Burt’s Bees Coconut Foot Cream

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten cremeZe zijn gemakkelijk te herkennen de prachtige producten van Burt’s Bees. De honing gele verpakkingen met rode en zwarte letters en versierd met een simpele maar doeltreffende illustratie. Zo kun je gemakkelijk in een oogopslag zien welk product jij voor je hebt.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten cremeOok is het een grote tube, en aangezien ik een grootverbruiker ben als een product mij bevalt kan ik dit ook zeker waarderen. Deze tube van 120 gram is ook nog eens voor 99,4% gevuld met natuurlijke bestanddelen. Dat is als merk zijnde wel iets om trots op te zijn.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten cremeBurt’s Bees krijgt steeds meer naamsbekendheid, in het eerste artikel wat ik schreef kon je al lezen dat Burt zelf BIG is in Taiwan. Ook in Nederland word het merk steeds bekender en zo kan je het nu o.a. bij de Douglas en bij de V&D in de winkels vinden.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten creme

De producten van Burt’s Bees staan erom bekend dat ze gemaakt worden van natuurlijke was die zich bevind in de celwanden van de honingraten. Verrijkt met botanische en essentiële oliën, bloemen, kruiden en mineralen. Het is deze combinatie die al jaren toonaangevend is en samen een succes formule vormen. Een formule die Cleopatra eigenlijk in haar tijd al had ontdekt, Burt heeft ze alleen terug onder de aandacht gebracht.

Deze crème voor de voeten is dik, rijk en kan de meest droge, vermoeide en verwaarloosde voeten gemakkelijk aan. Vertroetel jou voeten na het douchen met deze Foot Cream, omdat de voeten wel even plakkerig blijven kan ik aanraden hem voor het naar bed gaan op te doen, of trek even een heerlijk dik paar sokken aan. Zo krijgt de crème ruim de tijd om optimaal in te trekken.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten creme

Ingrediënten

glycerin, olea europaea (olive fruit oil), avena sativa (oat kernel flour), lanolin, parfum (fragrance), cocos nucifera (coconut oil), quillaja saponaria (quillaja bark extract), avena sativa (oat kernel oil), rosmarinus officinalis (rosemary leaf extract), canola oil, tocopherol, glycine soja (soybean) oil, butylphenyl methylpropional, coumarin, limonene, linalool.

Deze Coconut Foot Cream is verrijkt met kokosolie, lanoline en plantaardige glycerine. Vrij van parabenen en glycol en worden niet getest op dieren.

Lanoline is een vet dat voorkomt in de wol van schapen, zelf gebruik ik nog weleens een pluk net afgeschoren schapenwol om de vacht van mijn paard te laten glimmen en het is mij eigenlijk ontgaan dat het ook voor mensen geschikt is. Wel waren mijn handen hierna erg zacht en gevoed, de vergelijking vind ik dan ook niet heel vergezocht als ik het zo bekijk.

Kokosolie is een tropische olie, die wordt verkregen door persen of extractie van kopra (het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm) en is inmiddels een ruim begrip binnen de beauty wereld.

Glycerine is een kleurloze, geurloze maar wel heldere en in water oplosbare vloeistof. Het wordt ook wel gebruikt als verdikkingsmiddel en oplosmiddel. Veel stoffen lossen namelijk beter op in glycerine dan in water. Hiernaast heeft het ook de eigenschap om de groei van bacteriën te remmen.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten cremeOmdat er bij de producten van Burt’s geen extra verpakkingsmateriaal om de producten zit sluiten ze de opening van de tube wel af. Zo blijft het product langer goed en kan ook niemand met zijn vingers aan het product zitten.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten cremeDe crème voelt dik en stroperig aan, is donker geel van kleur en heeft en heerlijke geur. Deze geur vind ik wel wat lastig te omschrijven, je ruikt namelijk geen typische kokos of honing geur, hij is eerder wat kruidig en fris tegelijkertijd. Wel ruik ik de rozemarijn en een lichte vleug kokos.

Op de eerste swatch zie je de crème als ik hem net aan heb gebracht, op de tweede foto kan je goed zien dat de crème door de warmte van mijn huid wat lijkt te smelten en is hij makkelijker om te smeren. Op de laatste foto zie je het product als het dunner is aangebracht en het begint zelfs al in te trekken.

Burt's Bees Coconut Foot Cream review lifestyle by linda honing voeten cremeHet is een heerlijk dikke en voedende Foot Cream. Mijn voeten worden iedere avond weer erg blij als ik ze insmeer met deze voeten crème. Zelf breng ik hem aan als ik naar bed ga, ik smeer mijn hele voet ermee in en in bed heeft het ruim de tijd om goed in te trekken. Mijn voeten zijn goed verzorgd, mijn droge huid is goed gehydrateerd, eelt plekken zijn niet meer duidelijk zichtbaar en droge gescheurde hielen lijken voorgoed verleden tijd als ik deze heerlijke Coconut Foot Cream dagelijks blijf gebruiken. Voor mij is het zeker een blijvertje deze fijne voeten crème.

Je vind deze Coconus Foot Cream o.a. bij de Douglas en V&D voor €14,95.

 

Wat gebruik jij om je voeten te vertroetelen?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

10 Reacties

 1. 26 maart 2015 / 18:27

  Dat ziet er echt lekker uit! Ik ben gek op kokos. Mooie fotos weer

  • Linda
   Auteur
   26 maart 2015 / 19:44

   Dank je wel! 🙂

 2. 26 maart 2015 / 14:22

  Toen ik de foto’s zag van het product op de huid, leek hij mij heel dun, omdat het doorzichtig is. Grappig dat het toch zo dik voelt! Ik vind het heerlijk om in bed te stappen met dikke sokken en een creme!

 3. 26 maart 2015 / 14:15

  Je herinnert er mij nu aan dat ik mijn voeten wat beter moet verzorgen, zeker nu we straks in open schoentjes kunnen. Dank je voor de tip!

 4. 26 maart 2015 / 12:36

  Klinkt zalig! Ik geef mezelf ook 1x per week zo’n voetverzorging. Maar dan met gewone kokosnootboter.

  • Linda
   Auteur
   26 maart 2015 / 14:03

   Hmmmm dat lijkt mij ook erg lekker <3

 5. Norma
  26 maart 2015 / 12:15

  Ik gebruik zelf gemaakt prutje van kokos olie cocoa boter en nog iets kan er niet op komen.
  Staat op mijn nacht kastje
  Heb altijd zachte voeten. Heb er hekel aan als ze ruw aanvoelen

  • Linda
   Auteur
   26 maart 2015 / 14:04

   Ja dat heb ik nou ook haha! Lijkt mij wel erg leuk om het zelf te maken 🙂

 6. 26 maart 2015 / 10:58

  zou m zelf niet zo snel kopen maar wel fijn dat je een review hebt geschreven!

 7. 26 maart 2015 / 09:39

  Hmmm, de substantie ziet er zo heerlijk, dik en verzorgend uit <3 Ik vind de producten van Burts Bees altijd top, dus deze ga ik absoluut ook een keertje proberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
hema persbericht verlaagt haar prijzen Voor het eerst bepalen klanten welke producten in prijs worden verlaagd reeks prijsverlagingen
Persbericht | HEMA verlaagt haar prijzen en jij mag kiezen welke producten dat zijn

HEMA is sinds 1926 een landelijk begrip geworden. Want wie kent nou niet de worst van de HEMA, de schattige...

Sluiten