Nieuwe haar routine | Guhl Vochtherstel lijn

 

Guhl Vochtherstel lijn

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

Voor ik overstapte op de Vochtherstel verzorgingslijn van Guhl waste ik mijn haar andersom. Deze lijn heb ik wel in de juiste volgorde gebruikt. Wat wilt zeggen dat ik eerst de shampoo aanbreng, hierna de conditioner en met enige regelmaat de Daily Moisture Spray aanbreng.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

De shampoo ruikt lekker (tropische fruitige geur) en is zuinig in gebruik. Met een kleine hoeveelheid weet ik mijn haar al goed schoon en vet vrij te maken. Een enkele keer (als mijn haar echt erg vet is) wil ik het nog weleens een tweede keer wassen omdat het schuim de eerste keer iets minder opkomt en hij hierdoor ook iets minder pakt. Mijn haar voelt schoon aan en leek na 1 á 2 weken echt al op te leven. Dat vind ik verrassend snel voor mijn droge lokken.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

De shampoo is verrijkt met de Babassu olie. Deze olie is vooral erg populair onder vrouwen uit Zuid-Amerika en staat bekend als een verzorgende, drogende olie. Wat inhoud dat de olie bestaat uit meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor wordt er vocht opgenomen in het haar en het vette van de olie niet.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

Mijn haar was ik om de 2 á 3 dagen, en dit wil ik eigenlijk verder op gaan bouwen. Maar voor nu werkt deze routine het beste voor mijn haar. De conditioner is iets minder zuinig in gebruik (ik vraag mij ook altijd af waarom deze flessen niet iets groter zijn dan die van de shampoo) maar laat zich ook makkelijk in mijn haar verdelen. Om te voorkomen dat mijn hoofdhuid snel vet wordt breng ik hem rijk op mijn punten en de lengtes van mijn haar aan. De geur is iets minder sterk dan die van de shampoo, maar geeft nog steeds een verrijking aan een douche.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

Het fijne van de conditioner is dat je hem niet heel lang in je haar hoeft te laten zitten om het optimale resultaat te behalen. Lang douchen is fijn, maar uiteindelijk is het toch fijn als jouw haar wassen vlot verloopt. Zorg er wel voor dat je hem grondig uitspoelt.

 

Mijn haar reageert erg goed op de combinatie van de shampoo en de conditioner. Het ziet er een heel stuk verzorgder uit, ik kan het makkelijker doorkammen en ook breekt mijn haar minder snel af. Hierdoor heb ik meer volume gekregen en ook de natuurlijke glans ziet er zoveel mooier uit dan futloos, dof en broos haar. En dit zonder het te verzwaren.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

De Daily Moisture Spray is een combinatie spray en dit houd in dat je hem voor gebruik goed moet schudden (zoals op de foto). Het bestaat uit een lichter gedeelte wat bovenop drijft, en dit zorgt ervoor dat droge haardelen herstelt worden en maakt de structuur gladder. Het gekleurde gedeelte werkt gericht aan een langdurige vochtopslag in het haar. Zo heb je ook op de langere termijn profijt van deze producten. Qua geur is hij net zo sterk als de shampoo maar ruikt hij iets wat chemisch wanneer je hem aanbrengt. Dit trekt wel snel weg en de bloemige, fruitige geur blijft nog een poos hangen als een haar parfum. Siliconen zijn sterk vertegenwoordigd in deze spray die je op droog en handdoekdroog haar aan kan brengen. Hij zorgt voor een betere doorkambaarheid van het haar, zonder het vet te maken of te verzwaren.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

Persoonlijk vind ik de spray erg fijn in gebruik. Wanneer mijn haar door slecht weer erg droog is breng ik hem na het douchen graag aan voor extra hydratatie. Ook tussen de wasbeurten in vind ik het erg fijn om de Daily Moisture Spray aan te brengen. Zo ziet mijn haar er in een handomdraai weer voller en gezonder uit.

 

Guhl Vochtherstel haarlijn shampoo conditoiner crèmespoeling Daily Moisture Spray review

 

Mijn haar ziet er na 1 á 2 weken wassen al een stuk gezonder uit. Mijn haar was daarentegen ook heel erg droog en haast opgegeven. Dit komt door een combinatie van het verven van mijn haar, maar ook mijn medicijn gebruik sluit ik niet uit. Mijn haar was zo droog dat mijn kapster zelfs voorstelde mijn haar een stuk korter te knippen. Ik ben erg blij dat ik deze shampoo een kans heb gegeven en ben onwijs blij dat mijn haar er een stuk vitaler uitziet. Het heeft zijn glans en volume terug gekregen zónder dat er een schaar aan te pas is gekomen!

 

♡ Guhl Vochtherstel shampoo 250 ml €6,99
♡ Guhl Vochtherstel Conditioner 200 ml €6,39
♡ Guhl Vochtherstel Daily Moisture Spray €7,09

 

Weet jij wat voor type haar jij hebt?

 

liefslinda2Bloglovin-button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

12 Reacties

 1. 30 januari 2020 / 12:07

  Ik ben dol op alle Guhl producten! Ik blijf altijd standvastig dezelfde lijn gebruiken, maar deze klinkt ook erg goed. Ik ga deze absoluut proberen na je fijne review!

 2. 14 januari 2020 / 15:43

  Ik gebruik zolang ik mij kan herinneren al producten van Guhl, maar eigenlijk altijd dezelfde.. Deze heb je fijn en uitgebreid beschreven, dankjewel!

 3. 5 april 2016 / 12:16

  Ziet er goed uit, lijken me fijne producten! Guhl is eigenlijk een merk dat ik weinig gebruik maar ik wel erg benieuwd naar ben.

 4. 4 april 2016 / 22:56

  Deze lijn ruikt inderdaad heel erg lekker tropisch! Dat heb ik zelf ook al eens ervaren met de crèmespoeling. Je foto’s zijn weeeeeer prachtig Linda!

 5. 4 april 2016 / 18:57

  Ik heb de paarse producten van Guhl geprobeerd, ik ben daar erg benieuwd naar

 6. 4 april 2016 / 13:47

  Super fijn dat deze shampoo echt iets doet voor je haar! Mijn haar is ook erg droog maar vooral pluizig, ik zoek er ook nog steeds een oplossing voor.

 7. 4 april 2016 / 13:30

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik gebruik zelf nooit Guhl omdat ik liever dierproefvrije merken gebruik.

 8. 4 april 2016 / 11:06

  Ik heb deze lijn nog nooit gebruikt, maar hij klinkt wel heel fijn! -x-

 9. 4 april 2016 / 10:58

  Dit klinkt wel echt enorm fijn! Met het warme weer dat er (hopelijk) aan komt, kan ik dit zeker wel gebruiken 😀 Bedankt voor de fijne review 🙂

 10. 4 april 2016 / 10:37

  Oeh fijne routine, ik gebruik eigenlijk nooit producten van Guhl. Misschien moet ik dat toch maar eens gaan proberen!

 11. 4 april 2016 / 06:41

  Ik vind de producten van Guhl altijd erg fijn, al heb ik vaker Andrelon in huis. Ik moet zeggen dat deze lijn erg goed klinkt. Producten die mijn, toch al vrij lange en dikke, haren niet verzwaren klinken altijd goed :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lifestyle by linda mini road trip europe trier
Mini Road Trip door België, Luxemburg & Duitsland | Vlog

Hi iedereen! Ik hoop dat iedereen een fijn Paasweekend achter de rug heeft en genoten heeft van de korte week...

Sluiten