Groen Leven | 3 maanden vegan & dierproefvrije updates

 

Groen Leven | 3 maanden vegan & dierproefvrije updates

 

 Groen leven update Lifestyle by Linda
En dat allemaal door zo’n ‘simpele’ verandering, daar kunnen geen liters (hormoon) crèmes en kilo’s aan pillen tegenop.

 

3 maanden vegan

Nu ik vrijwel alleen plantaardig en zo goed als suikervrij eet merk ik in de eerste 3 maanden al veel voordelen. Zo heb ik vrijwel geen hoofdpijn en migraine meer. Terwijl ik de afgelopen jaren standaard 3 dagen op rij migraine had om de 2 á 3 weken. Herstelt mijn lichaam sneller, voel ik mij sterker en zelfs wat energieker. Zelfs nu de afgelopen weken lichamelijk erg zwaar zijn omdat mijn lichaam kampte met verschillende ontstekingen, merk ik dat ik lichamelijk sterker ben en nét iets meer aankan. Ook is mijn energie stabieler gedurende de dag (vaarwel suiker pieken en dalen), knapt mijn onzuivere huid zichtbaar op, heb ik bijna geen buikpijn meer en heb ik ook geen zwaar gevoel meer na een maaltijd. En dat allemaal door zo’n ‘simpele’ verandering, daar kunnen geen liters (hormoon) crèmes en kilo’s aan pillen tegenop.

Terwijl ik de vegan keuken langzaam aan aan het verkennen ben en steeds meer leer over voeding, leer ik ook steeds meer bij over de keerzijde van de vee- en zuivelindustrie. Hierbij heb ik het nu niet over het leed wat hier achter schuilt (al is dat wel een van de redenen om nooit meer zuivel en vlees te eten..) maar vooral op de negatieve effecten zuivel en (veelal vervuild) vlees op een lichaam hebben.

-Wie hier meer over wilt weten raad ik zeker aan om de documentaires op Netflix eens te kijken, zoals Cowspiracy, Forks over Knives en de onlangs toegevoegde What The Health.- 

Al jaren kamp ik met een lactose intolerantie en klachten die hieruit voort vloeien, en nu het dieet ineens een naam heeft (plantaardig of vegan) en dit aardig bekend en geaccepteerd is, merk ik dat ik deze producten veel makkelijker laat staan. Hiervoor was ik al te snel teruggevallen in een oud eetpatroon, en nu ik de magische 3 maanden grens heb bereikt weet ik zeker dat de knop voorgoed om is!

 

Groen leven update Lifestyle by Linda

 

Beter slapen

Dat een goede nachtrust belangrijk en noodzakelijk is om overdag goed te kunnen functioneren is geen nieuws. Naast mijn chronisch energietekort heb ik ook een slaapstoornis ontwikkeld. En dat is alles behalve een goede combinatie. Inmiddels heb ik een heel arsenaal aan testen gehad, slaapmedicatie drankjes en tabletten geprobeerd om in slaap te vallen, en de hele nacht door te slapen. Maar de keerzijde van deze tabletten is dat ze verslavend werken, en ze daarom niet gemakkelijk voorgeschreven worden. Zelf heb ik het geluk dat mijn arts erg creatief is geweest en ‘redelijk onschuldige’ tabletten heeft voorgeschreven die ervoor zorgen dat ik niet alleen in slaap val, maar ook gedurende de nacht blijf slapen. Voorheen werd ik minimaal 15 keer wakker op een nacht, en je snapt het vast wel, daar rust je niet van uit.

Mijn eerste arts kan ik mij nog goed herinneren. Alhoewel hij niet pro slaapmedicatie is, was hij er wel van overtuigd dat werken aan mijn herstel bij een goede nachtrust moest beginnen. En samen met hem probeerde ik kruiden mixjes uit waar ik inderdaad eindelijk van in slaap viel. Na jaren van doorbroken nachten, was een betere nachtrust een hele welkome afwisseling. Helaas moest ik door andere lichamelijke klachten overstappen op medicatie op recept. En na vele testen heb ik nu een cocktail van medicijnen waardoor ik beter slaap. En ik had nooit gedacht dat minderen met suikers en vegan eten nóg meer bij zouden dragen aan een goede nachtrust. Zo zie je maar weer hoe krachtig de natuur is.

