Nudes for Christmas

Ik vind het heerlijk om buiten de lijntjes te kleuren. Om net iets anders te doen dan wordt verwacht. Kerstoutfits hebben namelijk vaak dezelfde ingrediënten. De kledingstukken verschillen, net als de schoenen en de accessoires. Maar de algemene kleuren zijn toch vaak erg donker en neigen veel naar het zwart en rood. Met hier en daar een gezonde dosis glitters en franjes. Laten we vooral de klassieke rode nagellak en lipsticks niet vergeten. Dit jaar ga ik het anders doen. Er hangt weliswaar een rood jurkje klaar voor de feestdagen. Maar de basis blijft hetzelfde. Outfits opgebouwd uit natuurlijke kleuren. Outfits die nog dichter bij mij liggen. Langzaam krijgt met garderobe steeds meer vorm. En ik laat je vandaag een nieuwe outfit zien, Nudes for Christmas. Perfect voor een kerst borrel of een diner in de stad.

 

– Nudes for Christmas –

Christmas outfit without breaking the bank

 

Christmas outfit Linda's Wholesome Life Dordrecht centrum

Christmas outfit Linda's Wholesome Life
Dordrecht oud centrum
nude Christmas outfit Linda's Wholesome Life

Christmas outfit Linda's Wholesome Life Yeezy Boost All White
Christmas outfit Linda's Wholesome Life Dordrecht

 

– Nudes for Christmas –

the festive season

Alhoewel ik het onwijs leuk vind om een speciale outfit aan te schaffen voor de feestdagen. Vind ik het een nóg leukere uitdaging om een alledaagse outfit om te toveren tot een casual chique outfit. Een feestelijke outfit zonder dat het een vermogen kost. Want hoe leuk het ook is om speciaal voor Kerst een outfit aan te schaffen, vind ik het veel fijner als ik weet dat ik deze items, weliswaar los van elkaar en misschien ook wel anders gestyled, nog vaker zal dragen.

Zoals ik vertelde heb ik wel een rood jurkje gekocht. Een feestelijk en klassiek jurkje wat ik met meerdere gelegenheden kan dragen. Gestyled met items die ik al in mijn kast had. Of met neutrale basics die ik de afgelopen weken heb gekocht. Ik heb namelijk met Black Friday hele fijne basis items gekocht. En vanuit die basis kan ik makkelijk verder bouwen.

Nudes zijn echt mijn favorieten. Altijd al geweest. Maar ik heb deze kleuren lang niet gedragen omdat ik bang was dat het te saai of te standaard was. Wat ik ook probeer, ik kom in mijn interieur en met mijn kleding altijd weer op deze kleuren uit. Ik voel mij hier lekker in, dat geeft zelfvertrouwen. En je goed voelen in een outfit die bij je past is altijd belangrijker dan een trend volgen waar jij je niet lekker bij voelt.

Leuk weetje; op de tas en de riem na is de gehele outfit nieuw én vegan. Ik vind het steeds belangrijker om te weten welke materialen er gekozen zijn. Nu heeft vegan leer nog steeds een negatieve impact op de wereld, maar het is wel een grote stap voorwaarts omdat er geen dieren voor gebruikt zijn.

En ook met kerst verkies ik comfort vaak boven mijn heals. Ze zijn prachtig en elegant, maar die dagen spierpijn erna heb ik er gewoon niet voor over. Deze loafers zijn extra feestelijk en passen al snel bij een outfit.

Christmas outfit Linda's Wholesome Life Dorothy Perkins loafers
Christmas outfit Linda's Wholesome Life Yeezy
Christmas outfit Linda's Wholesome Life Yeezy All White
Christmas outfit Linda's Wholesome Life

 

– Nudes for Christmas –

outfit details

De jas kocht ik tijdens de Black Friday deals afgelopen november. Het is niet perse een hele duurzame jas omdat hij bij de H&M vandaan komt. Wel heb ik gekozen voor een diervriendelijke optie, een vegan jas. Ik was al langere tijd opzoek naar een mooie beige jas en die heb ik hierin wel gevonden. De jeans is ook van H&M, en vegan. Het blijft soms echt een uitdaging om een jeans zonder leren plaatje op de achterkant te kopen.

De top is beige en heeft hele fijne strikjes aan de mouwen waardoor hij de outfit toch een feestelijke touch geeft. Ik ben nou eenmaal niet iemand die all-in gaat en zich onderdompelt in een bak met glitters. Wel hou ik van een iets lossere outfit, dan rekt hij tenminste een beetje mee na de maaltijd.

