Woodwatch – The FLORA Collection

Soms kom je een merk tegen wat niet alleen jou als consument een goed gevoel wilt geven, maar tegelijkertijd ook de aarde iets terug willen geven. En dat vind ik bijzonder. Woodwatch lanceerde deze zomer de feminine Flora collection. Een uniek, minimalistisch en elegant design. Een duurzaam horloge wat van niet alledaagse materialen is gemaakt, maar toch schittert om de pols.

 

Woodwatch – The FLORA Collection

 

Woodwatch The FLORA Collection

Woodwatch The FLORA Collection
Woodwatch The FLORA Collection
Woodwatch The FLORA Collection

 

The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.

Ik hou van merken die buiten the box denken. Merken die de wereld net iets mooier achter willen laten dan ze het aangetroffen hebben. Voor ieder verkocht horloge wordt namelijk een boom geplant. En voor iedere samenwerking met een blogger of influencer worden er vanuit Woodwatch 10 bomen geplant. En dat vind ik mooi. Dit doet Woodwatch in samenwerking met Trees for the Future en Trees For All.

Leuk weetje: sinds de start van WoodWatch in 2013 hebben zij tienduizenden bomen gedoneerd in Kameroen, Senegal, Kenia, Tanzania, Oeganda, de Filippijnen en Bolivia.

 

 

Door dit project worden gezinnen voorzien van duurzame voedselbronnen, veevoer, hout om te stoken en hebben zij materiaal voor het maken producten, die zij weer kunnen verkopen. Daarnaast zien ze hierdoor een toename van 400% in hun jaarinkomen, dit in slechts vier jaar tijd. En hebben ze als doel dat ze meer mensen uit de armoede willen halen.

De jonge bomen planten ze op systematische manier in periodes van vier jaar. Op deze manier kunnen gezinnen hun leven voor altijd positief veranderen. En wordt zelfs de biodiversiteit bevordert.

 

Woodwatch The FLORA Collection

Woodwatch The FLORA Collection
Woodwatch The FLORA Collection
Woodwatch The FLORA Collection

 

Waarom horloges van hout?

Naast het feit dat houten horloges beeldschoon en uniek zijn blijkt ook uit onderzoek dat voor de productie van de horloges, hout veel voordelen biedt in verhouding met vergelijkbare materialen. Het effect op de waterkwaliteit, koolstofemissie en de totale milieu-impact gemeten over de totale levenscyclus van het materiaal zijn hier enkele voorbeelden van. Het is namelijk zo dat de energie die nodig is om een houten horloge te maken vele malen lager ligt dan wanneer je een horloge van staal maakt. Dit betekent dat het maken van een houten horloge minder energie-intensief is dan horloges van metaal en staal.

 

Je vindt Woodwatch horloges & accessoires in de online store. Hier vind je ook o.a. het houten telefoon hoesje wat je op één van mijn foto’s ziet (en sinds die tijd niet meer van mijn iPhone afgekomen is), Macbook covers en hele fijne Pasjeshouders. Met de code ‘lindawholsome’ kun je jouw nieuwe Woodwatch (of gift) nu gratis voorzien van een persoonlijke boodschap.

Daarnaast kun jij als consument bij iedere bestelling er ook voor kiezen om voor slechts €5,- een extra boom te doneren aan het Smart Forests Project in Bolivia via Trees for All.

 

Draag jij dagelijks een horloge?

 

 

See you next time voetnot

 

 

 

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

13 Reacties

 1. 10 september 2018 / 12:25

  Wat leuk dat je naam er ook in gegraveerd staat. Ik vind het een mooi en heel natuurlijk ogend horloge.

 2. mieke | mieksmind
  10 september 2018 / 11:38

  wat een toffe foto’s heb je gemaakt! ik vind het goed bij je passen, echter vind ik het voor mijzelf niet zo passend.

 3. 10 september 2018 / 10:22

  Wat een prachtige beelden heb je gemaakt en met dat uitzicht wil ik ook wel eens wakker worden!

 4. 6 september 2018 / 10:54

  Oh, wat een mooierd! En zo bijzonder dat jouw blognaam en eigen naam erin gegraveerd zijn. Prachtig! Ik draag dagelijks een horloge en heb er meerdere. Voor iedere outfit heb ik dus wel eentje. Deze zou geweldig staan bij een naturel outfit!

 5. 5 september 2018 / 19:28

  Wat mooi en ook stijlvol! Een heel erg mooi sieraad. En wat zijn je foto’s weer prachtig!

 6. 5 september 2018 / 18:09

  Een mooi initiatief om bomen te planten in ruil voor een gekocht horloge. Dat zouden ze in Nederland (en Europa) ook mogen doen. Bossen verdwijnen zo snel.

 7. 5 september 2018 / 09:26

  Een prachtig horloge, met eendrachtig doel voor ogen, hier hou ik van!

 8. 5 september 2018 / 09:25

  Wat een mooi en subtiel horloge! Zelf draag ik regelmatig een horloge als accessoire, maar niet dagelijks.

 9. 5 september 2018 / 09:24

  Een prachtig horloge en zo’n verhaal erachter maakt dat ik het veel eerder zou kopen. Je foto’s zijn trouwens ook weer geweldig

 10. 5 september 2018 / 09:23

  Wat een mooi merk! Zo’n horloge dragen geeft je vast een fijn gevoel. De kleur van dat hout past erg goed bij je haarkleur. En wat een prachtige locatie, zeg! Dat balkon! ♥
  Ik draag een horloge, ja. Nuja, een Fitbit, maar daarop kan ik ook de tijd zien, haha.

 11. 5 september 2018 / 07:38

  Wauw, wat een schitterend en stijlvol horloge! Ik vind het hout je echt heel mooi staan. En extra leuk dat het horloge van binnen is gegraveerd 🙂 Een mooie aanwinst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Sustainable Fashion Journey Update
Sustainable Fashion Journey Update

[dropcap]H[/dropcap]et is alweer enige tijd geleden dat ik het roer omgooide en besloot om niet meer lukraak kleding te kopen....

Sluiten