Daily Vrill Omega 3 | 100% plantaardige krill

Daily Supplements Daily Vrill OmegaBiesbosch, oktober 2020

 

Daily Vrill Omega 3 | 100% plantaardige krill

Kun je met duurzaam gekweekte algen Omega 3 softgels maken? Jazeker! Daily Vrill Omega is de allereerste krillvrije vegan krillolie ter wereld en viel in september al bij mij op de deurmat. Onwijs leuk om als een van de eerste deze plantaardige Omega 3 te mogen testen. Gevuld met een hoge dosis werkzame stoffen zijn deze krachtpatsers sterker dan gewone krill (een ongewervelde garnaalachtige) en daardoor beter voor jou én de oceaan.

Krillolie is rijk aan Omega 3 vetzuren, en je kent ze vast wel de Omega capsules die je zo in de drogisterij kunt kopen. Omega 3 is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Maar je wel helpt om gezond en fit te blijven. Plantaardige krilolie is eigenlijk hetzelfde als plantaardig vlees. Goed nagemaakt, en eigenlijk nét iets beter. Omega 3 is goed voor o.a. je ogen, hart en je hersenen. Een goede vervanger voor wie weinig of geen vis eet. Daily Vrill Omega, de vegan variant die milieuvriendelijker en effectiever is, is opgebouwd uit dezelfde componenten als krilolie. Maar dan 100% plantaardig en een hogere dosis werkzame stoffen.

Waarom voor vegan krill kiezen en niet voor krill? Daily Supplements heeft ontdekt dat de krill, net als de mens, zelf geen Omega 3 aanmaakt, maar dit uit algen haalt. Het is een goed idee om dit lijntje in de voedselketen véél korter te maken en dierenleed te besparen, en direct naar de bron te gaan. Hierdoor win je dubbel zoveel Omega 3 EPA en DHA, 50% meer fosfolipiden en 6 keer meer astaxanthine uit de algen.

 

Daily Supplements Daily Vrill Omega

 

Omega-3 EPA en DHA

Algen zijn rijk aan Omega 3 vetzuren in de vorm van DHA en EPA. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Onverzadigd vet verlaagt het cholesterolgehalte in je bloed en verkleint daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast is het goed voor het hart, hersenen (gunstig effect op het voorkomen en behandelen van Alzheimer, dementie, artritis en andere degeneratieve ziektes – en er is onderzoek geweest naar het verband tussen depressies en een tekort aan Omega 3) en gezichtsvermogen.

Naast het innemen van de capsules kan je lichaam zelf ook EPA en DHA aanmaken, als je maar voldoende alfa-linoleenzuur (ALA) binnen krijgt. Je lichaam zet het dan zelf om in lage hoeveelheden. Je vindt het in plantaardige oliën zoals in lijnzaadolie. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven hebben wel het voordeel dat ze ingenomen DHA rechtstreeks doorgeven aan hun kind. Daarnaast bevat het ook Astaxanthine tot slot, dit is de krachtigste, volledig natuurlijke antioxidant.

Deze capsules zijn bij uitstek geschikt voor vegetariërs, veganisten, mensen die de oceanen een warm hart toedragen en iedereen die niet van een vissmaak houdt.

 

Hoe bevalt het in de praktijk?

Ik ben erg blij dat er nu een plantaardige variant is voor Omega 3. Als tiener heb ik het eens door een arts voorgeschreven gekregen, maar haakte al snel af omdat ik het niet eens was met de oorsprong van de capsules. Ik wil simpel gezegd niet meewerken aan het leegvissen van de oceanen. Toen heb ik het voorgeschreven gekregen voor mijn huid, wat Omega 6 is. Maar nu er een plantaardige variant is voor krill heb ik weer hoop dat er meer supplementen door planten vervangen gaan worden.

Als ME-patiënt heb ik na een drukke dag al snel te maken met de zogenaamde ‘watten in mijn hoofd’ en slechte concentratie. Ik omschrijf het vaker als; spierpijn hebben in je hersenen. Ik wil niet opperen dat dit met het nemen van Omega 3 compleet verdwenen is, wat ik wel wil is de conditie van mijn hersenen zo fit mogelijk houden. Zo helpt het o.a. al bij het verbeteren van mijn concentratie. Alle kleine beetjes helpen tenslotte en ik kan niet wachten om te zien wat dit op de langere termijn gaat doen.

Daily Vrill Omega 100% plantaardige krill omega 3 is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €34,99 (60 stuks).

 

Ben jij al bekend met plantaardige Omega?

 

Liefs Linda

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
SOS Skin Shield+ Beauty Kitchen
SOS Skin Shield+ | Beauty Kitchen

Biesbosch, oktober 2020   [dropcap]D[/dropcap]eze alcoholvrije spray doodt 99,99% van alle bacteriën en virussen, binnen 30 seconden. En dat wel...

Sluiten