 

Tips voor een betere nachtrust

Kamp jij door stress of een tijdelijke drukke/spannende periode ook met slaapproblemen? Denk er dan zeker aan om minder koffie te drinken, voor het slapen gaan geen tv of Netflix te kijken, laat je telefoon voor wat het is en te minderen met suikers (zeker in de middag en avond). Probeer ook zeker eens om voor het slapen een warme douche te nemen in combinatie met een kop rustgevende thee. Het afbouwen van jouw dag kan namelijk goed helpen.

Lukt het jou niet om op deze manier voor een betere nachtrust te zorgen? Dan kunnen natuurlijke slaap- en rustbevordende supplementen een oplossing bieden. Deze zijn onschuldig en je hoeft niet bang te zijn dat je er lichamelijk afhankelijk van wordt. En dat lieve mensen, is zo onwijs belangrijk! Sambrosa care heeft een assortiment van producten die verrijkt zijn met honing en kruiden. Een soortgelijke mix van natuurlijke ingrediënten die mij na jaren eindelijk lieten slapen. En dit is een veilige optie om jouw dag en nachtritme weer in balans te krijgen.

P.s. de producten zijn vegetarisch en enkelen ook vegan.

 

 

 

Dierproefvrije Updates & Duurzame tips

 Nars niet langer dierproefvrij nederland

 

NARS niet langer dierproefvrij

Ik ben er altijd wel fan van geweest om een artikel met een positieve noot te beginnen, maar het leven bestaat uit meer dan alleen vreugdedansjes en vrolijke noten. De afgelopen tijd heb ik een grote liefde ontwikkeld voor het Amerikaanse merk NARS. Het geliefde merk is goed van kwaliteit en heeft hoogwaardige finishes. En het is misschien wel het feit dat het voor ons Nederlanders net iets lastiger verkrijgbaar is dat het merk nog gewilder maakt. Maar in plaats van hun Europese markt uit te breiden en hun trouwe fans nóg blijer te maken heeft NARS besloten om dit jaar de Chinese markt te betreden.

En nu hoor ik je misschien wel denken, waarom moet dat een probleem zijn voor ons? Dat zal ik je even uitleggen. Het is namelijk zo dat China wetten op heeft gesteld die dierproeven verplichten zodra je op Chinese bodem gaat verkopen. En daarmee is het dierproefvrije sprookjes boek omtrent NARS direct gesloten. Én stelt het merk haar trouwe klanten enorm teleur. Ik zal de producten die ik in mijn stash heb, en dus nog vrij zijn van dierproeven, met liefde (heel veel liefde) opmaken en vanaf nu niets nieuws meer aanschaffen omdat ik dierproeven absoluut niet steun. Jullie zullen de producten dan ook niet langer voorbij zien komen op LifestylebyLinda.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de dierproefvrije ontwikkelingen rondom beauty merken houd dan zeker Naoki, de blog van Sofie in de gaten!

 

 Groen leven update Lifestyle by Linda Sleek dierproefvrij

 

Sleek

Maar na een enigszins teleurstellende noot is het tijd voor leuker nieuws. Sophie heeft namelijk ook hele fijne dierproefvrije ontdekkingen gedaan op het gebied van make-Up. Sleek kunnen we vanaf nu met een gerust hart in ons winkel mandje leggen! En dat is fijn. Sleek is goed van kwaliteit, heeft prachtige producten en is ook nog eens goed betaalbaar. Om dit te vieren kreeg ik vorige week dit prachtige Cleopatra’s Kiss palette van Sleek opgestuurd. Is het geen zomers pareltje?

 

 Groen leven update Lifestyle by Linda Aqua Licious

 

Opvouwbare duurzame waterflesjes

Een groen leven update zal niet compleet zijn zonder een product wat het leven nét iets makkelijker maakt. Als je weleens op reis geweest bent weet je dat er maar weinig landen zijn waar je water uit de kraan kunt drinken. En je loopt dan al snel met grote plastic waterflessen te zeulen als je een dag op pad gaat. Zeker in nationale natuurparken vind je geen vuilnisbakken en loop je nadat je flessen water leeg zijn, nog steeds met die onhandige flessen. Nu zijn gewone hervulbare flessen al een uitkomst, tot ik op Schiphol tegen deze handige ‘platte’ fles aan liep. Het is zo’n typische uitvinding waarvan ik achteraf zelf denk dat ik het wel zelf had kunnen verzinnen. De flessen met hippe prints zijn van Aqua Licious en kunnen in de vriezer, vaatwasser, zijn plat en opvouwbaar, opnieuw te gebruiken, BPA vrij en ecologisch verantwoord geproduceerd.

