Hoogtepunten van oktober

Hoogtepunten van oktober

 

Hoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life Rozenhof DordrechtHoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life

Hoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life

 

-Oktober picknicks-

in het Rozenhof

Het is maar moeilijk te geloven dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De eerste dagen van oktober zijn warm en de nachten zijn verrassend zacht. De herfst jurkjes konden vaker dan gedroomd uit de kast komen en mijn favoriete loafers nam ik overal mee naartoe. Het is tijd voor picknicks, fijne wandelingen terwijl de blaadjes zachtjes knapperen onder mijn voeten. Het weer is fantastisch, het had van mij dan ook wel tot de Kerst zo mogen blijven. Het leven is gewoon net een stukje makkelijker als het weer goed is. Vind je niet?

Fotograferen is een hele uitdaging met de laagstaande zon. Gelukkig straalt mijn favoriete hofje in Dordrecht uitbundig. Op deze dagen ben ik dan ook erg blij met schaduw, deze geven de foto’s net een extra lading. Fotograferen, midden op de dag lijkt haast wel een missie met een hoge moeilijkheidsgraad. Overbelichte foto’s en helder witte blinkende huidjes zijn geen uitzondering. Spelen met het licht is het slimste om te doen. En ik geniet ervan. Het blijft een feest om in de herfst content te creëren.

Zo ben ik aan de slag gegaan met herfst receptjes. Leer ik meer van de vegan keuken en bak ik er heerlijk op los. De geur van gebakken oats met appel en kaneel is niet meer uit huis weg te denken. Zo gevarieerd als ik nu eet heb ik niet eerder gegeten. Ik ben dan ook nog steeds dol blij met de keuze die ik dik 1,5 jaar geleden maakte. De vegan keuken is echt een verrijking. Het is heerlijk om te koken zonder een automatische piloot.

 

Hoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life

Hoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life
Herfst outfit vintage Linda's Wholesome Life
slapende kip
Hoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life

 

-Een kleine vertelling-

over gezondheid, herfst en tegelijkertijd zoveel meer

De dagen lijken als een trein op hoge snelheid aan mij voorbij te gaan. De dagen worden korter en de nachten kouder. De bladeren veranderen steeds meer van kleur tot ze uiteindelijk allemaal op de grond vallen. Een tijd met zonnige en grijze dagen. Het voelt vooral gehaast, omdat ik zo onwijs veel wil doen in deze weken. De natuur is zo onwerkelijk mooi.

Ik geniet er enorm van hoe de bladeren goudgeel verkleuren en hoe de ochtend douw naar mate de ochtend vordert zijn weg naar de vrijheid vindt. En hoe de zonnestralen hun weg door de vochtige bladeren vinden. De statige bomen laten zien hoe wijs ze zijn, door de oude bladeren op tijd los te laten. Het is tijd voor bezinning, verandering. Tijd voor iets nieuws.

Mijn gezondheid is net zo onvoorspelbaar als het weer. Ik ben er klaar voor om veel los te laten, nieuwe dingen te creëren. Maar met één voet op de rem gaat dat lastig. Ik kan sinds het voorjaar mijn weg maar niet vinden. Ontstekingen wisselen elkaar af, net als mijn artsen bezoeken en ritjes naar de apotheek. En ik kan de vinger er niet op leggen.

Het doorprikken, genezen en doorgaan. Wat ik vooral veel moet hebben is geduld en een gezonde dosis ontstekingsremmers en pijnstillers. Ik hobbel wel door. Bijna op halve kracht, althans als het mijn dag is. Oké dagen, ze komen en gaan. Net als de trekvogels en het tij. En met de gedachte dat onkruid niet vergaat kabbel ik langzaam aan door. Mijn tijd zal vast weer komen.

 

Hoogtepunten oktober Linda's Wholesome Life
sustainable fall outfit Linda's Wholesome Life

sustainable fall outfit Linda's Wholesome Life

sustainable fall outfit Linda's Wholesome Life

iPhone xr coral

 

-Hoogtepunten-

en andere fijne momenten

Oktober bracht gelukkig ook goede dingen, daar sta ik iedere dag even bij stil. Ik kocht als verrassing kaartjes voor de show van Post Malone. Spontaan, om mijn Thomas te verassen. Ons 6 jarig jubileum zit eraan te komen. 6 jaar geleden stapte wij beiden zenuwachtig in dit nieuwe avontuur. Niet wetende wat de tijd ons zal brengen. Het is mooi om te zien hoeveel er in een korte tijd kan veranderen, maar hoe ook zoveel hetzelfde is gebleven. Ondertussen is hij mijn stevige basis. Mijn thuis. Met hem is alles mooier.

Thomas plande deze maand ook een ouderwetse date night. Hapje eten, filmpje pakken. Zoals verliefde stellen dat in hun eerste weken doen. En het was enorm welkom, een hele fijne afwisseling. Omdat je door de drukte van alle dag soms vergeet om écht tijd voor elkaar te maken. Niet een Netflix avondje op de bank. Maar samen erop uit, kletsen en herinneringen ophalen. We waren weer even een stuk jonger. Heerlijk. Konden we maar altijd jong en energiek blijven.

