Ons huis verbouwen | Hele grote veranderingen

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome LifeNoord-Brabant, oktober 2020

 

De afgelopen week bestond uit schuren, stof maken, verf krabben en bouwen aan mijn droom keuken! De muur tussen de woonkamer en de keuken is er namelijk grotendeels uit gegaan waardoor de woning nóg ruimer is geworden. Het is de perfecte basis om mijn langverwachte Scandinavisch, landelijke droom keuken te verwezenlijken. En dat is ook precies wat we hebben gedaan.

Omdat we al wat extra maatregelen omtrent het Coronavirus aan voelden komen wilden we zo snel mogelijk de kogel door de kerk laten vliegen en de final touches vast leggen voor de keuken. Hier word ik zo intens gelukkig van. Maar voor het zondag zover was moest er eerst keihard gewerkt worden. Handen uit de mouwen en aanpakken maar. Het is tijd om jullie mee te nemen in de tweede verbouwingsweek van onze instapklare woning die ineens toch een kluswoning werd.

Benieuwd wat wij hiervoor in het huis hebben gedaan? Dat lees je in deze klus update

 

 

– Ons eerste huis verbouwen –

Van een instapklare woning naar een klushuis.

Klus Week Nr. 2

 

 

Kluswoning Linda's Wholesome Life

Kluswoning Linda's Wholesome Life

– Allerlei klusjes afmaken –

De week begon met klusjes die van de eerste week waren blijven liggen. Zoals de trappen en het verwijderen van de vervelende, niet altijd even goed hechtende laag van structuurverf die in de woonkamer aangebracht was. Sommige stukken lieten heel makkelijk los, anderen hebben we los gestoomd, gebeiteld en met heel veel, heel veel geduld eraf geschrapt. Zonder de hulp van familie hadden wij het echt niet gered. Het verwijderen hiervan was namelijk al een gigantische tijdrovende klus. Waardoor het even leek dat de tijd dagen lang stil bleef staan.

Wat achterblijft is een oneffen muur vol gaten. Schoon is hij wel en klaar om over een paar weken helemaal glad gestukt te worden. Alleen al het feit dat de donkere kleuren van de muur zijn maakt het al zoveel ruimtelijker. Langzaam aan ga ik het steeds meer voor mij zien hoe het gaat worden. En ik kan niet wachten om deze woonkamer in te gaan richten.

Andere klusjes die tussendoor ook even gedaan moesten worden om het werken wat makkelijker te maken is het verwijderen van een aantal verwarmingen. Zodat de structuurverf en het behang in de kamers boven er goed achter vandaag gehaald kan worden. Maar ook schoonmaken en opruimen zijn klusjes die dagelijks aan bod komen en het werk iedere dag in de ochtend weer een stuk aangenamer maakt.

Kluswoning Linda's Wholesome Life

Verbouwplannen Linda's Wholesome Life

 

– De eerste verdieping –

heeft een metamorfose gehad

Thomas heeft afgelopen week keihard gewerkt in de kamers op de eerste verdieping. De laatste resten behang zijn verwijderd, de plinten verwijderd of geschuurd, de plastic marmeren vensterbanken zijn verwijderd en de plannen voor de nieuwe kamers zijn gemaakt.

Ook het laminaat is zelfs al in huis gehaald omdat sommige aanbiedingen te leuk zijn om te laten liggen. De kamers zijn schoon gemaakt en klaar om geverfd en behangen te worden. Ik kan niet wachten om op deze kamers aan de slag te gaan. Maar eerst moeten de vensterbanken aangevuld worden met cement, mag de stukadoor de kamers even nalopen (op de meest vreemde plekken kwam de stuc met het behang mee) en kan er daarna behangen worden. Jeej!

Het is voor nu even wachten tot we klaar zijn met stof maken, want stof op je lak, daar zit je tenslotte niet op te wachten.

Verbouwplannen Linda's Wholesome Life
Hele grote veranderingen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

 

– De muur gaat eruit –

het leukste van het verbouwen

Zaterdag was de grote dag, dé dag dat onze woonkamer optisch gezien ineens twee keer zo groot is geworden. Al vroeg waren we uit de veren (echt, sinds we aan het verbouwen zijn weet ik niet meer wat uitslapen is, mijn biologische klok lijkt wel stuk) om de stempels goed onder de muur te zeggen. De muur was eerder deze week al ingezaagd en klaar om afgebroken te worden. Voor mijn gevoel is het verbouwen nu echt begonnen.

De mannen hebben keihard gewerkt en hebben hun spierkracht gebundeld om de stenen muur netjes te slopen. Na een poosje rammen vielen de laatste blokken naar beneden en was daar, nadat de stof was gaan liggen, ineens een mega opening tussen de keuken en de woonkamer. Het is geen optische illusie die uiteindelijk niets toevoegt aan de woning. In tegendeel. De basis is gecreëerd om een prachtige droom keuken te gaan huisvesten. Die ik zondag ook met Thomas samengesteld heb. Uiteindelijk is mijn keuken die middag ook al besteld. Het aftellen kan nu echt gaan beginnen!

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

 

Nu kunnen we naast dagdromen over de keuken ook aan de slag met het licht plan, uitdenken waar ik stroompunten nodig heb en eindeloos veel Kitchen Organize video’s kijken op Youtube. Hoe de keuken er zelf uit gaat zien houd ik nog even als een verrassing. Maar wie mij goed kent kan misschien de kleuren wel raden.

Wie goed naar de foto’s kijkt ziet vast wel dat er nog geen balk in de muur zit. Deze kwam onverwacht een paar dagen te laat en wordt as zondag alsnog geplaatst. Hierna kan het opbouwen van de muur écht gaan beginnen.

