De Groener Doen Tag

Wat zal ik groener doen met een miljoen? En hoe is een duurzamer en bewuster bestaan mijn leven in geslopen? Een aantal inspirerende bloggers bundelde hun krachten en maakten samen ‘De Groener Doen Tag’. Niet alleen omdat het belangrijk is dat wij allemaal iets bewuster gaan leven, maar zeker om anderen te inspireren. En als er iets is wat bloggers graag doen, dan is het wel vertellen over wat wij meemaken. En belangrijker nog; wat voor ons werkt. Daarom maak ik vandaag samen met jullie een kleine trip down memory lane. En vertel ik meer over de manier van leven die niet alleen beter is voor mensen en dieren op deze planeet, maar ook omdat het zoveel beter bij mij past.

 

De Groener Doen Tag

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by LindaDe Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

 

Wat doe jij al veel groener en wat kun jij nog veel groener doen?

– Sara van mevrouwmiauw.nl

 

De afgelopen 1,5 jaar ben ik mij van veel dingen bewust geworden. Zo leerde ik meer over de impact die fast fashion op de wereld heeft en besloot ik daarom maanden geen nieuwe kleding meer te kopen. En zo rolde ik geheel vanzelf in de preloved en vintage kleding. En besloot ik na jaren twijfelen eindelijk een kraampje te huren om mijn eigen kleding een tweede leven te geven. Dit wilt niet zeggen dat ik geen designer items meer koop of nooit een H&M binnen stap. Maar alles met mate, een balans tussen beiden werelden (een soort 20 – 80 verdeling) maakt mij simpelweg gelukkiger. En samen met een verminderde koopdrang, heb ik op deze manier best of both worlds.

Thuis kweken wij weer meer eigen groenten, halen wij de aardappelen bij de kleine boer, ben ik zelf veganistisch gaan eten en koop ik ook vaker biologisch. Daarnaast ben ik overgestapt op dierproefvrije en vegetarische cosmetica. Inmiddels bestaat veel van mijn collectie uit vegan producten en daar ben ik best trots op. Meer vegan producten aanschaffen, dat zal zeker een aandachtspuntje kunnen zijn.

 

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

 

Hoe kan je op een goedkope manier je huis groener krijgen?

– Sanne van omdatikdatwil.nl

 

De typische geiten wollen sokken manier is om vaker een dikke trui aan te trekken dan de verwarming hoger te zetten. Maar doordat ik zelf reuma heb functioneer ik slecht in een heel koud huis. Wel is mijn appartement twee jaar geleden beter geïsoleerd en hebben alle ramen dubbel glas. Heb ik mijn elektrische deken verruild voor een kruik. En maak ik gebruik van schoonmaakmiddelen van Method. Het sop wat hiervan overblijft is namelijk niet schadelijk voor het milieu. En aangezien wij hier in de polder geen riool hebben is dat extra belangrijk. En zijn wij in de zomer veel in de kas en in de tuin te vinden om zelf groente en fruit te kweken.

Daarnaast is mijn interieur een mix van nieuwe en vintage meubels. En vind ik het belangrijk om lang met spullen te doen. Vind ik het onzin om alle elektrische apparaten aan te laten staan en let ik ook op mijn water verbruik. Ook letten op je afval kan een aandachtspunt zijn, en koop ik dus vaker een hervulbare verpakking en maak ik zo min mogelijk gebruik van plastic tasjes. En zo zie je maar dat alle kleine beetjes helpen.

 

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

 

Hoe zorg jij er voor dat je minder voedsel verspilt?

– Natascha van plantaardiger.nl

 

Dit is best wel simpel; door het niet in huis te halen. Zelf snoep ik niet, en haal ik het simpelweg ook niet in huis. Zeker omdat ik zelf zo goed als suikervrij probeer te leven. Dit zijn dan ook de dingen die automatisch blijven liggen en over de datum gaan. Daarnaast houd ik ook bij het klaarmaken van het eten in gedachten wie er mee eten, en gaat wat overblijft in een bakje wat ik weer invries of aan Thomas mee geef om de volgende dag op zijn werk op te eten.

En het fruit op de foto? Dat heb ik na de foto gelijk opgegeten 😉

 

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by LindaDe Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

Wat zou je groen doen met een miljoen?

– Hermien van kouwekleren.nl

 

Ik weet wel heel goed wat ik zelf met een miljoen zal doen om mijn gezondheid te kunnen verbeteren, maar ik weet niet of dit perse groen is. Wel zal ik graag een mooi karakteristiek oud huis kopen met een lap grond. Waar dieren kunnen wonen en waar ik een mooie (groente) tuin aan zal kunnen leggen. Maandelijks doneren aan goede doelen doe ik al, en ik zal mij dan ook zeker verdiepen in waar ik een steentje bij kan dragen. Dat voelt namelijk veel beter dan zomaar een smak geld neergooien.

 

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by LindaDe Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

 

Wat doe jij om mensen te informeren/motiveren om te kiezen voor een groene(re) levensstijl?

