Bag Talk | Designer Bags & Conscious choices

 

Bag Talk | Designer Bags & Conscious choices

 

 H&M Bag gerecycled leer lifestyle by lindaH&M Bag gerecycled leer lifestyle by linda designer bags
H&M Bag gerecycled leer lifestyle by linda

 

Kwaliteit vs. kwantiteit

Wat klinkt het toch bizar verwend als ik je in de inleiding vertel dat ik mij voor had genomen om alleen nog maar designer tassen of bijzondere tassen te kopen. Want hoe rijmt dat met een groene visie hebben? De tassen zijn kostbaar en daardoor simpelweg een hele grote uitgave. Het voordeel hiervan is dat de weg naar een tas kopen niet alleen onwijs leuk en leerzaam is, hij is ook een stuk langer dan wanneer je vrij impulsieve aankoop doet. Een designertas koop je nou eenmaal voor het leven (of als een investering, sommige tassen stijgen meer in waarde dan goud!) en dan denk je veel beter na voor je op een aankoop overgaat. En wanneer ik er een in mijn vizier heb begint het lange sparen. En die voldoening dat hij aan het eind van het liedje mee naar huis mag, is heel erg groot.

Nu zijn er veel mensen weg van designer tassen en hebben, net als ik, het geld niet klaarstaan op de bank. Het aanschaffen van een dupe is dan een veel gekozen oplossing. Sites als Aliexpress en Ebay staan er simpelweg vol mee. Voor enkele euro’s heb je al een look-a-like van jouw pareltje in huis. En dan is de verleiding des te groter om dit steeds vaker te doen. Met als resultaat dat deze fabrieken overuren draaien en wij als consument niet weten waar onze producten vandaan komen. En een tas die voor een paar euro geproduceerd en vanuit China verscheept is kan in mijn ogen nooit eerlijk zijn. Een belangrijk punt wat door de meeste consumenten compleet vergeten of genegeerd wordt. Want geld moet rollen en alles moet zo goedkoop mogelijk omdat jij jouw geld maar één keer uit kan geven.

 

 H&M Bag gerecycled leer lifestyle by lindaH&M Bag gerecycled leer lifestyle by linda

 

Conscious Choices

Bijzondere tassen hoeven niet altijd designer tassen te zijn. Zo vind ik het zelf ook leuk én belangrijk om kleine ondernemers te ondersteunen. Maar ook handgemaakte tassen die van streekproducten zijn gemaakt door lokale bevolking zijn in mijn ogen bijzonder. Je helpt deze mensen met jouw aankoop en zo haal je zelf een uniek exemplaar in huis.

 

 H&M Bag gerecycled leer lifestyle by lindaH&M Bag gerecycled leer lifestyle by lindaH&M Bag gerecycled leer lifestyle by linda designer bagsH&M Bag gerecycled leer lifestyle by lindaTop – H&M Conscious | Jeans – H&M Conscious | Tas – H&M | Horloge – Marc by Marc Jacobs | Sieraden – Vintage & verzameld op reis.  

 

Schoudertas van gerecycled leer

Mijn liefde voor Chloé tassen is groot. En mijn nieuwe tas, die overigens heel betaalbaar en van de H&M is, doet mij door de grote ringen en de zachte kleur ergens aan een Chloé tas denken. Hij is niet gekocht als dupe, maar hij is naar mijn idee wel geïnspireerd op deze trend. Wat deze schoudertas uniek maakt is dat hij gemaakt is van gerecycled leer. Mijn oog viel tijdens de sale van de H&M op dit pareltje, en ondanks dat hij niet het groene Conscious label droeg, werd ik wel heel erg blij van het feit dat de H&M items van gerecycled leer verkoop.

Misschien dat de top jou bekend voorkomt van mijn H&M Conscious shoplog. Op het moment van het opnemen van de shoplog had ik namelijk nogal wat twijfels over deze top. Maar hoe langer ik hem aanhad, hoe leuker ik hem vond. Hij is namelijk perfect voor een iets koelere zomerse dag en makkelijk te combineren met een lange of korte jeans. Deze top stylen is simpel. Ik draag mijn haren los, voeg wat mooie sieraden toe en uiteraard kan een mooie tas niet ontbreken. Deze stijlvolle schoudertas is perfect voor een zomerse dag, een festival dag, een boodschapje of wanneer je simpelweg niet teveel mee wilt nemen.

 

 H&M Bag gerecycled leer lifestyle by lindaH&M Bag gerecycled leer lifestyle by linda

 

Designer bags that are on my radar

Ik wil het artikel graag afsluiten met een paar mooie designer bags die mijn aandacht getrokken hebben. Sommige items zijn klassiek en tijdloos, andere zijn limited editions, statement bags, kleurrijk en misschien zelfs wel gewaagd. De meeste tassen zal ik mij in nog geen 100 jaar kunnen veroorloven. Maar wegdromen bij mooie tassen doe ik nou eenmaal graag. En onder het mom van elkaar inspireren, deel ik een aantal van mijn favorieten van dit moment met jullie.