Wat schoenen betreft kan je met een nude kleurige outfit wel alle kanten op. Je kunt kiezen voor statement schoenen, hakken, chique loafers of lekker zittende sneakers. Ik ben dol op mijn Yeezy Boost All White sneakers en deze kunnen de outfit een fijne casual en sportieve feel geven. En geheel volgens de trend gekleed met hoge sokken. De loafers zijn van Dorothy Perkins en van vegan leder gemaakt. Het voetbed is niet fantastisch, maar ze zijn ook niet gekocht om hele lange afstanden mee af te leggen. Chique zijn ze zeker, het was liefde op het eerste gezicht.

De sieraden die ik draag zijn vintage family pieces en mijn oorbellen en Luna necklace zijn van Neinties. Een duurzaam sieraden merk met prachtige elegante statement pieces.

Mijn tas is van Marc Jacobs en mijn riem is van Gucci. Het zijn lederen items die ik al wat langer in mijn kast heb, maar mocht je dezelfde willen kopen, ze zijn beiden nog verkrijgbaar. Het zijn bijzondere statement pieces en geven mijn outfit een feminine touch.

Christmas outfit Linda's Wholesome Life
Christmas outfit Linda's Wholesome Life
Christmas outfit Linda's Wholesome Life
Christmas outfit Linda's Wholesome Life Kerstmarkt Dordrecht

Christmas outfit Linda's Wholesome Life

Christmas outfit Linda's Wholesome Life
Dordrecht centrum
Christmas outfit Linda's Wholesome Life

 

It’s time to talk about beauty

Omdat deze outfit vrij neutraal is kan je met je make-up alle kanten op. Je kunt voor een hele neutrale make-up look gaan, of juist uitpakken. Een feestelijke smokey eyes maken, iets met glitters creëren of voor een prachtige rode lipstick gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Mocht je bang zijn dat je lipstick na het eten all over the place zit kan je natuurlijk ook voor een iets warmere nude tint kiezen. Daar kan niet veel bij fout gaan.

En ook voor kapsels zijn de mogelijkheden eindeloos. Ieder jaar weer neem ik mijzelf voor om hier de tijd voor te nemen en mijn haar mooi te krullen. Maar op de een of andere manier komt er altijd iets tussen en eindig ik met mijn signature look. And it’s all fine by me.

 

Weet jij al welke outfit(s) jij ga dragen deze kerst?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

 

Christmas outfit Linda's Wholesome Life Yeezy Boost all White
Christmas outfit Linda's Wholesome Life

11 Reacties

 1. 17 december 2018 / 10:49

  Wat een mooie foto’s weer! Ik vind het hele fijne rustige kleuren!

 2. 14 december 2018 / 20:06

  Toffe outfit heb je aan. Je outfit blend ook helemaal in met de foto’s, erg mooi weer.

 3. 14 december 2018 / 17:33

  Echt een hééle mooie outfit. Ik zou dit ook zo dragen, en je hebt ongelooflijk mooie foto’s gemaakt.

 4. 14 december 2018 / 13:34

  Ik ga in ieder geval iets aantrekken dat lekker zit : ) Ik vind die nude tinten erg mooi. Van mij hoeft al dat rood niet perse.

 5. 14 december 2018 / 09:58

  Prachtig kleur. Het staat je mooi met dit tint. Alleen voor mij graag laarzen of sneakers dragen. Ik krijg koude voeten straks. Brrrr

 6. 14 december 2018 / 08:57

  Ik vind deze tinten heel mooi en netjes staan. Ik zou ook voor de sneakers of laarsjes gaan want ik heb snel koude voeten. Met de feestdagen wordt het een jurkje hier wat ik aan trek.

 7. 14 december 2018 / 07:36

  Totaal mijn kleur niet! Ik sta er helemaal niet mee!
  Maar jij straalt!

 8. 13 december 2018 / 23:51

  Wat zie je er prachtig uit en wat staat deze outfit je geweldig goed! Extra leuk natuurlijk dat de outfit een vegan tintje heeft. Jij kunt nude tinten ontzettend goed hebben. Ik vind je schoenen ook heel erg tof trouwens, ook al lopen ze niet geweldig 😉

 9. 13 december 2018 / 19:54

  Wat een mooie foto’s zeg! Ziet er ook erg leuk uit daar!

 10. 13 december 2018 / 08:56

  Ik houd wel van dit soort tinten <3 Al zou ik wel koude voeten krijgen haha, ik moet echt laarsjes aan met deze kou!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Gift Guide dieGift Guide dierproefvrij parfumrproefvrij parfum
Gift Guide – Dierproefvrije Parfums

[dropcap]I[/dropcap]n de aanloop naar kerst deel ik een aantal Sustainable Gift Guides. De Gift Guide van vandaag staat geheel in...

Sluiten