Herfst outfit – laagjes & nieuwe winterjas

Ondanks dat de herfst niet mijn favoriete seizoen is, kijk ik wel altijd uit naar de nieuwe collecties in de winkels. Het klinkt lekker materialistisch. Dat zeker. Maar gelukkig heb ik een fijne basis gevonden in mijn kast en met slechts kleine aanpassingen kan ik mijn garderobe upgraden naar een kast van deze tijd. Mode moet vooral ook leuk zijn. En het is niet nodig om het roer compleet om te gooien. Werk met wat je hebt. Wat mij vooral aanspreekt is het dragen van laagjes. Het combineren van kleuren die goed bij mij passen. En stofjes. Ik heb een zwak voor fijne stofjes. Gebreide truien zijn ook weer terug van weggeweest. Hallelujah wat fijn. Het is heerlijk om verantwoord, warm gekleed over straat te kunnen. Een heerlijke tegenhanger van alle schaars geklede herfstfoto’s op Instagram.

 

-Herfst outfit-

laagjes & nieuwe winterjas

 

Style Italy winterjas dubbelsteynpark herfst DordrechtStyle Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark

Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark

 

-Herfst Garderobe-

de knit is back

Wat wij deze herfst vooral veel tegenkomen zijn truien. Van sweater jurken tot truien en coltruien, ik kan er geen genoeg van krijgen. Eindelijk is het weer hip om je warm aan te kleden en dat voelt eerlijk gezegd ook wel als een verademing. Als een frisse wind die door de kledingkasten is gaan waaien. Trends die dichter bij de normale mens staan. En daardoor automatisch toegankelijker zijn.

Zelf heb ik mijn garderobe met een aantal nieuwe parel aangevuld. Deze trui komt uit de standaard collectie van de H&M, niet perse heel duurzaam, maar wel super zacht omdat er alpaca wol in is verwerkt. Deze wol is bijzonder en bijzonder aangenaam om te dragen. Ik kan eerlijk gezegd ook niet wachten tot wij onze eigen alpaca wol kunnen gaan spinnen. Ik denk dat ik dan nog wel een cursus breien moet gaan volgen wil ik een mooie shawl of een trui kunnen maken.

Truien en mom jeans gaan ook heel goed samen. Ze geven een casual outfit toch een chique touch, en dat spreekt mij erg aan. En na deze lente en zomer trek ik ook de natuurlijke tinten door in mijn kast. Mijn haar spreekt hierdoor meer en outfits blenden moeiteloos in met de achtergrond. Mijn nieuwe jas heeft een extra pop of colour. En juist omdat mijn outfits vaak zachte aardetinten bevatten, samen met veel coltruien, is een opvallende kleur een welkome afwisseling.

 

Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark

Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark

Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark

 

-De perfecte jas-

de eeuwige zoektocht naar mooie jassen

Ik kan mij nog heel goed herinneren hoe ik op de middelbare school struggelde met het volgen van trends. In die tijd haalde je al je inspiratie uit magazines. Internet, Instagram samen met de Pinterest borden die je nu hebt, zijn niet te vergelijken met mijn moodboards van toen. Een luxe die ik mij toen nog niet in kon beelden. Naar mijn idee waren de collecties toen ook veel beperkter. De trends volgen elkaar namelijk in een hoog tempo op en de nieuwe collecties zijn vaak niet aan te slepen.

Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor jassen. Ik heb door de jaren heen ook al een aardige collectie opgebouwd. Bestaande uit vintage modellen, tweedehands jassen, regenjassen, een op maat gemaakte parka in Thailand en enkele nieuw gekochte modellen. Ik vind het heerlijk om af te wisselen. En moet mij in de winkels ook altijd inhouden om niet nóg een nieuwe jas te kopen. Althans niet teveel. Ieder jaar een nieuwe winterjas is als een ingestelde max. Met af en toe een vintage parel uit de kilo sale, op deze manier probeer ik voor mijzelf een balans te vinden die werkt. En tot nu toe hoor je mij nog niet klagen.

Mijn nieuwe opvallende parka is van Style Italy. Een jas die mij zeer zeker warm gaat houden tijdens de herfststormen en de koude winter. Deze parka is winddicht en water afstotend. Iets wat ik vooral tijdens de nattere dagen erg fijn vind. Nederlandse winters kennen druilerige dagen, en hier ziek van worden staat niet hoog op mijn lijstje als ik heel eerlijk mag zijn. De jas is lang genoeg om mijn rug warm te houden en ik ben een groot fan van capuchons als het regent. Een perfecte jas om het dragen van mijn stoffen parka’s af te wisselen. Uiteraard met een randje van imitatie bond, echt bont komt er bij mij niet in.

 

Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit Dubbelsteynpark
Style Italy winterjas herfst outfit DubbelsteynparkJas: Beluomo |  Knit: H&M | Jeans: H&M Conscious | Loafers: Pedro Miralles | Tas: MYOMY Paper Bag. 

