Green Footprint – Vergeten groenten & duurzamer leven

 

Green Footprint

 

 Green footprint lifestyle by lindaGreen footprint lifestyle by linda

 

Wattenstaafjes en wattenschijfjes van biologisch katoen

Met mijn kleding probeer ik er steeds meer op te letten, en er tegelijkertijd een nieuwe standaard van te maken. Ik heb het over biologisch katoen. En dan het liefst ook verantwoord geproduceerd. Er zijn een aantal producten die ik dagelijks gebruik, die iedere keer tijdens het winkelen automatisch, en zonder bij na te denken, in het winkelmandje vallen. Zeker wanneer er een aanbieding is. Maar dat wattenschijfjes en wattenstaafjes van katoen zijn gemaakt, daar heb ik simpelweg nooit eerder bij stil gestaan.

Eenmaal bij de Ekoplaza viel het kwartje, en mochten deze wattenstaafjes en wattenschijfjes van biologisch katoen mee naar huis. Je betaalt namelijk maar een fractie meer en helpt de planeet een stukje mooier te houden. En ze zijn ook nog eens zacht en super fijn in gebruik. Een prima deal denk ik zo. Nu kom ik niet wekelijks bij een Ekoplaza, en ik hoor het dan ook graag als jij tips hebt waar je vergelijkbare producten kunt kopen.

 

Bel Nature Wattenschijfjes €1,69 (70 stuks) en Bel Nature Wattenstaafjes €1,59 (200 stuks) verkrijgbaar bij Ekoplaza.

 

 

 Green footprint lifestyle by linda vergeten groenten

 

Vergeten groenten

Heb jij er weleens bij stil gestaan dat er veel meer verschillende soorten groenten en fruit zijn dan de groenteboer en de supermarkt aanbieden? Pastinaak, Aardperen, Rammenas en de Wonderboon zijn slechts een paar namen die op een best wel lange lijst staan van vergeten groenten. En eerlijk gezegd zeggen de meeste namen mij helemaal niets. Terwijl Thomas en ik Midden-Frankrijk door reden met de auto besloten wij naar een pittoreske en super gezellige markt in Tours te gaan.

Hier hoopten wij wat vergeten groenten te kunnen kopen. Maar werden enorm verrast toen wij zagen dat er vooral zaden en jonge planten verkocht werden. De missie vergeten groenten vinden kreeg zo een hele nieuwe betekenis. Wij besloten o.a. een Zebra tomatenplant, Ananastomaten plant, Witte tomatenplant en een Aardbeien Munt plant mee te nemen. Samen met een mooie Aloe Vera plant. Ze staan inmiddels al vrolijk in de kas en doen het zo goed dat ze dit weekend alweer over gepot kunnen worden in een grotere pot.

 

Duurzame tip: Het zelf kweken van groente en fruit is niet alleen leuk om te doen, de smaken zijn ook veel lekkerder!

 

 Green footprint lifestyle by lindaGreen footprint lifestyle by linda forza refurbished

 

Refurbished Apple producten

Wie mijn blog al even volg weet dat ik een groot fan ben van Preloved items. Vele items verdienen namelijk een tweede leven. Zeker omdat wij snel ‘ergens op uitgekeken zijn’ of met de trends mee willen. Producten worden kwalitatief zo goed gemaakt dat ze namelijk veel langer mee kunnen dan onze smaak vaak toelaat. Eeuwig zonde eigenlijk, en ergens klinkt het zo verwend. Zeker als je de korte documentaire Unravel (aanrader!) hebt gekeken lijken wij Europeanen zó verwend. Zo verkocht ik op Koningsdag veel make-up, kleding, tassen en sieraden die ik niet meer gebruik. Shop ik regelmatig bij een Vintage Kilo Sale of een Preloved kleding Beurs.

Maar ook de apparatuur die wij dagelijks gebruiken verdient een tweede leven. Zo verkocht ik mijn oude iPhone 6 voor ik mijn iPhone 6S Plus kocht en is ook mijn MacBook Pro Refurbished. Het scheelt niet alleen een berg geld als je deze items tweedehands aanschaft. Maar wordt het ook voor wie iets minder te besteden heeft (of het geld er simpelweg niet aan uit wilt geven) een stuk aantrekkelijker om toch gebruik te kunnen maken van de kwalitatief goede producten van Apple. En zo kun je wanneer je een refurbished iPhone 6 koopt, ook makkelijk een Sim Only abonnement afsluiten. Wat ook maandelijks een hoop geld scheelt. En daar worden wij allemaal wel blij van.

 

Duurzame tip: Gebruik een glazen screen protector en een goed hoesje. Zo is jouw toestel beter beschermd, gaat hij langer mee en kan jij jouw telefoon makkelijker doorverkopen.

