Positief blijven in stressvolle tijden

Positief blijven in stressvolle tijdenBiesbosch, Dordrecht

Een nieuwe blog maken, ik vind het lastig. Ik merk heel erg dat het nieuws rondom het Coronavirus iedereen in zijn greep heeft en de boventoon voert. En dat is begrijpelijk. Er gebeuren dingen die wij simpelweg nog nooit mee hebben gemaakt. En omdat er steeds weer een nieuwe bak met informatie vrijgegeven wordt, blijf je automatisch hongerig naar meer. Daarom vandaag een blog die, opnieuw, in het teken staat van het Coronavirus. En hoe je positief kunt blijven in stressvolle tijden.

 

 

– Positief blijven –

in stressvolle tijden

 

Magnolia Bloesem Lente

 

– De kracht van positief denken –

 

Geniet van de kleine dingen

Hoera, de lente lijkt nu ein-de-lijk hier te zijn. Her en der vinden we prachtige bomen gevuld met bloesem en zelfs de Magnolia staat weer in bloei. Een prachtig gezicht vind je niet?

Ga er eens op uit met je camera en maak wat foto’s in de natuur. Maak een extra lange wandeling met de hond (of zonder). Geniet van het lentezonnetje in je tuin of op je balkon. Kan je deze gelijk even ‘lente-proof’ maken. Wel zo gezellig!

Genieten van de kleine dingen kan ook in een lekkere kop thee zitten, genieten van een heerlijke maaltijd. Het doen van een spelletje en het kijken van een mooie film. Het zal je in ieder geval helpen om je gedachten even van het Corona-nieuws af te leiden en in je ‘eigen bubbel’ te komen.

 

Wat maakt jou gelukkig?

Do more of what you love, and do lot’s of it. Het is in tijden als deze, ongekende crisistijden met maatregelen die vaak alleen in oorlogstijd worden genomen, dat we vaker vergeten te doen waar wij blij en vrolijk van worden. Als je beter in je vel zit zul je zien dat je tegelijkertijd meer aankunt, en er een positieve gedachten stroom op gang komt.

Ga eens dansen, naar buiten, hard met je favoriete nummer meezingen of de planten vertroetelen en water geven. Do what makes you, YOU. And do lot’s of it. Vertel mij eens, wat maakt jou blij?

 

Magnolia Bloesem Lente wallpaper

 

– Positief blijven begint bij jezelf –

 

Wees mild voor jezelf

Het is altijd al belangrijk geweest om goed voor jezelf te zorgen, maar in deze tijden helemaal. Neem wat extra tijd voor Self-Care als je slecht in je vel zit. Neem een warm bad of een douche. Brand wat kaarsjes, zet rustige muziek op en praat over je ervaringen en misschien wel angsten met alles. Drink daarnaast ook voldoende water, eet net wat meer verse groenten of fruit en laat al het junk food even voor wat het is.

Ben jij het gewend om alle dragen druk te zijn en heb je het gevoel dat je door de maatregelen die zijn getroffen, in een gat bent gevallen? Wees dan extra lief voor jezelf. De nieuwe situatie is bizar, het is net of ik naar een slechte speelfilm kijk, en geef jezelf vooral de tijd om hieraan te wennen. Je zult zien dat je vanzelf wel weer je draai gaat vinden.

 

Toon je dankbaarheid, noem het op

Het klinkt misschien heel suf, klein en voor de hand liggend, maar door het simpelweg uit te spreken van waar jij dankbaar voor bent, kun je al heel snel jouw ‘vibe’ veranderen. Iets wat wij, door alles wat er gebeurd en vaak ook wel door de normale dagelijkse sleur, al snel vergeten.

Spreek het uit naar jezelf, maar ook naar een ander. Laat een ander iets vaker weten dat je blij bent dat diegene in je leven is, dat je dankbaar bent voor wat diegene voor je doet. Je zult zien dat het aanstekelijk werkt!