 

 

 

Wat is jouw favoriete fashion item?

 

Delen:

10 Reacties

 1. 9 juli 2017 / 11:29

  Wat een prachtige foto’s! Je zou ook nooit zeggen dat die tas van de H&M is. Heel mooi!

 2. 6 juli 2017 / 21:09

  Wat een mooi tasje heb je er bij Linda <3 Helemaal zomer proof dankzij de zachte kleuren. Ik ben zelf ook laatste tijd aan het kwijlen bij alle mooie designer tassen. Vooral de tassen van Chloe zijn inderdaad prachtig. Ik ben helemaal verliefd op de Drew bag, maar vind 1500 euro toch net iets te veel geld voor een tas. Heb in plaats daarvan toevallig deze week een mooie tas uit de 'See by Chloe' lijn gekocht, die net iets betaalbaarder zijn 🙂 De pastel roze tas van Furla staat ook nog hoog op mijn lijstje, wat een pareltje <3 Gelukkig zijn er ook steeds meer bewuste merken die mooie tassen uitbrengen, die niet meteen 1000 euro kosten, hihi. But a girl can dream!

  • Linda
   Auteur
   7 juli 2017 / 11:09

   Jaaa precies wat jij zegt, a girl can dream! (En ze zijn zo verdomde mooi ook hihi!) En ik hoop zo’n mooie designer parel in de sale of preloved te kopen. Dan zijn ze net zo mooi, en dat voor een fractie van de prijs. Anders gaat het mij ook echt over teveel geld. Een tas van See by Chloé is ook een droom zeg, ben er erg benieuwd naar! Maar jouw stijl kennende heb ik een klein vermoeden hoe hij eruit ziet hihi! En ik wil binnenkort eens bij Roermond kijken voor een mooie Furla tas, voor een fijne outlet prijs <3

 3. 6 juli 2017 / 20:18

  Die Chloé tas is echt to die for. Ik ben ook zo verzot op tassen. Soms best lastig omdat ik én minder wil shoppen en voor duurzaam wil gaan. Leuke blog!

  • Linda
   Auteur
   7 juli 2017 / 11:10

   En daarom koop ik dan liever een iets duurdere tas omdat ik daar a) goed voor moet sparen en b) daardoor veel langer en beter nadenk over een aankoop. Zo koop je automatisch minder en ga je voor betere kwaliteit, en dat klinkt wel aardig groen toch? hihi 🙂

 4. 6 juli 2017 / 13:31

  Ik vind het een mooi tasje! Maar ik ben verder niet zo van designer tassen haha! Tegenwoordig ben ik er wel veeeel zuiniger op en koop ik ze niet meer voor de leuk. Wel een van Matt & Natt besteld in de sale, die wilde ik al maanden ♡

 5. 6 juli 2017 / 12:38

  Oeeh wat een prachtig tasje. Ik wil zelf nog heeeel graag een Furla tasje, die heeft echt mijn hart gestolen hihi

 6. 6 juli 2017 / 08:07

  Goed punt! Zo had ik eigenlijk nog nooit tegen designertassen aangekeken. Maar er zit zeker wat in dat je er soms meer aan hebt om heel goed over zo’n dure aankoop na te denken dan om heel veel goedkope tassen te kopen. Ik heb toevallig vorige week van mijn eerste salaris tweedehands een (nog steeds best dure) Oilily-tas gekocht. Ik heb goede hoop dat ik daar heel lang plezier van heb en dat hij zijn geld meer dan waard is.
  Mooi tasje is dit ook trouwens en wat een mooie foto’s weer!

 7. 6 juli 2017 / 06:08

  Wat een mooie tas. Een designer tas kopen is een heel leuk iets. Ik heb een vrij betaalbare bovenaan mijn wishlist staan, een Furla tasje. Eergisteren kocht ik deze bijna, dat was in Dubai. Aangezien hij daar maar 5 euro goedkoper was als in NL, besloot ik dat ik hem dan toch liever in NL ga halen!

  • Linda
   Auteur
   6 juli 2017 / 12:28

   Mocht je in Thailand (daar ben je toch? Heeeeerlijk!) een mooie tas tegen komen kan je op de luchthaven de TAX terug vragen. Zo kan je toch weer wat voordeliger uitkomen dan wanneer je hem hier in NL aanschaft 🙂 En heb je gelijk een mooi souvenir 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Recap June ☾ | Hoogtepunten & Manboobs de film

[dropcap]J[/dropcap]uni was een hele bijzondere maand. En tegelijkertijd een maand van uitersten. Zo slaagde Thomas voor zijn HBO opleiding, plande...

Sluiten