 

 Green footprint lifestyle by lindaGreen footprint lifestyle by linda

 

Duurzame sieraden

In Nederland worden de mogelijkheden om duurzame sieraden te kopen ook steeds groter. Zelf vind ik het extra leuk om op reis een mooi sieraad te kopen op een marktje of in een klein boetiekje. Op deze manier steun ik niet alleen de lokale bevolking, maar heb ik tegelijkertijd ook een bijzonder souvenir wat je hier in Nederland niet snel tegen zal komen. Zo liggen er op de foto ringen die ik kocht in een klein sieraden winkeltje in Lanzarote, op Las Dalias in Ibiza, op een klein marktje in Chiang Rai (Thailand), Parga Griekenland en is de koperen ring van het Nederlandse merk By Biek. Ook de glazen en stenen armbanden komen uit Azië (Thailand en Vietnam) en de armbanden met het ‘goede oog’ uit Griekenland. Het is een hele unieke en bonte verzameling waar ik simpelweg erg blij van word.

 

Duurzame tip: Koop kwalitatief goede sieraden bij kleine lokale winkeltjes op marktjes.

 

 

Heb jij nog een leuke tip die graag wilt delen?

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Delen:

8 Reacties

 1. 13 juni 2017 / 17:37

  Wat een fijne tips! Ik wil eigenlijk graag een iPhone 6 (chronisch ruimtegebrek op mijn vijfje), maar ik vind het zo zonde van het geld terwijl mijn oude telefoon verder nog helemaal goed is. Maar refurbished is het beter te doen, ik ga er eens over nadenken.

  • 13 juni 2017 / 18:50

   Heb je al eens gekeken of je (een deel van) je foto’s en video’s kan verwijderen of overzetten naar je computer? Die nemen vaak belachelijk veel ruimte in.

 2. 9 juni 2017 / 22:05

  Wat een goede tips allemaal! Die wattenschijfjes en wattenstaafjes heb ik ook biologisch (van de DM). Ik gebruik de wattenschijfjes alleen nog voor het verwijderen van nagellak. Voor het verwijderen van make-up gebruik ik uitwasbare wattenschijfjes en make-up eraser doeken van de Action. Ook uitwasbaar. Ik vind zowel de doeken van de Action als de uitwasbare wattenschijfjes echt heel erg fijn. Eerder gebruikte ik iedere dag zo’n 5 wattenschijfjes. Ik had daarom ook gedacht dat ik niet zonder normale wattenschijfjes zou kunnen maar dat vind ik geen enkel probleem. De refurbished spullen zijn zeker een goed en duurzaam alternatief. Mocht ik ooit een andere laptop nodig hebben dan zal ik zeker eens kijken naar een refurbished macbook! En de sieraden die je laat zien zijn prachtig. Ik heb zo veel zin om tijdens mijn vakantie een aantal mooie sieraden te scoren. <3

  • 10 juni 2017 / 10:50

   Wat goed dat ze ook biologisch katoen bij de DM verkopen. Daar ga ik de volgende keer even op letten! Vind het namelijk wel lekker om een voorraad in huis te hebben 🙂 die uitwisbare watjes, daar ga ik mij eens in verdiepen 😉

   En ben ook heel benieuwd wat voor mooie sieraden jij op je trip gaat vinden!

 3. 9 juni 2017 / 15:40

  Die refurbished spullen zijn echt ideaal! Jammer dat ik niet alles kan vinden, want anders zou ik echt niets meer nieuw kopen. Juist elektronica heeft zo’n enorme impact op het milieu (vooral mijnbouw is geen lieverdje) dat refurbished het mogelijk maakt om er minder (ongebruikt) van verloren te laten gaan. En het is goedkoper inderdaad. Win-win dus 🙂
  Vanwege duurzaamheid ben ik inmiddels vegetariër geworden, omdat dat zóveel verschil maakt. Wist je dat de gemiddelde Nederlander de grootste impact maakt door het kopen van spullen? Nou was ik nooit echt een spulletjesmens, maar sinds ik dat gehoord heb kom ik aanzienlijk vaker in de kringloop 😉

 4. 9 juni 2017 / 07:32

  Heerlijk artikel ♡ Ik houd ook van duurzaam! Nu met verhuizen lukt dat helaas niet met alles en daar baal ik enorm van… Maar als ik er zit, wil ik het zeker zoveel mogelijk doen!

 5. 9 juni 2017 / 07:18

  Wat een mooie groene tips allemaal! Die wattenschijfjes en wattenstaafjes zijn echt een goed idee! En slim om voor een refurbished iPhone en Macbook te gaan! Ook omdat dat zoveel scheelt in de portemonnee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
new sandals
New sandals | My Fair Fashion Journey ☾

[dropcap]H[/dropcap]et blijft onwijs leuk om op reis souvenirs te kopen. Omdat je op deze manier een herinnering tastbaar maakt. Dit...

Sluiten