 

Ons huis verbouwen Hele grote veranderingen

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Trap renovatie Linda's Wholesome Life
Trap renovatie Linda's Wholesome Life

 

– De trap –

a never ending story

Een rode draad door deze verbouwing heen blijft wel de trap. Er is veel geschuurd, verf geschrapt, eraf gebikt, met de hand geschuurd en uiteindelijk ook geplamuurd. Met iedere zet wordt het eindresultaat beter zichtbaar. En komt er steeds meer mooi grenen hout tevoorschijn.

Waar ik rustig aan dit klusjes van de zoldertrap begon voelde ik de druk wel opgevoerd worden. We voelden de bui al een beetje hangen dat er op dinsdag nieuwe maatregelen omtrent het Coronavirus aangekondigd zouden worden. Dit vermoeden werd bevestigd en thuis werken wordt opnieuw de norm. Aangezien we op de boerderij geen fantastisch internet hebben, is ervoor gekozen om de zolder dan in ieder geval zodanig klaar te maken dat Thomas en ik moeiteloos vanuit huis kunnen gaan werken.

Om op zolder te kunnen schilderen moest er wel een einde komen aan het stof maken op de trap, zodat we op kunnen gaan bouwen. Dit gaf mij een zetje om een paar dagen te knallen op de trap. Ik ben er nog lang niet, er moeten nog gaten dichtgemaakt worden en nog wat met de hand geschuurd. Maar voor nu ben ik vooral even heel erg blij met waar ik nu ben.

Trap renovatie Linda's Wholesome Life

Klus maaltijden Linda's Wholesome Life

 

 

– Koken in het nieuwe huis –

koken & verbouwen

Na een dag hard klussen is er niets zo fijn als het nuttigen van een heerlijke maaltijd om weer op te kunnen laden voor de volgende dag. Omdat de huidige keuken aangesloten is op het gas en ik straks een stuk duurzamer op inductie ga koken, wilde ik niet mijn nieuwe en goede pannen op het gas gebruiken. Ik kocht een goedkope wokpan en nam een oude pan van thuis mee, om de makkelijkste en lekkerste plantaardige gerechten op tafel te toveren. Van pasta tot soep, wraps, broodjes gyros en Thaise currie, we hebben alle dagen verrassend lekker gegeten.

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

– De zolder –

verbouwen in de tweede versnelling

Zoals ik al vertelde heeft de zolder een prioriteit. Eerder hadden wij al bedacht dat we van boven naar beneden wilde werken, en dat blijkt nu ook zeer goed uit te komen. Er is hard gewerkt om de zolder stofvrij te maken zodat de voorstrijk op de spachtelputz aangebracht kan worden.

Jaren geleden is de zolder namelijk opgeknapt, is er een grote dakkapel op gezet, het dak is geïsoleerd en alles is netjes afgewerkt. En daar is het bij gebleven. Het hout is enkel voorzien van grondverf en aan de muren met spachtelputz is ook nooit meer iets gedaan. Des te leuker om het nu helemaal naar eigen wens te maken.

De zolder zelf is opgedeeld in 2 ruimtes. De voorste ruimte wordt wasruimte met een wasmachine en de droger. Er is plaats genoeg om een meubel te maken om de was op te vouwen, samen met een droogrek om de kleding te drogen.

Het achterste gedeelte wordt Thomas zijn man cave. Deze ruimte wordt voorzien van een ‘work hard, play hard’ indeling. Met rechts een thuis kantoor en links een ruimte om te ontspannen. Ik denk dat je dan wel kan raden waar mannen in hun vrije tijd blij van worden. Een extra tv en een Playstation. De dagen van verplicht meekijken met voetbal zijn dan eindelijk voorbij hihi.

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

Eerste koophuis verbouwen Linda's Wholesome Life

Eerste koophuis verbouwen Linda's Wholesome Life
Eerste koophuis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen Hele grote veranderingen

 

Verbouw plannen

Aankomende week wordt de zolder gewit, wordt er laminaat gelegd en gaan we Thomas zijn kantoor inrichten. Ik voel weer een ritje naar de Ikea aankomen. De balk gaat in de muur, het elektra plan zal meer vorm gaan krijgen en we gaan hopelijk weer bergen verzetten wat de trappen betreft. Het internet is afgelopen week ook aangelegd en geïnstalleerd, de basis is er dus, nu de rest nog.

Meer lezen over verbouwen? In dit artikel neem ik je mee naar het kopen van ons huis, en in dit artikel lees je een eerste update over het verbouwen. Ben jij ook opzoek naar een koopwoning? Ik deel hier handige tips voor starters.

 

Ga jij aankomende tijd ook meer thuis werken?

Liefs Linda

 

Dit artikel, ‘ons huis verbouwen – hele grote veranderingen’ bevat een affiliate link. Lees mijn disclaimer

Delen:

1 Reactie

  1. 17 oktober 2020 / 10:29

    Wat ontzettend leuk om een inkijkje te krijgen in jullie grote verbouwing. En wat werken jullie ontzettend hard zo te zien! Hoe fijn om straks nog meer licht in huis te hebben. Het kan haast niet anders dan een heel fijn plekje worden zo 🙂 Jullie maaltijden zien er trouwens ook heerlijk uit. Dat zal vast na een dag klussen nóg beter smaken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Daily Supplements Daily Vrill Omega
Daily Vrill Omega 3 | 100% plantaardige krill

Biesbosch, oktober 2020   Daily Vrill Omega 3 | 100% plantaardige krill Kun je met duurzaam gekweekte algen Omega 3...

Sluiten