Hoe dierproefvrij ben jij? | Dierproefvrij TAG

Dierproefvrije cosmetica en verzorgingsproducten nemen een steeds grotere plek in in mijn stash. De laatste maanden ben ik steeds bewuster in gaan kopen en merk ik dat ik meer naar dierproefvrije cosmetica opzoek ben. Samen met de dierproefvrij lijst van Naoki ben ik mijn stash ingedoken om mijn mooiste dierproefvrije producten te voorschijn te toveren.

 

Hoe dierproefvrij ben jij?

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?

Het Blame it on NARS palette bevat zowel een bronzer, een highlighting blush als twee roze blushes en is juist door zijn veelzijdigheid (en de mooie vormgeving) een grote favoriet. Maar ook de Blushing Rosé blush van Dr. Hauschka is een grote favoriet, zeker omdat de ingrediënten ook nog eens natuurlijk zijn.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?

Gelukkig is mijn every day palette dierproefvrij, mede hierdoor heeft Urban Decay een paar jaar geleden al een plekje veroverd in mijn hart. De pigmentatie is goed, de kleuren in dit palette zijn mat en perfect voor een hele minimalistische dagelijkse look.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?

Eat Cake van Marc Jacobs is niet alleen een juweeltje om te zien, maar zeker ook een juweeltje op de lippen. Het is een new nudes en verzorgt tegelijkertijd jouw lippen. Wat wil je nog meer? En mijn slimliner lipstick van Dr. Hauschka is trouwens minstens net zo fijn.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?

Zowel de producten van Dr. hauschka, Biomed en Dr. van der Hoog vind ik erg fijn. Maar stiekem wint deze Ocean Salt van Lush de eerste prijs, juist omdat deze scrub zo’n heerlijke traktatie is en je het gevoel geeft op vakantie te zijn. Hij doet overigens hetzelfde met mijn huid, die knapt er ook zienersoog van op.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije body product?

Ze gingen allemaal door mijn hoofd, de body butters van The Body shop en de heerlijke douche foams van Rituals. Maar ik werk nu eenmaal graag met wat ik in huid heb en dat zijn deze heerlijke Foot Cream van Burt’s Bees en mijn Lush Charity Pot.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?

Magnolia & Pink Pepper van Rituals is echt een van mijn favoriete lente en zomer parfums. De geur is zoet, lief maar heeft zeker ook een pittig randje waardoor hij alles behalve saai is. Ook mijn Cherry Bloom van The Master Perfumer en Musk body splash en parfum van The Body Shop vind ik erg lekker.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?

De beauty artikelen (op de parfums na) van Marc Jacobs zijn gelukkig dierproefvrij en daarmee een drugs die mijn al lopende MJ verslaving voeden. Vooral Enamored Fluorescent Beige heeft een plekje in mijn hart gestolen.

 

Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?

Ik ben op een punt aangekomen dat ik steeds bewuster mijn inkopen doe, en ook met mijn reviews hou ik hier steeds meer rekening mee. Maar mijn Guilty pleasure merk Benefit is helaas niet 100% dierproefvrij en Yves Rocher bijvoorbeeld ook niet. Waarom ik wel over Yves Rocher blijf schrijven en het merk blijf gebruiken is simpel, het merk is plantaardig en dat waardeer ik enorm. Er wordt nagedacht over het plastic wat ze gebruiken en veel ingrediënten komen van een biologische teelt, wat ook weer erg goed is voor de aarde. Ik betreur het wel dat ze de deuren open hebben gezet voor de Chinese markt die het uitvoeren van dierproeven op hebben genomen in een wet. En hoop dat Yves Rocher dit nog eens terug gaat draaien!

 

Mijn Mac lipsticks doe ik niet weg, net als mijn OPI nagellakken en producten van Clinique. Het geld is al uitgegeven en met weggooien bereik ik niets. En weggeven is naar mijn idee verleggen van het probleem, al snap ik wel dat mensen zich niet lekker meer voelen bij het gebruiken. Ik gebruik ze dus tot ze op zijn en denk in het vervolg wel drie keer na of ik mijn signature lipstick van MAC opnieuw zal kopen.

 

Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?

