Alchemist | Duurzame mode

Dordrecht heeft naast de Biesbosch, ook een heel mooi oud stadscentrum. En hier ligt de helft van mijn roots, en dan ga ik terug naar de tijd van mijn grootouders. Half Brabants, half Dordts. Het oude stadscentrum is waar een groot deel van mijn familie getrouwd is, net als mijn ouders. De panden ademen nog de sfeer van vroeger. Ik kom hier dan ook graag. Niet alleen om te winkelen, maar vaak om gewoon even door de mooie straten van Dordrecht te slenteren. Van het Stadhuis naar de Grote Kerk en de oude haven. Sfeervolle plaatjes die iedere foto weer schilderachtig aan laten voelen. Ik laat je een casual chique outfit zien, samengesteld met eerlijke items.

 

The Alchemist

Een idealist. Een perfectionist. Een streber. 

 

Dordrecht Grote KerkAlchemist Fair Fashion OOTDAlchemist Fair Fashion OOTD

 

 

-Story Time-

Over liefde, dromen en doelen

Zoals ik al vertelde ligt een deel van mijn roots in Dordrecht, hier, naast het trappetje wat je vind naast de Grote Kerk. Een van de boegbeelden van Dordrecht. Het kloppende hart van de haven en in de winter van de Kerstmarkt. Lang heb ik de schoonheid van Dordrecht niet gezien en wilde ik uitvliegen. Uitgaan deed ik niet in Dordrecht. Of winkelen. Daarvoor ging ik graag naar Breda, Rotterdam of Antwerpen. Hele andere steden dan ons Dordt.

De liefde voor het stadscentrum kwam pas later. Zoals veel dingen later pas komen. Net als het waarderen van koffie, olijven of een wijntje. Sommige dingen moeten gewoon even rijpen. Als een zaadje dat wordt gepland in je hoofd en langzaam nog even moet groeien.

Thomas en ik vulde onze zondag middag met slenteren door de stad. En voor wij het wisten maakten wij plannen om oude grachtenpandjes om te toveren tot ons huis. Later. Als we groot zijn. Dromen doen we graag. Het houdt ons jong, wakker en levendig. Vooral het oude centrum van Dordrecht is een plaatje om te zien. Met ruime woningen uitkijkend over de haven of een van de rivieren die Dordt rijk is. En net als het water, zullen onze dromen fluctueren met het tij.

 

 

Alchemist Fair Fashion OOTD
Alchemist Fair Fashion OOTD

Alchemist Fair Fashion OOTD

Alchemist Fair Fashion OOTD

 

 

Grandmother, the alchemist, you spun gold out of this hard life, conjured beauty from the things left behind. Found healing where it did not live. Discovered the antidote in your own kit. Broke the curse with your own two hands. You passed these instructions down to your daughter who then passed it down to her daughter. – Beyoncé

 

The Alchemist

Net als het tij, komen en gaan de trends. Een wisseling die ieder jaar wel vaker terug lijkt te komen. Een battle voor wie wilt verduurzamen, een strop voor de planeet. De Alchemist is een beoefenaar van natuurfilosofie. En probeert goud en andere edelmetalen te maken en is opzoek naar de steen der wijzen. Een steen die in staat zou zijn om gewone metalen in goud te veranderen. Een streber. Een dromer. Een idealist.

Alchemist staat ook voor mode. Een duurzame pioneer in de fashion industry. Omdat kleding meer is dan mode, een trend. Het is een persoonlijk stukje stof wat jij dicht op jouw huid draagt. De Alchemist in mode jaagt dezelfde droom na. Zij willen met niet alledaagse materialen juweeltjes maken. Juwelen die jij met liefde op jouw hart en huid draagt. Ze willen inspireren, niet de les leren. Omdat mooie kleding vanuit zichzelf al goed voelt.

Alchemist brengt duurzame mode naar ons. High-end fashion, mooie kleding gemaakt van duurzame stoffen. Zodat de kleding lang mooi blijft en jaren met veel plezier gedragen kan worden.

 

Alchemist Fair Fashion OOTDAlchemist Fair Fashion OOTD

Alchemist Fair Fashion OOTD

-Duurzaamheid-

Kiezen voor een duurzame garderobe

Eindelijk kan ik dan zo’n uniek item aan mijn garderobe toevoegen. Een fijn lang, gebreid vest met een mooie neutrale kleur. Waardoor ik hem met gemak aan iedere outfit toe kan voegen. Ik heb namelijk echt leren kijken naar kleding. Zo heb ik een voorkeur ontwikkeld voor kleuren, stoffen, vormen en materialen. Ik weet dat bij mijn lichaam past. En welke items een echte aanvulling zullen zijn in mijn garderobe.

Zo ben ik dol op het samenstellen van kleurpaletten. Zachte aarde tinten met zo nu en dan een uitschieter. Dit om ervoor te zorgen dat ik niet snel uitgekeken raak op mijn kledingkast. Daarnaast ben ik ook een enorme koukleum en daar kom ik met dit vest mooi mee weg. Door de mooie pasvorm is het een chique toevoeging aan een outfit, met enigszins casual touch.

