Lush hair issue | Curly Wurly & Big shampoo & andersom wassen

 

Curly Wurly & Big shampoo & andersom wassen

 

3

Je haar andersom wassen

De normale manier van wassen is de meest bekende manier van wassen. Je gebruikt een shampoo om jouw haar te reinigen en vervolgens pak je een conditioner die voor jouw haar geschikt is en deze laat je een poosje intrekken voor je het grondig uitspoelt. Nu kan een conditioner de eigenschap hebben dat hij jouw haar verzwaart en ook laat hij al snel een vettig laagje achter op jou hoofdhuid. Haar kan best snel vet worden, en dan bedoel ik natuurlijk de hoofdhuid, en het verspreid zich al snel door naar de rest van de aanzet van je haar. Eerst een conditioner gebruiken om je haar te voeden (of begin voor een uitgebreide reiniging eerst een olie) om je haar vervolgens te reinigen met een shampoo kan je haar meer volume geven en het zal schoner aanvoelen. Hierdoor blijft je hoofdhuid langer vet vrij en kan je langer genieten van jou vers gewassen coupe.

Een volgende uitdaging voor mijzelf is om een conditioner te vinden die geen siloconen en parabenen bevat. Deze Big Solid Conditoiner  van Lush staat dan ook hoog op mijn wishlist.

12

Curly Wurly kokosshampoo

Deze shampoo heb ik eigenlijk per toeval ontdekt, mijn vriend nam hem mee omdat we beiden dol zijn op kokos, en wat deze shampoo doet en waar hij voor is had hij eigenlijk niet gezien. Het is een voedende shampoo voor mensen met krullend haar, krullend haar is vaak droog en kan dan wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Hij zorgt ervoor dat jouw haar schitterend in model valt en veerkrachtig blijft. Maar ook mensen met stijl haar kunnen de shampoo gebruiken, hij zorgt namelijk voor een mooie glans. Lush noemt hem zelfs het trpoische zusje van BIG, de shampoo die ik zo ga behandelen.

11Deze Curly Wurly is niet zomaar een kokosshampoo, hij ruikt niet alleen heerlijk naar kokos en vanille maar bevat ook échte stukjes kokos in de shampoo. Als je goed kijkt kun je ze al ontdekken op de foto’s. En dat maakt deze shampoo wel erg bijzonder.

9

Ingrediënten

Ammoniumlaurylsulfaat, Kokos rasp, Cetearyl alcohol, Propyleen glycol, Water (Aqua), Citroensap, vers, biologisch, Glyceryl Stearaat & PEG-100 Stearaat, Parfum, Lijnzaad infusie, Papaja, vers, Lauryl betaïne ,Eieren vrije-uitloop vers, Cacaoboter, fair trade biologische, Kokosolie, extra virgin, Shea Boter, Jojoba olie, biologisch (Simmondsia chinensis), Avocadoboter, Fair Trade Vanille absolue, Vetiverolie, essentiële, Benzoë gom,Olijfolie, extra virgin, biologisch, Alkanet extract, Lanoline (Lanolin), Cetrimonium bromide, *Coumarin.

Komt van nature voor in etherische oliën.

Door de voedende mix van cacaoboter, kokosboter en avocadoboter haalt deze shampoo de pluis uit je haar.

10

Lush curly wurly kokosshampoo review blog beauty fresh handmade cosmetica

De substantie van de shampoo is dik en vol, het lijkt wel of je letterlijk een schep kokosvet pakt uit de pot. Ik breng de shampoo aan op de onderkant van mijn haar en breng hem tot zo’n 15 cm van mijn hoofdhuid af aan nadat ik mijn haar eerst met een conditioner heb gewassen. Je hebt maar een klein beetje nodig en je zult zien dat wanneer je het samen met wat water in masseert hij zal gaan schuimen. Vervolgens laat ik hem even intrekken en spoel ik hem met wat extra aandacht uit, de witte stukjes kokos willen namelijk gemakkelijk achterblijven in mijn haar. Nadat ik mijn haar uitgespoeld heb dep ik het droog met een knedende beweging, er zullen nu nog meer stukjes kokos uitvallen. Vervolgens wikkel ik mijn haar in een handdoek en laat ik het even drogen voor ik daarna alle stukjes uit mijn haar kan schudden.

Conclusie

Het is even wat werk om de shampoo helemaal uit je haar te verwijderen, maar omdat hij mijn haar goed voedt, de pluis haartjes laat verdwijnen en een mooie glans achterlaat op mijn zachte haar vind ik dat helemaal niet erg. Ik ben meer dan tevreden over deze shampoo en ben erg blij dat ik deze per toeval heb ontdekt. Hij werkt fijn, verzorgt mijn haar tot in de puntjes, mijn haar is sterker, veerkrachtiger en hiernaast is de shampoo hij ook erg zuinig in gebruik. Omdat ik het wassen van mijn haar nu eindig met een siliconen vrije shampoo merk ik dat ik ook minder last heb van onzuiverheden op mijn rug, een win win situatie!