-Sytse van hetgroenebroertje.nl

 

Hier zet ik simpelweg mijn blog voor in. Ik ben namelijk niet het type wat iets aan iemand op gaat dringen. Mocht iemand vragen hebben, dan sta ik zeker open voor een mooi gesprek (really, you should try me). Daarnaast merk ik dat als iemand interesse heeft, een dergelijk gesprek al snel ontstaat. En daar geloof ik gewoon veel meer in. Zeker omdat ik vergelijk met een prak die ik niet lustte en dan toch naar binnen moest werken, als je hoofd er niet naar staat gaat het simpelweg niet gebeuren. Daarom is een zaadjes met bewustzijn planten veel waardevoller, en dan komt de rest vanzelf.

 

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

 

Wat vind jij de moeilijkste groene stap om te zetten?

– Giulia van renmeisje.com

 

Ik denk dat afstappen van een dieet wat dierlijke producten bevat wel de lastigste stap was. Niet zozeer voor mijzelf, maar wel het feit dat je het in het begin steeds kenbaar moet maken bij je omgeving. Niet iedereen staat hier namelijk voor open, en de boodschap brengen voelt dan soms haast als uit de kast komen. Ondanks dat steeds meer mensen vlees schappen uit hun dieet, is de vegan stap toch wel een hele grote voor velen. En dit is dan ook de stap die mij het meeste moeite heeft gekost, maar tegelijkertijd ook het soepelst en het makkelijkst verliep. Want zodra jij je verdiept in de voedingsindustrie wil je niet anders meer. Educate yourself.

 

 

De Groener Doen Tag Lifestyle by Linda

 

 

Wat is tot nu toe jouw beste groene beslissing?

– Elcke van degroenezus.nl

 

Samengevat al het bovenstaande. Bewuster leven brengt namelijk veel rust met zich mee. Mijn lichaam heeft veel profijt van een vegan dieet en mijn geest is los van alle druk van buitenaf. Natuurlijk wil ik met sommige trends mee doen en ben ik er enorm blij mee dat planten en boho items eindelijk volop in de winkels liggen, maar dat geeft nog niet het excuus om los te gaan in een winkel. Alle aankopen maak ik veel bewuster en dat voorkomt vele miskopen. Met het geld dat ik overhoud koop ik meer biologische producten, kies ik vaker voor een kwalitatief beter item en boek ik graag een mooie (verre) reis.

 

 

De Groener Doen Tag

 

 

Dit heeft groen gaan mij tot nu toe gebracht

Wanneer je jouw ogen opent voor een andere markt dan de fast fashion markt, zal er een wereld voor je open gaan. Er zijn namelijk veel mooie merken die op een duurzame manier de mooiste items maken. Ik maakte kennis met de mooie sieraden van Neinties en By Biek, om maar wat voorbeelden te noemen. Daarnaast mocht ik met fijne merken samenwerken die ook nog eens in mijn straatje passen. Beauty Kitchen, Sukin en Lush zijn daar enkele voorbeelden van.

Ook deelde ik eerder al mijn tips voor een stijlvolle en duurzame garderobe en bezocht ik een aantal fijne Fair Fashion shows. Mocht ik zelfs een paar prachtige jurken van Monique Collignon mee op reis nemen en kreeg ik een onwijs mooi pakket binnen van MaiQ Amsterdam. Daarnaast heb ik al een aantal hele fijne samenwerkingen met Alpro gehad en mocht ik zelfs voor mijn blog een diëtiste bezoeken. Allemaal mooie hoogtepunten die niet op mijn pad waren gekomen als ik mijn leven zelf niet om had gegooid.

 

 

Wat zal jij groen doen met een miljoen?

 

P.s. als het jou leuk lijkt om deze tag over te nemen, let me know. En vergeet dan zeker niet alle bloggers die deze tag bedacht hebben terug te laten komen in jouw artikel. Sharing is caring! 

 

 

 

Delen:

5 Reacties

 1. 7 februari 2018 / 22:12

  Wat heb je deze tag mooi en helemaal op z’n Linda’s ingevuld. Ik vond het een heel erg fijn artikel om te lezen. Met, zoals ik van jou gewend ben, prachtig beeldmateriaal. Je hebt zulke mooie groene stappen gezet en je inspireert mij ook geregeld met je prachtige artikelen. Dankjewel daarvoor Linda! <3

 2. 5 februari 2018 / 20:11

  Super leuk om te lezen <3 Ik heb hem ook ingevuld en het maakt je toch weer een stuk bewuster!

 3. 5 februari 2018 / 12:00

  Wat een mooie post is dit geworden Linda! Ik ga ‘m mooi even delen op de Facebookpagina. Want het is goed voor iedereen om hierover na te denken.

 4. 5 februari 2018 / 09:15

  oh ik ga mezelf hier is meer in verdiepen wat fijn dat je zo alles onder elkaar hebt gezet!

 5. 5 februari 2018 / 07:39

  Wat mag je trots zijn op alle groene stappen die je al hebt gezet en die soms best wel een uitdaging waren, zoals overgaan op een vegan dieet. Ik vind het mooi om te horen wat het ‘groener doen’ je allemaal heeft gebracht. Wat ik groener zou doen met een miljoen is vooral veel geld doneren aan goede doelen die opkomen voor het milieu. Ook zou ik het geld opzij zetten om mijn toekomstige eigen huis groener te maken: zonnepanelen, groene stroom, duurzame lampen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Rituals Victoire D'Ambre
Rituals Victoire d’Ambre

[dropcap]M[/dropcap]isschien komt het doordat het mij aan reizen doet denken, omdat ik bij het zien van de producten altijd even weg...

Sluiten