Stijlvolle Koningsdag look

Koningsday is zo’n dag waarop het voelt dat je haast verplicht bent om iets leuks te doen. Heel leuk en aangenaam natuurlijk als het weer zich ervoor leent. Om dan uit te pakken met een oranje of rood-wit-blauwe outfit, je make-up prachtig te doen of om simpelweg te shinen met zo’n fout gesminkt vlaggetje op je wangen. Het is Nederland. Het is Koningsdag. En dat is de dag dat Nederlanders zichzelf massaal ontdoen van de normale kledingvoorschriften en het vooral heel oranje moet zijn. Zo’n dag waarop de beauty looks van beauty bloggers het eigenlijk altijd beter doen dan het gros van de mensen wat je tegen komt. Maar ach, ook met een paar borreltjes op gaat dat er steeds beter uitzien. Daarom, lieve mensen, de meest simpele look (als je het zetten van een eyeliner niet meetelt als je daar geen held in bent) die je voor deze dag kunt bedenken. Eentje waarvan jij misschien wel gaat denken, jáá dat is ook wel wat voor mij!

 

Stijlvolle Koningsdag look

 

Kingsday koningsdag look make-up oranje lipstick pupa milanoKingsday koningsdag look make-up oranje lipstick pupa milano

 

Vandaag was de dag, met de nadruk op was, de dag dat ik heel duurzaam en in de trend van slow fashion mijn kleding en andere frutsels die ik sinds de verbouwing van mijn appartement heb verzameld, in de binnenstad van Dordrecht zou gaan verkopen. Ik had er (op het hele vroege opstaan na) eerlijk gezegd best zin in. Maar aangezien mijn plannen letterlijk in het water vallen, ik niet tanden klapperend mét blauwe vingers op een kleedje in de binnenstad ga zitten, moet ik nog even gaan verzinnen hoe ik deze Koningsdag in ga vullen.

De oranje kleding, de kleuren van de vlag en een gek kapsel laat ik achterwegen. En ik verruil mijn rode statement lipstick voor een heldere oranje lipstick. Niet zo’n lipkleur die uit een smink bakje komt van de Blokker, maar een mooie chique oranje lipstick die ik naast mijn rode lipstick deze lente eigenlijk heel vaak draag.

Mijn ooglook houd ik erg rustig, ik ga voor het Basics palette van Urban Decay en ga voor zachte, matte kleuren om als het ware mijn ogen te shapen. Zo creëer ik extra diepte in mijn overhangende oogleden. Mijn wenkbrauwen zet ik donker aan om mijn gezicht meer vorm te geven, zeker omdat wenkbrauwen zo sprekend en bepalend kunnen zijn in een look. Voor de eyeliner gebruik ik de nieuwe bruine Pupa Vamp! Stylo Liner en ik maak het af met de Pupa Milano Diva’s Lashes, terwijl ik mijn wimpers netjes separeer met het borsteltje van de Roller Lash mascara van Benefit. Mijn holy grail op het gebied van mascara’s. Ik ga voor een koraal kleurige blush van Chanel die perfect aansluit bij deze mooie heldere oranje lipstick. Hij heeft een warme rode ondertoon waardoor hij vooral erg chique oogt. En dat vind ik eigenlijk bijzonder smaakvol en mooi.

 

Gebruikte producten

Benefit POREfessional – review
Essence all about matt! high covering concealer
The Body Shop Tea Tree Flawless BB cream 02
Anastasia Brows in a bloom
Essence all about matt! powder
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion – review
Urban Decay Naked Basics (het eerste palette)
Pupa Vamp! Stylo Liner 001
Urban Decay Flushed bronzer
Chanel Joues Contraste blush Malice – review
Pupa Milano Diva’s Lashes – review
I’m Pupa Lipstick I’m 300 Ultra Orange – review

 

Wat doe jij op deze koude en regenachtige KingsDay?
En vind jij het extra leuk om jouw look en/of outfit hierop aan te passen?

 

Bloglovin' buttonliefslinda2

Delen:

7 Reacties

 1. 28 april 2016 / 22:26

  Mooie look, kan ook na Koningsdag nog heel goed vind ik! Ik heb ook niet echt iets bijzonders gedaan, het was geen weer voor buiten brrr… Quality time met het gezin deze keer, dat kan ook binnen 😉

 2. 27 april 2016 / 15:44

  Hele mooie look meid. Hier maak je mij gelukkiger mee dan met rood-wit-blauw oogschaduw, glitters, kroontjes en hoedjes. Een oranje lipstick draag ik zelf toch al graag, hihi. Wij doen niets bijzonders vandaag. Sofie en ik genieten een dagje extra van papa en manlief, die lekker vrij is. Vanavond gaan we wel lekker uiteten 🙂 Fijne dag verder! X

 3. 27 april 2016 / 12:16

  Ziet er goed uit! Toch nog feestelijk met de lipstick! Ik maak er een rustige dag van, fijne dag 😀

 4. 27 april 2016 / 11:08

  Je hebt er een mooie look van gemaakt! Ik ga voor oranje lipstick 🙂

 5. 27 april 2016 / 10:09

  Wat leuk om ook eens een look te zien die ik kan namaken, haha. Zonder glitters, veren en vlaggen op mijn oogleden! Heel stijlvol en de lipstick staat je geweldig!

 6. 27 april 2016 / 09:42

  Mooie look. Vandaag doe ik he-le-maal niks dus maak ik ook geen bijzondere look. Anders had ik sowieso mijn oranje lipstick uit de kast getrokken haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
the power of beauty bloggers
The Power of Beauty Bloggers

De materialistische wereld waar wij in leven bombardeert ons met reclames, advertenties en Instagram feeds waar je ú tegen zegt, de hele...

Sluiten