De Curly Wurly kokosshampoo is verkrijgbaar in de webshop en winkel van Lush voor €16,75 (220 gram). 

6

BIG zeezoutshampoo

Naast een droge huid kan mijn hoofdhuid ook erg droog zijn, trekkerig aanvoelen en eczeem op deze plek is mij ook niet vreemd. Omdat mijn huid altijd erg goed op zeezout reageert (oud Hollands recept van moeders dat mij van baby af aan al helpt) had ik de hoop dat deze zeezoutshampoo mijn hoofdhuid tot rust zou kunnen brengen. Hiernaast geeft hij ook extra volume aan het haar, dit effect word na een tweede keer wassen alleen maar versterkt. Ook werkt het in mijn geval goed tegen een vette hoofdhuid en wondjes op mijn hoofdhuid, deze worden goed gezuiverd en ik merk dat ik hier steeds minder last van heb. Big is geschikt voor alle type haar of je nu lang of kort haar hebt, donker of licht, stijl of krullend, iedereen kan deze shampoo gebruiken.5

Ingrediënten

Zeezout, grof, Sodium Laureth Sulfaat,Citroen infusie, vers, biologisch, Zeewater, vers, Zeewierinfusie, gezaagde zee-eik, Lauryl betaïne, Limoensap, vers, biologisch, Kokosolie, extra virgin, Neroli essentiële olie, Mandarijn essentiële olie, Fair Trade Vanille absolue, Oranjebloesem absolue, *Limonene, Methyl ionone, Parfum.

Komt van nature voor in etherische oliën.

Aan deze Big shampoo zijn zeewier en kokos toegevoegd omdat zij een verzachtende  kenmerk hebben en zorgen voor mooi en zacht haar. Verse limoen en citroen zijn toegevoegd om jouw haar van een prachtige glans te voorzien.

4Van deze shampoo heb je ook maar weer een klein beetje nodig en breng het aan op jouw hoofdhuid en masseer hem dan heerlijk in. Met de grove stukken zout erin voelt het ook als een heerlijke massage. Ik gebruik deze shampoo op de eerste 15 cm van mijn haar, zo kan ik het namelijk goed in masseren en zorgt ik er hiermee voor dat alle vettige resten van de conditioner worden verwijderd. Voor de rest van mijn haar gebruik ik de Curly Wurly shampoo, omdat mijn geverfde haar wel wat extra liefde kan gebruiken. Beiden laat ik ze even intrekken voor ik het opnieuw even nat maak, in masseer (je zal merken dan de grove zout stukken dan al grotendeels opgelost zijn) en vervolgens grondig uitspoel.

7De fijne geur die deze Big heeft komt van vanille, de sinaasappelbloesem, mandarijn en neroli (deze olie wordt gewonnen uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom). Het is een frisse zomerse geur die mij iedere wasbeurt weer aan een dag op een tropisch strand doet denken. Mijn ritueel is met de Curly Wurly shampoo erbij helemaal compleet.

13Hier kan je goed zien hoe grof deze shampoo is, hij is duidelijk vloeibaarder dan de Curly Wurly en deze is dan ook meer met een pudding te vergelijken, zonder het ‘gelly’ gedeelte.

14De shampoo gemengd met wat water, je ziet dat hij al lichtjes begint te schuimen.

15Al snel zie je dat de grove zeezout overblijft, deze zal wel verder smelten op je warme hoofdhuid en tussen je haar.

Conclusie

Maar haar voelt schoon, zacht en fris aan. De droge, trekkerige plekken zijn in de loop van tijd langzaam aan verdwenen en mijn hoofdhuid heeft een boost gehad. Omdat hij ook volume geeft valt mijn haar heel erg mooi en ruim, zeker als ik mijn vers gewassen haar krul valt het met veel volume vanaf de kruin en is de rest van mijn haar goed gevoed door de Curly Wurly kokosshampoo. Mijn haar blijft ook langer fris en ik was het nu om de 3 á 4 dagen, en hierdoor doe ik erg lang met beide potten (zeker wel 6 maanden).

Voor een pot van 330 gram betaal je €18,25, de BIG zeezoutshampoo is verkrijgbaar in de webshop en in de winkels van LUSH. 

2

Dat waren dan mijn beauty geheimen voor haarverzorging

Zelden ruikt je haar zo lekker na het wassen en ruim 24 uur later ruikt mijn haar nog heerlijk, niet één andere shampoo heeft dit kunnen evenaren. Mijn haar valt mooi, ziet er fris en gezond uit en dat terwijl ik mijn haar regelmatig bijkleur met permanente verf. Het enige wat ik toevoeg is een beetje Miraculous Oil van Garnier aan de punten van mijn haar, en mijn haar is good-to-go.  Wat mij betreft is het andersom wassen van je haar echt een uitvinding, mijn haar is lichter en valt met een natuurlijke slag.