 

Magnolia Bloesem Lente wallpaper

 

– Oplossingsgericht denken –

 

Maak een dagplanning

Heb je het gevoel dat je met 100km per uur uit de bocht gevlogen bent omdat je hele leven met deze ‘halve lockdown’ nu op zijn kop staat? En zit je hoofd hierdoor compleet vol? Dat is meer dan logisch. Je ben ineens je dagelijkse bezigheden en structuur kwijt.

Werk je nu thuis of werk je voor jezelf en vallen de opdrachten weg? Kijk dan naar wat je simpelweg wel kunt doen. Zijn er achterstallige taken die je nu kunt doen? Of kun je misschien wel vooruit werken of toch de schouders eronder zetten en toch die nieuwe lay-out klaarmaken en online gooien.

Probeer een dag- of weekplanning voor jezelf te maken. Spreek met jezelf (of werkgever) af welke uren je gaat werken, en wanneer je iets gaat doen. Door duidelijkheid te scheppen en structuur terug te brengen in je dagelijkse leven zul je merken dat je langzaam aan weer ruimte gaat krijgen in je hoofd en gedachten.

 

Zeg vaker ‘nee’ tegen de informatie stroom

Kan jij moeilijk omgaan met het nieuws en merk je dat je de hele dag het nieuws wilt checken, en neemt dit gevoel jou over? Plan dan enkele momenten in om dit te doen. Zo heb je meer tijd om alles te verwerken, creëer je meer rust én meer tijd om afleiding te zoeken. Dat helpt jou ook om positief te blijven.

 

 

Heb je nog geen idee wat je met alle extra vrije tijd gaat doen? Ik zette alvast 40 dingen op een rijtje die je kunt doen nu je thuis zit vanwege het Coronavirus

 

 

Waar ben jij dankbaar voor?

 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

9 Reacties

 1. 27 maart 2020 / 10:23

  Ik ben dankbaar voor mijn familie en onze tuin,. Want dankzij onze grote tuin (Die nog wel eens goed onderhanden genomen moet worden) hebben wij een plek om nu lekker buiten te zijn en van het zonnetje te genieten

 2. 25 maart 2020 / 14:28

  Van de kleine dingen genieten, dat roep ik al jaren haha. Helpt wel hoor.

 3. 23 maart 2020 / 12:34

  Sinds de coronat-tijd spreken we elke avond in bed naar elkaar uit waar we die dag dankbaar voor waren. Een hele fijne gewoonte want anders ga ik echt met nare gedachtes slapen.

 4. 20 maart 2020 / 20:06

  Die laatste tip vind ik een hele goede. Ik merkte ook dat ik mijzelf helemaal gek maakte met alle informatie. Als je dat een beetje probeert te filteren is het een stuk beter te handelen.

 5. 19 maart 2020 / 15:16

  Hele fijne tips! Ik probeer ook zoveel mogelijk positief te blijven en dan krijg ik van mijn vriend te horen ‘neem je het allemaal wel serieus?’

 6. 18 maart 2020 / 22:11

  Vooral aan het beperken van ál die berichten, die vaak veel informatie herhalen, heb ik nu behoefte, merk ik. Mooi om het dan te vervangen voor een positief tegengeluid.

 7. 18 maart 2020 / 20:17

  Ik vind een nieuwe structuur vinden in de dag een grote uitdaging. Mijn man en ik werken beiden thuis en hebben onze dochter van 3 jaar thuis. Echt wel pittig

 8. 18 maart 2020 / 20:04

  Wat een mooi artikel! Dat is ook mijn motto hoor: altijd positief blijven. Ook in dit geval moeten we positief blijven en er het beste van maken. We kunnen blijven klagen, maar dat heeft echt geen zin.

 9. 18 maart 2020 / 17:38

  ik blijf zeker wel positief en ondanks ik een risico ben laat ik me echt niet gek maken. ik denk zo je krijgt het of je krijgt het niet klaar 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Self-Care Het beste uit jezelf halen tijdens Coronastress
Self-Care | Het beste uit jezelf halen tijdens Coronastress

Venlo, Limburg [dropcap]I[/dropcap]n roerige tijden is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Of je nu thuis zit...

Sluiten