Maar ik maakte ook fijne kleine wandelingen, door parken of een bos. Ik mocht mijn nieuwe iPhone XR ophalen, boekte mijn eerste solo trip naar een zonnige winter bestemming, werd door Thomas verrast met een enorme bos rode rozen. En het leven op de boerderij is fijn met alle dieren. De paardjes, de alpaca’s, honden, onze Jip en ook de haantjes. Voor wie het niet mee heeft gekregen; tijdens de Pinksterdagen zijn er een aantal dieren bij ons huis gedumpt en daar zijn de kriel haantjes een onderdeel van. Ze zijn dol op ons gezelschap. En vliegen zelfs door mijn slaapkamerraam naar binnen om een knuffel te halen. Deze dieren maken de dagen zoveel mooier.

sustainable fall outfit Linda's Wholesome LifeCoat: Vintage | Knit (vegan): NA-KD | Jeans: H&M Conscious | Tas: Matt & Nat | Loafers: Pedro Miralles

 

-October Recap & New Goals-

er wacht weer een gloed nieuwe maand op ons!

 

Ik vind het altijd erg leuk om te zien welke artikelen er goed gelezen worden. Ook deze maand zet ik ze weer op een rijtje. En met mijn persoonlijke favoriet op de tweede plaats, het was echt een feestje om dat artikel te maken.

 

Best gelezen artikelen van oktober:

Tips voor een betere nachtrust
5 makkelijke vegan recepten
Blush Box – Catrice
Sukin Basislijn – Vegan huidverzorging
De nieuwste Colour Crush lipsticks van The Body Shop

 

Doordat mijn lichaam zo druk bezig is met het vechten tegen de griepjes en ontstekingen blijft er automatisch minder energie over voor wat ik het liefste doe; bloggen & het creëren van content. Hierdoor ligt er alweer een aardige stapel met deze vól artikelen die gerelateerd zijn aan de feestdagen. Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast belooft de zon weer een paar dagen te gaan schijnen waardoor nóg meer zin heb om weer eens met een camera op pad te gaan!

 

Wat zijn jouw doelen voor november?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

 

Herfst outfit sustainable fashion

Herfst outfit sustainable fashion

10 Reacties

 1. 5 november 2018 / 12:46

  Ik heb voor november nog niet echt concrete doelen, maar je zet me wel aan het denken. Ik denk dat ik ze vanmiddag eens gaan opstellen!

 2. 4 november 2018 / 13:46

  Oktober was echt een prachtige maand. Love je foto’s en ik ben weer heel benieuwd naar je november hoogtepunten!

 3. 4 november 2018 / 13:42

  Ben blij dat de herfst zo mild begonnen is, dan komen de kleuren van de bomen eens zo goed uit! Genoten van je foto’s!

 4. 4 november 2018 / 09:03

  Ah die haantjes, wat schattig. Wel stom dat ze gewoon gedumpt zijn, waarom doen mensen dan toch?

 5. 3 november 2018 / 12:16

  Prachtige herfstmaand was het hè.

  Hele mooie foto’s ook. Ik hoop dat mijn november rustiger gaat worden dan september en oktober….

 6. 2 november 2018 / 15:18

  ah wat mooi om te lezen dat jij en je vriend alweer bijna 6 jaar samen zijn, mooi om te lezen hoe hij jouw thuis is en hoe je elke dag nog van elkaar geniet. Jammer dat het ook iets minder ging!

 7. 2 november 2018 / 13:09

  Wat super oktobermaand! Leuk om te lezen! Op naar mooie nieuw maand

 8. 2 november 2018 / 11:20

  Wat fijn om te lezen, ik ben elke keer weer zo onder de indruk van je foto´s! Ik hoop dat je een hele fijne maand november hebt, mijn doel is vooral om te wat fitter te voelen en gewoon blij te zijn:)

 9. 2 november 2018 / 06:37

  Wat een feestje om deze terugblik op jouw oktobermaand te lezen! Uit alles blijkt dat je volop van deze maand hebt genoten. Wat fijn, zo’n datenight met je vriend! En hoe mooi dat jullie al heel wat jaren heel gelukkig zijn samen! Je herfstfoto’s zijn weer zo mooi geworden. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s die je nieuwe iPhone zal maken. Ongetwijfeld zullen die ontzettend mooi worden.
  Hopelijk gaat het ook qua gezondheid snel iets beter. Pas goed op jezelf en geniet van deze nieuwe novembermaand! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Style Italy winterjas
Herfst outfit – laagjes & nieuwe winterjas

[dropcap]O[/dropcap]ndanks dat de herfst niet mijn favoriete seizoen is, kijk ik wel altijd uit naar de nieuwe collecties in de...

Sluiten