Het vest past namelijk ook perfect op en simpele top, gecombineerd met een goede jeans en wat slippers of sneakers eronder.En kan ik een zomerse outfit moeiteloos omtoveren tot een herfst outfit. Je weet namelijk dat je een goede aankoop hebt gedaan als je nu al weet dat je een item eindeloos kunt combineren. Hierdoor blijven je outfits spannend en sluipt de sleur er niet zo snel in. Een echte capsule wardrobe is niet aan mij besteed, daarvoor houd ik teveel van afwisselen. Maar het verduurzamen van mijn kledingkast is wel een prioriteit.

Een doel waar ik heel graag aan werk en een doel die uiteindelijk veel voldoening geeft. Zo heb ik gaandeweg veel bijgeleerd, en probeer ik dit ook steeds weer naar buiten te dragen. Het ontdekken van, voor mij, nieuwe webshops is daar een van. Ik zag via een aantal inspirerende groene bloggers al vaker kleding van WatMooi voorbij komen. En ik ben blij dat ik nu ook eindelijk via deze webshop een mooi, duurzaam en inspirerend kledingstuk aan mijn kledingkast toe heb kunnen voegen.

Alchemist Fair Fashion OOTD

Alchemist Fair Fashion OOTDVest: Alchemist | Top: Zara (oud) | Rok: Leon (preloved) | Tas: Marc Jacobs | Heals: Van Dalen (oudere collectie) | Armbanden: vintage family pieces | Horloge: Rosefield.

 

Hoe zal jij jouw garderobe duurzamer kunnen maken?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

En vind dit artikel later makkelijk terug

Alchemist Fair Fashion OOTD
Alchemist Fair Fashion OOTD

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

13 Reacties

 1. 6 oktober 2018 / 21:53

  Je outfit ziet er geweldig uit!

  Ik koop veel kleding in vintage winkels en kringloop winkels. Niet alleen duurzaam maar ik vind daar ook veel makkelijker leuke dingen (die er vaak nog nieuw uitzien). Ben zelf ook niet zo van de mode en trends dus dat scheelt al veel

 2. 5 oktober 2018 / 20:02

  Zo’n gebreid vest lijkt me heerlijk. Helemaal nu we de koudere dagen weer ingaan. Dordrecht ziet er trouwens prachtig uit. Lijkt inderdaad een heerlijke stad om doorheen te slenteren.

 3. 2 oktober 2018 / 13:36

  Wat een prachtige foto’s zeg! Vind de filter die je gebruikt over de foto’s erg mooi:)

 4. 1 oktober 2018 / 21:53

  oh wat een prachtige outfit zeg, staat je goed en wat fijn dat het duurzaam is! ik moet mezelf hier ook eens mee bezig houden

 5. 1 oktober 2018 / 21:24

  Dordrecht is zo’n waanzinnig mooie stad inderdaad! Heel sfeervol en je kunt er pittoreske beelden schieten.. dat heb jij zeker gedaan zeg, wat een mooie plaatjes! En wat een fijn vest, lekker voor de winter en het staat je top!

 6. 1 oktober 2018 / 20:59

  Je ziet er weer prachtig uit dame! Het is echt een heel mooi merk 🙂

 7. 1 oktober 2018 / 19:57

  Wauw wauw wauw wat ben je mooi en wat een prachtige foto’s zeg! Ik ben nog nooit in Dordrecht geweest maar lijkt me mooi stadje om te vertoeven.

 8. 1 oktober 2018 / 17:12

  Ik vind vooral je vest erg mooi, vooral heerlijk zoals nu met de herfst. Je foto’s zijn trouwens ook prachtig om te zien waardoor ik ook nieuwsgierig ben geworden naar Dordrecht zelf.

 9. Naomi
  1 oktober 2018 / 15:17

  Wat een mooie foto’s & kleding ook mooi dat het duurzaam is

 10. 1 oktober 2018 / 12:55

  Wauw, ik wil naar Dordrecht! Oke, dat was niet het belangrijkste onderdeel van je artikel, maar door je foto’s wil ik gaan. Prachtige outfit ook natuurlijk, en hele mooie foto’s.

 11. 1 oktober 2018 / 12:21

  Wauw wat mooi! Super mooie foto’s, super gve outfits en een leuke blogpost!
  Ik ben nog nooit in doordrecht geweest maar ik ga zeker een keer een kijkje nemen!

 12. 1 oktober 2018 / 07:35

  Wauw, wat een prachtig vest en wat staat deze combinatie jou mooi! En extra mooi natuurlijk dat het vest van een duurzaam merk met een prachtige visie is.
  Ook het centrum van Dordrecht ziet er trouwens heel erg mooi uit. Ik kwam ooit voor een stage vaak daar met de bus, maar heb de stad zelf eigenlijk nooit bekeken. Tijd om daar eens verandering in te brengen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Hoogtepunten september linda's wholesome life
Hoogtepunten september

[dropcap]E[/dropcap]ens in de zoveel tijd gebeurd het mij dat ik een maandoverzicht wil maken en dat ik mij dan bedenk...

Sluiten