 

Mijn rode parka

Met deze nieuwe aanwinst loop ik er weer warmpjes bij deze winter. Waar ik een paar jaar geleden nog erg beïnvloed kon worden door trends, kies ik nu steeds vaker voor praktisch en warm. Zeker omdat mijn gezondheid hier om vraagt en ik snel al een verkoudheid of een griepje te pakken hebt. Dat je op stijl niet hoeft te bezuinigen als het om warme kledingstukken gaat, vind ik heel erg fijn. Stijl en comfort gaan steeds vaker hand in hand. Fijn voor alle kinderen die door weer en wind naar school fietsen, fijn voor wie door weer en wind de hond uitlaat, boodschappen doet en naar zijn of haar werk gaat. Maar zeker ook fijn voor wie op een herfstdag écht eens uit wilt waaien op het strand.

 

Vertel eens, loop jij er warmpjes bij deze winter?

 

 

See you next time voetnot

 

Pin op Pinterest

 

Style Italy winterjas
Style Italy winterjas

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

16 Reacties

 1. 4 november 2018 / 19:39

  Mooie jas zeg! Heerlijke outfit en mooie foto’s ook. Ik ben zelf echt dol op (oversized) truien en ben zo blij dat ik die weer aan kan, haha.

 2. 30 oktober 2018 / 17:09

  Ik heb ook een keer die kleur jas gekocht, maar jou staat ie toch echt mooier!

  Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt!

 3. 29 oktober 2018 / 23:30

  Wat mooi winterjas. Ik zoek rode jas en dit is echt winterjas die ik zoek

 4. 29 oktober 2018 / 20:07

  Die kleur staat je echt prachtig Lunda! maar een echte winterjas heb ik eigenlijk niet? wel een ski jas voor wanneer het heel koud word haha!

 5. 29 oktober 2018 / 17:46

  Wat een fijne jas en wat staat hij je ook ontzettend mooi, zeker in combinatie met de trui en spijkerbroek. Je ziet er super uit en de foto’s zijn zo mooi geworden.
  Ik ben zelf ook gek op jassen en vooral een goede winterjas is mij heel wat waard. Vorig jaar heb ik een mooie en superwarme trenchcoat bij Top Vintage gekocht, die ik ook dit jaar weer met veel plezier draag. Hij zit héérlijk zonder dat ik me er een “Michelin-poppetje” in voel (dat heb ik wel vaker bij winterjassen, haha)! Enige minpunt is dat een capuchon wel ontbreekt.

 6. 29 oktober 2018 / 13:00

  Wat heb je dit artikel weer mooi aangekleed met al je foto’s!! Zelf ben ik blij dat de trui weer terug is.
  Vreselijk om het koud te hebben in een blousje of shirtje enkel omdat het in is (nu was ik toch al niet zo van het volgen vd laatste trends, maar nu lijkt het of ik weer mee doe hahaha)

 7. 29 oktober 2018 / 11:44

  Leuke outfit! vooral de kleur van de trui en jas staan mooi bij elkaar. Ik heb vorig jaar ook zo’n dikke gewatteerde jas gekocht, echt de beste winter-aankoop ever 😀 Zoveel warmer dan een trenchcoat of andere jas.

 8. 29 oktober 2018 / 11:21

  Top outfitje! En je hebt echt weer hele mooie foto’s gemaakt!

 9. 29 oktober 2018 / 10:36

  Leuk al die laagjes. H&M heeft vaak hele fijne kleding. Al zou ik je jas nu een beetje dichter doen. Brrr.

 10. 29 oktober 2018 / 10:32

  Wat een mooie jas! Hij ziet er heerlijk warm uit en ik hou van die kleur! Ik heb een paar jaar geleden eens goed geinvesteerd in twee jassen van Maison Scotch.
  Ze waren duur maar zien er nog steeds prachtig uit!

 11. 29 oktober 2018 / 10:16

  wat een heerlijke look! staat je echt fantastisch en die rode jas is mega leuk!

 12. 29 oktober 2018 / 10:12

  Het ziet er uit als een heerlijke warme jas, ik ben ook altijd blij met een capuchon, lekker warm. De kleur is ook erg mooi.

 13. 29 oktober 2018 / 10:03

  Oh wat een leuke jas! De kleur vind ik ook heel erg mooi 🙂

 14. 29 oktober 2018 / 08:56

  Leuke jas, die kleur staat je erg mooi! 🙂 Ik ben zelf ook nog op zoek naar een winterjas, het liefst een mantel die ook nog eens lekker warm is.

 15. 29 oktober 2018 / 07:48

  Ik draag zo’n parka als herfstjas, maar niet als winterjas hoor haha 😛 Ik doe al jaaaaren met mijn winterjas en die is nu wel héél dun. Het liefst wil ik een vegan fair fashion jas van Hoodlamb, maar ja die prijs pff… Denk dat ik het tweedehands ga proberen op United Wardrobe! Die oranje kleur is wel heel tof!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Beauty Kitchen Seahorse Plankton Active Infusion Hydration Mist
Seahorse Plankton Active Infusion Hydration Mist

[dropcap]A[/dropcap]ls een zachte zeebries in een flesje, een kalmerende geur die voor een rustgevende start van een drukke dag zorgt....

Sluiten