Duurzame mondkapjes van BLYDE x Makers Unite

Duurzame mondkapjes van BLYDE x Makers Unite

Duurzame mondkapjes van BLYDE x Makers Unite
Duurzame mondkapjes van BLYDE x Makers Unite
Herbruikbaar mondkapje Linda's Wholesome Life COVID-19 Corona

 

– Duurzame mondkapjes –

BLYDE x Makers Unite

 

Ik vind het nog steeds heel gek dat we in een tijd leven waarin mondkapjes – naast het gebruik in ziekenhuis-, niet langer een statement piece op een festival is, maar noodzakelijk kwaad. Vanaf 1 juni 2020 (het welbesproken 1 juno)  is het dragen van een mondkapje in de trein, tram, de bus en op de bont verplicht. Alhoewel veiligheid en gezondheid stipt op één staan bij mij, maken de wegwerp mondkapjes mij minder blij. Deze belanden namelijk niet alleen op de vuilnisbelt, maar ook in het riool én in de natuur. Eeuwig zonde.

Moeder Natuur heeft net een kleine reset gehad en wordt nu weer extra vervuild. Dat moet anders kunnen heeft BLYDE gedacht. In samenwerking met Makers Unite hebben ze duurzame, herbruikbare én fashionable exemplaren ontworpen waar je wél blij van wordt. Gemaakt in de uit Amsterdamse Bijlmerbajes, vorm gekregen door het hergebruiken van duurzame reststoffen van Kings of indigo. De mondkapjes zijn geproduceerd volgens de richtlijnen van de overheid en kunnen worden voorzien van een filter.

 

Duurzame Mondkapjes – het groene alternatief

De volgende conversation starters met een knipoog staan, naast de #positivefootprint, met inkt op waterbasis gedrukt op de stoffen mondkapjes:

↠ Ik val op mannen met een kleine.. Footprint
↠ Hungry for change
↠ Grote mond, groen hart
↠ I put my money where my mouth is
↠ Now is the time to talk about later

Put your money where your mouth is en maak duurzame en verantwoorde keuzes, zonder in te leveren op stijl of kwaliteit. Met iedere Euro die jij uitgeeft, geef je in principe een stem uit. Laten we deze Corona Crisis gebruiken om oude gewoontes te doorbreken en duurzame keuzes te gaan maken. Daarnaast is BLYDE Benelux B Corp gecertificeerd en kiezen ze voor lokale productie, door nieuwkomers die werken bij Makers Unite. Een sociale onderneming gevestigd in de Amterdamse Bijlmerbajes. De stoffen worden in Nederland en België klimaatneutraal verstuurd in een biologisch afbreekbare verpakking. Echt niets wordt ten wense overgelaten. Top!

De mondkapjes zijn via positivefootprint@blyde.nl, te koop voor €10,79 (zonder verzendkosten). Hier wordt geen geld aan verdiend.

 

Zo kan iedereen weer veilig op reis!

Maak jij ook gebruik van een mondkapje?

Liefs Linda
Het mondkapje heb ik toegestuurd gekregen ter review. Samen krijgen we corona onder controle. In strijd om COVID-19 de wereld uit te helpen. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

4 Reacties

  1. 18 juni 2020 / 09:11

    Wat een leuk en stijlvol mondkapje – en natuurlijk extra leuk dat het duurzaam is! Ik heb zelf een katoenen mondkapje door iemand laten maken dat er ook nog eens supervrolijk uitziet. Zo blij mee! Inderdaad een stuk handiger dan zo’n wegwerpexemplaar dat niet zo goed is voor het milieu 🙂

  2. 16 juni 2020 / 10:52

    Gaaf deze duurzame mondkapjes! Met overgebleven stof heeft mijn moeder zelf ook mondkapjes gemaakt 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wolf and Storm Fair Fashion Linda's Wholesome Life
Dit is het moment om je garderobe te verduurzamen

Biesbosch, mei 2020 [dropcap]D[/dropcap]e Corona crisis raakt ons allemaal, en dat zien we vooral terug in ons koopgedrag. Ruim 80%...

Sluiten