 

 H&M Bag gerecycled leer lifestyle by linda

 

Duurzame mode

Zoals ik vorige week al vertelde is mijn liefde voor tassen heel erg groot. En ben ik altijd opzoek naar bijzondere pareltjes. Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik erachter kwam dat H&M tassen verkoopt die gemaakt zijn van gerecycled leer. Ben je benieuwd naar de tas? Dan verwijs ik je graag door naar dit artikel. En laat ik je gelijk zien hoe ik mijn outfit graag style in combinatie met deze zomerse tas. Oh ja, de outfit is trouwens ook een tikkeltje groen!

 

 SoloBioMooi Boho Green Make-up

 

Boho Green make-up

Het leuke van overstappen op dierproefvrije cosmetica is dat ik steeds meer (in mijn ogen) nieuwe merken leer kennen. Boho past qua visie en uiterlijk niet alleen goed bij mij, maar zeker ook bij mijn blog! Ik werd goed in de watten gelegd door SoloBioMooi met een mega Boho beauty pakket. Onderlaatst zag je het heerlijke parfum Goa parfum al in mijn Hot Summer Beauty Routine voorbij komen. En ik kan niet wachten om een mooie look te gaan maken met o.a. deze mooie producten.

 

 Forever Against Animal Testing The Body Shop

 

Forever Against Animal Testing

The Body Shop heeft onderlaatst de Forever Against Animal Testing campagne opgezet om dierproeven wereldwijd de geschiedenisboeken in te werken. Het is namelijk zo dat er al voldoende alternatieven zijn die net zo goed zijn. Dan al niet beter en betrouwbaarder zijn dan dierproeven. Met deze campagne hebben ze al ruim een miljoen handtekeningen opgehaald en dat laat maar weer zien hoe groot de achterban is die deze actie steunt en een warm hart toedraagt. Natuurlijk ben ik van mening dat er nog meer handtekeningen aan toegevoegd kunnen worden. Heb jij nog niet getekend? Dan kan dat via deze link.

Ook is The Body Shop in vergevorderde onderhandelingen, en gaan zij van moederbedrijf switchen. Nu zijn ze ondergebracht bij L’Oréal, een bedrijf dat het welzijn van dieren niet hoog in het vaandel heeft staan. Dat The Body Shop hoogstwaarschijnlijk een switch maakt naar Natura Brasil is positief nieuws en past goed bij hun dierproefvrije visie. Hopelijk is dit een opstapje naar nóg meer goed nieuws omtrent het verbannen van dierproeven!

 

Heb jij nog een leuk nieuwtje wat je graag wilt delen?

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Delen:

6 Reacties

 1. 12 juli 2017 / 21:01

  Knap dat je nu al 3 maanden vegan eet. Vind het heel fijn voor je dat je merkt dat je lichaam wat sterker is nu en dat je geen hoofdpijn meer hebt! Dat is alles waard, toch? 😀 Super trouwens dat Sleek dierproefvrij is. Ik vind de lipsticks daarvan zo mooi!

 2. 12 juli 2017 / 12:56

  Wow, goed bezig hoor meid! Mooi om te zien dat je zo positief in het leven staat en niet vies bent van een beetje verandering. Zeker balen van NARS, toch wel zonde!

 3. 12 juli 2017 / 08:58

  Wat goed dat je 3 maanden al veganistisch eet, ik doe op dit moment 50 days of green happiness en eet vele dagen veganistisch. Heel erg wennen maar ook een echte eye opener.
  Goede actie he van the body shop! In de winkel heb ik meegedaan, en wat fijn dat sleek niet meer op dieren test, wel weer heel erg jammer van nars..
  Liefs,
  Evelien

 4. 12 juli 2017 / 08:18

  Wat fijn om te horen dat je nieuwe vegan levensstijl je zoveel goed doet en dat het zelfs positieve invloed heeft op je slaapritme! Heel jammer inderdaad dat NARS deze keuze heeft gemaakt, zeker omdat het al zo lang een van je favoriete merken was. Met de veranderingen van The Body Shop en Sleek ben ik wel heel blij.

 5. 12 juli 2017 / 06:29

  Wat fijn dat je zoveel fijne dingen merkt aan het vegan en (grotendeels) suikervrij eten, klinkt heel interessant. Balen dat NARS nu in China gaat verkopen… Dat palette van Sleek is dan wel weer erg mooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
last minute zomervakantie
Europese last minute bestemmingen | Zomervakantie

[dropcap]H[/dropcap]eb je nog geen vakantie geboekt en begint het met alle zomerse foto's die op je tijdlijn verschijnen toch te...

Sluiten