Zoals je het net al heb kunnen lezen ben ik niet 100% dierproefvrij omdat ik plantaardige cosmetica ook toejuich en deze tot mijn grote spijt niet allemaal dierproefvrij zijn. Wel leg ik mijn focus meer en meer op dierproefvrije producten en denk ik dat zo’n 70% van wat ik nu graag en dagelijks gebruik dierproefvrij is. Dat is al een hele stap de goede richting op niet waar?

Merken als OPI, MAC, Benefit, Clinique en Yves Rocher zie ik het liefst ook dierproefvrij. Net als de parfums van Marc Jacobs.

 

Dierproefvrij beauty cosmetica lifestyle by linda

 

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer wij onze stem blijven laten horen dat er meer en meer merken dierproefvrij worden. Mijn verschuiving is bezig en ik ben mij steeds bewuster geworden van wat ik gebruik en koop. Met dit artikel hoop ik net als Sara, Mariëlle en Astrid mensen te inspireren om vaker een dierproefvrije keuze te maken en de wereld stapje voor stapje een stukje mooier en dier vriendelijker te maken!

 

Hoe dierproefvrij is jouw stash?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

8 Reacties

 1. 26 juni 2016 / 13:52

  Super leuk dat je onze tag hebt overgenomen, je hebt hem leuk ingevuld. En er zijn een heleboel dierproefvrije producten verkrijgbaar 😀

 2. 25 juni 2016 / 18:31

  Superleuk dat je de tag hebt ingevuld! Ik denk er net zo over als jij. Ik ga geen dingen weggooien, maar ik ga ze ook niet meer zomaar kopen. Gelukkig zijn er heel veel mooie merken die wel dierproefvrij zijn.

 3. 25 juni 2016 / 16:15

  Ah dit vind ik zo leuk om te lezen! Ik vind het tegenwoordig wel heel aanwezig op blogs. Iedereen lijkt er zo mee bezig te zijn en ik helemaal niet. En dat terwijl ik zo’n dierenliefhebber ben. Ik heb de lijst er even bij gepakt, en eigenlijk vind ik het super leuk om te zien dat dierproefvrij niet staat voor lomp of saai, haha. Dat laat jij wel zien met dit artikel. Ik bedoel, hoe veel glamour hebben deze producten! Ik denk ik dat ik dit ook ga doen op mijn blog!

 4. 25 juni 2016 / 13:51

  Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen! En leuk om te horen dat je mijn lijst gebruikt 🙂

  Dat palette van NARS ziet er trouwens zo mooi uit!

 5. 25 juni 2016 / 11:59

  Ik ben de laatste tijd mij er wel meer bewust van. Ik koop veel meer bij de Body Shop dan voorheen. Maar bij bepaalde make-up vind ik het lastig. Ik wist niet dat urban decay ook dierproefvrij is! Die gaan met lipsticks komen, misschien kunnen die mijn Mac lipsticks vervangen.

 6. 25 juni 2016 / 11:50

  Die lijst van Naoki is zo ontzettend fijn. Ik was laatst bij de DA drogist en de dame die mij hielp kende het niet. Ze gaf mij heel goed advies, maar ging voor zichzelf voortaan ook de lijst gebruiken en ze ging het doorgeven aan haar collega’s. Ze zei dat er steeds meer mensen vragen naar dierproefvrije producten. Ik vind het geweldig dat er zoveel aandacht voor is, dus super dat je deze tag ook ingevuld hebt. Mijn stash is bijna helemaal dierproefvrij. Alle make up in ieder geval. Mijn hoofdhuid reageert echter alleen goed op de shampoo van Nivea. Ik heb alles geprobeerd. Denk dat ik meer dan 100 euro aan shampoo’s heb uitgegeven om te proberen, maar helaas. Hopelijk komt Nivea ooit ook op de lijst en dan ben ik helemaal dierproefvrij.

 7. 25 juni 2016 / 11:46

  Wat ontzettend leuk om te zien dat jij de tag ook hebt ingevuld! Dat doet me veel plezier. 🙂 Ik zit nog te twijfelen over het geurtje van Rituals. Ik heb hem laatst opgesprayd en ik vind hem echt heerlijk, maar het geurtje in het groene flesje vond ik ook super lekker. Nog even twijfelen dus. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Noosa Queensland Ausltralië Travel guide lifestyle by linda
Wat ik heb geleerd van reizen

Reizen is net als na je opleiding aan het werk gaan, het is zo anders dan wat je uit boeken...

Sluiten