen met de Ayurvedische mis van ginseng en biologische karkuma tijdens het inmasseren. De toegevoegde biologische amla bladeren maken het haar direct dikker en zorgen voor een liftend effect vanaf de wortel.

De Aveda Invati AdvancedTM Scalp Revitalizer is verkrijgbaar voor €19,00 (30 ml) en €69,00 (150 ml).

 

Invati Advanced Aveda Linda's wholesome lifeInvati Advanced Aveda Linda's wholesome lifeInvati Advanced Aveda Linda's wholesome life

 

Hoe bevalt de drie-stappen formule van Aveda?

Zelf vind ik het fascinerend om te zien wat de kracht is als je verschillende planten bij elkaar brengt. Mijn haar voelde niet eerder zo vol, zacht en goed gehydrateerd aan. Zeker omdat mijn lange haren best wel veel te verduren hebben. De invloeden van het weer, de kachel, airco en het simpelweg schuren over mijn kleding, mijn haar heeft nooit rust. Daarom vind ik een goede én natuurlijke verzorging erg belangrijk, zodat ik mijn lange lokken (die ik tot een jaar geleden ook nog verfde) optimaal kan verzorgen én beschermen.

De shampoo is heel erg fijn in gebruik. Als je voor het eerst een natuurlijke shampoo gebruikt moet je er waarschijnlijk even aan wennen dat de shampoo niet rijkelijk schuimt, maar schoon wordt jouw haar zeker. Dit geld ook voor de conditioner, die net als de shampoo onwijs lekker ruikt en zich makkelijk aan laat brengen. En beiden verrassend zuinig in gebruik zijn, met een tube van 200ml kan ik zeker 3 á 4 maanden vooruit. Het afspoelen van beide producten is wel een aandachtspuntje, dit duurt iets langer dan met een ‘reguliere shampoo’. Het haar wordt simpelweg iets sneller vet als je het niet goed uitspoelt.

De Scalp Revitalizer is uniek in zijn soort. Wanneer je het aanbrengt voelt het bijzonder fris aan op de hoofdhuid. Met 16 pompjes heb je voldoende om jouw hele hoofdhuid in te masseren. Het drogen laat gelukkig niet heel lang op zich wachten. Het enige nadeel vind ik dat mijn haar met het gebruiken van deze Scalp Revitalizer sneller vet wordt, maar ik denk dat wanneer je last hebt van haaruitval (d.m.v. het breken van het haar) dit niet iets is waar jij je zorgen over maakt.

 

Is het drie-stappen plan ook iets voor jou?

Wil je zelf voller en dikker haar en heb je geen last van haaruitval? Dan voldoen de shampoo en de conditioner ook zeker. Mijn haar is voller, dikker, steviger en heeft een hele fijne structuur gekregen. Het valt zelfs met een hele mooie slag. Zelf was ik mijn haren nu om de 2 dagen, en optimaliseer mijn routine graag met de BIG shampoo van Lush. Deze breng ik op mijn hoofdhuid aan, en zorgt ervoor dat ik nóg meer volume krijg bij de aanzet en mijn haar slechts 2 keer in de week een wasbeurt nodig heeft. Ik heb mijn ideale routine gevonden!

 

Ben jij tevreden over jouw haircare routine?

 

 

See you next time voetnot

 

 

 

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

15 Reacties

 1. 17 mei 2018 / 11:23

  Ik heb na de laatste bevalling heel dun haar gekregen en ook een minder volle bos. Vind ik ook echt een dingetje dus deze producten lijken me zeker fijn om te proberen!

 2. 15 mei 2018 / 09:55

  Klinkt goed, wil ik ook proberen, ook al heb ook ik vol en dik haar… (het is wel serieus uitgedund door de fertiliteitshormonen, al zegt men mij dat men dat niet ziet, ik voel het wel)

 3. 15 mei 2018 / 09:22

  Ik gebruik zelf ook de invati advanced en ben er erg tevreden mee!

 4. 14 mei 2018 / 20:50

  Ik was mijn haren maar 2x per week en dat bevalt goed. Maar deze producten werkten helaas niet voor mij 🙁

 5. Kaylee
  14 mei 2018 / 20:45

  Klinkt super! En ook zeker als iets wat ik wel zou kunnen gebruiken!

 6. 14 mei 2018 / 20:09

  Dit klinkt als een heerlijke combinatie voor je haar! Heerlijk dat het ook zo mooi valt van nature. Dit is zeker iets wat ik ook zou willen proberen.

 7. 14 mei 2018 / 12:04

  Ik heb zelf sinds ik ben bevallen heel erg last van haaruitval. Toch is mijn haar nog enorm dik, maar op bepaalde plekken (de inhammen) dunner. Ik ben zelf erg tevreden over mijn haarroutine, maar dit klinkt ook erg goed!

 8. 14 mei 2018 / 11:32

  Dit zou ook echt wat voor mij zijn. Ik heb dun en fijn haar en een periode erg last gehad van haaruitval. Ik heb soortgelijke producten van Vichy gebruikt de afgelopen 4 maanden en deze hebben me ook geholpen.

 9. 14 mei 2018 / 11:03

  Dit is zeker ook wel wat voor mij! Mijn haar is voor mij ook erg belangrijk. Ik heb ook best een dikke en volle bos, waardoor het wel vrij zwaar hangt en bovenop minder volume lijkt te hebben. Ik ben wel heel erg benieuwd naar deze producten.

 10. 14 mei 2018 / 10:57

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Klinkt heel goed… kan ook wel wat volume gebruiken 🙂
  Goed om op mijn lijstje te zetten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Dr Organic Rose Otto gezichtsverzorging
Rose Otto gezichtsverzorging – Dr. Organic (vegan)

[dropcap]A[/dropcap]anstaande zondag is het weer zover, de dag om onze moeders eens extra in het zonnetje te zetten. In aanloop...

Sluiten