 

Ben jij al bekend met het andersom wassen van je haar?
En wat is jou holy grail op het gebied van haarverzorging?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

18 Reacties

 1. Melissa
  22 april 2017 / 09:15

  bedankt vor je review. jammer dat er sulfaten inzitten!

 2. christa
  17 november 2015 / 14:27

  Bedoel het niet vervelend hoor.. Maar je tekst staat vol taalfouten. Het is jouw, niet jou… Verder wel fijne review!

 3. 31 maart 2015 / 22:19

  Oehh wat een leuke review van beide producten. Ik moet zeggen dat ik heeel weinig producten van Lush koopt omdat ik niet precies weet wat ik moet halen maar dit is wel interessant. Ik vraag me af of fie Curly Wurly goed werkt op kroeshaar….

 4. 31 maart 2015 / 20:57

  Ik ga het andersom wassen eens proberen! Alleen houd ik er niet van dat het zolang duurt voordat de shampoo eruit gewassen is dus ik hud het gewoon bij mijn vertrouwde flessen haha!

 5. 31 maart 2015 / 20:20

  Ik ken het andersom wassen door MissLipgloss en ik vond het in het begin zo gek!! Ik heb me ook vaak nog vergist haha… Maar het werkt echt! En mijn tip voor sluik en dun haar is ; arganolie!

 6. 31 maart 2015 / 20:17

  Ik ben heel benieuwd, zowel naar de methode als naar de producten 🙂

 7. 31 maart 2015 / 18:01

  Ik ben heel erg benieuwd hierna, echt wat het nou voor mijn haar zou doen

 8. 31 maart 2015 / 17:16

  een aangename geur is heel fijn alleen vind het wel prijzig en houd er niet van als iets dik is..

 9. 31 maart 2015 / 15:10

  Het lijken me echt hele fijne producten voor het haar maar ik vind het stiekem zo duur! Wel ga ik de tip voor het andersom wassen eens proberen, misschien is dat wel al een oplossing.

 10. 31 maart 2015 / 12:09

  Dit lijken mij echt top producten. Helaas houd de prijs mij tegen..

 11. 31 maart 2015 / 12:09

  Ik was al een lange tijd benieuwd naar die shampoo voor krullend haar. Gauw uitproberen dus!

 12. 31 maart 2015 / 10:12

  Wat een heerlijk conpleet artikel! Ik heb nog nooit een shampoo van Lush geprobeerd. Stukjes kokos in mijn haar lijkt mij niet ideaal, maar ergens maakt dit het wel een heel ritueeltje, hihi. Daarbij hou ik heel erg van fris ruikend haar. Mmm, toch maar eens proberen!

 13. 31 maart 2015 / 09:30

  Wat ik zelf jammer vind is dat er toch best vaak sls in de shampoo van Lush zit. Iets waar mijn gevoelige hoofdhuid op reageert. Terwijl de BIG opzich wel heel fijn lijkt, zeezout is inderdaad erg goed tegen een droge/ eczeem gevoelige hoofdhuid. Curly Wurly klinkt fijn. Ik moest trouwens lachen om de verpakking.

 14. 31 maart 2015 / 09:25

  Wauw, dit lijken mij echt superfijne producten voor mijn haren. Al zou ik voor iets antipluis gaan. Ik moet dus écht een keer terug naar Lush haha.

 15. 31 maart 2015 / 08:00

  Oh my, dit lijken mij echt twee hele fijne producten! Vooral de shampoo met zeezout lijkt mij bijzonder. Lijkt mij wel lekker dat je dan een soort massage effect krijgt <3 Ik weet niet of ik zo snel andersom zou wassen. Als ik mijn haar met shampoo heb gewassen is mijn haar altijd zo stroef en in de klit. Ik heb dan gewoon echt conditioner nodig om het zacht te maken en uit de klit te krijgen!

 16. 31 maart 2015 / 07:12

  Nog nooit geprobeerd andersom wassen! Ga ik eens doen. Ben benieuwd! Oeh, die geur van de zeezoutshampoo lijkt me heel erg lekker!

 17. 31 maart 2015 / 06:18

  Wat gebruik je prachtige producten! En wauw, bedankt voor je tips! Ik heb hier zeker iets aan gehad <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wishlist fashion zwijnenburgmode Gerry Weber Supertrash Vero Moda Vera Mont Villa Object G-Star
Lente Wishlist | Zwijnenburgmode

Nu het eindelijk lente is kan ik niet wachten tot de bloesem weer mooi in bloei staat en de lammetjes...

Sluiten